2015. június 7., vasárnap

Marcangoljuk a gumicsontot

Hetek óta a bevándorlók elleni kormányzati gyűlöletkampány vezeti a politikai napirendet. Háttérbe szorít olyan fontos kérdéseket, amelyek az adófizetők érdekét nagy mértékben sértik. Foglalkoztat valakit, hogy mi történik az adóforintjainkkal a költségvetés korai tervezése során? Kit érdekel, hogy Tarsoly Csaba, a Quaestor vezére, kiket kent meg? Valakinek feltűnik, hogy a közbeszerzési törvény módosításával teszik legálissá a saját holdudvaruk további hizlalását? Hangos attól a sajtó, hogy Orbán új kedvenc oligarchája érdekében módosítanak a reklámozási szabályokon?
gcs

Az adófizetőknek százmilliókba kerülő gyűlöletkampány magas fokozatra kapcsolta a mémgyárakat, ellenzéki politikusok plakáttépkedésben vesznek részt, amiből általam nagyra becsült aktivisták is kiveszik a részüket. A facebook falon unos-untalan szembe jönnek a kék plakátok vicces és kevésbé humoros módosításai. Nekem nem abból van elegem, hogy a humor fegyverével vágunk vissza a gyűlöletkeltésre, hanem abból, hogy nem vesszük észre azt, hogy mindez csak egy jól megkoreografált figyelemelterelés.
Amikor a kirobbant a kitiltási botrány, akkor is próbálkozott a kormány mindenféle szemfényvesztéssel, hogy ne arról szóljanak, a hírek és a web2-es tartalmak, hogy az államszervezet korrupt. A netadó csúnyán visszaütött, a pisitesztes javaslat pedig nevetségessé vált gyorsan. Aztán a halálbüntetés (ami európai keretek között soha meg nem valósítható) ötlete is csak arról szólt, hogy mindenki ezen legyen felháborodva. Utóbbi annyira jól sikerült, hogy már a saját pártcsaládjában is kezd vállalhatatlanná válni a Fidesz. Jól megtanulta a Habony művek, hogy nem szabad közpolitikai gumicsontot odadobni. Az egyszerűbb megoldás a Finkelstein által régóta gyakorolt gyűlöletkampány. Ha valamely társadalmi csoportot kipéciznek maguknak, akkor a jó érzésű emberek, rögtön azzal lesznek elfoglalva, hogy a támadott csoport védelmére kelljenek.
Minden energia, amit arra fordítunk, hogy a kormány agresszív blöffjeire reagáljunk, az a kormányt erősíti. Hiszen a valódi problémákat könnyen elfedik ezekkel a trükkökkel. Az ellenzéki csoportoknak csak akkor lehet esélyük a közbeszéd tematizációjára, ha valódi súllyal rendelkező társadalmi és gazdasági kérdésekről beszélnek konzekvensen és egyszerűen. Ilyen a rendszerszintű korrupció, vagy az egészségügyben tapasztalható áldatlan állapotok, a szétzilált oktatási rendszer, a szociális dolgozók sanyarú sorsa. Ameddig azt lessük, hogy hol vannak letépendő kék plakátok, addig a kék plakátokról fog beszélni mindenki. Eresszük el a kormány által bedobott gumicsontokat, (amit boldog kacagással marcangolunk) akkor is, ha morális kötelességnek érezzük azokat rágni, mert addig sem tudunk sem a Fidesz, sem pedig más maffiózócsoportjaink rablási ügyeire ráharapni!

(Vágó Gábor)

Az Izraeli Védelmi Erők a legrosszabb forgatókönyvet gyakorolják

irondome

A biztonsági erők egy olyan szőnyegbombázásra készülnek, amivel az Iron Dome rakéta védelmi rendszer nem képes megbirkózni, tudta meg Arutz Sheva, nevüket elhallgatni kívánó forrásoktól.
A feltételezett forgatókönyv szerint, ami akár idén nyáron megvalósulhat, a támadás első napján akár 4000 halálos áldozat is lehet izraeli oldalon.
„Irán arra készül, hogy intenzív tűz alá vegye Izraelt,” figyelmeztetett Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök egy újságírók számára a hétvégén tartott tájékoztatón.
„Az irániak a világ legfejlettebb fegyvereit helyezik el Libanonban és megerősítik a Hezbollah-t, hogy bármilyen célpontot képesek legyenek eltalálni Izraelen belül,” idézi Netanjahut a Makor Rishon.
„Egy második frontot próbálnak kialakítani a Golán fennsíkon és persze Gázában is.”
„Világrengető sokk”
Ehud Barak, korábbi miniszterelnök és védelmi miniszter szintén az elmúlt héten kongatta meg a vészharangot a Hezbollah új képességeit illetően, kijelentve, hogy a szervezet komoly csapást mérhet Izraelre, amire az ország nincs felkészülve.
„Ellenfelünk elszánt és semmilyen fronton sincs okunk az önelégültségre,” mondta. „Nem lehetünk elégedettek és nem tekinthetünk magától értetődő tényként az előnyünkre, mintha az valami Isten adta fölény lenne.” A fölény a kemény munka eredménye. Soha nem kellett még 100 000 rakétával szembenéznünk és nem foglalkoztunk még ezeknek a rakétáknak a pontosságával sem. Amikor a rakéták pontosak, akkor nem egyszerűen nagyobb mennyiségről van szó, ugyanabból. Ez egy egészen más dolog.”
„Az ország kénytelen levonni a következtetéseket,” figyelmeztetett Barak. „Egy ilyen kihívásra nem válaszolhatunk azzal, hogy minden lehetséges helyről [ahonnan rakétavédelmi rakétákat indítani lehet] rakétákat lövünk ki. Ezek nagyon drága dolgok. Az Iron Dome, a Magic Wand, az Arrow és Super-Arrow nagyon drága projektek.”
„A biztonság védelmét nem lehet túlértékelni,” tette hozzá. „És nem lehet eltúlozni azt a világrengető sokkot, ami a felkészülés elmulasztása esetén érhet bennünket, ha kiderül, hogy nem értettük meg egy ilyen jellegű kihívás sürgősségét és gyakorlati aspektusait és annak szükségességét, hogy ezeket a gondolatokat világos következtetésekké alakítsuk, és hirtelen olyan helyzetben találjuk magunkat, amelyben nem leszünk képesek lassan és komótosan a bunkerig elsétálni, abban a bizonyosságban, hogy semmi sem történhet, mint ahogyan az a Protective Edge hadművelet esetében történt. Ezeket a dolgokat most kell elvégezni és nem szabad várnunk.”

