2016. január 7., csütörtök

Erdogan bűneinek elhallgatása az Egyesült Államokat is bűntárssá teszi

Washington objektívan kell megítélje a jelenlegi, Recep Tayyip Erdogan által uralt Törökországot ahelyett, hogy arról szőne terveket, milyen lehetne, vagy milyen kellene legyen Törökország – David Phillips, az amerikai külügyminisztérium szakértője élesen bírálta a kormány Erdogan-rezsimmel kapcsolatos hozzáállását.
Phillips a Huffington Post számára írt értékelésben arra hívta fel a figyelmet, hogy az Erdogan-rezsim olyan megnyilvánulásokat tesz, melyek a nemzetközi politikában felvállalhatatlanná teszik mint szövetségest, és az Egyesült Államok ahelyett, hogy félrenéz és hallgatólagosan beleegyezik mindebbe, figyelembe kellene vegye a tényeket, és annak mentén kellene megítélje Törökországot. A szakértő tételesen felsorolja, milyen lépéseket tett a török kormány, melyek figyelmen kívül hagyása a kettős mérce vádját bélyegzi Washingtonra;
  • Erdogan rendszere korlátozza a szólásszabadságot, politikai véleményük miatt bebörtönzi az újságírókat. Jelenleg is 34 újságíró van börtönben a legkülönböző vádak miatt, többek közt olyan “bűnökért” is, mint “inzultálták az elnököt”.
  • A török elnök saját országa állampolgárai ellen folytat háborút. “Októberben Erdogan polgárháborút kezdett a Kurdisztáni Munkáspárt ellen, hogy ezzel megszerezze a nacionalisták szavazatait”.
  • Törökországban a hatóságok rendszeresen zaklatják a kurd lakosságot, a terrorizmus elleni harcra hivatkozva.
  • A korrupció burjánzik Törökországban, Erdogan és családtagjai korrupciós ügyletekben érintettek.
A szakértő kifejti, hogy a török elnök külpolitikájának számos olyan vonatkozása van, ami Washington számára elfogadhatatlan kellene legyen, és szankciókat kellene vonjon maga után;
  • Törökország ahelyett, hogy részt venne az Iszlám Állam elleni harcban, és felszámolná az országba beutazó terroristákat, nem csak átengedi őket, de kiképzést, fegyvereket, anyagi támogatást biztosít számukra, a Szíriában komolyabb sérülést szerző terroristák pedig orvosi ellátást kapnak Törökországban.
  • Törökország külpolitikája a Balkánon is egy neo-oszmán tervezetet próbál megvalósítani, újra kiterjeszti befolyását Európára, elsősorban a korábban az Oszmán Birodalom uralma alá hajtott területekre.
  • Törökország a kulturális együttműködések leple alatt exportárja az iszlám extrémizmust, mecseteket épít, iszlám szervezeteknek biztosít anyagi támogatást a Nyugat-Balkánon.
Phillips emellett kihangsúlyozza, hogy Törökország az Egyesült Államok szövetségeseit is támadja Szíriában, különösen a kurdokat, akik egyébként hatékonyan harcolnak az Iszlám Állam ellen. A szakértő emiatt arra hívja fel a figyelmet, hogy az Obama-adminisztráció felül kell vizsgálja a Törökországgal szemben alkalmazott megközelítést, mert az Erdogan-rezsim bűneinek elhallgatása az Egyesült Államokat is bűntárssá teszi.

http://www.hidfo.ru/2016/01/az-erdogan-rezsim-buneinek-elhallgatasa-az-egyesult-allamokat-is-buntarssa-teszi/

Kadhafi évekkel ezelőtt figyelmeztette Európát a terrorveszélyre

Moammer Kadhafi, volt líbiai vezető már hosszú évekkel ezelőtt figyelmeztetett arra a terrorveszélyre, ami most formálódik Európában. Ismert egy a volt líbiai vezető és Tony Blair brit ex-miniszterelnök közti telefonbeszélgetés átirata, melynek során Kadhafi a jelen lévő alvósejtekre figyelmezteti Európát.
A Telegraph mai cikke szerint tavaly kerültek elő néhány erre vonatkozó telefonbeszélgetés átiratai, amiket Tony Blair a Líbia összeomlását vizsgáló külügyi bizottság rendelkezésére bocsátott. A bizottság csütörtökön nyilvánosságra hozta a beszélgetéseket, amelyekből kiderül, hogy a líbiai vezető már 2011-ben figyelmeztette Európát a közelgő veszélyre.
Kadhafi 2011 február 25-én, a líbiai “polgárháború” kezdetekor közvetlen telefonbeszélgetést folytatott Tony Blair volt miniszterelnökkel, akinek arra hívta fel a figyelmét, hogy a dzsihádisták előbb a Földközi-tenger térségét akarják ellenőrzés alá vonni, utána pedig Európát. Kadhafi akkor úgy írta le a “polgárháborús helyzetet”, hogy:
“Mi nem támadtunk rájuk [a tüntetőkre], ők támadtak minket. Az igazat akarom Önnek mondani. Ez a helyzet nem túl bonyolult, nagyon is egyszerű. Az Al-Kaida alvósejtjei voltak jelen Észak-Afrikában. Ezek ugyanolyan alvósejtek, mint amilyenek Amerikában voltak jelen szeptember 11. előestéjén.”
“A dzsihádisták fegyverekhez jutottak, és megfélemlítik az embereket. Az emberek nem hagyhatják el otthonaikat. De erről nem adnak valós képet, nincsenek jelen külföldi tudósítók. A világ összes riporterét arra kérjük, hogy jöjjenek ide és saját szemükkel lássák az igazságot. Ezek fegyveres bűnbandák. Lehetetlen velük tárgyalni.”
A líbiai vezető arra figyelmeztetett, hogy “Irányítani akarják a Földközi-tenger partvidékét, utána megtámadják Európát.” A brit miniszterelnök nem adott érdemi választ ezekre a mondatokra, ehelyett a béke szükségességéről kezdett beszélni. Három héttel a beszélgetés után a nyugati országok – köztük Nagy-Britannia – elkezdett légicsapásokat folytatni Líbiában, ami végül Moammer Kadhafi hatalomból való eltávolításával és meggyilkolásával végződött. A dokumentum ugyanakkor említi, hogy Tony Blair kétszer is hívta Kadhafit, arról próbálta meggyőzni, hogy mihamarabb hagyja el az országot.

