Alekszandr Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság első embere ma egy donyecki sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva foglalkozott a Munkácsi 128. Dandár Debalcevonál fogságba esett 80 magyar nemzetiségű kijevi katona kapcsán a kárpátaljai magyarság kérdésével.
zah
“Лидер ДНР Захарченко призвал венгров Закарпатья к защите от бандитской власти Киева-a kárpátaljai magyaroknak a kijevi banditahatalomtól kell magukat megvédeni”
Kárpátalja magyarjai számára a fő veszélyt Petro Porosenko, és az ő gengszter-rezsimje jelenti.
Kedves barátaim! (A hadifoglyokról beszél B-R) Önök itt voltak ebben a háborúban, és megláthatták akik ellen harcoltak. A magyaroknak Kárpátalját kell védeniük Kijevtől. Ukrajna a jövőben tovább fog bomlani. Ám egyvalamit nem lesz képes megérteni (a kijevi hatalom B-R): NEM MI JELENTJÜK SZÁMÁRA A FENYEGETÉST! A fenyegetés belülről, a korrupt hatalmi rendszerből fakad. Még olyan minisztériumok is, mint a belügy, a védelmi minisztérium, vagy az SZBU-amelyeknek a korrupció ellen kellene harcolni-még azok is részeivé váltak a mindent behálózó korrupciónak”-mondta Alekszandr Zaharcsenko.

A Bal-Rad megjegyzése: A 80 magyar hadifogoly biztonságban, viszonlag jó körülmények között “raboskodik”.