A kínai sajtó írja:
Tudósítónk jelentése szerint Magyarország az egyik olyan európai ország, amely jól együttműködik Kínával az „Övezet és Út” kezdeményezés keretében, ugyanakkor fontos befektetési célország a kínai üzletembereknek is. Napról napra több kínai vállalkozás érkezik Magyarországra befektetni.
Szeptember 23-án a kínai–magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetsége és a Kínai Kereskedelmi Minisztérium befektetési osztálya közösen rendezett kiállítást Budapesten a Magyarországon befektető kínai vállalkozásokról. A kiállításon keresztül a nézők megismerhetik a Magyarországon befektető kínai cégek fejlődésének elmúlt években elért eredményeit.
Liu Dianxun, a Kínai Kereskedelmi Minisztérium képviselője beszédet tartott a kiállítás megnyitóján, amelyben kifejtette, hogy manapság egyre több kínai cég fektet be Magyarországon, a minisztérium is többet fog együttműködni az érintett felekkel, hogy több új együttműködési lehetőséget találjanak.
Liu Bo, Kína magyarországi nagykövetségének képviselője elmondta, hogy

Magyarország a közép- és kelet-európai országok között Kína legnagyobb befektetési célországa az eddigi több mint 4 milliárd 500 millió dollárral.

Jelenleg is sok kínai cég vizsgálja, hogy miként fektethet be Magyarországon.
CRI / SzRTI