http://www.hidfo.ru/2016/01/kadhafi-evekkel-ezelott-figyelmeztette-europat-a-terrorveszelyre/

Szaúdi vadászgépek Irán jemeni nagykövetségét bombázták

A Szana’a ellen végrehajtott éjszakai légicsapásban az iráni diplomáciai misszió épületének őrzésére kirendelt állomány tagjai között több sérültről számolnak be a hírforrások.
A 2012-ben az “arab tavasz” néven ismertté vált tüntetéshullámok idején leköszönő jemeni elnök, Ali Adullah Száleh oldalán álló csapatokkal szövetségben harcoló síita húszi felkelők ellen indított harcban az ENSZ által javasolt tűzszüneti tárgyalások sikertelenül zárultak. A Szaúd-Arábia vezette koalíció légicsapásai már sokadjára irányulnak civil létesítmények ellen. Kedden a jemeni látássérült intézetet, előtte pedig az Orvosok Határok Nélkül szervezet kórházát bombázták szaúdi vadászgépek. A Szaúd-Arábia vezette fegyveres koalíció célja a januárban lemondott elnök, Rabbuh Manszúr Hádi hatalomban való megtartása. Az ENSZ jelentése szerint a 2015 március óta tartó katonai akció eddig 2790 civil áldozatot követelt, amely jórészt Rijád terrorbombázásra irányuló taktikájának köszönhető. A húszi felkelők, és a Szálehet támogató jemeni csapatok 2015 októbertől kezdődően saját fejlesztésű Qaher-1 föld-föld rakétákkal és rakétavető rendszerekkel mérnek válaszcsapást a Szaúd-Arábia déli területein fekvő kormányzati és katonai létesítményekre. A kialakult helyzet lehetőséget teremtett az Al-Kaida jemeni szárnyának az ország középső részén egy észak-déli irányú sáv feletti teljes ellenőrzésre. A szárazföldi kontaktharcokban elszenvedett nagyarányú koalíciós veszteségek miatt a szaúdiak és az Öböl Államok nyugat európai, ausztrál és dél-amerikai zsoldosokat alkalmaznak a harctéren, és kelet-afrikai országok vezetőit bírják rá anyagi eszközökkel a csapattámogatásra. Szudáni, eritreai egységek az ősz folyamán többezres létszámban érkeztek a jemeni szárazföldre.
A Száleh-húszi szövetség eddig kilenc szaúdi hadihajót semmisített meg, és a szaúdi területen található célpontok ellen indított rakétatámadások több mint 700 szaúdi katona halálát okozták. A küzdelem változatlan intenzitással folyik tovább, és a légtér abszolút uralma ellenére a húszik várt gyors felszámolása nem következett be. Rijád 2016-ra 87 milliárd dolláros költségvetési deficittel számol hivatalosan, és az olajárak alacsony szinten tartása miatt egyre csökkenő valutatartalékokból 6 milliárd dollár “ég el” a háborúban havonta.
A vahabita királyság belső feszültségeit a trónöröklésért folytatott hatalmi harc, és a Daesh volt támogatója ellen fordulása tovább növeli, amit a központi hatalom a belső ellenzék brutális elnyomásával próbálja leküzdeni. Az Irán és Szaúd-Arábia között kiéleződő konfliktushelyzet ennek az brutalitásra alapozott mechanizmusnak köszönhető. A síita teológus, Nimr Baqir al Nimr lefejezése 46 egyéb, a rezsim politikája ellen felszólaló személlyel egyetemben (melynek előestéjén a török elnök látogatott Rijádba) a szaúdi-iráni kapcsolatok előre borítékolható kiéleződését eredményezték. Tüntetők Molotov-koktélokat dobáltak a teheráni szaúdi nagykövetségre, és betörtek a diplomáciai misszió területére. Az iráni rendőrség több mint 40 embert vett őrizetbe az esettel kapcsolatban, Haszan Rohani elnök pedig a felelősök kemény megbüntetését ígérte. Ugyanakkor Husszein Ashtari dandártábornok, a rendőrség főparancsnoka szerdai beszédében felvetette egy szándékos provokációra irányuló művelet lehetőségét is a szaúdi képviselet megtámadásának ügyében. A dandártábornok szerint “nem tud biztosat állítani, de a szaúdi diplomáciai missziót ért támadás körülményei több mint gyanúsak”, és “senki, aki lojális az Iszlám Köztársasághoz, nem törne be így egy nagykövetség területére” – fogalmazott. Egyúttal a valós körülmények teljes felderítését ígérte az ügyben.
Szaúd-Arábia kiutasította területéről az iráni diplomatákat, majd – az Irán jemeni képviseletét ért bombatámadás után – Teherán válaszul teljes embargót vezetett be a szaúdi termékekre. Rijád elutasította a feszültségek enyhítésére orosz részről tett közvetítői felajánlást, és ezzel az arab államok regionális szövetségi magatartására alapozva az elszigetelődés útját választotta a konfliktusban. Ezzel egy időben Irán intenzíven építi nemzetközi kapcsolatait, a vele szembeni szankciók feloldásával beköszönő lehetőségek kiaknázása érdekében. Az utóbbi fél évben már sokadik európai ország képviseletében Teheránba érkező dán külügyminiszter és a svájci külügyminiszter-helyettes szerdai nyilatkozata mindenképpen ebbe az irányba mutat.

