2016. február 10., szerda

Lavrov: évtizedekig is érvényben maradhatnak a szankciók

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a nyugati szankciók akár évtizedeken át is érvényben maradhatnak Oroszország ellen. Volt már rá példa, és ahogy korábban, a nyugati országok ezúttal is saját veszteségeik miatt fogják visszavonni azokat.
A Moszkovszkij Komszomolec orosz napilap arról kérdezte a külügyminisztert, hogy véleménye szerint meddig maradhatnak még érvényben a szankciók, és hasonlíthatóak-e azok az Egyesült Államok által korábban hozott szankciókhoz. Lavrov emlékeztetett, hogy a Jackson-Vanik módosítás által életbe léptetett kereskedelmi korlátozások több mint 20 éven át érvényben voltak, és két évtized után kizárólag amiatt törölték el őket, mert az amerikaiak rájöttek, hogy azok miatt az Egyesült Államok külkereskedelme jelentős veszteségeket kell elkönyveljen, miután Oroszország csatlakozik a Világkereskedelmi Egyezményhez. Oroszország WTO-csatlakozása után a szankciók fenntartása azt jelentette az Egyesült Államok számára, hogy nem élvezheti az olcsó vámtarifák előnyeit, emiatt jelentős haszontól esik el.
Az orosz külügyminiszter azonban a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy Washington Moszkva elleni szankcióinak kiváltó oka nem a szíriai és ukrajnai válság volt. “A Jackson-Vanik módosítás eltörlését követően azon nyomban elfogadták a Magnyickij-törvényt, hogy nyomás alatt tartsák az oroszokat.” Ez egy példa arra, hogyan hozzák a kereskedelmi korlátozásokat: “nem Ukrajna vagy Szíria miatt. Egyszerűen azért, mert Washington nem tolerálja, hogy Oroszország egyre erősebbé válik, és saját véleményt alkot a világról.”
Lavrov szerint az Egyesült Államok ugyanezen politikájának folytatólagosságaként próbálta megzavarni a Szocsiban rendezett téli olimpiát, ennek okán népszerűsítette az olimpia bojkottálásának elgondolását is.


http://www.hidfo.ru/2016/02/lavrov-evtizedekig-is-ervenyben-maradhatnak-a-szankciok/

Zavargások Athénban: követelik a bevándorlás irányítás alá vonását

Egyre kiterjedtebbé és radikálisabbá válnak a Görögországban szüntelenül zajló tömegdemonstrációk; a választók a nemzetközi hitelezők feltételeivel sincsenek megelégedve, de az utóbbi hetek megmozdulásain már azt követelik, hogy az Európai Unió határozottabb fellépéssel oldja meg a migrációs válságot.
Az utóbbi hetekben egymást érik Görögországban a több ezer fős megmozdulások, melyek során a tüntetők az Európai Bizottság bevándorláspolitikája ellen tiltakoznak. A migránsok több mint két éve özönlenek a görög szigetekre, de a helyzet még súlyosabbá vált, mióta Angela Merkel bejelentette, hogy Németország kapui nyitva állnak a menekültek előtt. A német kancellár bejelentésének köszönhetően megsokszorozódott a Görögországba érkező migránsok száma, és a helyi lakosság egyre dühödtebb reakciókat ad az európai segítség teljes hiányára. A görög lakosság szintén elfogadhatatlannak tartja az Európai Bizottság azon döntését, mely szerint újabb ellenőrzőpontokat kell felállítani a migránsok regisztrálása érdekében; az unió ezzel Görögországba összpontosítaná a migrációs válság kezelését, amiből a lakosság annyit érzékel, hogy a bevándorlók tovább özönlenek, határellenőrzés nincs, de az Európai Unió helyben akarja tartani a migránsok tömegeit.
A helyzetet súlyosbítja, hogy a görög lakosság a bevándorlók szétosztására kidolgozott kvótarendszerre várakozik, de a migránsok átvétele nem halad a számukra ígért ütemben: a tervezet 160 ezerből eddig összesen 202 bevándorlót sikerült az Európai Unió segítségével átküldeni egy másik uniós országba – a migránsok többsége hatóságoktól függetlenül továbbutazik egy másik országba, vagy Görögországban marad.
2015 decemberében a Görögországba tervezett ún. “hotspotok” közül ötből kettő működött, és Leszbosz szigetén az uniós határügynökség mindössze 184 fővel van jelen, a táborok befogadó kapacitása pedig alig több mint kétezer fő. Kos szigete eközben azzal fenyegeti Athént, hogy referendumot szervez a hotspot létrehozásáról, mert a helyi lakosság attól tart, hogy ezzel állandó jelleggel menekülttábor fog működni a szigeten, ami tönkreteszi a turizmust.
A görögök többsége egyetért abban, hogy az Európai Unió nem tesz eleget a migrációs válság kezelése érdekében. Befogadó kapacitás híján a naponta sok ezresével érkező migránsok ellenőrizetlenül vándorolnak az országban, miközben a görög lakosságot mindinkább dühíti, hogy az EU Athéntól várja a helyzet kontroll alá vonását, ellenkező esetre pedig a schengeni övezetből kizárást helyezi kilátásba.

http://www.hidfo.ru/2016/02/zavargasok-athenban-kovetelik-a-bevandorlas-iranyitas-ala-vonasat/

