2017. április 26., szerda

WHO: nem a migránsok hozták be a vírust Európába (WHO az Antikrisztus játékszerének tünik)

Az Egészségügyi Világszervezet szóvivője szerint nem a migránsok hordták be a vírust Európába, de a kanyarójárvány gyors terjedése miatt azonnal be kell oltani mindenkit, aki még nem kapta meg az oltóanyagot.
Cristiana Salvi, a WHO szóvivője szerdán azt mondta, Európában 2017 kezdete óta több mint négyezer ember fertőződött meg. Elmondása szerint a most érkező migránsok többnyire olyan országokból érkeznek, ahol magas szintű a védettség, és az emberek többsége már kapott védőoltást.
Ugyanakkor, elmondása szerint a WHO közeli együttműködést kell folytasson a nemzeti kormányokkal, hogy az emberek rendesen be legyenek oltva, és elkerülhető legyen a járvány további terjedése.
Salvi szerint fokozott kockázatnak vannak kitéve azok a migráns gyermekek, akik még nem kapták meg a védőoltást, mert származási országukban az oltási folyamatot megzavarta a háború és az államiság megbomlása.
A WHO azt szorgalmazza, hogy az Európába érkező migránsok gyermekeit minél hamarabb kanyaró és rubeola ellen kell beoltani, amit az EU-ban a tagállamok hatóságai kellene lebonyolítsanak.

http://www.hidfo.ru/2017/04/who-nem-a-migransok-hoztak-be-a-virust-europaba/

CDU-s politikus: a nyugati országok mozdították el az ukrán kormányt

A német Kereszténydemokrata Unió tagja, Willy Wimmer azt állítja, hogy 2014-ben nem forradalom, hanem a Nyugat által szervezett puccs történt Ukrajnában.
A CDU tagja jelenleg a Krím-félszigeten tartózkodik egy közös német-osztrák üzleti delegáció tagjaként, és személyesen találkozott a krími vezetővel, Szergej Akszjonovval. Látogatása során ismét kijelentette, hogy a 2014-es kijevi forradalmat a nyugati országok szervezték meg, és a forradalom előkészítéseként szinte korlátlan anyagi forrásokkal látták el a puccsistákat. A politikus szerint az Oroszország elleni szankciók sem helyénvalók, hiszen az ukrán válság kirobbantásért elsősorban a nyugati országok felelősek.
Wimmer szerint a német sajtó hazugságokat terjeszt ezekről a találkozókról, és azt állítják, hogy Oroszország fizeti a nyugat-európai politikusok krími látogatásait. Elmondása szerint hazatérését követően számos interjút ad a német lapoknak, és megpróbálja tájékoztatni az embereket a valós helyzetről, akik a média hazugságai miatt azt hiszik, hogy a Krím-félsziget egy elnyomásban tartott, megszállt terület.

http://www.hidfo.ru/2017/04/cdu-s-politikus-a-nyugati-orszagok-szerveztek-a-kijevi-forradalmat/

Összecsapások kezdődtek az amerikai rakétarendszer érkezése miatt


Dél-Koreában a helyi lakosság nem látja szívesen az amerikaiak háborús készülődését: rendőrök tömegeit kellett mozgósítani a tiltakozó akciók miatt, mikor a THAAD rakétakomplexumok megérkeztek az országba.
Korábban az amerikai védelmi miniszteri poszt egyik volt várományosa, Jack Keane a Times of London napilapnak nyilatkozva azt mondta, „mára a rakétaindító állomások, földalatti nukleáris létesítmények, a rakétaerők és a rezsim vezetői elleni katonai csapás az egyetlen opció, ami szóba jöhet” Észak-Korea ellen.
A Trump-adminisztráció nemzetbiztonsági tanácsadója, Herbert McMaster altábornagy a Fox News hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy az amerikai haditengerészet csapásmérő erői azért indultak meg Észak-Korea felé, hogy minden lehetséges opció elérhető legyen az elnök számára, ha az USA és távol-keleti partnereinek megvédésére kell sort keríteni. A tengeri jelenlét fokozása mellett az USA rakétavédelmi komplexumokat is elhelyez dél-koreai bázisain.
http://www.hidfo.ru/2017/04/osszecsapasok-kezdodtek-az-amerikai-raketarendszer-erkezese-miatt/



Kína felszólította az amerikai kormányt a dél-koreai katonai jelenlét csökkentésére

A kínai kormány felszólította az Amerikai Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a THAAD rakétakomplexumok Dél-Koreába telepítésével.
Geng Shuang, a kínai külügyminisztérium szóvivője pénteken közölte; Washington le kell állítsa a THAAD rakétarendszerek üzembe helyezését Dél-Koreában.
A kínai kormány azt követően reagált az amerikai rakétakomplexumok érkezésére, hogy Rob Manning ezredes, a Koreában működő amerikai fegyveres erők szóvivője bejelentette; a THAAD rakétarendszerek már üzemképesek, és készen állnak arra, hogy megvédjék Dél-Koreát egy esetleges, Észak-Koreából kiinduló támadástól.
Geng egy sajtótájékoztató során kijelentette, hogy a a kínai kormány álláspontja egyértelmű; az USA azonnal fel kell hagyjon a THAAD rakétakomplexumok Dél-Koreába telepítésével. A szóvivő emellett hangsúlyozta, Kína minden lehetséges lépést meg fog tenni annak érdekében, hogy a fokozódó amerikai katonai jelenlét közepette saját érdekeit megvédje.