http://www.hidfo.ru/2016/01/szaudi-vadaszgepek-iran-jemeni-nagykovetseget-bombaztak/

Totalitárius ideológiaként viselkedik a liberalizmus

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke a közelmúltban interjút adott a Magyar Nemzet napilapnak. A látszat ellenére érdekes fordulatokban bővelkedő beszélgetésből kiderült, hogy a liberalizmus haláltusáját vívja Magyarországon, de ez a helyzet még könnyen ellenkezőjére fordulhat.
A pártelnök – mondhatni, bevezetőként – főként olyan kérdésekre adott válaszokat, melyeket a kormánypárt politikusai, illetve a balliberális politikai oldal ellenzői általános jelleggel megfogalmaznak “a liberálisokkal” szemben. A külföldi szervezetekkel együttműködés, Magyarország elleni állásfoglalások sokasága és a párt támogatottságának statisztikailag mérhetetlensége mellett azonban fény derült egy igen fontos megközelítésre, amit a nem-liberális politikai erők gyakran nem vesznek figyelembe; az a tény, hogy a liberálisok már nem is törekszenek a hatalom demokratikus úton történő elnyerésére. A pártvezető maga ismerte el, hogy a Magyar Liberális Pártnak még ahhoz is rengeteget kell fejlődnie, hogy egyáltalán a bejutási küszöböt elérje a 2018-as országgyűlési választásokon. A helyzet reális értékelésében bővelkedő interjú során azonban felszínre jutott az a gondolat, hogy a liberálisok ma elsősorban nem politikai befolyás szerzésére törekszenek, hanem egy lappangó szociológiai propaganda hatásának beérlelődésére, és politikai ellenfeleik önpusztítására, látványos hibáira hagyatkoznak. Fodor Gábor a következőket mondta:
“Én is hajlamos voltam azt gondolni évekkel ezelőtt, hogy a liberális gondolkodásmód, a politikai filozófia szinte váddá, bélyeggé, egyfajta stigmává változott. De ahogy nézem a különböző közvélemény-kutatásokat, azt látom, hogy a liberális irányzat az emberek többsége számára semleges vagy inkább pozitív, a 35 év alatti korosztály számára pedig ez a legszimpatikusabb politikai értékrend.”
A kijelentésben a kulcs az értékrend szó használata, ami arról árulkodik, hogy a liberális politikai erők nem a ma működő liberális pártok nagyobb támogatásában reménykednek, hanem abban, hogy hosszú távon a fiatal generáció attitűdje az általuk várt irányba tolódik el, – illetve tolódott el, múlt időben, hiszen – mint korábban rámutattunk – a liberális sajtó az online média terén abszolút monopolhelyzetben van Magyarországon, és 2012 óta zajlik egy olyan folyamat, melynek részeként közép-európai viszonylatban is jelentős liberális médiabirodalom jön létre Magyarországon. Korábbi értékelésünkben felhívtuk a figyelmet arra, hogy a fiatal generáció nyelvezetére, stilisztikájára optimalizált liberális sajtóorgánumok rendelkeznek legnagyobb közönség-eléréssel az online médiában, ami a hétköznapokra vetítve azt jelenti, hogy a fiatal generáció abszolút többségének véleményét ők formálják, nem a kormánymédia vagy a jobboldali sajtó. A Fodor Gábor által mondottak alátámasztják mindezt, és annak veszélyére hívják fel a figyelmet, hogy
néhány parlamenti cikluson belül egy erőteljes liberális visszarendeződés kezdődhet Magyarországon.
Kövér László augusztusban annak lehetőségéről beszélt, hogy jelenleg folytatják külföldi tanulmányaikat olyan személyek, akiket idegen érdekközösségek majd visszaküldenek Magyarországra és beinjektálnak a magyar politikai életbe, hogy így biztosítsák saját fennhatóságukat hazánk felett. Kijelentése pedig további alátámasztást nyer azon nyilvánvaló tény okán, hogy a hazánkban működő liberális sajtóorgánumok nem támogatnak egyetlen pártot sem egyértelműen. Nem kezelik komolyan vehető tényezőként a Magyar Liberális Pártot, ugyanakkor Gyurcsány Ferenc balliberális pártjából szintén viccet űznek. Eközben a liberális médiamonopólium – az Index.hu vezetésével – a politikát háttérbe szorítva bulvárosabb jelleget ölt, maga felé gravitálja az ismert bulvárlapok, illetve az úgynevezett “női magazinok” olvasóközönségét. Ezen tényezők összessége arra utal, hogy
  • a következő 1-2 parlamenti ciklus során berobbanhat a köztudatba egy újabb liberális párt, amit Magyarország legkiterjedtebb, a fiatal generációk vonatkozásában legnagyobb eléréssel rendelkező médiabirodalma erőteljesen támogatni fog – és ez a párt nem a most ismert politikai formációk egyike lesz.
