2015. december 14., hétfő

Németekhez kerül tizennégy görög reptér

Görögország 14 regionális repülőtere hosszú távú üzemeltetési jogának a megszerzéséről írt alá megállapodást a Fraport német repülőtér-üzemeltető hétfőn.

Ez az első privatizációs ügylet, amely a januárban hatalomra került Sziriza vezette kormány alatt lezáródik.
Az üzemeltetési jogot már tavaly elnyerte a Fraport és görög konzorciális partnere, a Copelouzos Group ipari csoport. Februárban azonban a Sziriza vezette új görög kormány jelezte, hogy felülvizsgálja az ügyletet, amelyben 1,23 milliárd euróért 40 évre szóló üzemeltetési jogot nyertek el.
A tender eredményét tavaly november végén hirdette ki a görög privatizációs hivatal. A nyertes pályázók az első négy év alatt 330 millió eurós modernizációs beruházásra tettek ígéretet. Az üzemeltetésre megnyert 14 regionális légikikötőben 19,1 millió utas fordult meg 2013-ban.

Az új görög kormány a januári hivatalba lépése után kezdetben a nemzetközi hitelezők 240 milliárd eurós támogatási csomagja ellenében megkövetelt szerkezetátalakítási és költségcsökkentési feltételek lazítására törekedett. Ennek keretében sorban állította le a stratégiai nemzeti tulajdonnak tekintett állami javak bűncselekménynek nevezett értékesítését is.
Görögországban várhatóan december 21-én írják ki a pireuszi kikötő 51 százalékának az értékesítéséről szóló tendert. A tulajdonrész iránt két komoly érdeklődő van, a dán Moller-Maersk szállítmányozási és olajipari cég, valamint a kínai COSCO, a világ egyik vezető hajózásra szakosodott vállalata.
gör
(MTI)

Bal-Rad komm: A német neokolonializmus újabb falatot nyelt be. És ez még nem a legízletesebb! A görögök meg átalakítják a szerkezetet. És lefaragnak a költségeikből. BÁR INKÁBB A BEVÉTELEIKBŐL!
Hiszen 2013-ban 19,1 millió turista fordult meg a szóban forgó reptereken. Ez után a forgalom után “kaptak” a görögök 1,23 milliárd eurot. Vagyis turistánként 64 és fél eurot. Nem egészen 20 ezer forintot. Cserébe a németek kaszálhatnak negyven (?) évig! Kiváló üzlet ez! – A NÉMET HÓDÍTÓKNAK!
Jöhetnek a kikötők. Azokból is van jónéhány. Jövő ilyenkor a görögök is elmondhatják: 220 VOLT! Ma már egy sincs!
pir
Mi már csak tudjuk! Mi már megtapasztaltuk!

Merkel befogadó politikája elhozta a terrorizmus korszakát Európába

Már a német közéletben is céltáblává vált Angela Merkel, aki kancellárként korábban még viszonyítási pont volt a legbefolyásosabb politikusok számára is, de a liberális bevándorlás-politikával saját hatalmát ásta alá. Német újságírók szerint Merkel politikai hatalma erodálódott, bukása elkerülhetetlen.
Erik Kirschbaum – újságíró – úgy véli, Angela Merkel szabadesésben csökkenő támogatottsága a németországi politika utóbbi két évtizedének egyik leglátványosabb bukása lehet; a külső szemlélő számára a kancellár hatalma és befolyása töretlen, de a színfalak mögött Merkel hatalma erodálódott – mára a politikusok többsége csak megkerülendő akadálynak tartja, de nem hatalmi tényezőnek. Merkel bukása bármelyik pillanatban bekövetkezhet, és azon a napon mindenki számára egyértelmű lesz, hogy az általa képviselt bevándorlás-politika is megbukott Európában.
A német újságírók a migrációs válság kezdetén még központi utasításoknak megfelelő értelmezési közegben kellett írják a bevándorlással kapcsolatos híreket, de mára ez az állapot szintén felbomlott; az újságírók tekintélyes része Merkel támogatottság-csökkenésének indokával foglalkozik, amivel maga is hozzájárul a kancellár bukásához. Erik Kirschbaum amerikai-német újságíró szerint Angela Merkel mára nem az az országot – és Európát – egyesítő erő, aminek támogatói mutatni akarják, ehelyett a kancellár személye megosztó tényezővé vált, ami a kormányképtelenség szélére sodorta Németország politikai vezetését. Merkel támogatottsága évtizedes hivatali idejéhez képest ma áll legalacsonyabban, és a migrációs válság kezeletlenül hagyásával hatalma tovább erodálódik.
A kancellárt mostanra koalíciós szövetségesei, saját párttársai és helyi vezetők is kritizálják, a német politikusok többsége pedig attól tart, hogy Németország elveszíti az ellenőrzést saját határai felett, amiért Angela Merkel egy személyben tehető felelőssé. A kereszténydemokrata politikusok szerint ugyan idén már nem fognak Merkel személyét illetően bizalmatlansági szavazást tartani, de számos vita van folyamatban arról, miért választotta az amerikai Times magazin az év emberévé Angela Merkelt éppen akkor, amikor Európa miatta nem képes kezelni a kontinens elözönlését. Armin Schuster kijelentette, hogy az emberek ellenőrizetlenül özönlenek át a határon, Németország feladta az önvédelmet, és Angela Merkel nemzetbiztonsági szempontból rémálommá változtatta az országot.