Több száz amerikai katona érkezhet minden kelet-európai országba

A NATO több országban is további ezer-ezer fővel bővítené az orosz határ mentén állomásozó erőket, hogy “elrettentse az agressziótól Oroszországot”. Hat térségi országba érkeznének az amerikai katonák, de a forrás nem említette Magyarországot.
A The Telegraph brit napilap információi szerint amerikai, brit és német fegyveres erő érkezne a kelet-európai és balti országokba, amit a NATO egyfajta “erőteljes jelzésnek” szán, ami “elrettenti Oroszországot az agressziótól”. A lap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a kelet-európai országokra vonatkozó keddi kijelentését követően azt írja, hogy összesen hat országba – Észtországba, Lettországba, Litvániába, Lengyelországba, Romániába és Bulgáriába – érkezne ezer-ezer fő, amiről a NATO védelmi miniszterei még a hét folyamán megegyeznek.
A NATO 2014 óta fokozza katonai jelenlétét Kelet-Európában – ami főként az Oroszországgal határos országokra összpontosul – azon ürügyre alapozva, hogy “Moszkva beavatkozott az ukrán válságba”.
A nyugati országokban az ukrán válság okaira a sajtó és a politikusok többsége részéről általánosan elfogadott magyarázat, hogy Ukrajnában forradalom zajlott, melynek során az ukrán nép “megszabadult a Kreml szorításától”. A kijevi kormány szintén egy belföldi folyamatként, valamint Oroszország elleni szabadságharcként tünteti fel az elmúlt két év történéssorozatát. Ugyanakkor, egy francia TV-csatorna napokkal ezelőtt levetített egy dokumentumfilmet, ami a kijevi forradalom eseménysorozatával foglalkozik, és a történteket a keleti és nyugati hatalmak közti konfliktusként mutatja be, hangsúlyozván az Amerikai Egyesült Államok és a belföldi szélsőjobboldali paramilitáris szervezetek közti együttműködést. A kijevi “forradalom”, melynek eredményeként egy az EU- és NATO-tagság irányába elkötelezett csoport jutott hatalomra, hetekkel azt követően zajlott le, hogy Viktor Janukovics volt ukrán államfő a korábbi tervekkel ellentétben mégsem írta alá a társulási egyezményt az Európai Unióval (amit azzal indokolt, hogy az EU-tagság az ukrán hazai gazdaság teljes felszámolását jelentené).
A forradalom során hatalomra jutott kormány 8 hónapon át demokratikus felhatalmazás nélkül kormányzott, ennek okán számos megyében ellenállási mozgalmak szerveződtek, melyek nem ismerték el az új kormány legitimitását. Az atlantista csoport egyik első intézkedéseként eltörölte a kisebbségi nyelvhasználat jogát biztosító nyelvtörvényt. Ezzel gyakorlatilag kiprovokálta az orosz többségi lakosságú régiók fokozott függetlenségi törekvését, amit később az orosz titkosszolgálatok felbujtó tevékenységével magyaráztak, és most kiváló ürüggyel szolgál az amerikai hadsereg Kelet-Európába történő bevonulásához.
Az ukrán válságra hivatkozva a NATO számos hadgyakorlatot tartott a térségi országokban. Ezek részeként többségében az Amerikai Egyesült Államok fegyveres erői érkeznek térségünkbe, amely kiegészült más NATO országok alakulataival, hogy a fokozott katonai jelenlétet kapcsán ne amerikai jelenlétről kelljen beszélni, hanem a NATO tevékenységének nevezhessék.
Szerdán kétnapos tanácskozásra ülnek össze Brüsszelben a NATO védelmi miniszterei, ahol a “kollektív védelem és az elrettentési képességek erősítéséről” is tárgyalnak. A Magyar Idők konzervatív napilap információi szerint Magyarország honvédelmi minisztere nem vesz részt az eseményen, hazánkat a Honvédelmi Minisztérium államtitkára képviseli a találkozón.
Szeptemberben Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője figyelmeztetett, hogy a NATO közeledése Oroszország határai felé arra kényszeríti Moszkvát, hogy az ország nemzetbiztonsága érdekében ellenintézkedéseket hozzon.


http://www.hidfo.ru/2016/02/tobb-szaz-amerikai-katona-erkezhet-minden-kelet-europai-orszagba/