Thea: A fenti cikket minden változtatás nélkül tettem közzé. Mit gondoltok, ezúttal valós a veszély vagy a szokásos retorikát halljuk? Tudjuk, hogy Izrael (és az USA) már évek óta fontolgatja Irán megtámadását, diplomáciai ürügyként változatlanul az önvédelmet, vagyis Irán atomprogramját használva, azzal a különbséggel, hogy mostanában az USA játssza a békére törekvő közvetítő szerepét, sokak szerint azért, hogy egy tényleges támadás esetén elmondhassa, hogy ő mindent megtett a béke érdekében.
A vélemények megosztásakor kérek mindenkit, hogy emlékezzen: a lakosság nagy része mindkét oldalon a politikai hatalom és manipuláció áldozata. „A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson”, mindenhol és minden oldalon. A sajátjai között is.
Ezt elkerülni mindkét szélsőségtől elfordulva, a keskeny úton haladva lehet. „Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják.” (Máté 7:14) Ez is a mi döntésünk.

Szemtelenkedni kezdtek velünk az itt élő muszlimok? – Na, akkor lássuk a viselt dolgaikat!

11429719_10207173858693538_771369910232960812_n
Fotó: Facebook

A liberálisok és a cion-bolsevikok, (bocsánat; euro-kommunisták) biztatására, s plakátszaggató akcióin felbátorodva, – némely magyarországi muszlim úgy gondolta, hogy már ők is rúghatnak egyet a magyarokba. És semmibe vehetik kultúránkat, szokásainkat, s azt, hogy Magyarország keresztény ország.

Ezen dolgoknak a semmibe vétele persze nem volna hír, hiszen a hazánkban élő kisebbségek egyes képviselői rendszeresen és provokatív módon megteszik ezeket a dolgokat, s gyalázzák a magyar kultúrát, a vallást, a magukat az embereket is, (az őslakosokat), – ám most már a jelek szerint, a Nemzeti Konzultáció és bevándorlási politika szigorításának kapcsán, illetve ennek ellenzéseként, – a liberálisok a magyarság ellen vadítják már az itt élő muszlimokat is, akikkel eddig lényegében semmi komolyabb bajunk nem volt. – Eddig.
A fenti, a mai napon a Facebookra feltett képet, természetesen az Index is lehozta, – s már bizony burkolt fenyegetésről beszélt.
Tény az, hogy a rengeteg illegális bevándorló komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hiszen senki nem tudja, hogy ezek kicsodák és honnan jöttek. Papírjaik sokszor nincsenek, s azt mondanak magukról, amit akarnak. – Lehet köztük akár egy szomáliai néger földműves, de akár egy Iszlám Állam által kiképzett és küldött terrorista is.
Magyarország déli határai az illegális bevándorlás ostroma alatt állnak, – s az esetek nagy részében a határrendőrségnek sikerül őrizetbe venni és a ‘befogadó állomásokra’ (sic!) szállítani az illegális migránsokat. Ilyen “befogadó” van Debrecenben is, – ahol évek óta egyre akutabb problémát jelent a bevándorlók viselkedése, összeférhetetlensége, – ha finoman akarunk fogalmazni, a kulturális különbözőségek a magyarok és az idegenek között.
Pósán László debreceni fideszes országgyűlési képviselő egy tegnapi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Debrecen az egyik legérintettebb terület menekültügyben, és számos megkeresést kapott a helyiektől, akik egyöntetűen úgy vélekedtek, “ez így nem állapot, valamit tenni kell”. – A debreceniek azt a véleményüket is megfogalmazták neki, hogy fel vannak háborodva amiatt, hogy a magyarországi baloldal a kérdésben nem a magyar emberek oldalán áll, “válogatás nélkül beengednének mindenkit az országba”.
Nos, hogy valójában mekkora a gond, – s ennek az egyre akutabbá váló menekültügyi problémának valójában mik is a gyökerei, – az lényegében nemcsak az idegenek és a magyarok közötti kulturális, – de vallási különbözőségén is múlik.
Erről szól a debreceni Cívishír-nek küldött olvasói levél, mely immáron két éve, az illegális migránsok akkori lázadásának, s rendbontásainak idején íródott. Címe:

