2015. október 27., kedd

Zaharcsenko tanácsa Kárpátalja magyarságának: NEM MI VAGYUNK AZ ELLENSÉGETEK!

Alekszandr Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság első embere ma egy donyecki sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva foglalkozott a Munkácsi 128. Dandár Debalcevonál fogságba esett 80 magyar nemzetiségű kijevi katona kapcsán a kárpátaljai magyarság kérdésével.
zah
“Лидер ДНР Захарченко призвал венгров Закарпатья к защите от бандитской власти Киева-a kárpátaljai magyaroknak a kijevi banditahatalomtól kell magukat megvédeni”
Kárpátalja magyarjai számára a fő veszélyt Petro Porosenko, és az ő gengszter-rezsimje jelenti.
Kedves barátaim! (A hadifoglyokról beszél B-R) Önök itt voltak ebben a háborúban, és megláthatták akik ellen harcoltak. A magyaroknak Kárpátalját kell védeniük Kijevtől. Ukrajna a jövőben tovább fog bomlani. Ám egyvalamit nem lesz képes megérteni (a kijevi hatalom B-R): NEM MI JELENTJÜK SZÁMÁRA A FENYEGETÉST! A fenyegetés belülről, a korrupt hatalmi rendszerből fakad. Még olyan minisztériumok is, mint a belügy, a védelmi minisztérium, vagy az SZBU-amelyeknek a korrupció ellen kellene harcolni-még azok is részeivé váltak a mindent behálózó korrupciónak”-mondta Alekszandr Zaharcsenko.

A Bal-Rad megjegyzése: A 80 magyar hadifogoly biztonságban, viszonlag jó körülmények között “raboskodik”.

Ma döntenek Szíriáról Párizsban!

Vacsorára gyülekezik ma Párizsba tíz ország képviselője! Francia kezdeményezésre. Laurent Fabius gall miniszterelnök röffentette össze a kompániát, hogy munkavacsorán vitassák meg a szír helyzetet.
No meg hogy DÖNTSENEK a háború utáni helyzetről, és a HÁBORÚT KÖVETŐ szíriai átmenet valamennyi kérdéséről. Tehát azt nem lehet mondani, hogy csupa jellegtelen és érdektelendologról lenne szó a mai párizsi munkavacsorán.
Csak egyetlen aprócska szépséghibája van ennek az összejövetelnek. Két-a konfliktusban azért valamilyen szinten érintett-ország diplomatái nem lettek meghívva.
Mert az odáig rendben van, hogy a szíriai háborúban-és kiváltképp a kalifátus elleni harcba-nagyszerűen vitézkedő olyan tíz ország, mint az Egyesült Arab Emirátusok, Törökország, Szaud Arábia, Jordánia, Katar, Olaszország, Nagy Britannia, Németország, a házigazda Franciaország, és hát ugye a világ elsőszámú latorállama-az USA-diplomatái tanácskoznak Szíria hogyan továbbjáról!
De talán szoríthattak volna helyet a vacsoraasztal mellett-körül Szíria és Oroszország képviselőinek is!
Belátja persze mindenki, hogy a helyszűke, meg a vacsorakeret…-ugye. De talán mégiscsak illett volna ennek a két országnak a képviselőit is meginvitálni! Mint olyanokat, akik valamennyire azért érintettek a szíriai történésekbenb. Hátha lenne egy-két okos szavuk a munkavacsora alatt.
Persze lehet hogy hívták őket, csakhát más egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak időt szakítani a traccsra. Éppen háborúznak. Az Iszlám Állam ellen. Főként.
De az is lehet, hogy nem is hívták őket! Elintézik ők Szíria ügyét a vacsoraasztal mellett! A háború elindítását is így döntotték el.
Van egy sanda gyanúnk! Ezt a mai fogást valahogy nem fogják tudni megemészteni!

http://www.balrad.com/2015/10/27/ma-dontenek-sziriarol-parizsban/

Készülődhetnek Mosonszolnokon és Mosonmagyaróváron a MAGYAR dolgozók egy közeljövőbeni jó kis elbocsájtási hullámra. Mert úgy általában ez szokta követni az ilyen stratégiai megállapodásokat.

Stratégiai megállapodást kötött a kormány a visszapillantó tükrök gyártására specializálódott SMR Hungary vállalattal kedden Budapesten.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a megállapodás aláírásakor kiemelte: az indiai autóipari beszállító céggel aláírt dokumentum a kormány 64. ilyen megállapodása. Az egyformán szól a cégről és a magyar kis- és középvállalatokról (kkv), amelyek újabb lehetőségekhez jutnak, nagy nemzetközi vállalatok beszállítói láncaiba tudnak bekerülni.
Az SMR-rel május óta tárgyalnak, a cég 22 éve van jelen az országban. Mosonszolnoki és mosonmagyaróvári gyárában 1525 dolgozót foglalkoztat. Az SMR gyártja a világon értékesített minden 5. visszapillantó tükröt, Mosonszolnokon évi 7 millió pár visszapillantó tükröt állítanak elő – sorolta a miniszter.
Tibori Pál-Levente, az SMR kelet-európai és németországi alelnöke elmondta: büszkék a stratégiai megállapodásra, ami egyértelmű elismerése a két magyarországi gyáregység jó teljesítményének.
(MTI)