Politikusokat, rendőröket is megkörnyékeznek a terroristák

A nemzetközi terrorista hálózatok kiterjesztik toborzó tevékenységüket a Független Államok Közösségére, és már nem csak a fiatalokat célozzák: kormánypolitikusokat, rendőröket egyaránt megkörnyékeznek.
Andrej Novikov rendőr- vezérezredes, a FÁK terrorelhárítási központjának vezetője annak veszélyére hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi terrorszervezetek egyre inkább hivatalos tisztviselőket is megcéloznak, befolyásos vezetőket próbálnak ügyük szolgálatába állítani, gyakran anyagi ellentétezés, vagy zsarolás, kényszerítő eszközök által. A terrorszervezetek elsősorban diákokat, vallási szervezetek tagjait próbálják beszervezni, de az utóbbi hónapok során ez kiegészült számos, katonai és rendőri vezetők beszervezésére irányuló próbálkozással.
Novikov arra figyelmeztetett, hogy a nemzetközi terrorista csoportok keresik a gyenge láncszemeket; kisebb ellenállást tanúsító országok, illetve egy országon belül bizonyos társadalmi csoportok nagyobb figyelmet kapnak a terrorszervezetek részéről. Novikov a FÁK terrorellenes központjának találkozóján arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak a fiatalok és könnyen radikalizálódó vallási közösségek lehetnek a gyenge láncszem; a terrorszervezetek válogatott módszerekkel környékezik meg a rendőri vezetőket, elsősorban saját tevékenységük elfedése céljából.
A terrorista sejtek társadalmi szervezetekbe beszivárgása azonban globális probléma. Korábban Hans-Georg Maassen, a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője szintén arról számolt be, hogy a terrorszervezetek nem csak saját taglétszámuk növelésére törekszenek, hanem emellett már létező társadalmi szervezetekbe próbálnak beépülni. Elmondása szerint a radikális szalafista csoportok a migránsokat segítő civil szervezetek tagjaiként tevékenykednek, mert ez újonnan szerveződő terrorsejtek számára ideális álca valós tevékenységük elfedéséhez. A civil szervezetek működésére ráépülve pedig számos politikussal, és a sajtó képviselőivel is személyes kapcsolatot építhetnek ki a terroristák.


http://www.hidfo.ru/2016/02/politikusokat-rendoroket-is-megkornyekeznek-a-terroristak/

Orosz delegáció érkezik Irakba: gazdasági, katonai együttműködésről tárgyalnak

Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes vezetésével orosz delegáció érkezik Irakba a hét folyamán; a kétnapos találkozó során kormányközi bizottság tárgyal a gazdasági kapcsolatok bővítéséről és katonai-technológiai együttműködésről.
A Kommerszant üzleti napilap beszámolója szerint Rogozin találkozni fog Ibrahim Dzsafari külügyminiszterrel és Fuád Maszúm iraki elnökkel. A delegáció részeként Mihail Bogdanov külügyminiszter-helyettes és számos más helyettes miniszter érkezik Irakba, a találkozó így vélhetően jóval kiterjedtebb együttműködés előkészítését szolgálja. A lap szerint energetikai és katonai-technológiai együttműködésről zajlanak majd a tárgyalások, ennek jegyében a delegáció részeként mintegy 90 orosz üzletember is Bagdadba utazik.
John McCain, az amerikai szenátus katonai bizottságának elnöke, és Lindsey Graham republikánus elnökjelölt november 29-én tett javaslatot arra, hogy török csapatok szárazföldi beavatkozást kezdjenek Irak területén. Elmondásuk szerint egy százezer fős török-szaúdi-egyiptomi haderő kell bevonuljon Irakba (és Szíriába), később ennek támogatásaként vonulna be tízezer amerikai katona. Alig néhány nappal John McCain javaslata után a török hadsereg alakulatai beléptek Irak területére, miközben a bagdadi kormány egyértelművé tette, hogy erre nem adott engedélyt. Irak miniszterelnöke, Haider al-Abadi az amerikai szenátusban elhangzottakra reakcióként kijelentette, hogy Bagdad nem engedélyezi az amerikai csapatok bevonulását, és nem ad engedélyt a tervezet részeként készülődő más országoknak – Törökország – sem a bevonulásra.
November 8-án – hetekkel az amerikai szenátor török megszállásra vonatkozó javaslata előtt – Núri el-Máliki iraki alelnök bejelentette, hogy Irak egy regionális összeesküvés áldozatává vált, melynek eredményeként olyan helyzet állt elő, hogy megbomolhat az ország területi egysége. Az iraki alelnök egyértelművé tette, hogy a nyugati koalíciónak nem célja az Iszlám Állam nevű terrorszervezet felszámolása, ehelyett Irak területi egységét akarja megbontani, hogy így kedvezőbb feltételeket idézzen elő bizonyos energetikai együttműködések megkötésére.
December 10-én az iraki parlament biztonsági és védelmi bizottságának felszólítását követően az iraki kormány beszüntette az Egyesült Államokkal folytatott biztonságpolitikai együttműködést. A bizottság tagjai Haider al-Abadi kormányfővel folytattak egyeztetést, melynek során javasolják, hogy Irak működjön együtt Oroszországgal az Iszlám Állam elleni harcban, és az orosz légierő Irak területén is kezdje meg a légicsapásokat a terroristák állásai ellen.


http://www.hidfo.ru/2016/02/orosz-delegacio-erkezik-irakba-gazdasagi-katonai-egyuttmukodesrol-targyalnak/

Durván 400 ezer közmunkás rabszolga, 600 ezer elmenekült Nyugatra a kilátástalanság elől.