A debreceni muszlimok viselt dolgairól

– Avagy: Van magyarázat a muszlimok debreceni viselkedésére –

Olvasónk összefoglalója dzsihádról és szexrabszolgaságról. És arról, hogy a nemi erőszak bizonyításához (szerintük) négy  tanú kell.
van_magyarazat_a_muszlimok_debreceni_viselkedesere
A fotó illusztráció
“Miért viselkednek így a muszlimok Debrecenben – és másutt? Egyelőre kis mértékben, de ugyanaz játszódik le Debrecenben, a Sámsoni úton, mint ami nagy mértékben, nap mint nap zajlik például a norvégiai Oslóban, a svédországi Malmőben, a franciaországi Marseille-ben, a németországi Berlinben, a dániai Koppenhágában, az angliai Londonban, az USA-beli Michigan állam Dearborn nevű városában, vagy az ausztráliai Sydney-ben: bevándorló vagy menekült muszlimok belekötnek a helyi emberekbe, zaklatják a helyi kereskedőket, és molesztálják a helyi nőket és lányokat. A Sámsoni út „no-go zone” lett, azaz olyan zóna, ahova a helyi magyar emberek nem szívesen mennek be.
Ez Allah (Isten) akarata
A Korán, azaz a muszlimok szent könyve nem egy egyszerű könyv, hanem maga Allah (Isten) szava tökéletes formában, ahogyan azt Dzsibril (Gábriel) arkangyal elvitte Mohamed prófétának, az iszlám alapítójának, látomások formájában. Éppen ezért a Koránt megváltoztatni vagy átértékelni nem lehet – ami abban áll, az Allah (Isten) szava, tehát úgy helyes, ahogy van. A Korán 3.5 szerint az iszlám a tökéletes vallás. A Korán 33.21 szerint Allah küldötte (Mohamed próféta) példakép. Amit ő tett, az helyes, és a muszlimoknak követniük kell az ő példamutató cselekedeteit. Ezeket az ismérveket kell szem előtt tartani, mielőtt bárki megpróbálna ideologizálni, hogy a VII. században keletkezett előírásokat már nem kell figyelembe venni, mert azok az idők elmúltak. Szó sincs erről – ezek az előírások ugyanannyira hatályosak és kötelezőek ma, mint ezernégyszáz éve.
A muszlimok a legjobbak; a nem muszlimok hitványak
A Korán 3.11 szerint a muszlimok, azaz Mohammed próféta követői a legjobbak a népek közül. A Korán 98.6 szerint azok, akik nem hisznek az iszlámban, a Koránban és Mohamed prófétában, ide értve még a Könyv népeit is (azaz a zsidókat és a keresztényeket is), a pokol tüzére jutnak. Akik nem hisznek az iszlámban, a Koránban és Mohamed prófétában, azok a leghitványabb teremtmények. A Korán 48.29 szerint Mohamed próféta Allah követe, és azok, akik vele vannak, keményen bánnak a hitetlenekkel (a nem muszlimokkal), viszont irgalmasak egymással (a muszlimokkal) szemben. Azért nem alkalmazkodnak, mert meg vannak győződve arról, hogy ők a felsőbbrendűek, mindenki más pedig alsóbbrendű. Soha nem is fognak alkalmazkodni, amint azt számos nyugat-európai, kanadai, amerikai és ausztráliai példa is alátámasztja.
Dzsihád (kombinált, azaz nyílt ÉS fedett háború az iszlám győzelméért). A dzsihád szó eredeti jelentése küzdelem. A Koránban a jelentése küzdelem (harc, háború) azért, hogy a világ minden országa muszlim országgá váljon. A Korán 9.29 szerint a hívőknek (a muszlimoknak) harcolniuk kell azok ellen, akik nem hisznek Allahban, vagy a Végítélet Napjában; vagy akik nem tiltják azt, amit Allah vagy Mohamed próféta megtiltott; vagy akik nem hisznek az igaz vallásban (az iszlámban), még a Könyv népei (azaz a zsidók és a keresztények) ellen is, egészen addig, amíg azok alávetettségbe nem esnek, alázatosan nem fizetik a dzsizját (a hűségadót a muszlimok részére), és át nem érzik alávetett helyzetüket. A muszlimok szerint, egy zsidó vagy egy keresztény az alábbi három lehetőség közül választhat:
1. áttér az iszlámra
2. fizeti a dzsizját, és alávetett, másodrendű állampolgárként él
3. meghal
Ha valaki azonban nem a Könyv népei közül való (azaz nem zsidó és nem keresztény), akkor csak két választása van:
1. felveszi az iszlám vallást
2. meghal
Ha a muszlimok erősek, akkor a dzsihádot erővel, nyílt módon kell végrehajtaniuk. Ha a muszlimok gyengék, akkor megtévesztéssel, szaporodással, és egyéb fedett módon kell küzdeniük addig, amíg eléggé meg nem erősödnek ahhoz, hogy nyílt harcban győzzenek. Éppen ezért értelmezhetetlen az a nyugatiak körében elterjedt, hímező-hámozó kifejezés, hogy van „szélsőséges” muszlim, meg van „mérsékelt” muszlim. Szó sincs erről. Mindkettő ugyanazt a cél akarja elérni, csak más eszközökkel: az egyik ordítva és fegyvert rázva, a másik mosolyogva és alattomosan…”
(SzRTI: Nem ismerős ez a felfogás? – Mindenki így próbálkozik, aki a magyar embereken élősködni akar. És, vagy, – meg akarja a nemzetünket semmisíteni. De ez a Török Birodalomnak sem sikerült. 150 év alatt sem váltunk törökké – a szerk.)
…”Dzsizja (nem muszlimok hűségadója a muszlimok részére): A nem muszlimok által, a muszlimok részére fizetett hűségadó, mellyel a nem muszlimok elismerik alávetettségüket (lásd Korán 9.29). Amikor egy muszlim elveszi egy debreceni kereskedő áruját, vagy felveszi a segélyt, miközben a szabadságjogok ellen kampányol, és szidja a befogadó országot, akkor tulajdonképpen beszedi a dzsizját.
Dhimmi (alávetett, másodrendű személy) A dhimmi olyan nem muszlim személy, aki addig, amíg nem kritizálja a muszlimokat, elfogadja alávetettségét, és fizeti a hűségadót, életben maradhat. Ha ezeket megszegi, bármi megtehető vele. A muszlim és a dhimmi viszonya hasonló, mint a maffia és a boltos viszonya. Ameddig ez utóbbi hallgat, engedelmeskedik, és fizet az előbbinek, addig éldegélhet. Ellenben ha makacskodik…
Takija (megtévesztés) alkalmazása. A Korán 3.28 szerint a hívők (a muszlimok) ne keressék a barátságot a hitetlenekkel (a nem muszlimokkal), kivéve, ha veszély fenyegeti őket azok által. Abu Darda, Mohamed próféta harcostársa ezt így fogalmazta meg: „A hitetlenek (nem muszlimok) arcába mosolygunk, miközben a szívünk átkozza őket”.
