2017. március 1., szerda

„Ez az én hazám” – Nem Trump megválasztása óta zaklatják a bevándorlókat

A demokrata párti sajtó szerint Donald Trump amerikai elnök szítja az idegengyűlöletet, és a republikánus kampány, majd Trump megválasztása az idegenellenesség növekedéséhez vezetett az Egyesült Államokban. Az érintettek beszámolói szerint azonban több mint 16 éve szembesülnek ezzel a problémával.
A demokraták elnöksége alatt is atrocitásoknak voltak kitéve az Egyesült Államokban élő muszlim bevándorlók, és az iszlámellenes indulatok nem Trump megválasztásával kezdtek fellángolni. Ezt állítja több, a Mlive által megkérdezett bevándorló, akik arról számoltak be, hogy már a demokrata kormányok idején is ki voltak téve különböző atrocitásoknak.
A megkérdezett Amir Kamouneh elmondása szerint 1978-ban érkezett az Egyesült Államokba, és az emberek már hosszú évek óta odaszólogatnak neki az utcán, zaklatják, hogy „menjen haza”.
„Ahogy idősebb és bölcsebb lettem, a válaszom egyre inkább ’Ez az én otthonom. Te menj haza. Nem kértem az engedélyed, hogy ide jöhessek.” – idézte vissza a provokatív utcai beszélgetéseket.
Kamouneh elmondása szerint diákként érkezett az Egyesült Államokba, ahol végzettséget szerzett, majd az országban maradt munkát vállalni. Évekkel később az állampolgárságot is megszerezte, és állandó jelleggel letelepedett az országban. A muszlimellenes utcai kirohanásokkal azonban nem Trump megválasztása óta szembesült: elmondása szerint iráni muszlimként már több mint egy évtizede különböző atrocitásokkal kell szembesüljön; egy alkalommal a saját háza előtt is megtámadták.
„Ez az én otthonom” – mondta. „Része vagyunk ennek a közösségnek, maradni fogunk, és azok is, akiknek ez nem tetszik, hozzánk kell szokjanak.”
Kamouneh beszámolójából kiderül, hogy a helyi muszlimok és nem-muszlimok közti ellentétek nagy mértékben csökkenthetőek rendszeres közösségi programok szervezésével, melynek során a környék lakói összejönnek, és megbeszélik, hogyan tudnának segíteni a muszlim bevándorlóknak. Elmondása szerint, bár a szomszédság többsége nem muszlim, az embereket összehozzák az ehhez hasonló programok, ilyen események hatására a különböző származású személyek egymás iránti megértése is fokozódik.

http://www.hidfo.ru/2017/03/ez-az-en-hazam-nem-trump-megvalasztasa-ota-zaklatjak-a-bevandorlokat/

Fillon támogatja az Oroszország elleni szankciók eltörlését

A republikánusok elnökjelöltje, Francois Fillon kampánycsoportja kedden megerősítette, hogy Fillon támogatja az Oroszország elleni szankciók eltörlését, mert ez részét képezi a francia mezőgazdaság megsegítését célzó programnak.
A kampánycsoport weboldala szerint Fillon azt tervezi, hogy megválasztása esetén eltörli az Oroszország elleni szankciókat, mert azok főként a francia és általában véve az európai gazdákat sújtották. A jobb-közép jelölt a hét folyamán Párizsban a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon tartja kampányának egy állomását, ahol megpróbálja megszerezni a gazdák támogatását.
Fillon ellen a múlt hét folyamán vádat emelt az ügyészség közpénz elsikkasztása, hivatali visszaélés, csalás és befolyással való üzérkedés miatt. Az elnökjelölt közlése szerint politikailag motivált az elleni folyamatban lévő eljárás, emellett kijelentette, hogy a körülmények ellenére nem száll ki az elnöki kampányból.
Az Opinionway friss felmérése szerint a Nemzeti Front jelöltje, Marine Le Pen még mindig legesélyesebb az elnökválasztás első fordulójának megnyerésére. Fillon támogatottságát 58%-ra becsülik, amennyivel Le Pen-nel kell szembe nézzen a második fordulóban. A három jelölt közül ketten nem a háborús készülődést képviselik: Le Pent korábban azzal vádolták, hogy pártját Oroszországból pénzelik, Fillonnal szemben pedig kampányidőszakban indult eljárás.

http://www.hidfo.ru/2017/03/fillon-tamogatja-az-oroszorszag-elleni-szankciok-eltorleset/