A Bloomberg a várható pénzromlás és a munkanélküliségi ráta alapján számítja ki a nyomorúságindexet, amellyel föl is állít egy rangsort.
szarnyalas
A legújabbat igazán nem fogja Döbrögink kiplakátolni! Még piciben sem.
A világlista legjobbjai között szerepel Japán, Tajvan és Svájc. Az alpesi ország megítélése is kérdéses: miközben nagyon alacsony az állástalanok aránya, az országot defláció, vagyis az árak tartós csökkenésének veszélye fenyegeti.
A régiónk fekete báránya Lengyelország: a tavalyi 42. helyről a 27-re lépett előre a boldogtalansági lépcsőn. Magyarországon se javult a helyzet, sőt: a 2015-ös 39. pozícióból négy hellyel közelebb kerültünk a legnyomorúságosabbakhoz, miután az infláció idén emelkedhet kétévnyi stagnálás után, s miközben a munkanélküliségben nem várható nagy változás. Az állástalanok aránya tavaly év végére hat százalék közelébe csökkent, és a rendszerváltás óta nem látott kedvező adatok érkeztek a munkaerőpiac felől.
Magyarország a Fülöp-szigetek és Srí Lanka között helyezkedik el a Bloomberg indexe szerint. Csehországban és Romániában is sokkal kevésbé kell tartaniuk az áremelkedéstől és a munkanélküliségtől az embereknek, mint Magyarországon. A képet tovább árnyalja, hogy a hazai foglalkoztatási számokban a közmunka szerepe egyre nagyobb – már több mint kétszázezren vesznek részt a közfoglalkoztatásban. Közfoglalkoztatás nélkül nem hat, hanem tíz százalék feletti lenne a munkanélküliség, ezzel pedig sokkal közelebb kerülnénk a világ boldogtalan részeihez: a 35. helyről egyből a 20. környékére ugranánk. De ha tekintetbe vennénk a magyarországi munkelehetőség hiányában külföldön boldogulást kereső több mint félmillió magyart, máris minimum az élbolyba lőnénk fel magunkat.
De Bloomberg ide- Bloomberg oda, a döbrögista udvari KSH az ő sajátos új mintavételi módszerével, sokkal jobban állunk! Hamarosan Svájcot is lepipáljuk!


http://www.balrad.com/2016/02/10/szarnyalunk-2/

Szíriában egyre több helyen érikel a szír-törökhatárt a kormánycsapatok és a kurd milíciák.

A szír-török határ török oldaláról szörnyülködnek a törökök a SzU-35-ösök közeledte láttán. Amikor már abban reménykednek, hogy belépnek török légtérbe, hipp-hopp-megfordulnak. Az orosz gépek tegnap Aleppo-tartomány légterében szorgoskodtak.
A gépek Szíria területe felett kelet-nyugati irányba 15-20 perc alatt repülnek át.
A térség (Aleppo) latorjai egyfolytában az eget lesik. Ez a légtérfigyelő szolgálat. Van mit bámulniuk, mert esemény az van rendesen. Jönnek a repülőgépekés a “Kaliber” rakéták. Ha észlelnek egyet, riadóztatják rádión a potenciálisan veszélyeztetett hordatársakat. MENEKÜLJETEK! Csakhát…! Mire elhangzik a “vettem” válasz-akkor a rádióban már az is hallható: meg is érkezett a rakéta!
Mára virradóan a kurd milíciák bevonultak Menagh (Ming) településre, és az ottani légibázisra. Az “Ahrar al-Sham” a “Szabad Szíriai Hadsereg” és a “Dzshabhat Al-Sham” nevű latorbandák néhány egyede tudott csak elslisszolni. Tán ép bőrrel, de igencsak sérült lelkivilággal.
men
Latakia-tartomény északkeleti fertályán a szír kormánycsapatok elérték a török határt. A “Jaish al-Fatah” bűnbanda Bashura falunál vezért bukott. (Egészben és életében így nézett ki “Abu Hamza”.)
A török ​​falu határát, a köztársasági gárda megjelent Saraf (lásd. 1. kép)
És némi plasztikázást követően:
abu
Deir ez-Zoor közelében Al-Tabia faluut és környékét takarították ki a kormányerők, komoly latoregyed és technikai veszteségeket okozva a terrorbandáknak. Becslések szerint ez volt a dzsihadisták egyik legképzettebb és legjobban felszerelt bandája. Volt!
A Daraa-katlanban Al-Abbassia, Al Mansiya, valamint Al-Dzshumruk és Al-Kadim térségekben nyögik a bűnbandák a kormányerők nem lankadó buzgalmának eredményeit.

http://www.balrad.com/2016/02/10/sziria-57/

Dróton rángatott diktátorok, avagy meddig tud még lesüllyedni a politikai "elit"?

Dróton rángatott diktátorok, avagy meddig tud még lesüllyedni a politikai "elit"?Bár évek óta írjuk, csak mostanában jutott el a tudatáig mind több embernek, hogy a többszörös csalással, hamisítással, megtévesztéssel, erőszakkal létrehozott Európai Unió és Lisszaboni Szerződése olyan, mint a létrehozó tagországok politikai vezetése, valamint háttérirányítóik, és diktatúrába átforduló, általuk diktált, kierőszakolt "törvényei". A helyzet kísértetiesen hasonlít 2006. Magyarországára, bár a "fertőzés" már Európa-szintű. Aki megerőlteti médiával kilúgozott és megmérgezett agyát, emlékezhet arra, amikor Gyurcsány csinálta ugyanazt, mint most Orbán, és a sikertelen 2006. október 23-i szükségállapot bevezetésére tett kísérlete után tokkal, vonóstól, Sándor-palotástól eladta az országot, és aláírta Lisszaboni Szerződést. A 2005-ben költségvetésből kilopott 1380 milliárd forint és az indonéziai, ebből finanszírozott magánbefektetések nagyságrendben is hasonló mértékűek, mint a jelenlegi társulat lopássorozata, de kilátás van ideiglenesen nagyobb zsákmányszerzésre is. Viszont, ahogy szokták mondani: "Ebül szerzett jószág ebül vész el".