A finnek többsége nem akar a NATO tagja lenni

Finnországban a társadalom többsége ellenzi az ország NATO-csatlakozását. Az euro-atlanti tömb elutasítottságát egy fővonalú sajtóorgánum által készíttetett felmérés is alátámasztja.
Az Yle hírügynökség megrendelésére készült közvélemény-kutatás eredményei egyértelműen azt mutatják, hogy a lakosság többsége nem tart semmilyen külső fenyegetéstől, amitől a NATO kellene “megvédje”. Sokkal inkább a NATO-csatlakozást tartanák problémának: a finnek alig 22%-a támogatja a csatlakozást, miközben 55%-uk a NATO ellen szavazna egy most vasárnap tartott népszavazáson. A lakosság mintegy negyede nem rendelkezik határozott véleménnyel arról, hogy akar-e NATO-tagságot.
A közvélemény-kutatás arra is kitért, hogy a finn lakosság megváltoztatná-e mostani véleményét, ha Svédország csatlakozna az észak-atlanti szövetséghez. Ebben az esetben a finnek 35%-a támogatná a NATO-tagságot – ami még mindig azt jelentené, hogy a csatlakozásnak nincs demokratikus legitimációja. A bizonytalanok egy részét meggyőzné, ha a szomszédos ország csatlakozna, a NATO-tagságot ellenzők aránya azonban ebben az esetben sem csökkenne jelentősen.

http://www.hidfo.ru/2015/10/a-finnek-tobbsege-nem-akar-a-nato-tagja-lenni/

Máris csúszik szét a solymári vasúti megálló

Máris csúszik szét a frissen felújított esztergomi vasútvonal egyik állomásának peronja. Ez az a vasútvonal, ahol 44 milliárd forint ment el, de ezernyi hibával adták át a beruházást.
Szétcsúszott vasúti megállóról jelentek meg fotók a 10-es út nevű Facebook-csoport oldalán. A felvételek a leírás szerint a solymári Szélhegy megállóhelyen készültek, és látható rajtuk, ahogyan a peron térkő-téglái már morzsolódnak le a mellette lévő töltésen, ráadásul a védőkorlát is kezd ledőlni. A balesetveszélyes helyszínt MÁV Kábel feliratú sárga szalaggal próbálják elkeríteni.
A képeket feltöltő felhasználó egy korábbi felvétele szerint korábban feltöltötték a töltés oldalát, ez kezdett most el engedni. A képek alatti kommentfolyamba Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastrukrúra-fejlesztő szóvivője is bekapcsolódott, és azt közölte, hogy jelezték a hibát a kivitelezőnek, aki elismerte, és október 31-ig helyre kell állítania a problémát.
megá
(HVG)
Bal-Rad komm: 44 milliárd forint, és rekordhosszú idő! 53 kilométer hosszan. És amely felújított-ám villamosítás nélküli vonalon-az eddigi 91 perces menetidő mindössze 5 perccel lett rövidebb. Igen, öt perccel. A felújított pályán repeszt naponta egy gyorsított vonat is, arcletépő 50 km/h-s sebességgel! Ráadásul kevesebb helyen áll meg, és már 73 perc alatt elér Esztergomba. Ha nincs nagy hideg, vagy nagy meleg. És ha nem esik eső vagy hó. És ha nem szitál köd. És nincs szembeszél!
A megálló meg azért csúszik széjjel, mert ilyen vad iramban száguldoznak ott a vonatok! Oszt’ szétrázzák a talajt! Szólni kell a MÁV-nak, hogy csak csendben, lassan! Levegőben járva!

A Facebook begyűjtötte Európa személyes adatait, és átadja az amerikai kormánynak

Miközben az érintett vállalatok többsége ellenzi az amerikai kormány és a nagyobb IT-cégek közti adatmegosztást legalizáló törvényt, a Facebook nem csak támogatja azt, de mint kiderült, lobbizik is annak érdekében, hogy a kormány legálisan hozzáférhessen a felhasználók adataihoz.
A Fight for the Future (Harc a Jövőért) jogvédő szervezet szerint a Facebook a szenátusban lobbizik azért, hogy megszavazzák azt az évek óta erősen vitatott törvényt, ami lehetővé tenné, hogy a kormány és a nagyobb technológiai cégek közt közvetlen adatmegosztás jöjjön létre. A Cybersecurity Information Sharing Act (CISA) védelmet biztosítana a Facebooknak és más nagyobb IT-cégeknek ahhoz, hogy hozzáférést adjanak a kormánynak a felhasználók adataihoz. A törvény keresztülvitele esetén ehhez minden joguk meglenne, és a felhasználóknak nem lenne beleszólása abba, hogy ki akarják-e adni a teljes levelezésüket a kormánynak, vagy hozzájárulnak-e ahhoz, hogy egy titkos kormányhivatal valós időben nyomon követhesse tartózkodási helyüket.
A Fight for the Future aktivistái arra szólítják fel a Facebook felhasználóit, hogy világszerte indítsanak petíciókat az egyoldalú intézkedés ellen. A szervezet közleményében azt állítja, a Facebook aktívan lobbizik a szenátusban, hogy elősegítse a törvény végleges keresztülvitelét. A közlemény kitér arra, hogy Myriah Jordan, a Facebook közpolitikai menedzsere korábban egy a CISA törvény megszavazását erőltető szenátornak dolgozott, aki jelenleg is lobbitevékenységet folytat a felhasználók adatainak kiszolgáltatásáért. A szervezet szerint a Facebook már évekkel azt megelőzően kampányolt a CISA megszavazásáért, hogy más IT-cégek hivatalos állásfoglalást alakítottak ki annak elutasításáról.
A szervezet közleménye szerint a közelmúltban felszólították a Facebook tulajdonosait, hogy tegyenek egyértelmű állásfoglalást a törvényre vonatkozóan, de ezt máig nem tették meg, ehelyett a színfalak mögött azon dolgoznak, hogy a törvényt minél hamarabb megszavaztathassák a szenátussal. Bár a közösségi háló képviselői tagadják a vádakat, arról továbbra sem hajlandók egyértelmű állásfoglalást tenni, hogy magát a törvényt elutasítják-e. A Twitter, Yelp, Wikimedia, Reddit, Apple és Dropbox már mind egyértelművé tették, hogy az “adatmegosztás” új szabályozását teljes egészében ellenzik. Keresztülvitele esetén a CISA az amerikai kormány kezére játszaná a felhasználók összes személyes adatát, beleértve minden, évekkel ezelőtt a Facebook-ra feltöltött fotót, a személyes levélváltásokat, a Facebook által rögzített IP-címet, a tartózkodási helyet, a felhasználók által tett összes véleménynyilvánítást, és valamennyi metaadatot, ami lehetővé teszi teljes személyiségprofil készítését.
A törvény megszavazása esetén a Facebook a teljes európai lakosság online tevékenységének sok évre visszamenő dokumentációját adná át az amerikai titkosszolgálatoknak.
http://www.hidfo.ru/2015/10/a-facebook-begyujtotte-europa-szemelyes-adatait-es-atadja-az-amerikai-kormanynak/