Így biztosítaná a hazai gazdaság épülését Francois Fillon

A republikánusok elnökjelöltje, Francois Fillon megválasztását követően tárgyalásokat akar kezdeni Moszkvával az élelmiszeripari termékekre kivetett behozatali tilalom visszavonásáról, hogy a francia gazdák újra hozzáférhessenek az orosz piachoz.
Február 28-án Fillon kampánycsoportja nyilvánosságra hozta az elnökjelölt stratégiáját, amiből kiderült, hogy támogatja a francia és európai gazdákat csődbe taszító szankciók eltörlését, és újabb külpiacokhoz jutással próbálná megtámogatni a francia mezőgazdaságot.
Oroszország korábban az Európai Unió által hozott szankciókra adott válaszként vezetett be behozatali tilalmat számos élelmiszeripari termékre. A szankcióháború akkora károkat okozott a francia gazdaságban, hogy a gazdák támogatásának elnyerése érdekében az egyik győzelemre esélyes elnökjelölt kampányának részét képezi a szankciók eltörlése is, emellett el akarja érni az orosz kereskedelmi embargó visszavonását.
„Tárgyalni akarok Oroszországgal az embargó visszavonásáról, mert az romokba dönti a mezőgazdaságunkat.” – mondta.
Fillon egyike a legesélyesebb elnökjelölteknek, a friss közvélemény-kutatások alapján nagy valószínűséggel ő nyeri a 2017-es elnökválasztást. Az OpinionWay csütörtökön kiadott mérési eredményei szerint Fillon az első fordulóban mindössze a szavazatok 21%-át szerezné meg, ám az elnökválasztás második fordulójában 60%-ot kap, ha a Nemzeti Front vezetőjével, Marine Le Pennel kell szembenézzen.

http://www.hidfo.ru/2017/03/igy-biztositana-a-hazai-gazdasag-epuleset-francois-fillon/



Máig Fillont támogatják a republikánus képviselők

A francia Republikánus Párt képviselőinek többsége továbbra is támogatja Francois Fillon elnökjelöltségét, annak ellenére, hogy a kampány közepette botrány kerekedett a személye körül.
A hét folyamán Fillon kampánycsoportjának európai és nemzetközi ügyekért felelős képviselője, Bruno Le Maire bejelentette lemondását. Később Fillon szóvivője, Thierry Solere, és politikai tanácsadója, Dominique Bussereau is követte ezt a példát. A személyi változások miatt a sajtó arról kezdett írni, hogy Fillon – aki jelenleg esélyes a francia elnöki posztra – emiatt visszaléphet a jelöltségtől.
Fillon párttársa, Nicolas Dhuicq szerint azonban nincs valós lehetősége annak, hogy a kampány közepette a republikánusok egy másik jelöltet állítsanak ki. Ennek egy jelentős akadálya, hogy a március 17-i határidőig nem gyűlnének össze az ehhez szükséges aláírások. Másodsorban pedig amiatt nem tudnának kiállítani egy új jelöltet, mert a Fillont korábban támogató republikánusok többsége máig őt támogatja. Dhuicq szerint vannak olyan embereik, akik „mindig megremegnek a tüzérség hangjaitól”, de „csapataik többsége máig lojális és hisz a győzelemben”.
Dhuicq emellett arra emlékeztetett, hogy Jacques Chirac 1995-ös megválasztása előtt „senki nem fogadott rá” annak az évnek a kezdetén, amikor májusban már elnökké választották. „A parlament tagjainak többsége Chirac ellenfeleit támogatta, a média szintúgy. Mégis, az emberek végül rá szavaztak.” – mondta.
A képviselő elmondása szerint az emberekből dühöt vált ki az a botrány, ami Fillon személye körül zajlik; úgy érzik, valaki meg akarja fosztani őket a valódi elnökválasztás lehetőségétől, így a botrány kimenetele kiszámíthatatlan, a lejáratására irányuló kísérletek akár javíthatnak is az esélyein. Fillon szerdán már bejelentette, hogy nem vonja vissza jelöltségét.
A két legesélyesebb jelölt, – az első fordulóban Marine Le Pen, a másodikban Fillon – külpolitikáját tekintve nem az Oroszország elleni háborús készülődést képviseli. Mindkettejük ellen büntetőeljárás és kiterjedt médiaoffenzíva van folyamatban a kampányidőszak közepén.

http://www.hidfo.ru/2017/03/maig-fillont-tamogatjak-a-republikanus-kepviselok/