2015. október 27., kedd

A bajor miniszterelnök megfenyegette Merkelt, saját kezébe venné az irányítást

Horst Seehofer bajor miniszterelnök egy keddi lapinterjúban bejelentette, hogy november 1-jéig ad haladékot Angela Merkel kancellárnak és a szövetségi kormánynak a “nyitott határok politikájának” befejezésére, és ha ez nem történik meg, a bajor vezetés megvizsgálja, hogy mit tehet saját hatáskörben.
any
Horst Seehofer a Passauer Neue Presse című lapban megjelent interjúban nem cáfolta, hogy elképzelhetőnek tartja: a tartományi rendőrség lezárja a bajor-osztrák határt, a Bajorországba érkező menedékkérőket pedig egyeztetés nélkül átirányítják más tartományokba – számolt be az MTI.
A határ lezárására vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta: a balkáni migráció által érintett országok vezetőinek brüsszeli tanácskozásának az volt a célja, hogy egyes országok többé ne hárítsák át szomszédjaikra a menekültáradatot, ezt az elhatározást pedig azonnal tettekre kell váltani.
see
Arra a felvetésre, hogy kijelentése nem értelmezhető nemleges válaszként a kérdésre, Horst Seehofer azt mondta, hogy ha nemmel akart volna válaszolni, akkor úgy is tett volna.
A bajor miniszterelnök bírálta Ausztriát, amiért külön értesítés nélkül menedékkérőket szállít a bajor-osztrák zöldhatárra. Ez a magatartás “megterheli a szomszédi kapcsolatokat”, és így “nem szabad egymással viselkedni” – mondta Horst Seehofer.
Az ügyben Angela Merkel kancellárnak kell lépnie, hiszen éppen ő és Werner Faymann osztrák kancellár hozta meg a “nyitott határok politikáját” megalapozó döntést szeptember 4-én. Angela Merkel képes arra, hogy szakítson ezzel a politikával, és ezt meg is kell tennie, mert “nem lesz vége az áradatnak, amíg az a benyomás keletkezik, hogy Németország akarja, hogy jöjjenek a menekültek” – mondta a bajor miniszterelnök.
do
Hozzátette, hogy annál is súlyosabb helyzet alakult ki, amellyel Bajorországban eddig számoltak, a helyzet megoldásának “kulcsa pedig a kancellárnál és osztrák kollegájánál van”. Angela Merkelnek és Werner Faymannak szakítania kell az eddigi gyakorlattal – jelentette ki Horst Seehofer.
Bajorország a “bevándorlás korlátozását és irányítását követeli” Berlintől. Ez ügyben számos tárgyalást tartanak mindenszentek ünnepéig – november 1-jéig -, többek között Angela Merkellel. Amennyiben a bajor törekvések addig nem vezetnek eredményre, “meg kell fontolnunk, hogy milyen cselekvési lehetőségeink vannak” – mondta a bajor kormányfő.
Hozzátette: a legfontosabb az lenne, hogy Angela Merkel telefonáljon Werner Faymannak, hiszen a határok megnyitásáról szóló szeptember 4-ei döntés meghozatalához is “elég volt egy telefon”.
Németországban a határőrizet a szövetségi rendőrség feladata. (atv)




Merkel nem hagy fel a nyitott határok politikájával

any
Visszautasította Angela Merkel német kancellár kedden Horst Seehofer bajor miniszterelnök azon követelését, hogy az európai migrációs válsággal összefüggésben legkésőbb vasárnapig, november 1-jéig hagyjon fel az úgynevezett nyitott határok politikájával. Ugyanakkor sajtóértesülések szerint a kancellár szombaton találkozik majd a bajor kormányfővel, vasárnap pedig a szociáldemokrata párt (SPD) elnökével, Sigmar Gabriel alkancellárral hármasban egyeztetnek a válságkezelésről.
A kancellár Berlinben Juan Orlando Hernández hondurasi elnökkel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón a bajor kormányfő felszólítására vonatkozó újságírói kérdésre Seehofer neve említése nélkül azt mondta, hogy nem lehet “gombnyomással” megoldani a válságot. Csak lépésről lépésre lehet haladni, és a “menekültek számát csak Törökországgal, Görögországgal és az EU-val együttműködve lehet csökkenteni” – tette hozzá Angela Merkel. November 1-je “érdekes nap” lesz, mert akkor tartják Törökországban a parlamenti választást, és utána hozzá lehet kezdeni az EU és Törökország válságkezelő akciótervének végrehajtásához – mondta a német kancellár. Hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a menekülthullámot kiváltó okok kezelésére kell összpontosítani. Horst Seehofer egy keddi lapinterjúban arra is felszólította Angela Merkelt, hogy tárgyaljon Werner Faymann osztrák kancellárral, mert Ausztria elfogadhatatlan módon, értesítés nélkül menedékkérőket szállít a bajor-osztrák zöldhatárra.
A kancellár pártja, a konzervatív CDU részéről is elutasították a bajor testvérpárt, a CSU elnökének követeléseit. Julia Klöckner, a párt egyik alelnöke, Rajna-vidék-Pfalz tartományi vezetője a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak azt mondta, hogy “ultimátumokkal nem megyünk sokra”, a berlini vezetés pedig régóta szorosan egyeztet Béccsel, csak ezt “nem verik nagydobra”.
(Forrás: profitline)
Bal-Rad komm: “…nem lehet “gombnyomással” megoldani a válságot…”-kuruttyolta Bundesmutti, aki a Gazdától kapott parancsot-Európa elmuzulmánosítását-VÉGRE FOGJA HAJTANI! (Seehofer is ezt tenné, de ő csak egy beo!)
A migránsok pedig továbbra is özönlenek Európába a Balkánon keresztül. A 17 pontos EU-s “rendezési terv” nem igazán hatotta meg őket. Ők inkább Bundesmutti meghívójához tartják magukat!
Olyannyira ahhoz, hogy már egy százöt éves afgán asszony is érkezett a kelet-horvátországi Opatovacra tizenöt hozzátartozójával együtt – közölte kedden Domagoj Dzigumovic rendőrségi szóvivő.
A matróna Bapskánál lépte át a szerb-horvát határt, ahonnan az opatováci befogadóállomásra szállították. Ott sorban állt, és arra várt, hogy regisztrálják, valamint beengedjék a tábor területére. Amikor kiderült kora, a táborban működő vöröskereszt munkatársai azonnal pártfogásukba vették, és egy fűtött sátorban helyezték el, ahol orvos is megvizsgálta. Az idős asszony egy boldogabb jövő reményében családjával Svédországba készül – írták a horvát lapok. Százöt esztendősen (!) még a boldogabb jövőjét tervezgeti! Európában!

http://www.balrad.com/2015/10/28/a-kapott-parancsot-csak-vegrehajtani-lehet/
Bal-Rad komm: Seehofer mester nem ártana ha tudomásul venné: ő CSAK EGY tartományi miniszterelnök. (Még ha Bajorországé is…) A Németországnak nevezett kuplerájban Bundesmutti a Madam! Seehofer mester legfeljebb csak csapos lehet. Fayman szolgál az ajtónál. Ő nyit-ő zár a Bundesmutti szavaira.
Persze tisztában van ezekkel a dolgokkat Seehofer is. Mint ahogyan azzal is, hogy a migránsokat nem Bajorországba, hanem az egykori NDK-területére szándékozzák betelepíteni. Seehofer “ultimátuma” csak része egy cicaharcnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése