2016. március 7., hétfő

A Germán Ringyó gagyizással vádolja Döbrögit!

Merkel megtorpedózhatja a balkáni útvonal lezárását

Egy kiszivárgott dokumentum szerint az Európai Unió lezárná a balkáni menekültútvonalat, de sajtóinformációk szerint hétfőn ezt a lehetőséget Németország határozottan elutasította.
A rendkívüli EU-csúcs határozati javaslatának egyik korábban kiszivárgott részlete szerint az Európai Unió arra készült, hogy lezárják a balkáni útvonalat a migránsok elől, ezt viszont a dokumentum tanúsága szerint egyedüli országként Németország nem támogatja. Egy német kormányzati forrás azt mondta a BBC-nek, hogy nincs értelme kijelenteni, hogy a balkáni útvonal zárva van, ameddig naponta 300-350 ember érkezik az országba ezen az útvonalon keresztül. A német kormány helyettes szóvivője pedig úgy nyilatkozott, hogy csak találgatás az, hogy az útvonal lezárása szerepelne a dokumentumban.
Angela Merkel német kancellár azt mondta, minden országnak – beleértve Görögországot – meg kell értenie, hogy az útvonalat nem lehet lezárni. Merkel szerint az az EU-csúcs legfontosabb célja, hogy Törökországgal karöltve olyan tartós megoldást találjanak, ami megállítja az illegális bevándorlást és rendezi a menekültek helyzetét.
gr
Az előzetes várakozások szerint a tanácskozáson az EU arra kéri majd Törökországot, hogy fogadjon vissza több ezer olyan migránst, akik nem kaptak menekültstátuszt, cserébe az unió megvitatja annak lehetőségét, hogy befogadjon olyan menekülteket, akik jelenleg Törökországban tartózkodnak.
Az akcióterv értelmében Ankara kötelezettséget vállalna arra, hogy megerősíti határai védelmét, fellép az embercsempészek ellen és visszafogadja az unióból kitoloncolt bevándorlókat, cserébe az Európai Unió és tagállamai hárommilliárd euróval segítik Törökországot az országban lévő menekültek ellátásában és ígéretet tett továbbá a vízumliberalizációs tárgyalásoknak, valamint a tagjelölt Törökország integrációjának a felgyorsítására. Igen ám, de hétfőn egy uniós diplomata azt mondta, hogy Ankara többet kér a szíriai menekültek török területen történő ellátásához megígért 3 milliárd eurónál.
A hírek szerint Ankara azonban csak akkor fogja elfogadni a már EU-s földön lévő szír menekültek visszavételét, ha megszületik az EU-s áttelepítési döntés.
Ezt a megállapodást hátráltatja Orbán-kormány, amelyik határozottan elutasítja az áttelepítés ötletét, hasonlóan a menekültek kvóta szerinti elosztásához. Ennek megfelelően Orbán az EU csúcson azt mondta, hogy “helyre kell állítani a törvényességet, a schengeni megállapodás szó szerinti alkalmazása szükséges”, hogy senki ne léphessen be engedély és regisztráció nélkül Európába.
Orbán szerint “szó sem lehet semmifajta közvetlen áttelepítésről Törökországból Európába, Magyarországra semmiképpen”. Mint mondta, “nincs esély arra, hogy a magyar kormány bármilyen engedményt is tegyen”.
Hozzátette, a kormány az “Európába történő behozatalt” is elhibázottnak tartja- “Ugyanis ha Görögországból vagy Törökországból közvetlenül hozunk át migránsokat, az felhívás keringőre, olaj a tűzre, csak még többen fognak jönni” – magyarázta a magyar miniszterelnök.
Egyes értékelések szerint Orbán puhítására járt pénteken Budapesten Horst Seehofer bajor miniszterelnök, aki eddig éppen hogy megértő volt Orbán politikájával szemben.
(HVG)
Bal-Rad komm: Nem nyugszik a Germán Ringyó! Ő BÁRMI ÁRON végre kívánja hajtani Európa elmuszlimosítását.
“…Európai Unió lezárná a balkáni menekültútvonalat, de sajtóinformációk szerint hétfőn ezt a lehetőséget Németország határozottan elutasította…”
-A SENKI ÁLTAL SEMMIRE FEL NEM HATALMAZOTT Németország dominája a saját feje után hajlandó csak poroszkálni, mint egy kerge öszvér, annak minden csökönyösségével. Kardigan szultán pedig zsarolja!
Ez a perszóna nem hajlandó belátni, hogy Szíriában az orosz modell működőképes! Ha pedig Szíriában rend lesz-márpedig rend lesz!-következhetne Irak! És vége a térségből özönlő migránsáradatnak. Bár akkor BORUL A TERV!
A Germán Ringyó pedig Döbrögit zsarolja. Talán nem is minden alap nélkül, de megvádolta Döbröginket gagyizással, amikor legutóbb a Bild am Sonntag című vasárnapi lapban megjelent interjúban beszélt arról Bundesmutti, hogy “Budapesten eladtak Ausztriába és Németországba szóló menetjegyeket a menekülteknek, akik így abban bíztak, hogy elutazhatnak.
Később viszont azt hallották, hogy megtiltották nekik a felszállást azokra a vonatokra, amelyekre jegyet váltottak, vagy pedig elhagyhatták vonattal Budapestet, abban a hitben, hogy eljutnak Ausztriába és Németországban, de azt tapasztalták, hogy a szerelvényeket 30 kilométer után egyszerűen leállítják. Mindennek következtében a “bizalom megsemmisült”, és a menekültek elindultak gyalog az autópályán – fejtette ki.
Ez pedig gagyizással vagy meglopással való megvádolása Nemmzetthvezzérünknek!
Meglátjuk, hogy Seehofer mennyire tudta a mi “HAJTHATATLAN” szélhámosunkat lépre csalni!
KÖZBEN PEDIG A MIGRÁNSOK VÍGAN ÖZÖNLENEK TOVÁBBRA IS EURÓPÁBA!