Mivel korábban is többször említettem, Magyarország Európa "próbafülkéje", ahol népszerűtlen és leggyakrabban mindenféle jogot sértő intézkedéseket hoznak próbaként, majd később, a por elültével, alkalmazzák Európa többi államára. Bölcsen ugyan, de nem elég hangosan megemlítettem akkoriban, hogy előbb-utóbb nyugaton is kipróbálják az itt bevált módszereket, mint pl. a médiatörvények "szigorítását" és néhány hasonlóan népszerűtlen, idegborzoló intézkedést. Magyarország médiatörvény miatti kipellengérezése után, ugyan itt, a mai napig nem alkalmazzák a meghozott törvényt (ennek oka az, hogy a nemzetközi indokgyártáshoz még mindig kevés az általunk elkövetett "bűn"), a britek sokkal szigorúbb médiatörvényt vezettek be. Akkoriban a kint élők fölényesen kinevettek, vagy tisztelettudóan megmosolyogtak, és magabiztosan nyugtattak meg: "Nálunk ez nem lehetséges, mert...". Nos, lehetséges. A német, belga, holland, svéd vagy brit jelenlegi médiaterror erre sokszorosan rácáfol.

Valamikor többször megemlítettem azt is, hogy Magyarország lakosságával példát akarnak statuálni. A Horn-kormány által életre hívott fajgyűlölet szítása, mint "etnikai fegyver" került alkalmazásra. Aki nem emlékezne rá, az óriási mértékű privatizációs csalások munkahelyek százezreinek megszűnéséhez vezetett, főleg az "etnikumnak" nevezett cigányságot érintve. Látszólagos válaszreakcióként az etnikum már munka nélkül is több pénzhez juthatott, mint a dolgozó polgár. A rengeteg szabadidővel nem tudtak mit kezdeni, de a látványos jólétnövekedés és az etnikai alapon velük szemben átértelmezett és alkalmazott enyhe büntetések és eltussolások olyan mértékű bűnözéshullám elindítását tette lehetővé, hogy még exportra is futotta belőle. Azóta is téglával dörgölik a szemeiket a britek, franciák és kanadaiak, és nekik is kuss van, ha "bevándorló Európa-foglalók" ellenük, az állampolgárok ellen elkövetett bűncselekményeit, sérelmeiket szóvá merik tenni.


A "módszer" kísértetiesen hasonlít Pintér azon utasítására - ámbár ebben az álellenzék belügyminiszterei sem voltak különbek - mely szerint a rendőrök "nem nevezhetik nevén a gyereket", vagyis a bűncselekmények elkövetőinek "nemzetiségéről", de általában a meg nem nevezhető "etnikum" bűncselekményeiről sem szabad tájékoztatniuk. Ilyen "hátrányos megkülönböztetésben" van része az Európa határain besétáló "honfoglalóknak" is, és attól függetlenül, hogy Hoppál Péter kulturális államtitkár "dekadensnek és elöregedőnek" nevezi Európa lakosságát (ezekkel a jelzőkkel illetik a keresztény értékrendet képviselő becsületesen dolgozó európai polgárokat), el lehet gondolkodni, hogy miért kell nagyobb létszámú újabb etnikumot befogadni, mint a hadsereg és rendőrség állományának létszáma...
Ezt az "elöregedés" sem indokolja, tekintve, hogy egyes vészmadarak a túlnépesedéstől való félelmükben, elhanyagolva számítástechnikai cégüket, békés öregkoruk élvezete helyett ott akarnak embert irtani, ahol amúgy is kevés van. És itt már el is érkeztünk regnáló és illegitim gyarmati bábkormányunk és miniszterelnökük megdicsőüléséhez.

Minden elismerésem Soros Györgyé. Senki sem lett volna képes úgy reflektorfénybe helyezni egykori pátyolgatottját, akit kitaníttatott, felkészítve a "politikus lét minden fortéjára" a legjobb és legtapasztaltabb "tanár-bűnözők" közreműködésével, hogy kedvezményezettjét saját nem létező ázsiója rovására a Bilderberg trilaterális szárnyának (a Bilderberg Group Háromoldalú Bizottsága) helyettes vezetőjéből már az EU élére kívánja az európai, bevándorlók (migránsok) által okozott, gondosan megtervezett és megfelelő irányba terelt európai polgárok közhangulata. Sok-sok milliárd eurójába került ez a Lisszaboni EU-nak, de első sorban a polgárainak. Pedig ha tudnák, hogy az Orbán (a felcsúti Maradona) -Pintér (a Sebhelyes-arcú) duó Európa központi irányításába férkőzve olyan károkat okozna - amihez képest a londoni brókerbotrány a 41 ezer milliárd dolláros csalásával közönséges "kofalárma" lehetne - és csak beleőszülhetne a sok "rajongó".
Számottevően csökkenne a fagyasztókra fordított energiafelhasználás, és a nem létező "globális felmelegedés" is globális kihűlésbe menne át az európai lakosság hatalmas tömegeiben "meghűlt vér" miatt. Mészáros Lőrinc elszállítatná biztonságos helyre az Eiffel-tornyot, Al -vagy Felcsútra, és a Magyarországon oly ügyesen elkenni szándékozott deviza-hitel csalások módszertanát Orbán az EU kötelezően alkalmazandó törvényi "ajánlásaiba" foglaltathatná. Az EU polgárai az egyoldalúsított jogról továbbképzést és gyakorlati tapasztalatokat kaphatnának, hogyan működik a "magyar jogszolgáltatás", mert "az élet a legjobb tanítómester"... főleg ha a bőrükön is érzik...