Ez a tendencia arra utal, hogy hazánk egy szándékos hosszú távú tervezés alanyává vált, melynek részeként bizonyos ismeretlen érdekkörök a liberalizmus mint ideológia befogadására alkalmassá próbálják tenni a magyar társadalom fiatal generációit. Ennek okán kifejezetten jelentős eredménynek mondható, hogy a magyar közélet az utóbbi évek során foglalkozni kezdett a liberális ideológia lappangó totalitárius jellegével. Czirják Imre, a Magyar Idők publicistája november 14-én egy a liberalizmus totális győzelméről képzelgő “filozófus”, Francis Fukuyama tévedéseiről írt értékelésében kifejtette, hogy mára a demokráciára rátelepedett a liberalizmus, ami totalitárius ideológiaként kezd viselkedni, és az érdemi közéleti viták elfojtásával lehetetlenné teszi a problémáknak nem csak kezelését, de megfogalmazását is.
a gondok jórészt a demokráciára mára rátelepedett liberalizmusból adódnak. A politikai korrektségből, amely mára lehetetlenné teszi az érdemi vitát, és bunkósbotként használva, a politikai szereplők egy részét már az induláskor megbélyegzi. A demokratikus intézmények visszafejlődésére jó példa az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA). Amióta kiderült, hogy a terrorizmus elleni harc ürügyén mindenkit lehallgattak és megfigyeltek, George Orwell rémálma valóra vált.”
A publicista párhuzamot vont a kommunista ideológiával, ami szintén totalitárius eszmerendszerként telepedett rá a társadalomra, valamint hangsúlyozta, hogy a liberalizmus ugyanerre az útra lépett, és magát feljebbvalónak tartva egyeduralomra törekszik minden más eszmerendszer felett. A liberalizmus társadalmi szerepéről folytatott közéleti vita fordulópontját jelentheti az az elhallgatásokban és hazugságokban bővelkedő manőver, ahogyan a német média kommunikálta le a migránsok által folytatott több száz molesztálás, rablás és nemi erőszak esetet szilveszter éjszakáján. A lap publicistája, Szikszai Péter a történtek kapcsán kijelentette, hogy a német média Európa szégyene, és a liberalizmus egy a Stasi működéséhez hasonló véleménykontrollt épített ki.
“Az eddigi nyomor és háború elől menekülő családok naiv ábrázolásába rendesen belerondított volna, ha mondjuk szilveszterkor élőben kapcsolják Köln főterét. A német újságírók belső lelki píszíjüknek köszönhetően ilyenkor hallgatnak. Pedig talán sosem éltek cenzúrában, a csengőfrászos, fekete autós NDK-ban. Liberális elveikből és az önellentmondó jogvédő maszlagaikból azonban mégis sikerült létrehozniuk egy Média Stasit, amely a véleménydiktatúra felett őrködik. Ennek az eredménye, hogy a német sajtó vaknak tetteti magát, ha a kedvenc bevándorlóik német lányokat erőszakolnak meg.”
A szerző felhívja a figyelmet arra, hogy a liberálisok civil mozgalmai és jogvédő szervezetei hallgatnak a migránsok által elkövetett nemi erőszak kapcsán. Nem védik meg a nőket az ösztöneiket állat módjára kiélő fiatal afrikai és arab “férfiakkal” szemben, holott korábban ennek jelszavát tűzték zászlajukra. Ez a zászló azonban hamisnak bizonyult – nem a nőket védik ezek a szervezetek, hanem a liberalizmust, aminek terjesztésére a nők egyenjogúságának jelszava használható eszköznek bizonyult. A szerző ugyanakkor említi, hogy Kelet-Európa nagyobb immunitást mutat a liberalizmussal szemben, mint a világ más régiói.
“nem meglepő, hogy a kelet-európaiak fejlettebb immunrendszere a liberálisoknak is szemet szúrt. Még az okokat is sejtik, csak ők épp az ellenkező előjellel magyarázzák a jelenséget. Tudják azt, hogy a kommunista múlt miatt vagyunk elutasítóbbak a liberalizmus „vívmányaival” szemben, de ők ezt elmaradottságként inter­pretálják.”
A liberális médiamonopólium építésének ténye, Fodor Gábor a fiatalok liberális attitűdjére tett utalása pedig alátámasztja a szerző azon megállapítását, miszerint a magyar társadalom a vártnál nagyobb ellenállást mutatott a liberalizmussal szemben, ami ellenreakciót váltott ki. Ennek köszönhetően zajlik az a “megdolgozás”, aminek részeként a jelenkor totalitarizmusra törekvő ideológiáját terjesztő érdekközösségek nem politikai hatalmat akarnak, hanem a médián keresztül folytatnak agymosást, és ennek áldozataiként főként a fiatalokat szemelték ki. Ez a lappangó tevékenység pedig határozottabb cselekvésre ad okot; elfogadhatatlan lenne, hogy ugyanazok a szervezetek, akik most felajzott afriakaiak állatias viselkedésével szemben nem védték meg a nőket – sőt, félrenéztek, hátukat mutatták -, évekkel később egy középkorú férfipolitikus újabb kijelentése okán újra a nők védelmének jelszavával hozakodnának elő. A szilveszteri eseménysorozat egyértelművé tette: esetükben szó nincs az egyén védelméről, a nők védelméről. Politikai eszközöket akarnak, a társadalom feletti totális kontroll elérése reményében. Napjaink totalitarizmusa a liberalizmus, – de politikai hatalmuk már erodálódott, lassan eljöhet annak is ideje, hogy a médiabefolyást elveszítsék. Belső ellenséggé váltak, amivel – mint társadalom, mint nemzet, mint élő állam – együttes erővel le kell számoljunk.