Orbán vétózott: Félbeszakadt az EU-csúcs!

Megszakadt az uniós állam- és kormányfők hétfői brüsszeli csúcstalálkozója hétfő este – erősítette meg az Európai Tanács elnökének szóvivője. Az uniós tagállamok vezetői nem tudtak megállapodásra jutni a migrációs válság megoldását célzó török tervezetről, s a következő napokban tovább dolgoznak majd az ügy megoldásán – tudatta újságírókkal egy uniós diplomata hétfő este.
Ugyanakkor a legfrisebb hírekből kiderült, hogy maga a csúcsértekezlet még folytatódik, s az EU-vezetők hétfő este Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel vacsoráznak. Az idézett, név nélkül nyilatkozó uniós tisztviselő a tagállamok állam- és kormányfőinek tárgyalása részleteinek egyes elemeit ismertetve elmondta, hogy a tagállami vezetők szerint az uniónak több időre van szüksége a Törökországgal való megegyezésre a migrációs válság megoldási tervének véglegesítéséhez.
teu
Az MTI brüsszeli forrásokból úgy értesült, hogy Orbán Viktor megvétózta a török menekülttáborokból Európába történő direkt áttelepítési javaslatot. Más források arról számoltak be, hogy több EU-tagország vezetője kifogást emelt a tervezet több pontja ellen.
Az Index helyszíni forrásokra hivatkozva arról ír, hogy nem Orbán Viktor volt az egyetlen, aki kifogást emelt egy új javaslatcsomag ellen, amely kora délután került a kormányfők elé.
„Orbán Viktor csak az egyike azoknak a vezetőknek, akiknek komoly fenntartásai vannak a tervezettel kapcsolatban.
Újabb török EU-csatlakozási fejezetek megnyitása ellen például Görögország is tiltakozott. Nincs döntési helyzet, az új javaslatok miatt a legtöbb vezetőnek otthon jóvá kell hagyatnia az új megállapodást” – mondta egy tanácsi diplomata. Preben Aamann, az Európai Tanács elnökének szóvivője azt közölte a Twitteren, hogy a huszonnyolc tagállam vezetői rövid szünetet tartanak, és utána folytatják a tanácskozást. Ami biztos, hogy a résztvevők jelenleg szűkebb körű egyeztetéseket folytatnak… (Forrás: MTI)