http://www.hidfo.ru/2015/12/merkel-befogado-politikaja-elhozta-a-terrorizmus-korszakat-europaba/

A török megszállás ellen tüntettek Bagdadban

Recep Tayyip Erdogan török államfő arcát ábrázoló – áthúzott – transzparensekkel és török zászlók égetésével kezdődött tömegdemonstráció Bagdadban. Szombaton az iraki nép utcára vonult, és követelte a török katonák kivonását Észak-Irakból.
Az iraki fővárosban összegyűlt tömeg követelte, hogy a megszálló erők azonnal hagyják el az országot; a megmozduláson részt vett több befolyásos iraki vezető, emellett szemtanúk arról számoltak be, hogy egy török vállalatot hirdető reklámplakát közelében a tüntetők a török zászlót kezdték égetni. A helyszíni beszámolók szerint Nouri al-Maliki alelnök is személyesen megjelent a tüntetésen, emellett síita milíciák tagjai is gyülekezni kezdtek – katonai egyenruhában -, és ígéretet tettek arra, hogy amennyiben az ENSZ nem kényszeríti Törökországot a megszálló erők kivonására, maguk veszik fel a harcot az agresszorral. Az Associated Press amerikai hírügynökség szintén beszámolt az esetről, hangsúlyozva, hogy a megmozduláson látványosan nagy létszámban jelentek meg síita félkatonai erők tagjai.
John McCain, az amerikai szenátus katonai bizottságának elnöke, és Lindsey Graham republikánus elnökjelölt november 29-én tett javaslatot arra, hogy török csapatok kell szárazföldi beavatkozást kezdjenek Irak területén. Napokkal később a török hadsereg bevonult Irakba, miközben Bagdad egyértelművé tette, hogy erre nem adott engedélyt. Az iraki kormány több alkalommal hivatalos úton is felszólította Törökországot, hogy vonja ki katonai erőit az észak-iraki területekről. Erdogan azonban egyértelművé tette; a kormány engedélye nélkül is fenntartják a katonai jelenlétet Észak-Irakban. Bagdad a fentiek miatt megszállásnak nyilvánította a török csapatok bevonulását, és a kormányfő bejelentette, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordulnak a török agresszió miatt.
November 8-án Núri el-Máliki bejelentette, hogy Irak egy regionális összeesküvés áldozatává vált, melynek eredményeként megbomolhat az ország területi egysége. Az alelnök kijelentette; a nyugati koalíciónak nem célja az Iszlám Állam nevű terrorszervezet felszámolása, ehelyett Irak területi egységét akarja megbontani. Törökország amiatt küldte be csapatait bizonyos észak-iraki régiókba, hogy ott biztosítsa; Irak darabokra szakítása után saját ellenőrzése alatt tudja tartani azokat az értékes olajlelőhelyeket, melyeken most az Iszlám Állammal együttműködve illegálisan folytat olajkitermelést.

http://www.hidfo.ru/2015/12/a-torok-megszallas-ellen-tuntettek-bagdadban/

Szíriában a hétvégén is zajlott az orosz légierő és a szír koránycsapatok összehangolt offenzívája Homsz térségében