A bajor miniszterelnök megfenyegette Merkelt, saját kezébe venné az irányítást

Horst Seehofer bajor miniszterelnök egy keddi lapinterjúban bejelentette, hogy november 1-jéig ad haladékot Angela Merkel kancellárnak és a szövetségi kormánynak a “nyitott határok politikájának” befejezésére, és ha ez nem történik meg, a bajor vezetés megvizsgálja, hogy mit tehet saját hatáskörben.
any
Horst Seehofer a Passauer Neue Presse című lapban megjelent interjúban nem cáfolta, hogy elképzelhetőnek tartja: a tartományi rendőrség lezárja a bajor-osztrák határt, a Bajorországba érkező menedékkérőket pedig egyeztetés nélkül átirányítják más tartományokba – számolt be az MTI.
A határ lezárására vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta: a balkáni migráció által érintett országok vezetőinek brüsszeli tanácskozásának az volt a célja, hogy egyes országok többé ne hárítsák át szomszédjaikra a menekültáradatot, ezt az elhatározást pedig azonnal tettekre kell váltani.
see
Arra a felvetésre, hogy kijelentése nem értelmezhető nemleges válaszként a kérdésre, Horst Seehofer azt mondta, hogy ha nemmel akart volna válaszolni, akkor úgy is tett volna.
A bajor miniszterelnök bírálta Ausztriát, amiért külön értesítés nélkül menedékkérőket szállít a bajor-osztrák zöldhatárra. Ez a magatartás “megterheli a szomszédi kapcsolatokat”, és így “nem szabad egymással viselkedni” – mondta Horst Seehofer.
Az ügyben Angela Merkel kancellárnak kell lépnie, hiszen éppen ő és Werner Faymann osztrák kancellár hozta meg a “nyitott határok politikáját” megalapozó döntést szeptember 4-én. Angela Merkel képes arra, hogy szakítson ezzel a politikával, és ezt meg is kell tennie, mert “nem lesz vége az áradatnak, amíg az a benyomás keletkezik, hogy Németország akarja, hogy jöjjenek a menekültek” – mondta a bajor miniszterelnök.
do
Hozzátette, hogy annál is súlyosabb helyzet alakult ki, amellyel Bajorországban eddig számoltak, a helyzet megoldásának “kulcsa pedig a kancellárnál és osztrák kollegájánál van”. Angela Merkelnek és Werner Faymannak szakítania kell az eddigi gyakorlattal – jelentette ki Horst Seehofer.
Bajorország a “bevándorlás korlátozását és irányítását követeli” Berlintől. Ez ügyben számos tárgyalást tartanak mindenszentek ünnepéig – november 1-jéig -, többek között Angela Merkellel. Amennyiben a bajor törekvések addig nem vezetnek eredményre, “meg kell fontolnunk, hogy milyen cselekvési lehetőségeink vannak” – mondta a bajor kormányfő.
Hozzátette: a legfontosabb az lenne, hogy Angela Merkel telefonáljon Werner Faymannak, hiszen a határok megnyitásáról szóló szeptember 4-ei döntés meghozatalához is “elég volt egy telefon”.
Németországban a határőrizet a szövetségi rendőrség feladata. (atv)