Orbán vétója egy kicsit kamu volt, elvi megállapodás már van a menekültválság rendezéséről

Angela Merkel német kancellár kedd hajnali sajtótájékoztatóján áttörésként jelentette be, hogy tizenkét órányi tárgyalássorozat után a 28 EU-tagország állam- vagy kormányfőjének sikerült megállapodni Törökországgal a menekültválság rendezésének főbb vonalairól a hétfőn kezdődött rendkívüli csúcstalálkozón. Március 17-18-án folytatják.
Az állam és kormányfők arra a megállapodás-tervezetre bólintottak rá, amellyel hétfőn Törökország nevében Ahmet Davutoglu miniszterelnök állt elő. A kissé váratlanul bedobott török javaslatban az eddig ismert tényekhez képest nagy újdonság volt, hogy Ankara a még tavaly novemberben neki ígért hárommilliárd euró kétszeresét, hatmilliárd eurót kért és kapott a menekültválság rendezésére, amiért vállalja, hogy fogad minden olyan menekültet, aki Görögország valamelyik szigetén illegálisan jutott be az Európai Unió területére. Ez utóbbiért a törökök a 2018-ig átutalandó plusz hárommilliárdos támogatás mellett még több más követeléssel is előálltak. Először is azzal, hogy minden Törökország által befogadott szíriai menekültért az EU is befogad Törökországból egy szíriai menekültet. Ezen túl Törökország szeretné, ha a 75 millió állampolgára az előzetesen ismert időpontnál négy hónappal korábban, már június 1-től megkapná a schengeni övezetbe szóló vízummentességet, és azt is, hogy gyorsítsák fel a stagnáló török EU-csatlakozási tárgyalásokat.
mea
Bár ez egyszerre egy kicsit soknak tűnik, néhány EU-tagországnak láthatólag így is megéri, legalábbis túl nagy sokk volt az az 1,25 millió menekült, aki tavaly főleg a balkáni útvonalon keresztül eljutott a fő célországnak számító Németszágba és Svédországba. Angela Merkel német kancellár kedd hajnalban az áttörés felkiáltással tett bejelentést a török „egy ki, egy be” javaslatról. Ez azt jelenti, hogy az elvi megállapodás már megvan, a 28 tagország közös nyilatkozatot fogadott el, a még vita tárgyát képező részleteket pedig a jövő héten, egy március 17-18-án tartandó EU-Törökország csúcson tisztázzák. Merkel a sajtótájékoztatóján támogatásáról biztosította az Ahmet Davutoglu török miniszterelnök által előterjesztett tervezetet, és leszögezte, a cél, hogy az illegális migrációt sikerüljön szabályozott bevándorlássá alakítani.
Eközben Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke úgy nyilatkozott, az Európába tartó illegális migráció kora véget ért, hiszen Törökország ezután visszafogadja az országból illegálisan útnak induló migránsokat, akiket az Égei-tengeren kelnek át. Ezt Tuskkal és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartott közös sajtótájékoztatóján Davutoglu is megerősítette, Juncker pedig a reményét fejezte ki, hogy a török lépés megtöri az embercsempészetet is, hiszen nem lesz értelme, hogy a menekültek fizessenek bűnözőknek az átkelésért, ha úgyis visszaviszik őket Törökországba, ahol európai belépőre várók hosszú listájának a legvégére kerülnek.
Ami a még vita tárgyát képező részleteket illeti, Havasi Bertalan, Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke hétfő este egy kamuízű közleménnyel lepte meg a magyar és a nemzetközi sajtót, miszerint Orbán „megvétózta” a megállapodást, az EU-Törökország csúcs pedig félbeszakadt. Ebből annyi volt igaz, hogy az állam- és kormányfők szünetet tartottak néhány kiscsoportos foglalkozás kedvéért. Több tagország is akadt, amelynek kifogásai támadtak a Davutoglu-féle tervezettel szemben; az ő küldöttségeiket győzködték.