A nők másodrendűek és ostobák. A Korán 2.223 szerint a feleség egy szántóföld, akit a férj akkor és úgy „szánthat fel”, ahogyan akar. A gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy nem kell a feleség beleegyezése a szexhez. A Korán 3.43 szerint a feleség feladata az engedelmesség mind a férjnek, mind Allahnak. Azokat a nőket, akik lázadoznak, először megfeddéssel, majd az ágyból való kivetéssel, végül – ha még mindig makacskodnak – veréssel kell a helyes irányba állítani.
A Korán 2.282 szerint két női tanú egyenlő egy férfi tanúval. Ezt egészíti ki Bukhari 1.6.301, mely szerint Mohamed próféta azt mondta nők egy csoportjának, hogy adakozzanak, különben a pokol tüzére kerülnek. Amikor a nők megkérdezték, hogy miért, a próféta azt felelte, hogy azért, mert a nők szellemileg fogyatékosak (ostobák), hiszen csak két nő vallomása egyenlő egy férfi vallomásával; vallásilag pedig azért fogyatékosak, mert egy nő se nem imádkozhat, se nem böjtölhet menzesz idején.
A nemi erőszak akkor az, ha négy tanú bizonyítja. A Korán 24.13 szerint az, aki nemi erőszakot állít, de nem hoz magával négy tanút, az hazudik. Ha tehát nincs négy tanú, akkor nem erőszak történt, hanem paráznaság, vagy házasságtörés. A parázna büntetése a Korán 24.2 alapján száz ostorcsapás. A házasságtörő büntetése halálra kövezés, ami nem a Koránban szerepel, hanem Mohamed próféta példamutatása alapján (pl. Hadith Muslim 17:4192 vagy Bukhari 9.83.37) végrehajtott halálbüntetés. Ezért mernek a muszlimok debreceni lányokat és asszonyokat molesztálni, mert hozzá vannak szokva, hogy négy tanú hiányában, a nőt fogják megbüntetni.
A szexrabszolgaság törvényes. A Korán 4.24 szerint egy muszlim férfi számára tilos egy férjezett nőhöz való közeledés, kivéve azokat, akiket a jobb keze birtokol.
Ez utóbbi esetben olyan nőkről van szó, akiket portyázás vagy csata során zsákmányolt, vagy rabszolgavásáron vett. Ha például egy muszlim férfi egy zsidó, keresztény, hindu, pogány stb. nőt zsákmányol, akkor annak a nőnek a házassága automatikusan megszűnik, és a muszlim férfi rabszolganője lesz.
A pedofilia törvényes. A Korán 65.4 szerint, válás előtt, három hónapi szexmentesség vonatkozik azokra a nőkre, akik már menstruálnak, valamint ugyancsak három hónap azokra a lányokra, akiknek még nem jött meg a menzeszük. Az első eset még logikusnak is tűnik, hiszen egy gyors válás és újra férjhez menetel esetén nem lenne egyértelmű, hogy ki az apa. De mi van azokkal a lányokkal, akiknek még nem volt menzeszük? Náluk miért kell ugyanúgy három hónapot várni? Azért, mert velük is lehet nemi életet élni, és hát lehet, hogy egyik-másik előbb érik. A Mohamed próféta cselekedeteiről szóló Bukhari 7.62.88-ban az áll, hogy a próféta (aki egyébként akkor kb. 50 éves volt) házasságra lépett a 6 éves Aishával, majd amikor a lány 9 éves lett, elhálták a házasságot. Ez a gyengébbek kedvéért azt jelenti, hogy a javakorabeli Mohamed egy kislánnyal közösült.
A rágalmazás nem az, mint nálunk. Nálunk a rágalmazás azt jelenti, amikor valaki egy személyről hazugságot állít. Ezzel ellentétben, „Az utazó támasza, és a hit követőjének eszközei” (Umdat as-Salik wa ‘Uddat an-Nasik) c. iszlám jogi útmutatás r2.2 bekezdése szerint a rágalmazás az, amikor valaki olyasmit mond egy személyről, ami annak a személynek nem tetszene (vagyis az a személy nem akarná, hogy kitudódjon). Például igaz, hogy a Korán a muszlimokat a nem muszlimok elleni harcra buzdítja, egészen addig, amíg a muszlimok győznek, és a nem muszlimok áttérnek, megalázkodnak és fizetnek, vagy meghalnak? Igen. Például igaz, hogy a Korán tiltja a muszlimok barátkozását a nem muszlimokkal, kivéve, ha azt megtévesztésből teszik? Igen. Például igaz, hogy a felnőtt Mohamed próféta egy kislánnyal közösült? Igen. Mindez azonban az iszlám felfogás szerint rágalmazás, mert ezek az állítások ugyan igazak, de ezeket hitetleneknek (nem muszlimoknak) kimondaniuk nem szabad.
Lerontás; felülírás. A Korán 2.106 szerint egy korábbi kinyilatkozást egy későbbi kinyilatkozás leronthat, azaz felülírhat. A muszlimok szeretik a tudatlan nyugatiak elé tárni a Korán 2.256-ot, mely szerint a vallásban nincs kényszerítés, azt sugallva, hogy az iszlám a türelem vallása. Ez nem más, mint takija (megtévesztés), ugyanis azt „elfelejtik” elmondani, hogy a 2.256-ot más részek, pl. a Korán 9.5, vagy a dzsihádra felhívó Korán 9.29 lerontotta, azaz felülírta.
Az Ön teendője
Most, hogy elolvasta ezt az összefoglalót, két út közül választhat. Az egyik út az, hogy behunyja a szemét, bedugja a fülét, és azt kántálja, hogy „lalalalala”, esetleg politikailag korrekt módon felkiált, hogy ez az összefoglaló egy „rasszistafasisztanácigárdista” írás. Azt azért vegye figyelembe, hogy ettől még a Sámsoni úton tapasztaltak nem fognak megszűnni. A másik út az, hogy ha kételkedik abban, amit olvasott, akkor utánanéz a dolgoknak, bár arra számítson, hogy a legtöbb szakirodalom angol nyelven érhető el. A javasolt művek a következők:
Korán (Quran)
Bukhari (Sahih al-Bukhari)
hadisz (hadith), pontosabban hadiszok
Az utazó támasza, és a hit követőjének eszközei (Umdat as-Salik wa ‘Uddat an-Nasik), azaz Reliance of the Traveller and the Tools of the Worshipper
Ha ennyi olvasásra nincs sem ideje, sem energiája, akkor az interneten számos, hasonló összefoglalót találhat akár írott, akár képi formában, melyek levezetik, hogy az iszlám miért nem egyeztethető össze az európai társadalommal, tehát a magyar társadalommal sem. Ha Ön minél több családtaggal, baráttal, munkatárssal, osztálytárssal és tanítvánnyal megosztja ezt az összefoglalót, és minél több magyar ember megérti, hogy miről van szó, akkor csökken az esélye annak, hogy magyar városok és városrészek számos nyugat-európai, kanadai, amerikai és ausztrál város és városrész sorsára jussanak” – fejezi be a debreceni Cívishír olvasója.
Szabad Riport
Források: Fb, – Cívishír – Index