http://www.hidfo.ru/2016/01/totalitarius-ideologiakent-viselkedik-a-liberalizmus/

A legfrissebb hírek szerint rendkivül súlyosra fordult a donbasszi helyzet a Mariupol szakaszon!

dbs
Dacára a Karácsonynak, a valcmanista latortüzérség aknavetőkkel lövi Sirokinot, valamint a novoazovszki járásban fekvő Szahankát és Bezümennoje falut.
Fjodorovkába nyolc darab kijevi önjáró tarack érkezett, és egy “Fagot” tankelhárító komplexum, a hozzá tartozó egy vasúti vagonnyi lőszer.
Granyitnojénál 1400 valcmanista pribék erőkoncentrációja jött létre ma délelőtt.
Donyeck környékén is heves aknavetőzés zajlik. A kijevi martalócok aknavetőkkel lövik Szpartakot és a repülőteret. Opitnojét, Sirokaja Balkát és Gorlovkát hajnal óta géppuskázzák.


http://www.balrad.com/2016/01/07/valcmanek-ujrakezdik-donbasszban/

Német politikus: Merkel káoszba taszítja Európát

A látványos közlemények nem helyettesítik a valós tetteket, az európai kormányok határozott fellépéssel kellene kezeljék a migrációs válságot. A szabaddemokrata politikus szerint Merkel cselekvésképtelensége káoszba taszítja Európát.
Christian Lindner, a német Szabaddemokrata Párt vezetője azzal vádolja a kancellárt, hogy cselekvésképtelenségével, és a migráns-kérdésben mutatott passzivitásával csak a társadalmi feszültségek robbanását idézi elő. A párt hivatalos weboldalán megjelent közlemény szerint Merkel Németországot és Európa egészét káoszba taszítja, mert Berlin egyoldalú lépéseket tesz, és az Európai Unió helyett egymagában akar dönteni arról, hogyan kezeljük a bevándorlás kérdéskörét. Az ellentétek fokozása mellett azt is felrótta a pártvezető, hogy Merkel képmutató módon felszólította az embereket a migránsok támogatására, de eközben az állam feladata lenne, hogy minden egyes bevándorlót regisztráljon, elhelyezéséről gondoskodjon, de emellett megkövetelje a beilleszkedésre való törekvést is. Lindner szerint a botrányos állapotok annak következményeként tudhatók be, hogy bár az ország befogadja a bevándorlókat, az állam nem követeli meg, hogy beilleszkedjenek, és gyakorlatilag semmilyen kényszerítő erőt nem jelent a migránsokra nézve.
A német kormánykoalíció tagjai már számos alkalommal kérték Angela Merkelt, hogy fogadjon el felső korlátot az évente befogadott migránsok számára vonatkozóan, de a kancellár ezt mindvégig megtagadta, mert ehhez az ország összes határát is le kellene zárni – a német rendőrökkel vélhetően számos véres összecsapás lenne szükséges ahhoz, hogy a bevándorlók tömegei ne Németországba akarjanak eljutni. Korábban a ZDF televízió egy heti telefonos közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a lakosság többsége – 52%-a – ellenzi Angela Merkel migránsokkal kapcsolatos “intézkedéseit”, 74%-a pedig meggyőződéssel vallja, hogy a migrációs válság az Európai Unió egységére is veszélyt jelent. A Frontex végleges, összesített adatai szerint 2015 folyamán 1,2 millió bevándorló érkezett Európába. A többségi lakosság azonban a toleranciát erőltető propaganda ellenére is ellenzi a migránsok befogadását.

http://www.hidfo.ru/2016/01/nemet-politikus-merkel-kaoszba-taszitja-europat/

Stabilan többséghez jutott az EU-ból kilépés a britek körében

A brit lakosság egyre nagyobb hányada támogatja az Európai Unió elhagyását, mostanra többségbe jutottak a kilépést támogatók. Ezzel Nagy-Britannia lehet az első uniós tagállam, ahol egy közvélemény-kutatás eredményei a nyilvánosság számára is alátámasztják, hogy a lakosság többsége ki akar lépni az Európai Unióból.
Az ORB által végzett felmérés csütörtökön nyilvánosságra hozott adataiból kiderül, hogy a brit lakosság 54%-a támogatná a kilépést, ha erről egy népszavazáson most hétvégén kérnék ki a véleményét. Johnny Heald, az ORB International igazgatója az eredmények kapcsán kijelentette, hogy “az Egyesült Királyság a nagy európai család fekete báránya”. A cég 14 országban végezte el a felmérést, melynek eredményei szerint egyedül a brit lakosság körében jutott többséghez a kilépés, más országokban az emberek közel kétharmada szavazna az uniós tagság fenntartására. Ugyanakkor, a válaszadók mindössze 17%-a mondta azt, hogy az utóbbi 12 hónap során pozitív irányba változott volna az Európai Unióról alkotott véleménye.
Az euró támogatottsága szintén az Egyesült Királyságban a legalacsonyabb, ahol a lakosság mindössze 6%-a támogatja a közös pénz bevezetését (az Európai Unió más országaiban átlagosan a lakosság 41%-a támogatná az euró bevezetését). A brit kormány kitart amellett, hogy a közös pénzre nincs szükségük, és a jövőben sem lesz. David Cameron pedig Brüsszel központosítási törekvéseire válaszul kijelentette, hogy amennyiben további jogköröket akarnak elvenni a tagállam kormányától, a britek a jelenlegi tagság fenntartásának szükségességét is megkérdőjelezik. Cameron 2017-re ígérte a kilépésről a referendum megtartását. Azt megelőzően egy tárgyalássorozatot folytat számos tagállami jogkör visszaadásáról, valamint mentességet próbál kiharcolni az Egyesült Királyság számára arra az esetre, ha az EU elkötelezetté válik a további integráció irányába (nem akarnak az Európai Egyesült Államok részévé válni).


http://www.hidfo.ru/2016/01/stabilan-tobbseghez-jutott-az-eu-bol-kilepes-a-britek-koreben/

