Az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke, Valerij Geraszimov elmondása szerint az Egyesült Államok arra készül, hogy Damaszkuszban kormánynegyedeket bombázzon le. Egy Damaszkusz elleni rakétatámadás esetén az orosz fegyveres erők a közvetlen konfrontációt is vállalják az amerikaiakkal.
Az Egyesült Államok egy hamis zászlós vegyifegyver-támadásra “válaszként” azt tervezi, hogy kormánynegyedekre csap le Damaszkuszban – mondta Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke. Elmondása szerint Moszkva egy ilyen helyzetben a közvetlen konfrontációt is vállalja az amerikai erőkkel és megtorló lépéseket tenne, különösen egy Damaszkusz elleni rakétatámadás esetén, ami a térségben állomásozó orosz katonák életét is veszélyeztetné.
“Jelentések szerint az USA azt tervezi, hogy egy hamis zászlós támadást követően a szíriai kormányt vádolja vegyi fegyverek bevetésével, és a világ országai elé olyan ‘bizonyítékot’ tárna, mely szerint a szíriai kormány felelős a tömeges halálesetekért, az orosz kormány pedig támogatta ebben” – mondta. Geraszimov elmondása szerint az USA ezt követően Damaszkuszban a kormány ellenőrzése alatt álló negyedek ellen hajtana végre rakétacsapást.
Ugyanakkor, Damaszkusz területén – többek közt a védelmi minisztériumban – orosz katonai tanácsadók működnek.
Geraszimov kijelentette; megbízható információkkal rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy délkelet-Szíriába nőkből, gyermekekből és idősekből álló tömeget vittek más régiókból, hogy ők töltsék be egy vegyi támadás áldozatainak szerepét – amit természetesen a nemzetközi médiában mutogatnának, hiszen már megérkeztek a környékre a White Helmets nevű szervezet helyszíni tudósítói is, emellett műholddal is figyelik a területet.
Geraszimov azt követően tette ezt a közleményt, hogy az USA ENSZ-nagykövete, Nikki Haley azzal fenyegetőzött; Washington a szíriai fővárosra mér csapást, ha a kormány vegyifegyvereket vet be. A szíriai kormány egyébként nem rendelkezik vegyifegyverekkel, ezeket korábban nemzetközi ellenőrzés alatt kivonták az országból, amit a nemzetközi Vegyifegyver-tilalmi Szervezet jelentése is megerősített.



http://www.hidfo.ru/2018/03/oroszorszag-csapast-merhet-az-amerikai-megszallokra-sziriaban/