2015. augusztus 26., szerda

Oroszország ellenőrzés alá vonja az online közösségi médiát

Oroszországban szeptember 1-jén érvénybe lép egy új adatvédelmi törvény, ami arra kötelezi az internetcégeket, hogy az orosz állampolgárokkal kapcsolatos adatokat belföldön – Oroszországban – működtetett szervereken tárolják. Célkeresztbe kerül a Facebook.
A Vedomosztyi napilap jelentése szerint az orosz telekommunikációs cégeket is felügyelő Roszkomnadzor képviselői a közelmúltban találkoztak a Facebook Észak- és Kelet-Európáért, valamint Oroszországért felelős kommunikációs igazgatójával, hogy személyesen tájékoztassák a várható fejleményekről. Thomas Myrup Kristensen ezen a találkozón arról tájékoztatta az orosz felet, hogy a vállalat egyelőre “nem szándékozik orosz szerverre helyezni az orosz felhasználók adatait”, ugyanis “gazdaságilag kedvezőtlennek” tartja a lépést. Ez viszont azt jelenti, hogy a Facebook vezetői szándékában áll sérteni az új adatvédelmi törvényt – ami törvényellenes működést jelent, így Oroszországban a kormány fontolóra vehet különféle szankciókat, számos kényszerítő intézkedést; tartós törvényszegés esetén akár betiltást.
Oroszországban a Facebooknak közel 22,6 millió felhasználója van, és az ország 10. leglátogatottabb online felülete. Az új adatvédelmi törvény azonban kivétel nélkül minden vállalatra, így a Facebookra is vonatkozik: ha tovább akar működni, belföldön kell tárolnia a felhasználók adatait, és állami felügyelet alatt kell működjön. Az Izvesztyija üzleti napilap szerint a Roszatom energetikai cég számos internetcégnek saját szerverparkot ajánlott fel Moszkva közelében, ami biztosítaná a törvényes működés feltételeit.
Az új adatvédelmi törvény egy logikus, és az állam biztonságát szem előtt tartó lépés az orosz hatóságok részéről. A Facebook ugyanis számos esetben vált már forradalom szervezésének eszközévé – az online közösségi háló segítségével kormányok dőltek meg a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Európában (Ukrajna). Értelemszerűen, ez nem azt jelenti, hogy a Facebook tulajdonosai folytatnának államellenes szervezkedést. A közösségi háló azonban
elsődleges szervezési felületté vált azok számára, akik tömegbázist akarnak felmutatni egy ország kormányának megdöntése közben.
Be kell látni, hogy a jelenkorban egy online közösségi háló legalább annyira fegyvernek minősül, mint bármely más fegyver. Az általuk nyújtott online szervezési felület ugyanis forradalmasítja a nyilvános szervezést. Azon felül, hogy civil szervezetek jó célok érdekében tömegekhez tudnak eljutni a Facebook segítségével, az online közösségi média külföldi érdekcsoportok eszközeként is működik, akik saját civil szervezeteikkel akarják elérni saját politikai céljaikat egy másik országban. Magyarországon 2014 őszén vált ez láthatóvá, amikor a liberális baloldal számos civil látszatú Facebook-csoporton keresztül kezdett – szintén civil látszatú – kormányellenes megmozdulásokat szervezni. Államellenes szervezkedés vagy bűncselekmények elkövetése esetén azonban a Facebook nem feltétlen adja ki az adatokat egy ország hatóságának – ami lehetővé teszi, hogy külföldi érdekcsoportok szolgálatában álló személyek felelősségre vonás nélkül folytassanak államellenes szervezkedést. Oroszország új adatbiztonsági törvényének egyik célja, hogy külföldről szervezett kormányellenes megmozdulások esetében a hatóságok a megfelelő személyek ellen azonnal és hatékonyan tudjanak fellépni.
A Facebook mint szervezési felület hazánkban is célkeresztbe került, amikor Földi László titkosszolgálati szakértő kijelentette, hogy az Európába irányuló tömeges bevándorlás katonai logisztikához hasonlóan szervezett, célzott művelet, ami feltételezhetően valamelyik nagyhatalom titkosszolgálatához köthető. A szakértő akkor felhívta a figyelmet arra, hogy a bevándorlók többségénél van mobiltelefon – korszerű módon, valós idejű kommunikációval segítik egymást online felületeken. Emiatt a Facebook Európában is biztonsági kockázattá vált: egy fegyver, ami egyelőre mindenki számára szabadon és korlátozás nélkül használható. Bizonyos fegyverek használatát azonban korlátozni kell, amikor bebizonyosodik, hogy terroristák, vagy más rossz-szándékú szervezetek is nagy arányban használni kezdik.