Merkel nem hagy fel a nyitott határok politikájával

any
Visszautasította Angela Merkel német kancellár kedden Horst Seehofer bajor miniszterelnök azon követelését, hogy az európai migrációs válsággal összefüggésben legkésőbb vasárnapig, november 1-jéig hagyjon fel az úgynevezett nyitott határok politikájával. Ugyanakkor sajtóértesülések szerint a kancellár szombaton találkozik majd a bajor kormányfővel, vasárnap pedig a szociáldemokrata párt (SPD) elnökével, Sigmar Gabriel alkancellárral hármasban egyeztetnek a válságkezelésről.
A kancellár Berlinben Juan Orlando Hernández hondurasi elnökkel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón a bajor kormányfő felszólítására vonatkozó újságírói kérdésre Seehofer neve említése nélkül azt mondta, hogy nem lehet “gombnyomással” megoldani a válságot. Csak lépésről lépésre lehet haladni, és a “menekültek számát csak Törökországgal, Görögországgal és az EU-val együttműködve lehet csökkenteni” – tette hozzá Angela Merkel. November 1-je “érdekes nap” lesz, mert akkor tartják Törökországban a parlamenti választást, és utána hozzá lehet kezdeni az EU és Törökország válságkezelő akciótervének végrehajtásához – mondta a német kancellár. Hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a menekülthullámot kiváltó okok kezelésére kell összpontosítani. Horst Seehofer egy keddi lapinterjúban arra is felszólította Angela Merkelt, hogy tárgyaljon Werner Faymann osztrák kancellárral, mert Ausztria elfogadhatatlan módon, értesítés nélkül menedékkérőket szállít a bajor-osztrák zöldhatárra.
A kancellár pártja, a konzervatív CDU részéről is elutasították a bajor testvérpárt, a CSU elnökének követeléseit. Julia Klöckner, a párt egyik alelnöke, Rajna-vidék-Pfalz tartományi vezetője a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak azt mondta, hogy “ultimátumokkal nem megyünk sokra”, a berlini vezetés pedig régóta szorosan egyeztet Béccsel, csak ezt “nem verik nagydobra”.
(Forrás: profitline)
Bal-Rad komm: “…nem lehet “gombnyomással” megoldani a válságot…”-kuruttyolta Bundesmutti, aki a Gazdától kapott parancsot-Európa elmuzulmánosítását-VÉGRE FOGJA HAJTANI! (Seehofer is ezt tenné, de ő csak egy beo!)
A migránsok pedig továbbra is özönlenek Európába a Balkánon keresztül. A 17 pontos EU-s “rendezési terv” nem igazán hatotta meg őket. Ők inkább Bundesmutti meghívójához tartják magukat!
Olyannyira ahhoz, hogy már egy százöt éves afgán asszony is érkezett a kelet-horvátországi Opatovacra tizenöt hozzátartozójával együtt – közölte kedden Domagoj Dzigumovic rendőrségi szóvivő.
A matróna Bapskánál lépte át a szerb-horvát határt, ahonnan az opatováci befogadóállomásra szállították. Ott sorban állt, és arra várt, hogy regisztrálják, valamint beengedjék a tábor területére. Amikor kiderült kora, a táborban működő vöröskereszt munkatársai azonnal pártfogásukba vették, és egy fűtött sátorban helyezték el, ahol orvos is megvizsgálta. Az idős asszony egy boldogabb jövő reményében családjával Svédországba készül – írták a horvát lapok. Százöt esztendősen (!) még a boldogabb jövőjét tervezgeti! Európában!

http://www.balrad.com/2015/10/28/a-kapott-parancsot-csak-vegrehajtani-lehet/
Bal-Rad komm: Seehofer mester nem ártana ha tudomásul venné: ő CSAK EGY tartományi miniszterelnök. (Még ha Bajorországé is…) A Németországnak nevezett kuplerájban Bundesmutti a Madam! Seehofer mester legfeljebb csak csapos lehet. Fayman szolgál az ajtónál. Ő nyit-ő zár a Bundesmutti szavaira.
Persze tisztában van ezekkel a dolgokkat Seehofer is. Mint ahogyan azzal is, hogy a migránsokat nem Bajorországba, hanem az egykori NDK-területére szándékozzák betelepíteni. Seehofer “ultimátuma” csak része egy cicaharcnak!

Málladozik a “kalifátus”

Nagyobb sebességfokozatba kapcsolt Szíriában a féregirtási művelet. Jószerével már sehol sincs nyugtuk az ISIS-banditáknak az ország területén. Az orosz-szír “légipáros” már bárhol-bármikor lecsap rájuk, és irtja őket.
A szír kormányerők földi műveletei is irgalmatlan pusztítást okoznak berkeikben.
A dzsihadista férgek kipróbálnak már mindenféle dolgot, csak szorult helyzetükből szabadulhassanak. Barkácskodnak is a cél érdekében. De mint az alábbi videon is látható, akadnak néha gondok a barkácskütyükkel.
Törökországban is lecsaptak ma reggel az Iszlám Állam 30 lehetséges sakáljára, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam dzsihadista bűnbandához tartoznak – jelentette a Dogan török hírügynökség.
Az akciót az ország középső részén található Konya városban hajtották végre, amelyet általában az iszlamista fanatikusok egyik erősségének tartanak.
http://www.balrad.com/2015/10/27/malladozik-a-kalifatus/

A szíriai Hmeymim légibázis ma komoly forgalmat bonyolít. A Szíriába települt orosz légi csapásmérő erők csak erről a bázisról ma délelőtt több mint harminc bevetést hajtottak végre a “kalifátusok” ellen.

A jelentések szerint teljesen megroggyant a fegyvertelenek mészárlásában eddig kiválóan teljesítő hóhérbanda.
http://www.balrad.com/2015/10/27/nagyuzem-sziria-folott/

Micsoda üzleti érzék – A Jobb Szektor fegyvereket árul Kijevben

4115653
A Jobb Szektor veszettjei…

…”Egy medve is sétálgat az utcán, igaz csak medvebőrbe bújt Jobb Szektoros rémisztgeti a kiskorú nézelődőket, jó pénzért pózba vágja magát egy kisgyerekkel a karján, zizzen az okostelefon, kész a portré. Kissé továbblépve zenei vetélkedőn lehet részt venni és harci szuvenírt nyerni…” – Csak kibújik a szög a zsákból : )

