Vacsorára gyülekezik ma Párizsba tíz ország képviselője! Francia kezdeményezésre. Laurent Fabius gall miniszterelnök röffentette össze a kompániát, hogy munkavacsorán vitassák meg a szír helyzetet.
No meg hogy DÖNTSENEK a háború utáni helyzetről, és a HÁBORÚT KÖVETŐ szíriai átmenet valamennyi kérdéséről. Tehát azt nem lehet mondani, hogy csupa jellegtelen és érdektelendologról lenne szó a mai párizsi munkavacsorán.
Csak egyetlen aprócska szépséghibája van ennek az összejövetelnek. Két-a konfliktusban azért valamilyen szinten érintett-ország diplomatái nem lettek meghívva.
Mert az odáig rendben van, hogy a szíriai háborúban-és kiváltképp a kalifátus elleni harcba-nagyszerűen vitézkedő olyan tíz ország, mint az Egyesült Arab Emirátusok, Törökország, Szaud Arábia, Jordánia, Katar, Olaszország, Nagy Britannia, Németország, a házigazda Franciaország, és hát ugye a világ elsőszámú latorállama-az USA-diplomatái tanácskoznak Szíria hogyan továbbjáról!
De talán szoríthattak volna helyet a vacsoraasztal mellett-körül Szíria és Oroszország képviselőinek is!
Belátja persze mindenki, hogy a helyszűke, meg a vacsorakeret…-ugye. De talán mégiscsak illett volna ennek a két országnak a képviselőit is meginvitálni! Mint olyanokat, akik valamennyire azért érintettek a szíriai történésekbenb. Hátha lenne egy-két okos szavuk a munkavacsora alatt.
Persze lehet hogy hívták őket, csakhát más egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak időt szakítani a traccsra. Éppen háborúznak. Az Iszlám Állam ellen. Főként.
De az is lehet, hogy nem is hívták őket! Elintézik ők Szíria ügyét a vacsoraasztal mellett! A háború elindítását is így döntotték el.
Van egy sanda gyanúnk! Ezt a mai fogást valahogy nem fogják tudni megemészteni!

http://www.balrad.com/2015/10/27/ma-dontenek-sziriarol-parizsban/