A "kötelező betelepítési kvóta veszélyezteti kultúránkat", állampolgáraink biztonságát, ahogy az izraeli-zsidó - magyarországi-zsidó vezetés közötti egyezménybe foglalt 550 ezer izraeli "menekült" kötelező magyarországi befogadása is. A transzatlanti szabad-kereskedelmi egyezményt, amely engedélyezi az USA "befektetőinek" Európa szabad kirablását, az Orbán-diktatúra "üdvözli és támogatja". A korábbi beharangozott ellenzés után látszólag behódolt az Orbán-klán az USA-nak, de az is látszik, hogy még eldöntésre vár, "átigazolnak-e" a FÁK-hoz, vagy ki ígér több garanciát a lopott holmi megtartására alapon, megvárják a "licitet". A betelepítés, az Európa kirablására felhívó (EU polgárok tömegeinek beleegyezése nélküli, mi több, ellenzés ellenére készült) "egyezmény" sem azért jött létre, hogy ellensúlyozza Európa elnéptelenedését (a népességfogyás ellenére sem csökkent az EU lélekszáma, ami tekintve a fogyást, eddig is túlnyomóan bevándorlók pótoltak mintegy 120 milliós mértékben), felpezsdítse a munkaerőpiacot (a jelenleg bevándorlók 90%-a analfabéta, ellentétben a 2014-ig bevándoroltatottakkal), vagy támogassa a multikulturalizmus balliberális (elmebeteg) eszméjét.

Itt megint igazságtalan vagyok, mert a jobb és bal oldal ugyanannak a "testnek" a két oldala, vagyis a két agyféltekét összekötő idegdúc átvágása nélkül ezek a "felek" szinkronban, egymást segítve dolgoznak (ellenünk). Talán ennek is köszönhető, hogy Szegednél ismét megszaporodott az illegális bevándorlóforgalom, akiket annak idején csak divergóknak hívtunk. Naponta már százával érkeznek, és városunk újabb 2500-4000 fő közötti létszámmal szaporodik a közeljövőben. Nagy a valószínűsége annak, hogy a FIDESZ "terrorizmus elleni törvényei" annak ellenére is - hogy a magyarországi terroristákat esetleg Izraelben vagy Svédországban képzik ki - egy füst alatt lehetővé teszik a leszámolást nemzetünk tétova, de mégis létező vezetői, hangadói ellen. A "törvényjavaslat" szinte mindent tartalmaz "e nemes cél" érdekében a totális terrorhoz:

"Az egész országban lekapcsolhatnák az internetet, beszüntethetnék az általuk kívánt médiumokat, felfüggeszthetnék a gyülekezési jogot, kijárási tilalmat rendelhetnének el, kitelepíthetnék az ország valamely részén élőket, akárhogy korlátozhatnák a járműforgalmat, bevezethetnék a jegyrendszert… egyszerű kormánydöntéssel, kontroll nélkül. Átvehetnék a médiumok szerkesztőségeinek irányítását, ha úgy tetszik, felfüggeszthetnék működésüket. A mozgásszabadságot, tartózkodást korlátozhatnák, engedélyhez köthetnék az ország egyes részein. Bírósági döntések nélkül elkobozhatnák "a biztonságot veszélyeztetők" vagyonát. Amerikában és másutt láthattuk, hogy a terrorveszélyre hivatkozva bármit megtehet az állam a polgáraival. Bemondásra lehetne terrorveszélyt vizionálni. Szinte biztos, hogy hazánkban a következő években is több áldozata lesz a cigány-bűnözésnek, mint a terrornak, mégis csak az utóbbival akar kiemelten foglalkozni a kormány. Ötpárti egyeztetés háttéranyag


Végül is a Budaházy reklamálta 2002-es elcsalt választás is ezért nem végződött a FIDESZ győzelmével (már amennyire választásnak lehet az ilyet eseményt nevezni), de Orbánéknak elmagyarázták gazdáik, hogy őket későbbre tartogatják, gagyizni akkor is ráérnek, mert egységes, a magyarországihoz hasonló, szintén illegitim európai tömörülést kell létrehozni és a méltatlankodóknak azt lehet mondani majd, hogy Európát "harci csellel" foglalták el, mert ez a hadviselés egyik ősi, bevett formája. A látszólag európai érdekeket kiszolgáló EU irányítás olyan bohózat, ami vicces is lenne, ha sakkpartijukat nem a mi kockásra festett bőrünkön játszanák. A pást már így is több helyen kilyukadt, mely lyukakon a vérszívó élősködők kiszívják Európa életerejét (ez is a "nagy kísérlet" része, ami jól mutatja, hogy a civilizálódás bizonyos fokán már csökken a népesség). Az összehangolt támadás előkészítése már sok éve folyamatban van (gyakorlatilag a sémi arabokból kitenyésztett zsidóság megjelenésétől, és a vagyon egyben tartás miatt jelentkező belterjesség okán). Legfontosabb mérföldkövei a közelmúltból az I. Világháború, Európa átalakításával, a szovjet (bolsevik) forradalom, majd az I. Vh. befejezéseként a II. Világháború, mely Magyarországot vezetés szintjén teljesen megsemmisítette. A németek nyakába is kazár-zsidó bábirányítás került, ahogy a legtöbb európai országéba is. Európa egyesítési folyamatai az 50-es években, Sztálin halála után gyorsultak fel. 1954-ben már előkészítették Európa energiaellátásának elzárását, Ukrajnához csatolva a jelenlegi tűzfészkeket időzített bombaként, és az EU tovább bővült. Majd 2001-től, az USA által meghirdetett "terrorizmus elleni harc", az időjárás-módosítás, az irányított alacsony frekvenciájú elektromágneses sugárzással tudatmódosítás, a vegyi-permetezések, 2009. december 1-től a Lisszaboni Szerződés tette lehetővé, hogy a brit és USA, valamint európai és izraeli kazár-zsidó "Zsidó Világkormánynak" nevezett bankárkasztja kifossza, legyengítse, energiahordozóktól elzárja Európát (A lisszaboni szerződés ratifikálása egyenértékű Magyarország elvesztésével.). Végcélként megjelölve Európa újrafelosztását.

