A Bloomberg a várható pénzromlás és a munkanélküliségi ráta alapján számítja ki a nyomorúságindexet, amellyel föl is állít egy rangsort.
szarnyalas
A legújabbat igazán nem fogja Döbrögink kiplakátolni! Még piciben sem.
A világlista legjobbjai között szerepel Japán, Tajvan és Svájc. Az alpesi ország megítélése is kérdéses: miközben nagyon alacsony az állástalanok aránya, az országot defláció, vagyis az árak tartós csökkenésének veszélye fenyegeti.
A régiónk fekete báránya Lengyelország: a tavalyi 42. helyről a 27-re lépett előre a boldogtalansági lépcsőn. Magyarországon se javult a helyzet, sőt: a 2015-ös 39. pozícióból négy hellyel közelebb kerültünk a legnyomorúságosabbakhoz, miután az infláció idén emelkedhet kétévnyi stagnálás után, s miközben a munkanélküliségben nem várható nagy változás. Az állástalanok aránya tavaly év végére hat százalék közelébe csökkent, és a rendszerváltás óta nem látott kedvező adatok érkeztek a munkaerőpiac felől.
Magyarország a Fülöp-szigetek és Srí Lanka között helyezkedik el a Bloomberg indexe szerint. Csehországban és Romániában is sokkal kevésbé kell tartaniuk az áremelkedéstől és a munkanélküliségtől az embereknek, mint Magyarországon. A képet tovább árnyalja, hogy a hazai foglalkoztatási számokban a közmunka szerepe egyre nagyobb – már több mint kétszázezren vesznek részt a közfoglalkoztatásban. Közfoglalkoztatás nélkül nem hat, hanem tíz százalék feletti lenne a munkanélküliség, ezzel pedig sokkal közelebb kerülnénk a világ boldogtalan részeihez: a 35. helyről egyből a 20. környékére ugranánk. De ha tekintetbe vennénk a magyarországi munkelehetőség hiányában külföldön boldogulást kereső több mint félmillió magyart, máris minimum az élbolyba lőnénk fel magunkat.
De Bloomberg ide- Bloomberg oda, a döbrögista udvari KSH az ő sajátos új mintavételi módszerével, sokkal jobban állunk! Hamarosan Svájcot is lepipáljuk!


http://www.balrad.com/2016/02/10/szarnyalunk-2/