http://hidfo.ru/2015/08/oroszorszag-ellenorzes-ala-vonja-az-online-kozossegi-mediat/

Németország betiltja a génmódosított takarmánynövények termesztését

Németországban folyamatban van egy új törvény előkészítése, ami válogatás nélkül betiltja a genetikailag módosított takarmánynövények termesztését – azokét is, melyek használatát korábban “biztonságosnak” nyilvánították.
A Reuters hírügynökség nyilvánosságra hozott egy a német mezőgazdasági minisztériumtól származó levelet, amiben arra hivatkoznak, hogy a GMO-termelésben érdekelt cégeken kívül minden fél tiltakozik a genetikailag módosított takarmánynövények termesztése ellen – a lakosság abszolút többsége, és a gazdák is ellenzik a GMO-használatot, emiatt az teljes betiltásra fog kerülni. Christian Fronczak, a mezőgazdasági miniszter szóvivője egy a Bloomberg hírügynökségnek adott interjú során szintén elismerte, hogy folyamatban van a tiltás előkészítése.
Márciusban az Európai Unió elfogadta a génmódosított takarmánynövényekre vonatkozó új szabályozást, ami Európa területén teret engedett a GMO-fertőzésnek, de a tagállamoknak lehetőséget adott arra, hogy tagállami szinten tiltsák a GMO-használatot. Az amerikai lobbitevékenység hatására azonban számos génmódosított növényfajta termesztését engedélyezték, és gyakorlatilag csak pénz – néhány hivatalnok lefizetésének – kérdése, hogy a nagyobb cégek engedélyeztessék saját terméküket az Európai Unió területén. A kiterjedt korrupció az egészségre ártalmatlanságot igazoló vizsgálati eredményeket is előállíthatja, így gyakorlatilag semmi nem garantálja az európai fogyasztók számára, hogy a boltokban vett tojás, hús- és tejtermékek GMO-mentesek legyenek. Annak ellenére, hogy több tagállam tiltja a génmódosított takarmánynövények termesztését, a tiltást alkalmazó országokban – példának okáért – etetik a tojás- és hústermelésben lévő baromfiállományt olyan takarmánykeverékkel, ami más országból származó, génmódosított takarmánynövényből készített alapanyagból készül. Emiatt lehet GMO-használatról vagy tiltásról beszélni az Európai Unió egészén, de
a tagállami hatáskörben tiltás a gyakorlatban indirekt módon történő engedélyezést jelent.
Az előkészületben lévő német törvény érdekessége, hogy a korábban biztonságosnak (egészségre nem károsnak) minősített GMO-fajták használatát is tiltaná. A mezőgazdasági minisztériumtól nyilvánosságra hozott levél a miniszterek támogatását kéri a tiltás bevezetésére, és a válasz határideje szeptember 11, vagyis heteken belül sor kerülhet a teljes tiltásra. A Bloomberg jelentése szerint azt követően a korábban náluk értékesítő cégeket hivatalosan felszólítják majd, hogy az újabb fajták engedélyeztetését már ne is kérvényezzék Németországban, mert automatikusan elutasítják azt.
Az Európai Unióban számos tagállam ellenzi a GMO-használatot, és a fokozódó lakossági nyomásra számuk egyre nő. Anglia támogatja a GMO-fertőzést, míg Franciaország és Németország ellenzi a terjesztését, Skócia pedig augusztus elején tiltást vezetett be. Annak ellenére, hogy az Európai Unió egészségre ártalmatlannak nyilvánít egyes génmódosított növényfajtákat, ismertek olyan, emlősökön végzett kísérleti eredmények is, melyek 3-4 generáció után a teljes állomány terméketlenségét, rosszindulatú daganatok kialakulásának 100%-os valószínűségét mutatták.
Értelemszerűen az Európai Unió sem tudja tudományos tényekkel egyértelműen bizonyítani, hogy a génmódosított növények használata milyen hatással lehet az emberre 3-4 generációt követően – ehhez ugyanis elkülönített környezetben élő embercsoporton, több generáción keresztül folytatott vizsgálat lenne szükséges, ami legkevesebb 60-80 évet venne igénybe. A GMO-fertőzés terjesztése tehát előzetes hatástanulmány nélkül, a termelésben érdekelt cégek nyomására történik.
Ha az emberre is olyan hatást gyakorolnak egyes GMO-fajták, mint az állatkísérletek során látható eredmények mutatták, az akár az európai lakosság teljes terméketlenné válásához is vezethet. Előzetes hatások viszont már ma is láthatóak: az Egyesült Államok lassan két évtizede folytat GMO-termesztést. 2014 februárjában az amerikai szövetségi hivatalok dokumentumaiból is kitűnt, hogy még az egy évvel azelőtti időszakhoz képest is több mint 600%-os növekedést mutatott a születési rendellenességek száma. Statisztikai arányukat tekintve (Centers for Disease Control) 10000 születésből 8,4 eset mutatott születési és fejlődési rendellenességeket; ez olyan arány, ami az egészségügyi szakértők figyelmét is felkeltette. Az amerikaiak újabb generációja gyakorlatilag génmódosított élelmiszereken nőtt fel, így közvetlen összefüggés állhat fenn a GMO-használat és az egyre nagyobb számban megjelenő meddőség, rákos megbetegedések és születési rendellenességek közt. A mostani születési statisztikában ugyanis már szerepelnek azoknak a fiatal szülőknek a gyermekei, akik már egész életükben GMO-fertőzött terméket fogyasztottak.
Ha az amerikai kísérletnek ez az eredménye és már egy generáció után látható – Európa nem kér belőle.