A Jobb Szektor Kijev főútján, a neves Krescsatikon „harci eszközök kereskedését” nyitotta meg, ahol golyóálló mellényt, használt gránátvetőt lehet venni, egyelőre csak kéz alatt. A város polgárai csodálkoznak, de akad, aki vásárol is a „szuvenírekből.”
A választások napján nyílt meg a „kiskereskedés” a főutca kövezetén, ezen napon csak a gyalogosoké volt az utca. A frontvonalból idevándorolt szuvenírekre lehetett alkudni ezen a napon, akadt is vállalkozó aki jó boltot csinált a szélsőséges nézeteket valló kereskedőkkel. Gépfegyvertárak, sérült gránátvetők, üres ágyútöltetek csillogtak a kövezetre terített takarókon.
Golyóálló mellényre alkudozott kissé odább a vevő és az eladó, mellette egy golyó járta sisak talált gazdára, ki tudja hol van az első gazdája. Egy medve is sétálgat az utcán, igaz csak medvebőrbe bújt Jobb Szektoros rémisztgeti a kiskorú nézelődőket, jó pénzért pózba vágja magát egy kisgyerekkel a karján, zizzen az okostelefon, kész a portré.
Kissé továbblépve zenei vetélkedőn lehet részt venni és harci szuvenírt nyerni. Nem hiányozhat az árukészletből a hagyományos ukrán fából faragott sípos farú lovacska sem. A kisebbek a Roshen-bolt felé húzzák szüleiket, ott „elnöki csokoládét” lehet vásárolni.

Magyarország ki kell lépjen a NATO-ból

Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke kijelentette; a NATO legutóbbi csúcstalálkozója óta végleg elhagyta korábbi védelmi doktrínáját, és demonstratív jelleggel kinyilvánította Oroszország elleni offenzív céljait. Ha nincs más lehetőség a háború elkerülésére, Magyarország ki kell lépjen a NATO szervezetéből.
Gyöngyösi Márton nemzetközi sajtóorgánumoknak adott, az atlantista fősodorba gyakran nem illeszkedő nyilatkozatait idehaza rendszerint figyelmen kívül hagyja a sajtó, miközben a politikus az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnökeként nagy mértékben árnyalja más országok lakosságának Magyarországról alkotott képét. Amikor egy nemzetközi sajtóorgánum október 23-án arról számol be, hogy Magyarországon a legerősebb ellenzéki erő politikusa a NATO-tól való függetlenedés lehetőségét veti fel, más országokban okkal feltételezhetik, hogy Magyarországon a forradalom emlékezete lassan átlényegül, és napjaink függetlenedési törekvései már az euro-atlanti katonai tömb ellen irányulnak. A hazai sajtót szemlélve azonban nyomokban sem találkozhatunk ilyesmivel.
Október 21-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette, hogy a NATO fokozott katonai jelenléte Magyarországon nem Oroszország ellen irányul, és nem fenyegeti a magyar-orosz kapcsolatokat. A NATO új parancsnoki központja Magyarországon, a hullámokban több ezer amerikai katona érkezése, az amerikai páncélos haderő és légierő jelenléte Magyarországon a külügyminiszter szerint nem fenyegeti egy olyan országgal ápolt kapcsolatainkat, amellyel szemben a NATO vezetői jelenleg is háborús retorikát folytatnak. Gyöngyösi Márton szerint azonban a NATO csak ürügyként használja az ukrán válságot arra, hogy fokozza katonai jelenlétét az orosz határ mentén.
Mindezt nehéz is lenne megkérdőjelezni: Magyarország ugyanis csak egyetlen ország a NATO által épített frontvonalon, amely a Norvég-tengertől a balti országokon át Lengyelországon, Ukrajnán át a Fekete-tengerig húzódik (az orosz határ mentén), majd Törökországon át a szíriai-iraki háborús övezetben folytatódik, és jelenleg mindegyik frontországba özönlenek az amerikai csapatok. Mindezt nehezen lehet nem háborús készülődésnek nevezni.
Eközben mindinkább láthatóvá válik, hogy Magyarországon nincs olyan politikai erő, ami határozottan állást foglalna hazánk NATO-tagságával szemben – sőt, lassan már az uniós tagsággal szemben sem. Vona Gábor az Alfahír hasábjain megjelentetett publicisztikában maga is elismerte, hogy hazánk NATO-tagságának megítélése már a Jobbikban is vita tárgyát képezi. “A NATO-hoz való viszonyunk feszegetése pedig még ennél is veszélyesebb kérdés, hiszen egy hirtelen mozdulattól Magyarország könnyen válhat fordított Ukrajnává.” A pártelnök hangsúlyozta; “egy felelős néppártnak éreznie kell az ideális és a reális közötti határvonalakat”, mert “ez az érzék különböztet meg egy „kamasz” rétegpártot egy felelős, felnőtt néppárttól.”
A pártvezetők realizmusa, és a kormány konfliktuskerülése azonban nem változtat azon a tényen, hogy Magyarországon a lakosság tekintélyes része elutasítja a NATO-tagságot. Egy demokráciában pedig, ahol az éppen aktuális pártok nem tudják megjeleníteni a lakosság jelentős hányadának elvárásait, ott politikai vákuum van, és új párt jöhet létre.

http://www.hidfo.ru/2015/10/magyarorszag-ki-kell-lepjen-a-nato-bol/

Áradat!