Ezekről a kifogásokról Orbán a maga brüsszeli sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyarország élesen ellenzi azt az EU-Törökország megállapodás szövegében szereplő utalást, amely szerint Törökországból embereket kellene behozni Európába. Magyarország Szlovákiával közösen jogfenntartó nyilatkozatot tett, amelyben kimondták, hogy a szöveget nem tudják támogatni. Ennek oka az, hogy perelik az unió korábbi döntését, amely a migránsok áthelyezésére vonatkozik. (Az áthelyezés egyébként nem jelent kötelező vállalást, a tagországok önkéntes felajánlásain alapulna.)
Orbán a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy „nem született megállapodás a törökökkel”, mivel ők négy nagyon nehéz kérdéskört érintő javaslattal álltak elő, a tagországok vezetői úgy ítélték meg, hogy azok túlságosan nehéz kérdések ahhoz, hogy egy délután alatt igent vagy nemet lehessen rájuk mondani. Ezért felhatalmazták Tuskot, hogy folytasson tárgyalásokat Törökországgal arról a javaslatról, amelyet a hétfői tárgyaláson előterjesztettek. Meghatároztak néhány olyan elvet, amelyek a tárgyalások kiindulópontjai lehetnek. A tárgyalások eredményeiről a következő, jövő heti uniós csúcsértekezleten egyeztethetnek a tagországok.
Arra a kérdésre, hogy Magyarország is beszáll-e a törökök által kért plusz hárommilliárdos támogatásba, a kormányfő úgy válaszolt, „kénytelenek leszünk”, de szerinte a magyar-osztrák-szlovén-horvát fellépés eredménye is, hogy a Brüsszelben elfogadott közös nyilatkozat szövege kimondja, egy korszak befejeződött, a Nyugat-Balkánon keresztül vezető migrációs útvonalakat mostantól lezárták.
Kifogás persze nem csak a menekültek áthelyezéséről szóló török javaslatot érte az EU-tagországok részéről. Franciaország a vízummentesség ötletétől nincs elragadtatva, Francois Hollande elnök legalábbis hangsúlyozta, kizárólag akkor lehetséges a török állampolgárokkal szembeni uniós vízumkötelezettség eltörlése június végéig, ha Ankara a vonatkozó előírások mindegyikét teljesíti. De nem tetszik a franciáknak a plusz hárommilliárdról szóló követelés sem. lehetséges, de csak 2018 után – mondta erről Hollande, miközben Merkel és Matteo Renzi olasz miniszterelnök is jelezte, hogy Davutoglutól magyarázatot kértek a török ellenzéki sajtó elleni kormányzati támadásokra – a Zaman című lap kiadójának a hatósági megszállására – is.
(NOL)
Bal-Rad komm: Ez hát a legfrissebb hír ma hajnalban a Germán Ribanc tervéről! Ami gyakorlatilag arról szól, hogy a TERV KIVITELEZÉSÉT DÖBRÖGISZTÁN IS FINANSZÍROZZA!
Havasi Berci Döbrögi vétóról áradozott!-Döbrögi pedig A SZABÁLYOZOTT MUSZLIM MIGRÁCIÓ HELYESLÉSÉRŐL! Aminek részfinanszírozói leszünk!
DE A KÉT FOGALOM KÖZÖTT ÓRIÁSI SZAKADÉK TÁTONG!
Viszont Nemmzetthvezérünk-érdekes módon-nem emelte fel szavát 75 milliónyi iszlamista vízum nélküli Európára való zúdítása ellen!
Ha pedig úgy vesszük, Döbrögi is befeküdt a Germán Ribanc terve alá! Egyszerűbben: NEKÜNK OTT nem osztotttak, viszont MINKET FOSZTOTTAK!
Döbrögink nem vétózott, hanem vétkezett!
Nagyon nem mindegy!