Észak-Latakia tartományban egy egész török zsoldosokból álló zászlóaljat pusztított ki a hétvégi féregtelenítés során a szír kormányhadsereg. A 400 egyedből álló falka vezére “Al-Nasr” is már második napja alulró szagolja az ibolyát.
akilya_dzhumu_1
Törökországban az ankarai maffia udvari sajtója nekrológban vonyít a bűnbanda fejének pusztulása miatt, egyenesen a “hit mártírjaként” említve kinyikkantott banditavezért.
Kicsivel “arréb” került terítékre “Abu Hamza”! Ezt a fenevadat az Észak-Kaukázusban véghezvitt “dicső tettei” miatt is nagyon keresték már Oroszország szerte. Ő harmicnegyed magával tért meg a Paradicsomba.
A hét végén mintegy hyolcvan szír települést pucoltak ki az offenziva eredményeként, főként Nyugat-Szíria területein.
A “Глаз Мосула-Moszul Szeme”-internetes portál híradása szerint Szíria és Irak dzsihadista megszállás alatt lévő területein a sátán kutyái egy szaudi hitbíró rendelkezésére több tucat Down-szindrómás és más fogyatékos gyermeket gyilkoltak meg, mint életre méltatlan káros lényeket, “melyek létezése Allahnak nem tetsző dolog!”
A gyilkosságokat az utóbbi három hónapban vitték véghez, “méreg beadásával vagy megfojtás módszerével”.
http://www.balrad.com/2015/12/14/sziria-18/

Svájci vállalatok hozzák Európába a törökök lopott olaját

Törökország nem csak felvásárolja az Iszlám Állam lopott olaját, de európai vevőknek továbbértékesíti azt. Egy svájci újság arról számolt be, hogy számos svájci vállalat a terroristák olaját vehette meg Törökországtól.
A Le Matin napilap olyan dokumentumok birtokába jutott, melyek bizonyítják, hogy svájci olajkereskedők juttatják ki Törökországból az olajat, amit a törökök korábban az ISIL-től vásároltak fel. A lap birtokába jutott dokumentumok igazolják, hogy több svájci vállalat Ceyhan városából exportált olajat, és ez a város az egyik fő helyszín, ahol a terrorszervezet a Szíriában és Irakban illegálisan kitermelt energiahordozót értékesíti. A lap Jean-Charles Brisard, terrorszervezetek finanszírozásának felderítésére specializálódott francia szakértő kijelentésére is hivatkozik, aki maga is elismerte; fokozott a valószínűsége annak, hogy a Törökországgal üzletelő svájci vállalatok a terroristák olaját vásárolják fel – akkor is, ha ennek nincsenek tudatában. Bár az Iszlám Állam által irányított területeken kitermelt olaj felvásárlására tiltás van érvényben, a terrorszervezet közvetítői mélyen a piaci ár alatt értékesítenek, ami arra ösztönözhette ezeket a cégeket, hogy vállalják az extraprofittal járó kockázatot.
A lap szerint nem csak svájci vállalatok vásárolják fel a lopott olajat, hanem Ceyhan kikötőjén keresztül a szíriai és iraki energiahordozó bejut a globális olajkereskedelembe, és mire elhagyja Törökországot, lehetetlen visszakövetni annak származási helyét. Az ISIL fegyveresei Szíria és Irak területén tartanak ellenőrzés alatt olajkutakat, ahol illegális kitermelést folytatnak, majd közvetítők visszakövethetetlen hálózatán keresztül adják tovább a lopott terméket a török feketepiacra. December elején az orosz védelmi minisztérium műholdas fotókat hozott nyilvánosságra a török határ felé tartó olajkonvojokról. A légi felderítés által szerzett információk alapján Törökország ipari mennyiségben vásárolja fel a terroristák olaját, amit több ezer tartálykocsi szállított Szíriából és Irakból a török határon át.
Az orosz légierő a Szíriában kezdett terrorellenes művelet első hónapja során az olajcsempészetben használt tartálykocsik közel felét megsemmisítette. November végén a török légierő Szíria légterében lelőtt egy orosz Szu-24-es vadászbombázó gépet, miután az orosz terrorellenes művelet az Erdogan-rezsim profitszerzési lehetőségét is korlátozni kezdte.


http://www.hidfo.ru/2015/12/svajci-vallalatok-hozzak-europaba-a-torokok-lopott-olajat/