Nekünk, mint magyaroknak, a Horthy-korszak volt az utolsó, megszállóktól mentes rövid időszak 1944. március 19-ig, amikor is a németek elfoglalták Magyarországot, majd 1945. április 4-től bolsevik megszállás alá kerültünk, ami a mai napig sem szűnt meg. Bár Orosházi Ferenc 2016. januárjában kijelentette azt, ami már 2010. elején a "Hágai-feljelentésemben" is szerepelt, nem lehet pontosnak nevezni a videóban elhangzottakat, mert a hivatkozási alap az 1989-es "Ideiglenes Alkotmány", amit ugyanúgy senki sem szavazott meg, mint elődjét, az 1949-es XX-as törvényt, vagy a FIDESZ-KDNP 2011-es alkottákolmányát, de legalább a saját maguk által, saját maguk számára létrehozott törvények alapján is számon kérhetők. 2011-es forradalomról meg senki sem tud! Akár 1949-től, akár 1989-től vizsgáljuk a jelenlegi 2/3-os (2/9-es) kormánynak nevezett rablóbandát, korábban helyesen jelentette ki a Kúria, hogy a magyar bíróságok nem jogképesek, így Orosházinak is igaza van, a Kúria véleménye nélkül is. De lássuk a videót, főleg az elejét, amit természetesen a TV nem adott le, csak célzatosan Orosházi véleménynyilvánítása utántól:


Érdekességként megemlíthető és megmosolyogtató a "bírónő" elbizonytalanodása, ügyetlen próbálkozásai a figyelem elterelésére. Innentől már csak "hab a tortán" Gyöngyösi, Jobbikos képviselő felvetése (már sokszor került terítékre) a parlamenti képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó nemzetbiztonsági kockázatról. Az izraeli-magyar állampolgárság tisztázásának lehetőségét már akkor megakadályozták, amikor a svédeket kérték fel az anyakönyvi adatok feldolgozására, még 2010, vagyis a FIDESZ hatalomba erőltetése előtt. Még a pártoknak, bejegyzett szervezeteknek sem szabad a saját származásunkon kívül kutatásokat végezni "gyanús személyeket" illetően. Még nemzetbiztonsági érdekből sem, pedig Izraelben sem lehet képviselő az, akinek másmilyen állampolgársága is van. Az USA-ban külön követelmény, hogy a szenátus tagjainak a személyi, származási adatai elérhetőek legyenek bárki, de főleg az USA állam -és választópolgárai számára.
Mindkét esemény kapcsán megjelent az antiszemita jelző emlegetése, de annyit ezzel kapcsolatban is meg kell jegyezni, hogy attól még senki sem lesz a sémi népcsoport vér szerinti tagja, hogy felveszi a zsidó vallást (amúgy is utálják egymást). Benjamin Netanjahu (Dr. Drábik János is tolmácsolta) tavaly már elég világosan elmagyarázta, hogy Izrael lakosságának, ahogy az európai és Amerikába szakadt zsidóknak is, túlnyomó része kazár-zsidó (Izraelben ez 98%), akik nem vérségi "örökösei" Ábrahámnak, így nem is a sémi népcsoportba tartoznak. Soha egyetlen ősük sem élt Palesztinában, egykori hazájuk Kazária (ami Ukrajna háborúval sújtott része). A "szemita-ellenesség", vagyis az antiszemitizmus bírósági szinten sem verhető rá bűnként azokra, akik kazár-zsidókról tárnak fel kényelmetlen, ámde valóságnak megfelelő tényeket, mivel a kazár-zsidók nem sémi népcsoporthoz tartozók.
Példaként, ha azt mondanám Gyurcsányra, hogy: "Feri, Te olyan becsületes sötét bőrű ember vagy", legfeljebb azért perelhetne be, mert többszörös valótlanságot állítottam kijelentésemmel (becsületes, néger, ember), de azért nem, hogy ezt ő magára vette és sértésként értékeli, mivel nem néger és más egyéb sem. Ha lecigányoznám, az már dehonesztáló lehetne, de ez is csak a jelzett népcsoport általános megítélése kapcsán tekinthető sértésnek, amely állítását nehezen tudná megvédeni a bíróság előtt, mivel akkor én vádolhatnám meg rasszizmussal, pejoratív előítéletek negatív tényezőkénti feltüntetésével.