KOREA – PUTYIN – ISIS – MERKEL – STALIN – TTIP

Nemcsak a világban folynak döntő események, több kontinensen, hanem Európa is forrong. Pontosabban Európa rohasztása a cionista-szabadkőműves bandák által, amelyek be vannak épülve a nyugati nagyhatalmak országvezetésébe. Tehát nemcsak Merkel Mutti a bűnös! A többiek is vele vannak, csak azok hallgatnak. Persze még az idén eljön a nap, amikor lebukik ez az egész banda és névről-névre megismerhetők lesznek a főbűnösök.
_________________________________
1-2 képen koreai katonanők. A Buddha-fejű vezér most is borsot tört Obama orra alá, a bejelentett hidrogén bomba robbantással, ami nem is az volt. Úgy tűnik Amerika és Kína sem képes kordában tartani a kommunista vezért, persze az ő rendszere sem tart örökké. A 3-dik képen Sztálin unokája látható családjával. A tömeggyilkos unokája kifejtette, hogy ma is egyet ért nagyapja minden tettével...A 4-5 képen az amerikai szabadkereskedelmi egyezmény ellen tiltakoznak nyugaton, már több mint három millió aláírás született. Nálunk szolgai módon alá fogják írni, hacsak nem történik jelentős tiltakozás. Szerencsére az ügy még odébb van. Ez egy fedőakció Amerika részéről, valójában Európa bekebelezése forog kockán. A 6-os képen Putyin megszemlélt egy rakétakilövő állomást. A 7-es képen az S-300 orosz rakéta, amiből Irán is kapott. Amerika emiatt is egyezett meg Iránnal, mert ez igen komoly fegyver és Izrael nem meri megtámadni Iránt. Az ennél is fejlettebb S-400-ast az oroszok nem adják el másoknak. A 8-as képen a „mérsékelt iszlám” jelképe. Erről később a Magyar Oldalból lehet majd olvasni. A 9-es sötétképű török nő nem más mint Merkel Mutti bevándorlási minisztere. Csodálatos módon a hazai tévékben még senki sem kérdezte meg a minisztert, hogy mit szól a német nők megerőszakolásához, kirablásához, megveréséhez? A 10-es képen a német PEGIDA mozgalom már tavaly nyáron tüntetett a külföldi bűnözők ellen, de őket Merkel lefasisztázta...A 11-es képen egy stuttgarti német áldozat. A 12-es kép jelképezi, hogy legalább négyezer kiképzett terrorista rejtőzködik az EU államokban. Akkor most aludjunk nyugodtan? A 13-as képen lévő pár is a mérsékelt iszlámhoz tartozik. Ők voltak a San Bernardino-i gyilkosok. A 14-es kép Irakot, Szíriát mutatja, a sötétszürke rész a cionista gyilkosok által elfoglalt terület. A 15-ös mocskot az ATV mutatta, miszerint Kanada nem harcol az iszlám állam ellen. A 16-os képen az ukrán elnök a Siratófalhoz ment hanukázni. Máig sem értjük miért hazudják azt a zsidók, hogy ez a fal az ókori templomuk maradványa lehet, miközben ez egy római építmény, amihez a zsidóknak semmi köze nem volt. A zsidók nemhogy egy téglát, de ilyen hatalmas köveket soha életükben nem faragtak és nem építettek. A zsinagógáikat is idegen államokkal építették, mint nálunk is. Látott már valaki zsidó kőművest vagy malterkeverőt? A 17-es kép igazolja, hogy miért nem érnek semmit a bombázások az iszlám állam ellen. Amerika állandó műholdas adatokkal segíti őket. A 18-as képen látható iszlám viseleteket az olaszok betiltották bizonyos helyeken. Ugyanakkor a legújabb hír az, hogy olasz családokat keresnek, hogy fogadják be az iszlám bűnözőket, amiért havonta 300 eurót kapnak az olasz családok. A 19-es képen jelezik a cionbűnözők, hogyan akarják Európát megosztani és egymás ellen hangolni az országokat. A 20-as képet köszönjük tudósítónknak, aki bemutatta a Microsoft csalásait és bűnözéseit.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/k%C3%BClf%C3%B6ldi-h%C3%ADrek-k%C3%A9pekben-186

Az USA parancsnokot cserél a Közel-Keleten

Barack Obama amerikai elnök Joseph Votel tábornokot, az USA Különleges Műveleti Parancsnokságának (SOCOM) eddigi főparancsnokát nevezte ki az Egyesült Államok közel-keleti térségért és Közép-Ázsiáért felelős műveleti Középső Parancsnoksága (CENTCOM) élére.
Ez az első olyan eset, mikor a CENTCOM élére a Különleges Erők kötelékéből érkezik parancsnok. Az Egyesült Államok Különleges Műveleti Parancsnokságának főparancsnokai átlagban három évet töltenek a szervezet élén, ellenben Votel tábornok mindössze 16 hónapnyi SOCOM vezetés után veszi át a Közel-Kelet és Közép-Ázsia területi blokkjáért felelős CENTCOM műveleti parancsnokság irányítását. Ez egy rendkívüli csere, amely sürgősségi jelleggel lett végrehajtva és stratégiájában két dologra irányul. Az USA közel-keleti műveleti pozícióinak visszaszerzésére, és az Oroszországi Föderáció katonaföldrajzilag legsérülékenyebb határszakasza, a közép-ázsiai övezet feletti áttételes amerikai ellenőrzés visszaállítására.
Votel tavaly januári nyilatkozatában az amerikai nemzetbiztonságra fenyegetést jelentő kihívások közül az “újjáéledő Oroszországot” jelölte meg első helyen, és az amerikai szakszolgálatok és különleges erők közötti együttműködés fokozott összehangolásának fontosságát hangsúlyozta.
Az új irányító személy jellegénél fogva beigazolódik az a feltételezés, miszerint az USA konvencionális haderejének globális visszahúzódása egy olyan geopolitikai manőver álcázására szolgál, amelyben a CENTCOM alá tartozó műveleti területen a hagyományos hadviselést a szakszolgálatok és különleges egységek közötti együttműködés fokozott aktivitása váltja fel.
Ez a taktika a feszültségek váratlanul bekövetkező kiélezését helyezi előtérbe, és a térség kontrollált destabilizációját célozza meg a Brzezinski-féle “eurázsiai balkanizáció és irányított káosz” elve alapján.