A Sárgapólósok újabb nagy csatára készülnek

  1. december 14-én (hétfőn) és 16-án (szerdán) újabb bírósági tárgyalása lesz a rettegett Sárgapólósoknak. Ismét 19 bátor ember elé áll a bíróság.
Annak a 19 embernek a tárgyalása lesz, akiket előállítottak, mert 2015. július 23-án tiltakozásul leültek a Bajcsy-Zsilinszky úton a gyalogátkelőhelyen. Ők akkor nem tettek mást, mint véleményt nyilvánítottak a SeVizahiteles kifosztás, és az ezzel kapcsolatos rendezvények sorozatos tiltása ellen.
Izgalmas témákat fogunk érinteni:
–         Mások miért zárhatnak le utakat, béníthatnak meg forgalmat, miközben ezeket a rendezvényeket sorra tiltják a SeVizásoknak?
–         Ha más büntetlenül nyilváníthat véleményt úgy, hogy plakátot tép le, akkor a SeVizások miért ne nyilváníthatnának véleményt úgy, hogy leülnek az úton?
–         Hogyan lehetne közlekedési szabálysértés, ha egyvéleménynyilvánítás helyszínén ülünk az úton?
–         Ha jogszerűtlen a rendőrség intézkedése, akkor hogyan lehet megvalósítani a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenséget?
–         A rendőrség miért nem olvassa el az AB (Korábbi, még nem fideszes AB) azon állásfoglalásait, miszerint jogszerűek az olyan megmozdulások is, amiket nem lehet előre bejelenteni.
Aki úgy érzi, hogy kíváncsi egy ilyen tárgyalásra, vagy csupán támogatná jelenlétével az ellenállókat, jöjjön 2015. december 14-én aMarkó utca 25-be a 201, tárgyalóba. Kezdés 8:30-kor. Mi már 8 órakor ott leszünk, mert érdemes kicsit ráhangolódni. Van még pár dolog, amit meg is kell beszélni.
A bíró dr. Nagy Szabina. Ő az, aki az uzsorás házánál tartott spontán véleménynyilvánítás ügyében korábban felmentett. És Ő az, aki az irodaházi balhé tárgyalását is vezette. Ott a 4. tárgyalás elfogultsági indítvánnyal zárult.
Az érintett véleménynyilvánításnak igen nagy sajtóvisszhangja volt. ez is azt bizonyítja, hogy olyan dolgokat érdemes cselekedni, ami nyíltan szembe megy a hatalommal.
Ez a két videó, ami a felmentésünket támasztja alá, így meg fogjuk nézni a tárgyalásokon is:
Rendőrségi videó: https://www.youtube.com/watch?v=MJbzNYoW9a8&feature=youtu.be
Hungária TV hosszú: https://www.youtube.com/watch?v=_YTbfbqtnhI&feature=youtu.be
Többek között ezek a hírek jelentek meg a rendezvényről:
TV2 Tények: http://tv2.hu/musoraink/tenyek/182252_rendorok_vittek_el_a_tuntetoket.html
ATV http://www.atv.hu/videok/video-20150723-tuntetes-az-andrassynal-ket-perc-alatt-felszamoltak-a-rendorok
Somló VédPajzs: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=875792142474126&id=142868662433148
mno: http://mno.hu/belfold/devizahiteles-tuntetok-zartak-le-a-karoly-korutat-1296660
mno: http://mno.hu/ahirtvhirei/tuntetnek-a-devizahitelesek-elvittek-a-foszervezoket-a-rendorok-1296639
mno Hírtv déli híradó: http://mno.hu/videok/130771
Origo: http://www.origo.hu/itthon/20150723-ulosztrajk-a-belvarosban.html
Hungária TV rövid: https://www.youtube.com/watch?v=qerhT4zq7pA
Mandiner: http://mandiner.hu/cikk/20150723_devizahiteles_tuntetok_zartak_le_a_karoly_korutat_eloallitottak_oket
Thet Times: http://www.thehungariantimes.hu/thetimeshirolvasas.php?id=972
HVG: http://hvg.hu/itthon/20150723_Devizahitelesek_zartak_le_a_Karoly_koruta
Golcs Ferdinánd bejegyzése: https://www.facebook.com/ferdinand.golcs/posts/956552874407736
Póka Anita és Laci elcipelése: https://www.facebook.com/imolahercegno/posts/1001036929928353
Szabó Zoli bejegyzése: https://www.facebook.com/zoltanattila.szabo.9/posts/445611488950826
Képek az elszállításról: https://www.facebook.com/imre.uhrin/posts/10204790924269256
Képek az előállításról: https://www.facebook.com/imre.uhrin/posts/10204790901908697
Tüntetés képek: https://www.facebook.com/imre.uhrin/posts/10204791002311207
Zsóka rabszállító: https://www.facebook.com/hajdu.jozsefnezsoka/media_set?set=a.10203394688387821.1073741940.1830236869&type=3
Dán Judit Börtön udvarában: https://www.facebook.com/judit.dan.31/media_set?set=a.475206205989747.1073741836.100005011151676&type=1
Sajtótájékoztató
Hungária TV: https://www.youtube.com/watch?v=9DE2GgS3ylI