Szultánt választanak a törökök

Közhelyesen hangozhat, de nem túlzás azt állítani, hogy Törökország történelmi választás előtt áll. A vasárnap leadandó voksok – bármi történjék is – az ország jövőjének teljesen új irányát fogják meghatározni.

A 13 éve regnáló Igazság és Fejlődés pártjának (AKP), és a párt egykori vezetője, a jelenlegi államelnök, Recep Tayyip Erdogan hatalmának bebetonozása vagy a demokratikus normák irányába való visszatérés lehetősége lesz a választás igazi kérdése. Erdogan teljesen át akarja alakítani az ország politikai berendezkedését, prezidenciális rendszert létrehozva a jelenlegi parlamentáris helyett. Ehhez azonban az alkotmányt kellene megváltoztatni, amihez kétharmados többségre lenne szükségük. A felmérések szerint az AKP a szavazatok megközelítőleg 45 százalékát szerezheti meg, ez alapesetben nem lenne elég a 367 mandátumhoz, ami az alkotmánymódosításhoz kell. Ha viszont csak három párt jut be a törvényhozásba, akkor egy kicsivel erősebb szereplés már elég lehet a kétharmadhoz. Törökország az AKP vezetésével az utóbbi évtized folyamán hatalmas fejlődésen ment keresztül. A gazdaság szárnyal, Törökország szinte minden mutatót tekintve kiemelkedő teljesítményt nyújt nemcsak a régióban, hanem világviszonylatban is. Emiatt az AKP választói bázisának magját adó belső-anatóliai, vallásos, konzervatív középosztály mellett egyre szélesebb néprétegek kezdték támogatni a pártot. Tény, hogy az ország gyarapodása az AKP elidegeníthetetlen érdeme.

törökA demokrácia csillaga azonban hanyatlani látszik a félhold árnyékában. Hatalmának megerősítése érdekében az AKP szinte minden komolyabb ellenfelével leszámolt, kezdve a szekularizmus és a demokrácia őrzőjének tartott török hadsereg vezetésének lefejezésével az Ergenekon-ügy kapcsán. A török fegyveres erők több alkalommal is beavatkoztak a demokrácia és az atatürki államszervezet védelmében a török köztársaság csaknem százéves fennállása alatt. Ha egy vezető politikai erő túlzottan autoriter irányba mozdította az országot, a hadsereg puccsot hajtott végre. Ezt ugyan ideiglenes katonai kormányzás követett, de a helyzet gyors normalizálást követően kivétel nélkül új választások kiírásáról döntöttek, és visszaadták a hatalmat a legitim módon megválasztott új kormányzatnak.