Török katonai instruktorok és nemzetközi zsoldosok gyülekeznek Ukrajnában

Képünk illusztráció
A Krími Köztársaság miniszterelnök-helyettese arról számolt be, hogy török katonai instruktorok kezdték meg működésüket Ukrajna Herszon régiójában, akik a Krím destabilizálására összevont zsoldosok és radikális csoportok kiképzését folytatják.
Ruszlan Balbek a Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva közölte, hogy Herszon területén jelenleg kiképzőközpontokat állítanak fel, ahol a helyi sajátosságoknak megfelelő, nyílt terepen folytatott harcra és városi hadviselésre készítik fel a világ számos országából érkező zsoldosokat. Hírszerzési információk szerint a gyakorlatokat a Medzslisz – a krími tatárok kormányzó testülete – is támogatja, és a helyi tatár kisebbség részvétele az Oroszország elleni destabilizációs törekvés elsődleges célja. Törökország ezzel részt vesz az etnikai feszültségek szításában, amit saját befolyási övezetének kiterjesztésére használna fel.
Balbek elmondása szerint Törökország a kijevi hatóságok tudta nélkül, egyoldalúan folytatja ezt a tevékenységet. A Herszon régióba folyamatosan érkeznek a török radikális nacionalista szervezetek tagjai, velük együtt a Szíriában harcoló militáns csoportok, köztük az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai is megjelennek, valamint olyan nemzetközi zsoldos csoportok, melyek Egyiptomban és Líbiában is részt vettek fegyveres puccsok végrehajtásában.
A tatárok a Krím lakosságának 13%-át adják, ami mintegy negyedmilliós népcsoportot jelent. A Krími Köztársaság lakossága egy 2014. márciusában tartott referendum során 96%-os többséggel szavazta meg az Oroszországi Föderációval újraegyesülést. A nyugati országok nem fogadták el a krími referendum eredményét, mert ezáltal lehetetlenné vált, hogy a NATO haditengerészeti bázist kezdjen működtetni és állandó katonai jelenlétet építsen a Fekete-tengeren. A Krím Oroszországgal újraegyesülése Törökország számára is új lehetőséget hozott, Ankara most az etikai feszültségek szításával próbálja kiterjeszteni befolyási övezetét a Fekete-tenger túlsó partjára.
Február elején egy Ukrajnáról leszakadó másik államalakulat, a Donyecki Népi Köztársaság védelmi minisztériuma számolt be arról, hogy Artemovszk és Mariupol környékén török zsoldosok jelentek meg.


http://www.hidfo.ru/2016/03/torok-katonai-instruktorok-es-nemzetkozi-zsoldosok-gyulekeznek-ukrajnaban/