http://www.hidfo.ru/2017/05/kina-felszolitotta-az-amerikai-kormanyt-a-del-koreai-katonai-jelenlet-csokkentesere/

A németek átverték Kelet-Európát – megállapodtak az orosz gázimportról

Az „Északi Áramlat 2” gázprojekt megépítéséért felelős vállalat pénzügyi megállapodást kötött Németország vezető energetikai cégeivel. Az „orosz gáztól való függetlenedés” jelszava arról szólt, hogy ne közvetítőn keresztül, hanem közvetlenül vehessék meg az orosz gázt a németek.
A Nord Stream AG pénzügyi megállapodást írt alá a francia Engie, az osztrák OMV AG, a holland Shell és a német Uniper ill. Wintershall vállalatokkal az “Északi Áramlat 2” gázprojekt megépítésével kapcsolatban. Az öt vezető energetikai cég vállalást tett arra, hogy finanszírozzák a gázprojekt teljes költségének 10%-át – ez összesen mintegy 9,5 milliárd eurót jelent.
A közös projekt évente 55 milliárd köbméter orosz gázt fog szállítani a Balti-tengeren keresztül, Ukrajna megkerülésével egyenesen Németországba. A Greifswaldba érkező gáz Németországban és az Európai Unió más tagállamaiban kerül értékesítésre.
Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy a vállalat 2016-ban rekord mennyiségű, 179 milliárd köbméter földgázt értékesített Európában, és ez éves szinten 100 milliárd köbméterrel növekedhet 2035-ig (a Nord Stream AG egyetlen tulajdonosa a Gazprom).
Németország korábban számos alkalommal kritizálta a kelet-európai országokat az „orosz gázfüggőség” miatt. Angela Merkel 2015-ben, Budapesten tett látogatásakor is kifejezésre juttatta nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy Magyarország jelentős mennyiségű orosz gázt importál. Miközben a német külpolitika megpróbálta abba az irányba terelni a kelet-európai országokat, hogy ne vásároljanak földgázt Oroszországtól, Németország épp arra készült, hogy sokszorosára növelje az orosz gázimportot.
Az “Északi Áramlat 2” megvalósulásával mindinkább láthatóvá válik: az „orosz gáztól való függetlenedés” jelszava arról szólt, hogy ne közvetítőn keresztül, hanem közvetlenül vehessék meg az orosz gázt a németek. Ezáltal nem Ukrajna vagy más kelet-európai ország működhet az orosz gáz elosztójaként Európában, hanem Németország veszi át ezt a szerepet.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-nemetek-atvertek-kelet-europat-megallapodtak-az-orosz-gazimportrol/

Kína betiltja a muszlim nevek használatát

A főként muszlimok által lakott régiókban zajló zavargások miatt Kína betiltja a muszlim névadást; mától nem lehet Mohamednek vagy Dzsihádnak nevezni az újszülötteket, ha a szülők azt akarják, hogy gyermekük elvégezhesse az iskolákat és munkát vállalhasson az országban.
A Financial Times beszámolója szerint Kína nyugati tartományaiban kiterjesztettek egy korábbi rendeletet, ami a muszlim nevek használatát szabályozta. Az új rendelet nem csak a Mohamed, Fatima, Szaddam stb. nevek használatát tiltja be, de megtiltja, hogy az újszülöttek bármilyen olyan nevet kapjanak, ami egyben erőteljes vallási tartalmakat hordoz. Azok a szülők, akik nemrég ilyen nevet adtak újonnan született gyermeküknek, át kell nevezzék a gyermeket, és amennyiben ezt nem hajlandóak megtenni, komoly büntetéssel kell szembenézzenek.
A lap szerint azon szülők gyermekei, akik megszegik a rendeletet, többé nem kaphatnak meg egy alapvető személyigazoló okmányt, ami ahhoz szükséges, hogy később oktatásban, szociális juttatásokban részesüljenek, vagy munkát vállalhassanak Kínában.
Az új szabályozás egy korábbi rendelet kiterjesztését jelenti, ami 2015-ben betiltotta a Fatima és Szaddam nevek használatát a Hotan prefektúrában. A rendelet főként az ujgur lakosságot érinti, mert az ujgurok által lakott régiókban elterjedtebb a vallási és etnikai alapú extrémizmus. A tartományban korábban a muszlim viseletet is korlátozták, emellett betiltották a szakáll viselését is.

http://www.hidfo.ru/2017/04/kina-betiltja-a-muszlim-nevek-hasznalatat/