Mint említettem volt korábban, az ukrajnai, de a szíriai események is a kényszerpályán mozgó, az exponenciálisan gyorsuló örvénybe került bankárkaszt hatalmi harca egymásközt Európa szétszakítása, elosztása és a Közel-Kelet megszerzéséért. A kapitalizmus elkerülhetetlen következménye a konkurenciaharc, ami a piacok, nyersanyagbázisok, élhető területek kisajátításáért folyik, és világosan látszik, hogy a legnagyobb hasznot hozó fegyvergyártás, a fegyverek eladása, felhasználása a cél, valamint az általuk megszerezhető területek. A rablókapitalizmus hasonlatos az élősködők élősködési lehetőségéért folytatott harcához, mi több, egy és ugyanaz. Létkérdés, hogy melyik élősködhet a gazdatesten, mert az utóbbi "jog" határozza meg az életben maradását. De nincs "közös ló".
Az emberek Európában és az USA-ban egyre jobban figyelik a csalással, hazugságokkal, maguk érdekében hozott törvényekkel megválasztatott "vezetőiket" és nemzetellenes tevékenységüket. A végső csapást viszont nem mi fogjuk rájuk mérni, elvégzik helyettünk maguk, mert az emberkreatúrák nem csak érezni nem tudnak, az út végét sem látják. Diktátorok jönnek és mennek, akiket mindig egy felsőbb pénzhatalom mozgat, de a "fenntartható fejlődés" mantrázása semmi egyebet nem takar, mint a még nagyobb, illetve folyamatosan növekvő haszon elérését (a fenntartható haszonnövekedés "elvét", magyarul a kapzsiságot jelenti). Jelenleg, és már jó ideje, minden ennek van alárendelve. Ezt a folyamatot azok sem tudják leállítani vagy szabályozni, akik létrehozták.


A kártékony élőlények mindig elszaporodnak, ahogy lehetőségük nyílik rá, és ez a lehetőség a táplálék megnövekedett mennyisége. De meg kell nézni pl. a szöcskéket. A magányos rovarok általában és elsősorban azért nem rendeződnek nagy tömegekbe, mert fő táplálékforrásuk a fehérje, ezért egymást is felfalják, ha alkalmuk nyílik rá. Amikor túlszaporodnak, szárnyuk nő, hatalmas rajokban sáska lesz belőlük, letarolva mindent maguk előtt. Kénytelenek tovább haladni, mert a hátulról jövők hajtják a raj elejét, és élelem hiányában egymást falják fel. Ezért gyorsan kell továbbvonulniuk, de gyorsabban szaporodnak, mint ahogy újabb letarolható területet találnának. A sáskajárás mindaddig folytatódik, míg be nem áll az "egyensúly", és sáskából megint magányos szöcske nem lesz, mert annyira megfogyatkozik a létszámuk, hogy véget ér a sáskajárás.

Az emberi élősködők is újratermelődnek. A mókuskerékből nincs kiszállás, aki belépett, élete végéig kénytelen futni. Aki nem elég gyors, nem elég ügyes, nem elég leleményes, nem gátlástalanabb a leggátlástalanabbnál, annak a helyét gyorsan elfoglalják, és a szemétdombra kerül, de aki még kapaszkodik, azt is tudja, hogy pozíciója nem életbiztosítás, főleg fajtársai miatt. Empátia hiányában képtelenek összefogni. Hasonszőrű társaik sorsa csak annyiban érdekli őket, hogy saját sorsukat látják benne, és saját előnyükre használják fel halálukat. Ez nem sajnálat, együttérzés, csak kényszerű bűnszövetség, addig, ameddig osztozkodásra nem kerül a sor...
Sok jó érzésű ember mereven elzárkózik a politika elől, gondolván, hogyha nem tud valamiről, kevésbé bosszantja, de bármennyire szeretné, a politika, de inkább a politikusoknak nevezett emberszerű lények aljassága előbb-utóbb utoléri, és ezért kénytelen szembenézni velük. Aki nem ismeri ezeknek a "politikusoknak" az előéletét, hajlamos azt hinni, hogy mind az országáért tevékenykedő "földre szállt angyal", de még mielőtt bárki letenné a voksát akármelyik mellett, érdemes utánanézni a viselt dolgaiknak. Akár a "nemzetvédő" Orbán, akár a balliberális címke mögé bújó Gyurcsány, akár sleppjük esetében, hosszú évek során elkövetett köztörvényes bűncselekmények elkövetésének tömege áll, el nem évülő hazaárulással, nemzetellenes bűncselekményekkel körítve. Az Orbán-diktatúra nyakán szorul a hurok, de jó lenne ha a balliberális bűntársainak is. Ugyanez igaz a világ összes politikus bűnözőjére is. Innentől nehéz lenne Bokrosnak is megmagyarázni 500 napos programjában azt, hogy milyen jó a "multikulturalizmus", ha számára is ez úgy realizálódna, hogy egy böszme néger vagy arab először megfarkalja, majd agyonveri a családjával együtt, mert "náluk" így szokás beintegrálódni...

/Tulok/