http://hidfo.ru/2015/08/nemetorszag-betiltja-a-genmodositott-takarmanynovenyek-termeszteset/

Hollandiában történt

Ez nagyon komoly!!!!!!!!

Beatrix holland királynő jelenlétében Hágában, a muzulmán karmester a koncert előtt az iszlám vallás szépségéről beszélt. A megdöbbent zenekar kivonult a színpadról !!!
Nézzétek meg, hogy kísérik ki a muzulmán karmestert - igazoltatják is... és kitessékelik a koncertházból....
....azt nem mutatják, hogyan reagál a királyi páholy ???
... ilyesmit nem mernek mutatni a tévében...
Bravo a hollandoknak....mi jöhet még ??

klikk ide:





Franciaországtól is elszakítana területeket Katalónia függetlenedése (Perpignantól Valenciáig Balear- szigetekkell)

Germa Gordo katalán igazságügyi miniszter szerint Katalónia – függetlenedése esetén – nem csak Spanyolországtól, de Franciaországtól is elszakítana területeket, és ezzel újrarajzolná Nyugat-Európa térképét.
Az El Pais spanyol napilap szerint Gordo a katalán nyári egyetem rendezvényén tartott beszédében jelentette ezt ki, Franciaország területén. A Pradesban tartott rendezvényen az igazságügyi miniszter azt mondta, “Katalónia nem feledkezett meg más katalán néprészekről sem” – ami annak deklarálása, hogy a spanyolországi katalán régió függetlenségi törekvése nem csak Spanyolországot, hanem a határon túli területeket is érintheti. A kijelentésen mind a spanyol, mind a francia vezetők felháborodtak. Gordo ugyanis kifejtette, hogy Nagy-Katalónia magában foglalja Észak-Katalóniát (a Pireneusok keleti részét), Valenciát, Aragónia egy részét, és a Baleár-szigeteket. Észak-Katalónia jelenleg Franciaország része, a katalán függetlenségi törekvések így két nyugat-európai ország területi egységét is megbontanák.
Katalónia szeparatista pártjai és számos civil csoport júliusban egy közös politikai platformot hozott létre, hogy erőik egyesítésével fogjanak neki a szeptember 27-én esedékes helyi választásoknak. A függetlenség-pártiak ugyanis a szeptemberi szavazást akarják referendummá nyilvánítani: amennyiben az elszakadás-pártiak választási győzelmet aratnak, a szeparatista vezetők azt az elszakadást alátámasztó sikeres referendumnak nyilvánítják, amit a választásokkal a többségi lakosság is jóváhagyott. A szeparatista blokk vezetői szerint, amennyiben megnyerik a választásokat, az eredmények kihirdetését követően megkezdik a független állam megszervezését. Ezzel egy újabb ország jönne létre Nyugat-Európában, végleg leszámolván azzal a mítosszal, miszerint napjainkban az európai országok határai már nem változhatnak.