Önzetlen Szeretet
válogatása:
  1. július 24. 16:41
http://mno.hu/videok/130805
http://tv2.hu/musoraink/tenyek/182252_rendorok_vittek_el_a_tuntetoket.html
http://www.atv.hu/videok/video-20150723-tuntetes-az-andrassynal-ket-perc-alatt-felszamoltak-a-rendorok http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/elvittek-a-rendorok-a-tuntetoket-2381981 http://mno.hu/ahirtvhirei/tuntetnek-a-devizahitelesek-elvittek-a-foszervezoket-a-rendorok-1296639 http://hirek.ma/hirek/devizahiteles-tuntetok-zartak-le-a-karoly-korutat
http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=9471 https://www.youtube.com/watch?v=X2QgQ76w6pU
http://nemzeti.net/tuntetnek-a-devizahitelesek-elvittek-a-foszervezoket-a-rendorok-3272811.html http://www.figyel.hu/hirek/rendorok-vittek-el-a-tuntetoket
http://epoc.hu/slager-tema/tuntetes-az-andrassynal-ket-perc-alatt-felszamoltak-a-rendorok-atv/
http://sztarold.hu/bulvar/elvittek-a-rendorok-a-tuntetoket-1
http://hvg.hu/itthon/20150723_Devizahitelesek_zartak_le_a_Karoly_koruta
http://www.origo.hu/itthon/20150723-ulosztrajk-a-belvarosban.html
http://hirek24.hu/hir/devizahitelesek-zartak-le-a-karoly-korutat-elvittek-oket-a-rendorok
http://www.hir24.hu/belfold/2015/07/23/elvittek-a-rendorok-a-tiltakozo-devizahitelest/
http://vs.hu/mind/osszes/eloallitottak-a-karoly-korutat-lezaro-tuntetoket-0723
http://friss-hirek.hu/friss-hirek/elvittek-a-rendorok-a-tiltakozo-devizahitelest
http://starthirek.hu/hirek/belfoldi-hirek/elvittek-a-rendoroek-a-tiltakozo-devizahitelest
http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=189512
http://www.napi-hirek.hu/hirek/tartalom/ulosztrajk-a-belvarosban/92049281
http://www.immc.hu/hir/27924/ulosztrajk-a-belvarosban
http://444.hu/2015/07/23/szaropozban-vittek-el-a-rendorok-poka-laszlot-a-be-nem-jelentett-tunteteserol/
http://propeller.hu/itthon/3133058-ulosztrajk-belvarosban
http://epoc.hu/444-hu/szaropozban-vittek-el-a-rendorok-poka-laszlot-a-be-nem-jelentett-tunteteserol/
http://hirek.animare.hu/ulosztrajk_a_belvarosban__2576611.html
http://hirek.animare.hu/eloallitottak_a_karoly_korutat_lezaro_tuntetoket__2576645.html
http://www.maifriss.hu/hirek/rss/20150723/szar%C3%B3p%C3%B3zban-vitt%C3%A9k-el-rend%C5%91r%C3%B6k-p%C3%B3ka-l%C3%A1szl%C3%B3t-be-nem-jelentett-t%C3%BCntet%C3%A9s%C3%A9r%C5%91l
http://www.hir24.info/cikk/devizahitelesek-zartak-le-a-karoly-korutat-elvittek-oket-a-rendorok-55b0b05a943f2dbdbd3803f9
http://itthon.myhunet.com/Hir-Olvasas/1437642301dwxym/Ulosztrajk-a-belvarosban/
http://hir-ozon.hu/hirek/elvittek-a-rendorok-a-tiltakozo-devizahitelest
(Póka László)

Ki hogy szaporodik?

12346462_927159957337981_2606255504330386578_n