Megvolt a vasárnapi EU-s “migránscsúcs”! Az ott elfogadott 17 pontból annyit tudunk, hogy kényelmessé kell tenni a muszlimhorda vonulását! Meleg szálláshelyekkel, gondoskodással, stb.
Hogy miként lehetne őket távol tartani Európától? Valami ilyen célú konkrét döntésről nem hallottunk eleddig! (Ettől függetlenül hogy mi nem tudunk róla, persze születhetett döntés.)
Az biztos, hogy a migránshadat nem rettentette el az EU 17 pontja. A muszlim megszállóhad özönlik végeláthatatlan sorokban, feltartóztathatatlanul. Európa pedig döbbenten szemléli a bibliai méretű csapást, és politikai vezetőinek asszisztálását az öreg kontinens muzulmán megszállásához.
A híres-hírhedt 17 pontban ÖTSZÁZ PLUSZ RENDŐRRŐL VAN SZÓ, akikkel…stb. stb. stb.
Európa katonai erői az amerikaiakkal hadgyakorlatozgatnak! A hadijátékok hátterében pedig özönlik a megszállók hada Európába! A “hivatalos” Európa az orosz hadseregtől retteg!
A szlovén-osztrák határon fekvő osztrák falu Spielberg lakói belátták: a harangok félreverése, a könyörgő szentmise nem állítja meg a migránshordát. Néhányan élőlánccal zárták le a határátkelőtől Ausztria belsejébe vezető utat! Ez a zár persze legfeljebb csak jelképes hatású lehet.
Az Európai Unió SENKI ÁLTAL MEG NEM VÁLASZTOTT-VALAKI(K) ÁLTAL KIJELÖLT-VEZETŐI semmitmondó nyilatkozatdömpinggel szédítik-kábítják a tagállamok polgárait! MINKET-MAGYAROKAT-IS!
MEDDIG TART MÉG EZ A TÉTLENSÉG?!
Európa népeinek, Magyarország népének is!-TENNIE KELL!

http://www.balrad.com/2015/10/27/aradat/

Merkel kiszolgáltatja Európát az amerikaiaknak

Az osztrák Contra Magazin újságírója arra hívta fel a figyelmet, hogy Németországban a független sajtó csak a német kormánytól független; Angela Merkel továbbra is lehetővé teszi, hogy az USA totális médiacenzúrát gyakoroljon Németországban, és passzívan végignézi a német nép megsemmisítését.
Henry Paul az osztrák sajtóorgánum hasábjain arról értekezett, hogy Merkel egy totalitárius rezsimmé formálta Németországot, ami a témamegjelöléssel és a hírek egyoldalú interpretációjával teljes ellenőrzés alatt tartja a társadalom többségének gondolkozását. Az újságíró szerint “mára a vak is látja”, hogy Merkel idegen hatalmak bábjaként áll az ország élén, és helytartóként az Egyesült Államok stratégiájának végrehajtását folytatja. A sajtó és a televíziós talk-show műfajának egésze egyaránt amerikai ellenőrzés alatt áll, és az Egyesült Államok a német kormány beleegyezésével a tömegek manipulálását folytatja Németországban.
A szerző szerint az is Merkel helytartó szerepére vezethető vissza, hogy csendben, passzívan nézi, amint a bevándorlók elárasztják Európát, és eközben semmit nem tesz a helyzet megoldása érdekében. Ennek eredményeként Németország évek leforgása alatt egy olyan helyzetbe juthat, ahol ismeretlen személyazonosságú tömegek ellenőrzés alatt tartása már nem lehetséges, és ez a helyzet azok számára kedvez, akik bizonytalan függetlenségi törekvések miatt sakkban akarják tartani a német kormányt.
“Népünk a megsemmisülés szélére jutott. Országunkat elveszik tőlünk. A demokráciánk már felbomlott, és egy idegen ellenőrzés alatt álló totalitarizmus jött létre Merkel asszony vezénylete alatt.”
Az újságíró hangsúlyozza, hogy Németország egyre mélyülő válsághelyzetben van, és a nép ellenállást kell tanúsítson a bevándorlók seregével szemben, mielőtt túl késő lesz. Henry Paul szerint azonnal le kell zárni az ország határait, kivétel nélkül mindenkit vissza kell fordítani az ország határain, el kell utasítani minden menedékkérelmet, és a Németországba már bejutott migránsokat azonnal deportálni kell a származási országukba.
Paul szerint a nép saját kezébe kell vegye a migrációs válság kezelését, és megelőző lépéseket kell tegyen, hogy a bevándorlóknak ne merjenek Németországba utazni. Amennyiben ezek a “megelőző lépések” elmaradnak, a hatalmi elit semmittevésének köszönhetően a történelem megismétli önmagát, mert idővel a nép megmentése csak olyan brutális eszközökkel lesz kivitelezhető, ami a jelenleg elképzelhető szélsőségeket is felülmúlja.


http://www.hidfo.ru/2015/10/merkel-kiszolgaltatja-europat-az-amerikaiaknak/

Rejtélyes kór pusztít Magyarországon – Miért halnak meg egyre többen?