Paradox, hogy korábban épp az államcsínyek mentették meg a török demokráciát. A szekularizmus védőbástyájának bevétele után Erdoganék igazhitű riválisaik ellen fordultak. Ennek hátterében azonban nem vallási kérdések, hanem politikai indokok állnak. A Fethullah Gülen hitszónok vezette vallásos mozgalom – amely az AKP egyik nagy riválisává vált – ugyan deklaráltan távol tartja magát a politikától, de az elemzők egybehangzó véleménye szerint a gülenisták állhatnak a lassan két éve kirobbant korrupciós botrányok mögött. A török rendőrség gazdasági bűnözéssel foglalkozó egységei 2013 decemberében ütöttek rajta közel félszáz tisztviselőn és több millió dollár értékben foglaltak le készpénzt. Az ügybe az elnök és fia, Bilal is belekeveredett, amikor napvilágot látott egy hangfelvétel, amelyen az akkor még miniszterelnök Erdogan az illegálisan szerzett pénzek eltüntetésére utasítja a fiát. A kormányzati reakció nem maradt el, több száz rendőrt váltottak le, és megindult a bosszúhadjárat a gülenistáknak vélt közszolgák ellen, a folyamat mind a mai napig tart. Az Amerikában élő Gülennel szemben odáig jutottak az ellenségeskedések, hogy Törökország 2014 telén hivatalosan is kérte a vallástudós kiadatását.

A leszámolások azonban nem korlátozódtak a „nagyhalakra”. Az újságírók folyamatos megfélemlítésével a kormányzat jelentős mértékben tudja befolyásolni a médiát, ugyanakkor mindig vannak vakmerő újságírók, akik a sajtószabadságot többre tartják saját egzisztenciájuknál. A legújabb ilyen eset a Cumhuriyet napilap által nyilvánosságra hozott felvétel, amely a török titkosszolgálat szíriai mesterkedéseiről rántja le a leplet. Az abszurditás határát súrolja, hogy az újság főszerkesztője ellen maga az államelnök, Erdogan tett feljelentést, életfogytiglani börtönbüntetést kérve az újságíróra. Törökországban 1992 óta mintegy két tucat újságírót gyilkoltak meg, és jelenleg hét olyan újságíró tölti börtönbüntetését, akit a munkája miatt ítéltek el. A 2013 tavaszán Isztambul szívében található Gezi park átépítése ellen fellépő tömegmozgalom, amely több településre is átterjedt, tulajdonképpen az autoriter tendenciákat megelégelő nagyvárosi fiatalok tüntetése volt a kormány ellen. Ám az ifjúsági mozgalom nem tudott kézzelfogható eredményeket elérni, így nagyon sok fiatal értelmiségi ábrándult ki a politikából. Az ő részvételük és szavazatuk azonban döntő szerepet játszhat a választásokon.

Választási matematika

A török törvények szerint a voksolást megelőző tíz napban már nem lehet közvélemény-kutatást végezni a választásról, tehát a legfrissebb eredményeket május 27-én hozták nyilvánosságra. A különböző felmérések nagy szórást mutatnak. A jelenleg kormányzó AKP mindegyik kutatás szerint győzni fog a választásokon, a szavazatok arányát 39-46 százalékra teszik. Második helyen a kemalista utódpárt, a Köztársasági Néppárt (CHP) végezhet 24-28 százalék körüli eredménnyel, míg a szélsőségesen nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP) 15-19 százalékot érhet el. Nagy kérdés, hogy a világon a legmagasabbnak számító 10 százalékos bejutási küszöböt sikerül-e megugrania a kurdokat és a különböző kisebbségeket képviselő Népi Demokrata Pártnak (HDP). Ez esetben az AKP szinte biztos, hogy nem szerezné meg a mandátumok kétharmadát.

HJB

Donbasszban a helyzet…

gyz
Nem volt csendes Donbassz éjszakája mára virradóan-de ma délelőtt sem az.
A Bahmutka-autópályaszakaszt a valcmanisták tankokkal és rohamlövegekkel támadják tegnap este óta.
Tovább tart a Szcsasztyje-Vjeszelaja Gora hegy közötti lövöldözés.
Sztanyica Luhanszka mellett ismét az aknavetőzés játszik főszerepet.
Donbasszból kapott jelentés szerint Donyecket a mára virradó éjszaka “rakétákkal” és “Uraganokkal” támadta a kijevi junta bérgyilkoshordája.

Az este fél tizenegykor kezdődött, és elsősorban is a város északi részeit ért támadás. A Petrovszkij, Kujbisev, Kijev, Pavlovka, Putyilov és Október kerületek lakossága egész éjjel a pincékben vacogott.