http://www.hidfo.ru/2016/01/az-usa-parancsnokot-cserel-a-kozel-keleten/

Egy modellváltás, és a létminimum máris eléri a minimálbér szintjét

Már nem sokáig követelhetik a munkavállalók képviselői, hogy a minimálbér érje el a létminimum szintjét, hiszen idén csaknem teljesen megszűnhet a különbség a két összeg között – írja a Világgazdaság. Ezt azonban nem csak az idei bruttó 6 ezer forintos minimálbér-emelkedés segíti: egy statisztikai modellváltás miatt a létminimum összege akár 11 ezer forinttal is csökkenhet egy egyszemélyes háztartásnál.
Mindezek hatására maximum pár ezer forintos különbség marad a létminimum és a minimálbér között a korábbi több mint húszezer forintos szakadék után.
Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárának számításai szerint 1,6 százalékos infláció és 1 százalékpontos szja-csökkenés mellett 5,6 százalékkal nőhet a minimálbér reálértéke 2016-ban. A nettó összeg 73 800 forintra nőtt.
Mindezzel párhuzamosan változik a létminimum számítási modellje a KSH-nál. A statisztikai hivatal szerint a létminimum (az évtizedek óta használt számítás szerint) 2014-ben 87 ezer forint volt egy egyedül élő felnőttnek.
fél
A két új modell alapján azonban csökken ez az összeg: ha az eredeti modellt változtatják meg – és kevesebb kalóriabevitellel számolnak -, akkor csak 1600 forinttal, de ha az amerikai modellt veszik át, akkor 11 400 forinttal. Utóbbi esetben pedig 76 ezer forintos létminimum adódott 2014-ben.
Miután tavaly sem volt infláció, és idén is visszafogott áremelkedés lesz, így a megemelt összegű minimálbérrel szinte teljesen eltűnhet az eddigi szakadék a két összeg között, ha az amerikai módszert adaptálja a statisztikai hivatal – magyarázza a vg.hu.
Miután nemcsak a minimálbér reálértéke nőtt nagyot tavaly, és emelkedik idén is, hanem – az szja általános csökkentése miatt is – mindenhol érdemi növekedést láthattunk, ezért még többen kerülhetnek ki a létminimum alól, mint a számítási modell változásából adódna. A számítási módszer változása miatt a Világgazdaság korábbi kalkulációja szerint 3,6-3,8 millióról 1,2-2 millióval csökkent a létminimum alatt élők száma. A reálbérek emelkedése és az alacsony infláció pedig további százezrekkel csökkenthette a számukat.
Ha valaki egyedül él a gyerekével, akkor az új számítás szerint 30-45 ezerrel kevesebb pénzre van szüksége havonta, mint a korábbi módszer szerint, de ha például két felnőtt él három-négy gyerekkel, akkor már 80-120 ezer forinttal kisebb a rájuk érvényes létminimum – pusztán az új számítási modell miatt. Ez azonban igazából csak egyet jelent: az új létminimumértékeket úgy találták ki, hogy valóban azok kerüljenek a meghatározott szint alá, akiknek gondot jelent már az elegendő mennyiségű és minőségű élelmiszer megvásárlása is – írja a lap.
(portfolio)
Bal-Rad komm: Íme a magyar életszínvonalcsoda receptje! Nem azt kell mondani hogy már félig kiürült a pohár, hanem azt kell állítani, hogy már félig megtöltöttük!
Ilyen egyszerű ez kérem! A magyarok úgyis elhiszik amit mondanak nekik, mert azt mondják nekik amit hallani szeretnének!
Nem éhen pusztult! Kalórihiányba halt bele! Az új modell szerint a mozgásával több kalóriát égetett el, mint amennyi bevitt!