Ha a 2015-ös kiugróan rossz halálozási mutatók hátterében részben az influenzajárvány áll, az azt jelenti, hogy a szokásosnál tízszer nagyobb volt a betegségből bekövetkező halálozási arány. Minimum meglepő, hogy ezt akkor az egészségügyi hatóságok nem jelezték és adekvát intézkedésekről sem hallottunk. Ha pedig a hőséggel is magyarázzuk a durván romló mutatókat, akkor azt kell megemlíteni, hogy a hőségriadók idején megugró kórházi halálozás a klimatikus változások kezelésének hiányosságaira utal.
tem
Hét százalékkal többen haltak meg idén az első hét hónapban, mint 2014 első hét hónapjában – derül ki a KSH friss népmozgalmi adataiból. A magyarázat szerint a január-februári jelentős halálozási többletben a tetőző influenzajárvány és az előző év alacsony bázisértéke is közrejátszott. A júliusi 4,3 százalékos emelkedés hátterében pedig a hőhullámok halandóságra gyakorolt kedvezőtlen hatása állhat – írja a statisztikai hivatal. Mindkét indokot érdemes közelebbről is szemügyre venni a KSH és az OEP részletes adatbázisának segítségével.
Eltűnik a 15-65 közötti korosztály
A halálozás-növekedés korosztálybeli és nembeli megoszlására nincsen részletes adat, de a népesség számának alakulásából annyi azért látszik, hogy a 0-14 éves korosztály 1370 fővel, a 65 évnél idősebbek korcsoportja 32 421 fővel gyarapodott 2015-ben 2014-hez képest, a 14-65 év közöttieké ezzel szemben 55 585 fővel csökkent. A 14-65 év közötti korosztály egyedül Budapesten nem mutatott csökkenést, a fővárosban egy év alatt 2905 fő volt a gyarapodás.
Az első negyedévben (amikor a KSH szerint az influenza játszott szerepet a halálozás növekedésében) év/év alapon, országos átlagban 16 százalékkal nőtt a halálozás, a részletes területi adatok viszont meglehetősen nagy eltéréseket jeleznek. Komárom-Esztergom megyében csaknem 30 százalékos volt a növekedés, de Baranya, Pest, és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben is meghaladta a 20 százalékot. Ugyanakkor Vas megyében 5 százalék alatti volt a növekedés, Nógrádban pedig stagnált a halálozások száma.
Az első félévben a 7,3 százalékos országos átlagos növekedést a leginkább a Komárom-Esztergom megyei halálozás haladta meg, ahol mintegy 16 százalékkal többen hunytak el, mint egy évvel korábban. Tíz százalékkal többel nőtt a halálozás az országoshoz képest Hevesben, Hajdú-Biharban és Veszprém valamint Baranya megyékben, és Budapesten is 9 százaléknál nagyobb volt a növekedés.
Otthon, vagy kórházban. Az influenzának mindegy?
Az OEP statisztikai jelentése szerint 2015 első három hónapjában a kórházi adatok nem rögzítettek a megszokottnál több, szövődményekkel kísért ellátást. Az összes halálozáson belül a kórházi halálozások aránya hosszú időtávon 70 százalék körül mozog az országban. A megnövekedett 2015-ös halálozási arány ezen az arányon nem változtatott jelentősen. Kiugró különbség csupán 2014 augusztusa és 2015 augusztusa között jelentkezik (71,40 százalékról – 77,20 százalékra), tehát ebben a hónapban növekedett meg jelentősen a kórházi halálozások aránya az előző évekhez képest.
A szezonális influenza halálozási mutatója 0,075 – 0,1 százalék alatti, becslések szerint évente 250 ezer és félmillió közötti a halálesetek száma világszerte. A hagyományos influenzában, mint fődiagnózisban, 2001-2007 között évente 2-45 ember halt meg Magyarországon. Az influenzajárvány mind 2014-ben, mind pedig 2015-ben január és március között zajlott. A 2015-ös járvány január közepén kezdődött, és február közepén tetőzött. Tavaly összesen hat héten át haladta meg a járványküszöböt jelentő heti 15 ezer jelentett új esetet az új betegek száma, 2015-ben pedig kilenc héten keresztül. A 2015-ös influenzajárvány leginkább a 0-34 éves korosztályt érintette, a hatvan év felettiek aránya 8 százalék körül volt.
Jelentett összegzett influenzás betegszámok:
• 2014. évi influenzajárvány – 193 100
• 2015. évi influenzajárvány – 535 300
Csak nálunk aratott?
A szomszédos országokban (Szlovákia, Csehország) a járvány csak az esetek 2,5 százalékában járt komolyabb szövődményekkel, közvetlenül az influenzára visszavezethető halálesetet Csehországban kétszer, Szlovákiában pedig egyszer sem regisztráltak 2015 február közepéig.
2015 első három hónapjában csak a kórházi halálozás 4189-cel nőtt 2014 első három hónapjához képest Magyarországon, ráadásul az első két hétben még nem volt influenzajárvány. Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint a járvány a leghevesebben Győr-Moson-Sopron megyét érintette, ahol viszont alig emelkedett a halálozás 2014 azonos időszakához képest. Az első negyedévben kiugróan rossz, csaknem 30 százalékkal növekedett halálozási értéket jelző Komárom-Esztergom megyében közepesen erős influenzajárvány zajlott le.
Tízszeres szorzó a halálozásban?
Ha a kórházi halálozás-növekedést (mely nagyjából arányos az adott periódus összes halálozás-növekedésével) csak az influenza okozta volna, úgy minden 127. jelentett influenzás megbetegedés vezetett volna halálhoz, azaz a 2015. évi magyarországi influenzajárvány csaknem 1 százalékos halálozási rátával rendelkezett volna az irodalmi 0,075 – 0,1 helyett.
Ha a 2015-ös járvány feltételezetten hihetetlenül magas – minimálisan tízszer nagyobb – halálozási arányát a magyar egészségügyi rendszer, illetve az illetékes hatóságok a járvány folyamán nem észlelték, nem jelezték, és nem tették meg a szükséges intézkedéseket, akkor az önmagában is súlyos, azonnali intézkedéseket igénylő probléma.
Mindezen adatok birtokában egyelőre csak annyi a biztos, hogy a kiugróan rossz 2015-ös halálozási értékek egyértelmű háttere még nem állapítható meg. A KSH által feltételezett influenzajárványra visszavezethető halálozásnövekedés nem járt a kórházi halálozás aktuális arányának a módosulásával, illetve a szövődményes esetek arányának a növekedésével.
Amennyiben az augusztusi kiugró kórházi halálozási érték oka a 2015 augusztusi kedvezőtlen klimatikus terhelés (vagyis a hőségriadók sorozata) volt, akkor az a klimatikus változások kezelésének hiányosságaira utalhat.
Elemezni kellene
A jelentős területi eltérések miatt részletesebben kellene elemezni az egészségügyi ellátó rendszer adatait, illetve a halálozások pontos szerkezetét is, valamint a 15-65 év közötti korosztály rohamos csökkenésének okait, ugyanis 2010 óta csaknem 211 ezren tűntek el ebből a korcsoportból. Figyelemre méltó, hogy az ezer lakosra jutó halálozási arány 2001-hez képest egyedül Budapesten és Pest megyében volt jobb 2014-ben, és tizennégy magyar megyében 2001 óta csaknem folyamatosan növekszik az ezer lakosra jutó halálozás aránya (Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Baranya, Somogy, Tolna, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Békés), illetve a tavalyi, a KSH által alacsony bázisként kiemelt évben is volt 10 olyan megye, ahol nőtt az előző évhez képest a halálozás. (Az idei első félévi számok egyedül Nógrád megyében nem haladták meg a tavalyi halálozási adatokat.)
Mély, rendszerszintű okokra utal, hogy a listában fejlett egészségügyi ellátórendszerrel és erős gazdasági potenciállal rendelkező megyéket is találunk. 2010-2014 között az ezer lakosra jutó halálozás mintegy 10 százalékkal romlott Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Komárom-Esztergom megyében, további négy megyében (Somogy, Zala, Veszprém, Fejér) pedig 5-7 százalék közötti a növekedés. Mindez egyértelműen arra utal, hogy a statisztikákban megjelenő országos átlagéletkor-növekedés leginkább a budapesti eredményekből fakad.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: “…a 15-65 év közötti korosztály rohamos csökkenésének okait, ugyanis 2010 óta csaknem 211 ezren tűntek el ebből a korcsoportból…”
-Vagyis az ún. aktív-korúak haltak a leggyorsabb ütemben. De külön érdemes lenne vizsgálni a halálokokat is! Hány aktív korú halálát okozta a stressz, a kilátástalanság?! ÉRDEMES LENNE VIZSGÁLNI!
De nem fogják vizsgálni az ILLETÉKESEK! Hiszen járulákos veszteségről van szó! Zömmel a hülye időjárás miatt!
Aligha járunk messze az igazságtól, ha minden felmérés és vizsgálódás nélkül kijelentjük: a rendszerváltás egyik hatásával állunk szemben! A politikai széljárás miatt hullik a magyar!
A 14 év alattiakat még valamennyire védi-óvja az iskolaegészségügyi rendszer, ami kötelező!
14 év felett már ez nincs! Stressz az van, és egy alig-alig működő népegészségügyi rendszer. Hogy a népegészségügyi rendszer miért olyan-amilyen?-azt tudjuk jól! NINCS RÁ PÉNZ!
Pénz pedig azért nincs, mert nincs ami megtermelje!
NINCS MAGYAR GAZDASÁG!