Oktyrjabszkot, Spartakot és Gorlovkát sem kímélte az éjszakai terrorban a valcmanista bűnbanda.
Marjenyka ellen továbbra is kísérletezgetnek, ám egyre másra fennakadnak a próbálkozásaik. Az éjszaka egy alkalommal próbálkoztak, ám a sikertelen akciót ma reggel nyolc órakor ismételték volna-de hát ezekkelsem jutottak előbbre. Szakértők szerint Marjanyka kezd Sirokino-II.-vé válni. “Benn a bárány-künn a farkas!”
Peszkiben a “belháború” dúl, ami Zsobunkára is átterjedt.

Ma reggel Majorszk és Sumami térségeiben gyalogsági harcok kezdődtek.
Szvetlodarszk-Debalcsevo környékén tüzérségi párbajok voltak egész éjjel mára virradóan.
Uglegorszk és Logvinovo a latortüzérség folyamatos ostroma alatt áll.
Belaja Kamenyka és Sztaraja Laszpa az éjszaka első felében szenvedett a latortüzérségtől.
Dokucsajevszket szórványosan ugyan, de tegnap dél óta ágyúzzák a valcmanista martalócok.
Jelenovkától déli irányban latortankok estek áldozatául a milicisták dühének.
Sirokino környékén folyamatossá váltak ismét az összecsapások.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/07/donbasszban-a-helyzet/



Az elkövetkező 24 órában igen kemény fejleményekre lehet számítani Donyeck környékén.
A legrissebb információk szerint Nyalókakirály martalóshada a donyecki repülőtér közelébe navigált már legalább húsz latortankot.
Más területen is komoly mozgolódás van pribékberkekben Donyeck körül. Malinovkában és Kurahovoban “Grad” és “Uragan” sorozatvető rendszerek foglaltak tüzelőállást, míg Gornyjakban Lasztocskinoban és Krasznogorovkában nagy űrméretű vontatott tüzérség kezd tüzelőallásokat kiépíteni.
A népköztársasági erők “élénk érdeklődéssel” figyelik a fejleményeket.
csere
Krasznyij Lucsban úgy vélik a lakók, hogy immár VÉGLEG orosz nyelvűekre cserélik a táblákat
A Donyeck környéki csörtetéssel párhuzamosan Dnyesztermellék határának teljes hosszában komoly latorkészülődés figyelhető meg! Figyelemre méltó fejlemény, hogy Nyalókakirály tegnap este bejelentette: birodalma kész támogatni Moldovát “Transznyisztria felszabadításában”!
Néhány elemző úgy véli, hogy egyenesen a Pentagon “tanulási vágytól hajtva” ugrassza bele Maradék-Ukrajnát egy nemzetközi háborús konfliktusba, hogy tapasztalatokat szerezhessen orosz harctéri reakciók kifigyelésére!
Ha a dolog rosszul sül el?-az USA legföljebb kijelenti: sorry Mr!-majd legközelebb alaposabbak leszünk! Viszont Maradék-Ukrajna-mint Nyalókakirály hitbizománya-nagy valószínűséggel megszabadul a nyugati kolonctól!
https://balrad.wordpress.com/2015/06/07/megindult-a-visszaszamlalas-donbasszban/

Öregeznek a bankok, meg a strómanok is – Kilakoltatták az öreg, beteg devizahiteles nénit

irma_neni…”Így bánik el tehát a bank és strómanja az öregekkel, s mozgáskorlátozottakkal, – akiktől nem számíthat komoly ellenállásra, – a fosztogatás számba menő uzsora hiteleik és egyoldalú kamatemeléseik miatt…”

A 77 éves bicskei Irma nénit kilakoltatták, utcára tették bicskei házából, ahol 1965 óta élt. Férje hamvai még mindig az egykori, – ám előlük teljes mértékben lezárt otthonukban vannak.
Devizahitelt vettek fel 2007-ben, a második Gyurcsány kormány idején. (Mely kormányzat egyáltalán nem figyelmeztette az embereket a devizahitelezés veszélyeire, – holott az ő figyelmüket már előzőleg kétszer is felhívták külföldről, – ezen hitelkonstrukciók rendkívül kockázatos voltára. – Először a Svájci Nemzeti Bank elnöke 2004. július 2-án Járai Zsigmondnak, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) akkori elnökének küldött levelében, – majd a Nemzetközi Valutaalap 2005. június 15-én figyelmeztette Veres János akkori pénzügyminisztert, a devizahitelezés veszélyeire.)
Irma néniék hitelének összege 4 millió forint volt. Tetőt újítottak fel, garázst építettek, autót vettek az akkor még Budapesten rendőrként szolgáló fiúknak 2007-ben, s korábbi adósságot is rendeztek. Havonta 33 ezret fizettek kezdetben, ami később majdnem háromszorosa lett – 80 ezer forint – ám, mint, ahogy már annyi devizahitelessel megtörtént; ezt az irreálisan megemelt összeget már nem tudták fizetni. – És nem reklamáltak, nem pereltek, nem kifogásoltak, hanem belementek abba, hogy más nevére kerüljön át a ház. Az új tulajdonos(ok) felé vállalták viszont; – hogy havi 40 ezer forint bérleti díjat fizetnek – annak az óbudai cégnek, aminek a nevére került az otthonuk.
Áprilisban azonban kitették őket a lakásból. Az önkormányzat sem igazán tudott, (vagy nem is akart?) segíteni rajtuk.
Irma néni az életét végigdolgozta, – majd nyugdíj mellett – a költségvetési üzem dolgozója volt, míg két évvel ezelőtt elhunyt férje a bicskei mgtsz traktorosaként dolgozott.
Egy néhány négyzetméteres, – az idős és beteg emberhez méltatlan szükséglakásba költöztek. Az öreg néni és a fia, mindketten leszázalékoltak. Amúgy is nehezen látták el magukat, de ezen a helyen ez még nehezebb lett, sőt szinte már-már lehetetlen, a néni kora és mindkettőjük mozgáskorlátozottsága miatt.