London polgármestere: az EU-tagság börtön, amiből szabadulni kell

London polgármestere szerint az Európai Unióból való kilépés előrelépés és fejlődési lehetőség lenne az Egyesült Királyság számára, mert ezáltal a brit vállalatok hatalmas tehertől szabadulnának meg.
Boris Johnson vasárnap az uniós tagságot egy olyan börtönhöz hasonlította, amiben véletlen nyitva felejtették az ajtót, és a rabok a nyitott ajtón át már látják a napfényt. Elmondása szerint az Európai Unió rabságot hozott, míg a kilépés a szabadságot jelenti, és a brit vállalatok az EU jelentette gazdasági terhek lerázását követően jelentős növekedési lehetőségnek néznek elébe.
Johnson február végén tette egyértelművé, hogy aktívan részt fog venni a kilépés melletti kampányban, és megpróbálja ellensúlyozni a kormányfő kampánytevékenységét, aki a fokozódó Brüsszel-ellenes retorika ellenére a tagság fenntartása mellett foglal állást. Elmondása szerint David Cameron maga is meg akarta győzni arról, hogy a tagság fenntartása mellett kampányoljon.
A Sky News szerint a kormányfő dühödten fogadta a hírt, miszerint London polgármestere immár nyíltan a kilépést támogatja. A britek június 23.-án tartanak népszavazást arról, hogy továbbra is tagjai akarnak-e maradni az Európai Uniónak. David Cameron célja eredetileg annyi lett volna a referendum lehetőségének beharangozásával, hogy ezáltal erősebb tárgyalási pozícióra tegyen szert Brüsszellel szemben. A friss közvélemény-kutatások szerint azonban a britek többsége támogatja a kilépést, emiatt fennáll annak lehetősége, hogy a lakosság az uniós tagság felmondását szavazza meg.
A brit referendum az Európai Unió története szempontjából egyedülállónak nevezhető; az új tagállamok bevonására rendszerint olyan népszavazást követően kerül sor, amit sokévi egyoldalú (belépés-párti) kampány és a közvélemény előkészítése előz meg. Magát a referendumot gyakorlatilag csak a belépés legitimálása céljából írják ki, miután a közvélemény-kutatások egyértelműen mutatják, hogy a lakosság többsége már a belépést támogatja.
Annak ellenére, hogy az Európai Uniót egy demokratikus képződménynek szokás tartani, az atlantista politikusok az uniós csatlakozást végső állapotnak tartják, ami visszafordíthatatlan – és a belép(tet)ést követően már nem kérdezik meg a lakosságot arról, hogy elégedettek-e az uniós tagság eredményeivel. Pedig, amennyiben az EU-csatlakozás pozitív hatással lenne az életkörülményekre és megélhetési viszonyokra, az atlantista vezetőknek nem lenne okuk tartani egy ilyen népszavazástól.


http://www.hidfo.ru/2016/03/london-polgarmestere-az-eu-tagsag-borton-amibol-szabadulni-kell/

Európát sújthatja a török államfő kiszámíthatatlansága

Európa megengedte magának, hogy a végletekig kiszolgáltatottá váljon a török elnök szeszélyeivel szemben, emiatt Törökország ellenzékkel és a kurd kisebbséggel szembeni megtorló akciói is komoly következményeket hordozhatnak Európa számára – Claudia Roth, a német Zöld Párt politikusa a Die Welt napilapnak nyilatkozott a bevándorlás kapcsán kialakult abszurd helyzetről.
Vasárnapi nyilatkozatában a politikus úgy fogalmazott; novemberben az Európai Unió “nagyon problematikus” megállapodást kötött Törökországgal, miközben Görögország az EU támogatása nélkül ismét az összeomlás szélére jutott. Szerinte az európai politikusok nem is próbálnak segíteni a görögökön, az uniós segítségnyújtást pedig az a mentalitás jellemzi, miszerint “nem volt szerencséjük, hogy a Földközi-tenger partján vannak”, és önmagában az ország elhelyezkedése is meddő próbálkozássá tesz minden segítségnyújtási kísérletet.
A politikus elismerte, hogy az Európai Unió Görögországgal kapcsolatos politikája alapjaiban elhibázott. Az eddigi anyagi segítségnyújtást az ország belpolitikájába történő durva beavatkozás kísérte, ami ahelyett, hogy Athén és Brüsszel kapcsolatán javított volna, néhány év leforgása alatt erőteljes német-ellenességet gyökereztetett meg a görög társadalomban.
“Merkel bevándorlás-politikájának már elsődleges akadálya volt ez a német-ellenesség. A görögök úgy érzik, hogy a német dominancia ellen folytatnak harcot, emiatt a bevándorlás kontrollálásával kapcsolatos mindenfajta együttműködés meghiúsult.”
A politikus azt is kiemelte, hogy Görögországban ezt a német-ellenességet erősíti a Törökországgal kötött új megállapodás. Az Ankarával kötött novemberi egyezmény nem vette figyelembe a török-görög viszony alapvetően konfliktusos voltát, és, hogy Görögországot az Európai Unió ellen fordíthatja, ha az EU Törökországnak ad nagyobb kontrollt az Európába irányuló bevándorlás, ezáltal az Égei-tenger felett is. Roth szerint azonban a törökökkel kötött megállapodás alapjaiban elhibázott volt, és az Európai Unió teljes függésbe került ezáltal; az együttműködés nem segíti a migránsáradat leállítását, ehelyett Erdogannak biztosított nagyobb politikai befolyást az Európai Unió felett.