http://hidfo.ru/2015/08/franciaorszagtol-is-elszakitana-teruleteket-katalonia-fuggetlenedese/

Berlin után “megelevenedett” Donbassz!

Bár a fejére olvasott Berlinben Valcmannak a német-francia ravaszdipáros Donbassz miatt, mindenki reményei ellenére a hétfői várakozásteli csend után tegnap felélénkült a kijevi ordashad donbasszi ténykedése. Elsősorban is a latortüzérség “csillogtatta” tudományát. Ha már odacsődítették őket, “hasznosították” magukat!
Donyeck nyugati peremén a Rutcsenkovo-Krasznogorovka vasúti megállót ágyúzták szét. Egy civil belehalt a támadásba, a vasúti infrastruktúra szétbombázva, két kombájn elpusztítva.
Szpartakot ma hajnalban kezdték gyújtólövedékekkel ágyúzni Kijev banditái.
Sztaromihajlovka tegnap késő délután kezdődött ágyúzása meggyilkolt két asszonyt.
Jaszinovataját tanktüzérséggel lőtték a valcmanisták. Ennek “eredménye” két helyi civil halála.
Tegnap aztán Gorlovka ellen is beújított a martalócbanda. Rázendítettek már dél körül a város ágyúzására, és abba sem hagyták. Egész éjjel bombázták Gorlovkát.
Egy nő meghalt a tüzérterrortól, tizenkét civilsúlyosan megsebesült. Két iskolaépület vált romhalmazzá, és megsérült a város egyházmegyei központjának épülete is.
Bjelaja Kamenyka népköztársasági állásai ellen késő délután-kora este indítottak valami támadásfélét a martalócok. Hajnali kettőig tartott ki a harci kedvük. Addigra rendesen megritkult a páncélos állományuk. Aki még életben maradt a pribékek közül, visszahúzódtak.
kart
Hajnali öt órakor Telmanovot kezdték ágyúzni a valcmanisták. Egész utcasorok dőltek romba. A jelentés szerint sok lehet a civil halott.
Szopinoban is pórul jártak Valcman latorjai. Itt a népköztársaságiak éjféltájban kezdődött rajtaütésében legkevesebb egy tucat latoregyed harapott fűbe. Ez a kétségbeesett rádiózásukból derült ki.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/26/berlin-utan-megelevenedett-donbassz/

Nem éppen rózsás a külpolitikai helyzet Közép-Kelet-Európában!

