A német rendőrség idén több kokaint foglalt le, mint eddig bármikor. A szövetségi rendőrhivatal (BKA) adatai szerint globális szinten is ugyanez a trend figyelhető meg.
A német rendőrség és vámhivatal idén hétszer annyi kokaint foglalt le, mint a 2016-os év folyamán – derült ki az ARD hírügynökség beszámolójából. A szövetségi rendőrhivatal szerint globális szinten is élénkült a kábítószerkereskedelem, ennek volt hatása Németországban is.
A beszámoló szerint főleg a nagy kikötővárosokban, Hamburgban és Bremerhavenben fogtak el nagyobb szállítmányokat. Idén a rendőrök összesen hét tonna kokaint gyűjtöttek be, amit szervezett bűnözői csoportok Németországban akartak terjeszteni. A 2016-os év folyamán lefoglalt kokain mennyisége mintegy egy tonna volt.
A BKA közlése szerint ez a trend nem csak Németországban figyelhető meg, hanem globálisan. Világszerte a legnagyobb kábítószerkereskedelmi csomópontokon kétszer annyi drogot fogtak el a rendőrök, mint az elmúlt öt év folyamán.
A német rendőrök jelenleg is arra számítanak, hogy újabb nagy fogásaik lesznek – főként a dél-amerikai államokból özönlenek a nagyobb szállítmányok Németországba.
A jelentések szerint a Németországban zajló kokainkereskedelmet főként balkáni országokból érkező bevándorlók és az olasz maffia ellenőrzi.
Ezek a hírek ráadásul nem sokkal azt követően érkeztek, hogy Münchenben több mint 550 kilogramm lefoglalt marihuánát semmisítettek meg a hatóságok. A Bajorországban lefoglalt szállítmányok értéke mintegy hétmillió euró volt.

http://www.hidfo.ru/2017/12/rekord-mennyisegu-kokaint-foglaltak-le-a-nemet-rendorok/