http://www.hidfo.ru/2016/03/europat-sujthatja-a-torok-allamfo-kiszamithatatlansaga/

Szíria

Aleppo egyik piacát gránátok és bombák robbanásai rázták meg. A gránátokat a város banditakézen lévő részéből lőtték ki. Az érintett kerületben jobbára helyi kurdok élnek. A támadást az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges “Dzshebhat an-Nuszra” bűnszervezet követte el. Legkevesebb 13 ember meghalt. A sebesültek száma meghaladja a negyvenet.
piac
Tegnap már megtörténtek az első provokációk Törökország aktívabb katonai szerepvállalása érdekében. A szír-török határ szíriai oldaláról a “Dzsebhat an-Nusra” aknavetőzgette a határ túloldalán lévő Metishli török falut. Hátha a török hadsereg bosszút állna.
Ugyanakkor az ugyancsak határtérségbeli török városban-Nusaybinban-hemzsegnek az ilyen-olyan dzsihadista martalócbandák. Feladatuk lenne a szíriai, zömmel kurdok lakta Qamishli lerohanása. Az akció viszont csúszik, merthogy a térségbe latrok számára nem egy életbiztosítás a behatolás. Azaz török városból megpróbálkoztak. A háromszáz azazi pribékből száz átsettenkedett a szír oldalra. Esetükön megrettent a maradék kétszáz, akiket már szinte fenyegetéssel sem lehet rávenni az áthatolásra.
Urfa-ugyancsak török település-területén nagyüzemileg gyártják a Szaud-Arábiából, az Emirátusokból. Szudánból, sőt a Közép-Ázsiából és a Kaukázusból érkezett beteg lelkületű dzsihadistákból az öngyilkos merénylőket, akiknek Szíriába kéne átszivárogniuk.
Szíriában “amúgy” nagyüzemileg zajlik a pusztulásra ítéltetett elvetemült latorhordák irtása. Az egyébként létező, és betartott tűzszünet közepette.
Idlib, Aleppo, Hama, Deir ez-Zor, Damaszkusz tartományokban kimondottan káros volt a tegnapi nap a dzsihadisták egészségére és testi épségére. Mind az orosz, mind a szír légierő tette a dolgát, míg a földön a kormányerők intézkedtek nagy hatékonysággal.
Ezek a valamik dzsihadista tankok meg egyebek voltak lánykorukban. Az “Élet Útja” mentén. De jöttek a Migek meg a Szuhojok.
Raqqában váratlan fordulatot vettek a dolgok! A kezdeti “sikerek” után nem voltak képesek az ISIS-latorbandák letörni a lakossági lázadást. A civilek újabb tömegei csatlakoztak a felkeléshez, és a már-már elbukni látszó harcuk felerősödött. Olyannyira, hogy a hírek szerint egy valamivel több mint kétszáz fős martalócbanda is átállt a helyi civil felkelők oldalára.
bu
Dúl a városban az adok-kapok! Az ISIS kezd teljesen belezavarodni a dolgokba. Már a hátukat támadják Raqqában, és ez rettenetes meglepetés, és keserves tapasztalat. Beszámolók szerint volt ahol teherautóval gázoltak le egy bandát, eltaposva majd harminc férget. Sokakat kövekkel vertek agyon az elkeseredett és bebőszült civilek. A zsákmányolt fegyverekkel pedig igen hatékonyan tudnak bánni.
Ezzel együtt is rémségesek a veszteségeik.
http://www.balrad.com/2016/03/07/sziria-76/