Donbasszban nem sikerült tartós békét elérni,Nyalókakirály egyre népszerűtlenebb. Berlinben sokan kérdőjelezik meg az orosz szankciók hatékonyságát, a német export Oroszországba az első fél évben majdnem egyharmadával csökkent. Az orosz-ukrán geopolitikai törésvonal körüli feszültség átsugárzik a Balkánra. Belgrád közelebb húzódott Moszkvához, a revansista Bukarest pedig közös katonai zászlóaljat tervez Moldovával.
A donbasszi válság békés rendezését célzó minszki folyamat előmozdítását sürgette hétfőn, Maradék-Ukrajna “Függetlenségének” Napján Berlinben a német kancellár, a francia elnök Valcmantól, aki ugye birtokolja Maradék-Ukrajna elnöki címét, ám a felelősséget nem. Putyin elnök nélkül viszont-akinek jelenlétét nem igazán tartották szükségesnek a magas felek-gondok lehetnek a fölöttébb egyoldalú elgondolások kivitelezésével.
trió
Merkel Anyó rámutatott, hogy jelentős az elmaradás a fehérorosz fővárosban februárban aláírt kötelezettségvállalások teljesítésében. Emiatt elsősorban Nyalókakirályt korholták, bár ezt “kifelé” meglehetősen visszafogottan kommunikálták. És hát mint látjuk, a harcok kiújultak a népköztársasági erők és a kijevi junta latorhada között és naponta hullanak a martalócok tucatszám.
Lerongyolódott Ukrajna, és irgalmatlanul népszerűtlen Valcman
Nyalókakirály körül fogy a levegő, ezért egyes jelentések szerint a berlini tárgyalásokon szorgalmazta Lengyelország és az Egyesült Államok bevonását is a minszki békefolyamatba. Ebbe viszont Berlin és Párizs nem ment bele, mert azzal beismerték volna a békefolyamat bukását. Az a tény, hogy Donbasszban nem sikerült tartós békét elérni, komolyan erodálja Valcman megítélését az ukrán alattvalók körében,(amely “népszerűség” a csúcsán sem érte el a TELJES ALATTVALÓI KÖRBEN A 15 százalékot!) akik csak a helyzet romlását érzékelik. Őfelsége népszerűsége az udvari felmérők szerint jelenleg 20 (!) százalékon tanyázik, míg a tavaly májusi megválasztásakor ez még-állítólag-ötvenöt (!) százalékon állt.
Hab a tortán, hogy Donbasszban már kinyomtatták az orosz zászló színeivel díszített választási szelvényeket, amellyel a Donyecki Népköztársaság fog szavazni. A sorsdöntő népszavazás november első felében a Maradék-Ukrajnáról való leválásról és az Oroszországhoz való csatlakozásról fog szólni. Ez természetesen a helyzet politikai eszkalációját jelenti Kijevben, ahol Nyalókakirály trónjára egyre több fasiszta és neonáci bandavezér pályázik.
Közben közeleg a tél, nincsen az országnak energetikai tartaléka, és az erőművekbe való szenet a Donbassz-régióból, a két Népköztársaság területein lévő bányákból szerzik be valutáért. Eközben Maradék-Ukrajna adóssága már a GDP 158 százalékát teszi ki, miközben az alattvalók 80 százaléka kevesebb, mint 5 dollár bevétellel rendelkezik naponta. Amiből pedig egyre többet kell kifizetnie megélhetésre és lakhatásra.
Új európai stratégia vitája
Abban egyetértés van az európai politikai vezetők között, hogy újra kell fogalmazni a kontinens biztonsági stratégiáját. Arról viszont már komoly viták vannak, hogy ebbe hogyan illeszkedne bele a Moszkvával fenntartott viszony. Németországban erősödnek a hangok, amelyek újrakezdést szorgalmaznak a kétoldalú viszonyban, miközben elismernék, hogy a Krím hazatérését Oroszországhoz továbbra is agressiónak-orosz agressziónak-nyilvánítanák. Berlinben egyre többen hangoztatják az Oroszország ellen meghirdetett-bevezetett-fenntartott szankciók káros hatásá. Ráadásul befutott hétfőn a friss adat is, miszerint a német export Oroszországba az első fél évben majdnem egyharmadával csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezt pedig Európa legerősebbnek kikiáltott gazdasága sem bírja már tovább.
A Balkán is fortyog
Az orosz-ukrán geopolitikai törésvonal körüli feszültség átsugárzik a Balkánra. Szerbia a minap bejelentette, hogy részt vesz az őszi Szláv Testvériség nevű hadgyakorlaton, amelyet orosz területen tartanak, Oroszország és Fehéroroszország részvételével. Belgrád ugyan 2009 végén kérte hivatalosan felvételét az EU-ba, és a tagjelölt országnak kötelessége lenne külpolitikai irányvonalát harmonizálnia Brüsszellel, de a Krím visszatérése körül kavart nyugati cirkusz közelebb hozták egymáshoz politikailag és katonailag Moszkvát és Belgrádot.
Más a táncrend Bukarestben, amely szemet vetett Moldovára és már nyíltan hangoztatja revansista szándékát. Egy 2013-as felmérés szerint a romániai románok több mint 75 százaléka támogatja az összeborulást, míg a moldovaiaknál ez az arány mindössze 15 százalék. A moldovaiak kedvetlensége láthatólag kevéssé zavarja Bukarestet. Júliusban a Moldovai Köztársaság és Románia egyesülését követelte több mint ezer tüntető Bukarestben, akiket mind Klaus Johannis román államfő, mind politikai ellenfele, Victor Ponta miniszterelnök Facebook-üzenetben üdvözölt. „Meggyőződésem, hogy egy napon nemcsak az Európai Unióban, hanem egy szoros közösségben is egymásra találnak majd a Prut két oldalán élő emberek”- fogalmazott az államfő.
A napokban pedig arról számolt be a román sajtó, hogy Moldova szeretne NATO tag lenni és Bukarest támogatni fogja szomszédjának haderő-reformját. Mircea Dusa román védelmi miniszter kijelentette, hogy „a két ország célja egy közös zászlóalj létrehozása a “béke fenntartására és a határok védelmére” Maradék-Ukrajnával és a Fekete tengeren.”
A NATO novemberben tart csúcstalálkozót, hogy megvitassa a Kelet-Európára vonatkozó terveit. Addigra viszont a térségben már hemzsegni fohgnak a Legfőbb Latorállam tankjai-repülői! Viszont az alkalom pontosan arra jó lesz, hogy a megszállt Kelet-Közép-európai országok regnáló politikai maffiáinak Keresztapáival közöljék: TESSÉK KÉREM IGAZODNI!-VAGY ODACSAPUNK!


