A német Kereszténydemokrata Unió és a Szabad Demokrata Párt politikusai alapvető szemléletváltást követelnek a baloldali extrémizmus hatósági megítélésében, miután szélsőbaloldali szervezetek lángba borították Hamburgot a G20 csúcstalálkozó idején.
Erőszakos antiglobalista tüntetések zajlottak Hamburgban a pénteken kezdődő G20 csúcstalálkozó alatt; a rendőrség szerint több mint 50000 ember vonult utcára többek között szélsőbaloldali mozgalmak szervezésében. A kétnapos csúcstalálkozó után egy különleges rendőri egység kellett megtisztítsa az utcákat a zavargásoktól.
A rendőrség adatai szerint több mint 200 rendőr sérült meg az összecsapások során, és közel 300 tüntetőt bevittek, ennek felét előzetes letartóztatásba helyezték. A Bild am Sonntag beszámolója szerint Peter Tauber, a CDU főtitkára azt mondta;
“Senki nem tolerálja egykönnyen a szélsőjobboldali a központok működését. A szélsőbaloldali csoportok esetében azonban az emberek néha túl megengedőek. Ezen változtatni fogunk.”
Romló közbiztonság: a baloldali extrémisták tömeges fosztogatást folytattak Hamburgban a G20-találkozó idején.
A CDU tagja, Jens Spahn szintén azt mondta, hogy a baloldali extrémizmussal szemben ugyanolyan keményen fel kell lépni, ahogy eddig a jobboldali szervezetekkel szemben tették a hatóságok. A politikus a szociáldemokratákat, a zöldeket és a Die Linke pártot vádolta azzal, hogy “elfogadhatóvá tették a baloldali erőszakot”.
A Szabad Demokrata Párt vezetője, Christian Lindner az alkotmányvédelmi hivatalhoz fordult azzal a kéréssel, hogy a továbbiakban a szélsőbaloldali szervezeteket is vegyék legalább annyira komolyan, mint a szélsőjobboldali csoportok elleni fellépést.

http://www.hidfo.ru/2017/07/brutalis-fellepes-johet-a-szelsobaloldali-csoportokkal-szemben/