2017. december 28., csütörtök

Rekord mennyiségű kokaint foglaltak le a német rendőrök

A német rendőrség idén több kokaint foglalt le, mint eddig bármikor. A szövetségi rendőrhivatal (BKA) adatai szerint globális szinten is ugyanez a trend figyelhető meg.
A német rendőrség és vámhivatal idén hétszer annyi kokaint foglalt le, mint a 2016-os év folyamán – derült ki az ARD hírügynökség beszámolójából. A szövetségi rendőrhivatal szerint globális szinten is élénkült a kábítószerkereskedelem, ennek volt hatása Németországban is.
A beszámoló szerint főleg a nagy kikötővárosokban, Hamburgban és Bremerhavenben fogtak el nagyobb szállítmányokat. Idén a rendőrök összesen hét tonna kokaint gyűjtöttek be, amit szervezett bűnözői csoportok Németországban akartak terjeszteni. A 2016-os év folyamán lefoglalt kokain mennyisége mintegy egy tonna volt.
A BKA közlése szerint ez a trend nem csak Németországban figyelhető meg, hanem globálisan. Világszerte a legnagyobb kábítószerkereskedelmi csomópontokon kétszer annyi drogot fogtak el a rendőrök, mint az elmúlt öt év folyamán.
A német rendőrök jelenleg is arra számítanak, hogy újabb nagy fogásaik lesznek – főként a dél-amerikai államokból özönlenek a nagyobb szállítmányok Németországba.
A jelentések szerint a Németországban zajló kokainkereskedelmet főként balkáni országokból érkező bevándorlók és az olasz maffia ellenőrzi.
Ezek a hírek ráadásul nem sokkal azt követően érkeztek, hogy Münchenben több mint 550 kilogramm lefoglalt marihuánát semmisítettek meg a hatóságok. A Bajorországban lefoglalt szállítmányok értéke mintegy hétmillió euró volt.

http://www.hidfo.ru/2017/12/rekord-mennyisegu-kokaint-foglaltak-le-a-nemet-rendorok/

Egyetlen képbe sürítve, mi a probléma a bevándorlással

Átlagos IQ a világ országaiban.
A több mint 80 országban végzett vizsgálatoknak köszönhetően bizonyítást nyert, hogy a Soros-szervezetek a világ legbutább embertömegeit akarják rászabadítani Európára. A bevándorlás forrásországaiban 60-80 körüli az átlagos IQ.

Lázadás éve? Törökország aláírta az orosz hitelszerződést

Egy NATO-tagállam orosz hitelből vesz orosz rakétarendszert

A Rosztech orosz állami cég vezetőjének közlése szerint 2020 márciusában megkezdődik az Sz-400 rakétakomplexumok átadása Törökországnak, és a teljes árnak mindössze 45%-át kell fizesse a török kormány.
Törökország négy Sz-400 rakétakomplexumot vásárolt, a mintegy 2 milliárd eurónyi vételárnak 55%-át orosz hitelből fedezik – derült ki a Rosztech elnöke által adott interjúból. Szergej Csemezov a Kommerszant napilapnak nyilatkozva megerősítette, hogy Ankara összesen négy Sz-400 rendszert vásárolt, és ezek 2020 tavaszán kerülnek átadásra.
Csemezov elmondása szerint az orosz és török pénzügyminisztériumok már sikeres tárgyalásokat folytattak az orosz hitel feltételeiről, és megállapodásra jutottak.
“Törökország a teljes ár 45%-át kell fizesse, 55%-ot orosz hitelből fedeznek. A kiszállításokat 2020 márciusában kezdjük.”
A török államfő Recep Tayyip Erdogan korábban azt mondta, az Sz-400 megvételéhez szükséges dokumentumokat már aláírták, és Törökország mindent megtesz annak érdekében, hogy az átadásra minél hamarabb sor kerüljön.

http://www.hidfo.ru/2017/12/egy-nato-tagallam-orosz-hitelbol-vesz-orosz-raketarendszert/


Pénteken Törökország és Oroszország vezetői aláírták az orosz Sz-400 rakétakomplexum megvásárlásához szükséges hitelszerződést.
A TRT hírcsatorna szerint nemsokára mindkét fél hivatalos közleményt is kiad ezzel kapcsolatban. Nemrég a Hürriyet török napilap írta meg, hogy a megvásárolt orosz Sz-400-as rakétakomplexumokért Törökország nem fizeti ki a teljes összeget, ehelyett az ár felét Oroszországtól felvett hitelből fedezik.
Erdogan szeptember 12-én jelentette be, hogy aláírták az Sz-400 vételi szerződését, és kifizették az első részletet a rakétakomplexumokért. A Rosztek vezetője, Szergej Csemezov november 2-i közlése szerint ez egy több mint 2 milliárd dollár értékű üzlet. Ismail Demir török védelmi államtitkár szerint az első rakétarendszereket már a következő két év folyamán megkaphatják.
A NATO-tagállam az orosz rakétakomplexum megvételéhez szükséges teljes összeg 55%-át fedezi orosz hitelből.

A török kormány azt követően döntött az Sz-400 megvásárlása mellett, hogy a szövetséges erők által használt rakétakomplexum, a “Patriot” éles helyzetben használhatatlannak bizonyult. A Törökország és Szíria határán történt incidens során a NATO rakétakomplexumai felett ismeretlen hackerek vették át az irányítást.
Később egy fejlettnyugati sajtóorgánum számolt be arról, hogy a Patriot Szaúd-Arábiában is használhatatlannak bizonyult, és nem tudta elhárítani a húszi lázadók által kilőtt rakétákat, melyek így becsapódtak a rijádi nemzetközi repülőtér mellett.


http://www.hidfo.ru/2017/12/lazadas-eve-torokorszag-alairta-az-orosz-hitelszerzodest/