Donbassz: eddig tartott a “béke”?

Amint az várható volt, a Maradék-Ukrajnában lezavart helyhatósági “választások” után Donbasszban megmozdult a “béke”!
Tegnap késő este óta Donyeck körül a valcmanista latorhorda heves tüzérségi támadásokat indított.
Donyeck “Oktyrjabszk” kerületét, a “Volvo-center”, és a repülőtér területét ágyúzza és aknavetőzi Valcman bűnbandája.
Peszkit és Szpartakot, valamint a “Butovka” bányaüzem területét szintén 122 milliméteres kaliberű aknavetőkkel lövik.

http://www.balrad.com/2015/10/27/donbassz-eddig-tartott-a-beke/
aeroport_28
Az ukrán hadsereg megint Donyeck külvárosát lövi
Október 26-án reggel géppuskatűz hangjára ébredt Donyeck, az ukránok lőtték a város külső kerületét, Szpartak városrészt, a tüzelés a repülőtér irányából történt – írja a Rusvesna.
A frontvonalhoz vonták össze az Ajdar-különítményt
Az ukrán hadvezetés a háború folytatásával számolhat, mert a frontvonalra vonták össze az Ajdar-különítményt – írja a Rusvesna. Gennagyij Dubovoj, a felkelők információs szolgálatának munkatársa szerint ez azt jelentheti, hogy Kijev számol a polgárháború folytatásának lehetőségével, ezért csoportosít friss erőket a frontvonal közelébe.
„Sztaroignatovka mellett gyülekezik az Ajdar, valószínűleg folytatni akarják” – jelentette ki Dubovoj.
Az ukrán hadsereg ismét nagy erőkkel jelent meg a frontvonalon
Eduard Baszurin, a felkelők sajtófőnöke szerint az ukránok ismét nagy erőket vonnak össze a front vonalán, az Ajdar-különítményt és a Jobb Szektor harcosait. „A nacionalista zászlóaljak mozgása figyelhető meg a térségben, Novotrojick körzetében  Jobb Szektor harcosai gyülekeznek, az Ajdar-különítmény is fegyvereivel együtt visszatért a frontvonalra, Uszpenovka mellett gyülekeznek, a helyi lakosság házaiban szállásolják el őket” – jellemezte a helyzetet Baszurin.
RusvesnaNovorossInformRIA NovosztyiRapid Press SzRTI

Patrick Moore: CO2, a gyilkos gáz

Forrás: PragerU @ YouTube
The Truth about CO2
https://youtu.be/WDWEjSDYfxc