Így bánik el tehát a bank és strómanja az öregekkel, s mozgáskorlátozottakkal, – akiktől nem számíthat komoly ellenállásra, – a fosztogatás számba menő uzsora hiteleik és egyoldalú kamatemeléseik miatt.

Mert Bicskén a verebek csiripelik, hogy azé az óbudai cégé lett a néni jó fekvésű otthona, – amelyiknek két etyeki munkatársnője a hitelt leszervezte. A kilakoltatást az a munkatárs irányította áprilisban, aki előtte havonta beszedni érkezett a 40 ezres bérleti díjat abban a házban, ahol ötven évig élt a néni. – A mi gondunk ezzel az információval csak az, hogy a források nem merték konkrétan megnevezni a bankot, de a stróman céget sem. (Ám, ha olvasóin között van olyan, aki a konkrétabb információkat sem fél közreadni, – ne rejtse véka alá előttünk. Email címünk az impresszumban).
A család kilakoltatása idején egy segítőjük azt kérdezte a cég képviselőitől: “Hogyan tudják megenni azt a kenyeret, amit ezzel a munkával keresnek?”
Szabad Riport
Forrás: Bicske.blog.hu

Románia győzelmi tort ülne a magyarság felett

A kolozsvári Transindex hírportál szerint Romániában a “Trianoni Békeszerződés Napjává” nyilváníthatják június 4-ét, és az új törvény jövőre már arra kötelezné a közoktatási intézményeket, hogy megünnepeljék Erdély Romániához csatolásának évfordulóját.
A transindex szerint a törvénytervezet – amit a szenátus több mint fele aláírt – előírná, hogy a kormányzati szervek és a helyhatóságok gondoskodjanak június 4-én a román zászló kitűzéséről, a román himnusz elénekléséről, az állami sajtó pedig a trianoni diktátum “pozitív jelentőségét” taglaló tartalmakat kell közöljön. A média esetében ez azt jelentené, hogy az állam jelentős forrásokat fog elkülöníteni a békediktátummal kapcsolatos ünnepélyekre, a törvény pedig kötelezné a sajtót arra, hogy ezekről beszámoljon.
A törvénytervezet szerint a trianoni “békeszerződés” a román nép számára:
“kiemelt fontosságú jogi eszköz, ami megalapozza a magyar-román kétoldalú kapcsolatokat.”
Ez egy igen durva, agresszív külpolitikai törekvést mutat, a megfogalmazás szerint ugyanis Románia arra alapozza Magyarországgal kapcsolatos külpolitikáját, hogy jelentős, magyarok által lakott területeket tart közigazgatási és katonai ellenőrzés alatt, amiben az euro-atlanti nagyhatalom támogatását élvezi. A törvénytervezet megfogalmazói ugyanis hangsúlyozzák, hogy
“a történelem újraírására tett bármiféle kísérlet, a revizionista álláspontok hangoztatása az Európai Unióban manapság már nem elfogadható”.
A román politikai elit az Európai Uniót tartja garanciának arra, hogy Románia továbbra is megszállás alatt tarthat magyar többségi lakosságú területeket. A román liberális nacionalisták esetében ez egy igen árulkodó jel, ami arra mutat, hogy a magyar lakosságú területek beolvasztásával létrehozott “nagyobb-Románia” megszületése óta nem tudott semmilyen, az önálló államisággal összefüggésbe hozható, jelentős eredményt elérni. A trianoni béketor megülése ugyanis annak kinyilvánítását jelenti, hogy a román nép máig a magyaroktól való függetlenségre alapozza saját nemzeti identitását. Ez egy igen kétes eredmény egy olyan ország részéről, ami közel egy évszázada megszállás alatt tart magyar többségi lakosságú területeket, melyek a romániai kormánynak teljes kiszolgáltatottságban léteznek.
A román politikai diskurzusban az utóbbi évek során egyértelművé vált, hogy az euro-atlanti segédlettel életben tartott román imperializmus visszájára sülhet el, és a magyar lakosság függetlenedhet Bukaresttől. Ilie Șerbănescu politikai elemző szerint minden abba az irányba mutat, hogy a magyarság a közeljövőben kivívhatja függetlenségét, és a román kormány ez ellen semmit nem tehet, mert nem urai a helyzetnek, és nagyhatalmi érdekek is beavatkoznak a közel egy évszázados megszállás fenntartása ellenében.
Valószínűleg erre vezethető vissza az a tény, hogy a trianoni békediktátumból kötelező jelleggel megült győzelmi tort kreálnak, amit a magyar lakosságra is rá akarnak erőltetni. Ez egy nyílt provokáció, ami a román kormány részéről a magyarság végleges felszámolására törekvést közvetíti Erdélyben.


http://hidfo.ru/2015/06/romania-gyozelmi-tort-ulne-a-magyarsag-felett/

Az álom-CSAK A CSALÁD SZÜKSÉGLETEIT MEGTERMELŐ kis gazdaság! Banki uzsorahitellel, rokkantként.