Most már a kisemberek földje is kell

Idős emberek kaptak levelet a Fidesz–KDNP-s tomajmonostorai polgármestertől, aki húsz-harmincezer forintos vételi ajánlatot tett az Abádszalók külterületén található, egy-két aranykoronás földjeikre. A polgármester, Fazekas Szabolcs a térség nagybirtokosa, családtagjai­val több száz hektár állami földet nyert el, és nemrég a liciten is bevásároltak.
„Alulírott Fazekas Szabolcs az Ön tulajdonában álló (…) ingatlanra az alábbi vételi ajánlatot kívánom tenni” – olvasható abban a levélben, amelyet az elmúlt hetekben több, a Tisza-tó térségében élő, zömmel idős ember kapott a nagybirtokos hírében álló tomajmonostorai polgármestertől. Fazekas és családja érdekeltségébe a helyiek szerint csaknem ezerhektárnyi termőföld tartozik, ezért is álltak sokan értetlenül az előtt, hogy a nagygazda immár az elaprózott, pár száz négyzetméteres külterületi parcellákra is rámozdult, és vételi ajánlattal kereste meg a tulajdonosokat.
A hétszáz lelkes Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostora első embere jó viszonyt ápol a térség fideszes „erős embereivel”, vagyis Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel (akinek csak névrokona) és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, s a helybéliek szerint ottani bizalmasaik közé tartozik.
Azt a földet még a nagyapám kapta 1946-ban a földosztáskor, de pár év múlva, az államosításkor be is kebelezték. Sokáig az állami gazdaság használta a parcellákat, de papíron mindig a miénk maradt. Igazából azt se tudjuk, merre van a terület, amire a polgármester ajánlatot tett, csak annyit, hogy az Abádi Majortól jó pár kilométerre. Pár tízezer forintot ígért érte, s nagyanyám úgy döntött, annyiért oda is adja neki, hadd vigye. Eddig is Fazekas Szabolcs használta, bár bérleti díjat nem láttunk egy fillért se. Zavaros az egész, osztatlan közös tulajdonban van a föld, a sok öregasszony ki se tudja silabizálni, mekkora hányad esik rá a területből – mondja egy abádszalóki férfi.
Egy másik arról beszél: a nekik tett ajánlat alapján kiszámolta, hogy a tomajmonostorai polgármester nagyjából 250 ezer forintot szán egy hektár felvásárlására. A környéken ennél jóval magasabb áron forognak a földek, bár igaz, hogy inkább az egybefüggő, nagyobb területek értékesek. – Többtucatnyi tulajdonossal kell egyezkednie, lepapírozni az ügyletet. De neki biztos megéri ez a munka, hiszen utána hektáronként minimum 70 ezer forint földalapú támogatást vehet igénybe. Vagyis csak a támogatásból 3-4 év alatt megtérül a vételár– teszi hozzá. Megemlítette: két-három éve már próbálkozott a polgármester hasonló földfelvásárlással, de akkor csak megbízottjai keresték fel a kisnyugdíjasokat. Most viszont maga tett írásban vételi ajánlatot.
Fazekas Szabolcs tudósítónk kérdésére azt mondta: egy héthektáros, osztatlan közös tulajdonban lévő legelőről van szó, amelyet jelenleg is társaságuk használ, s a terület nagyobbik részének egyben ők a tulajdonosai is. A vételi ajánlat a fennmaradó, nagyjából 2-3 hektárnyi részt érinti, ezek elaprózott kis parcellák, gazdáik jó része már nem él, vagy idős, magatehetetlen ember.
tom
– Szeretnénk, ha a terület egy kézben lenne, nem értem, mi ebben a hír a Népszabadság számára? Pia­ci áron tettünk vételi ajánlatot sok kistulajdonosnak azért, hogy gondos gazda módjára magunk rendelkezhessünk egy olyan terület felett, amit amúgy is régóta használunk. Az ominózus földdarab kilométerekre van a műúttól, mások számára értéktelen – tette hozzá.
Fazekas Szabolcs földéhsége nem új keletű. Szabó Rebeka, a PM politikusa tavaly az agrárminiszterhez intézett írásbeli kérdésében azt feszegette, mi az oka annak, hogy a tomajmonostorai polgármester 169 hektárt nyert a Hortobágyi Nemzeti Park földjeiből, és 31 további földrészletet kapott ideiglenes használatba az államtól. Felesége, Bánfi Zsuzsanna, a Kunhegyesi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese pedig 130 hektárnyi területet nyert el haszonbérletbe. Ugyancsak ő nemrégiben nyílt földárverésen jutott hozzá 47,3 hektárnyi földhöz 63,3 millió forintért. Ebből is látszik, hogy a térségben egyhektárnyi föld piaci alapú ára megközelíti a másfél millió forintot. A kistulajdonosoknak a legelőrészekért felajánlott, arányosított vételár ennek húsz százalékát sem éri el.
Ángyán József a visszás földügyeket elemző, hatodik jelentésében is kiemelt helyet kapott a tomajmonostorai Fazekas család. Jász-Nagykun-Szolnok megyében az államtól bérbe kapott földek nyerteseinek rangsorát Fazekas Szabolcs és felesége nevéhez kötődő érdekkör vezeti, a megyében két-három csoport kezében összpontosul az összes aranykorona-érték 42 százaléka, a földterületek majdnem kétharmada. Fazekas Szabolcs édesapjával és feleségével együtt 382 hektár állami földhöz jutott Abádszalókon, Kunhegyesen és Kunmadarason.
A Fazekas-érdekeltség ezen felül, egy másik családtaggal, a polgármester testvérével kiegészülve, pályáztatás nélküli megbízási szerződéssel további hetven állami birtoktestet bérel a térségben. Helyi becslések szerint a Fazekas család által használt terület összességé­ben meghaladhatja az ezer hektárt – összesített Ángyán. Ezen lehet most „bokréta” az a néhány hektáros legelő, amit immár a kisnyugdíjasoktól szándékszik felvásárolni a nagygazda.
(NOL)
Bal-Rad komm: “…a térségben egyhektárnyi föld piaci alapú ára megközelíti a másfél millió forintot. A kistulajdonosoknak a legelőrészekért felajánlott, arányosított vételár ennek húsz százalékát sem éri el…”
-Nos hát…!-alakulgat országszerte a földesúri rendszer szépen! Nyilvánvaló, hogy nem alacsony színvonalú életvitel mellett TUDNAK A NAGYGAZDÁK területeket vásárolni! (De még így is nyomott árakon!) MIBŐL?-adódik a kérdés, amire elfogadható és MÉLTÁNYOLHATÓ MAGYARÁZAT NINCS!
A döbrögista horda alakítgatja a maga hűbéresi KULÁK-KÖRÉT! Ehhez a pénzt innen-onnan lopja! Közpénzt természetesen!
A “kisgazdák” pedig nyafognak, hogy nekik bezzeg nem jut! A nyafogás persze jogos, de VALAMIKOR ŐK IS saját lábra akartak állni! Boldogan, két kézzel szavaztak a téeszek szétmarcingolására. Amelyek egzisztenciát biztosítottak nekik. Nem kiugrót!-de biztosat. Ők többre vágytak, MERT SZORGALMASAK!
Most a saját lábon állás helyett AZ ÚJ FÖLDESURAK CSIZMÁS LÁBAI rugdossák őket! Ahol csak érik! Két szék között a földön!