https://balrad.wordpress.com/2015/08/26/nem-eppen-rozsas-a-kulpolitikai-helyzet-kozep-kelet-europaban/

Németország és Ukrajna feloszthatja egymás közt Lengyelországot?

Egy lengyel ellenzéki vezető szerint tartani kell attól, hogy Ukrajna és Németország feloszthatja egymás közt Lengyelországot, amint megkezdődik az Európai Unió széthullása.
Egy lengyel politikus szerint félrevezető, hogy a politikai elit Oroszországot tartja ellenségképnek; Janusz Korwin-Mikke arra hívta fel a figyelmet, hogy Ukrajnának területi követelései vannak Lengyelországgal szemben, és Németországgal feloszthatják egymás közt Lengyelországot, ha megkezdődik az Európai Unió szétesése. Elmondása szerint ez a folyamat – az EU széthullása – nemsokára megkezdődik, és attól a ponttól Lengyelország saját szomszédjai miatt kell aggódjon.
“Az Európai Unió széthullása esetén Németország és Ukrajna megpróbálhatja területi követeléseit érvényesíteni Lengyelországon. Így amitől tartanunk kell, az elsősorban nem Oroszország.”
Korwin-Mikke szerint logikus volt, hogy az államfő egy semleges országot választ európai körútja első állomásaként, de Andrzej Duda Észtországban tett látogatása nem jelent semmiféle biztosítékot Lengyelország számára, mert Észtország nem rendelkezik számottevő haderővel. Eközben az Oroszország elleni háborús készülődés részeként a német csapatok is egyre nagyobb számban vannak jelen Lengyelországban, ami veszélyessé válhat, ha megkezdődik az unió széthullása.
A politikus tegnap egy sajtótájékoztató alkalmából jelentette ki, hogy Lengyelország saját honvédelmét kellene fejlessze, ami jelenleg nem lenne képes megvédeni az országot egy háború esetén: “itt leszünk védtelenül Németország és Ukrajna közt. Mindkét országnak területi követelései vannak velünk szemben. Lengyelországnak fegyverkeznie kell, vagy olyan helyzetben találhatjuk magunkat, hogy egyik határunkon egy ellenséges Németország, másik határunkon az ellenséges Ukrajna fenyeget. Meg kell erősíteni a fegyveres erőinket.”
Korwin-Mikke kijelentése újabb példa arra, hogy ma az európai politikusok ténylegesen is számolnak az Európai Unió széthullásával, és a nemzetállamok közti háborúk újraéledésével. Egy ilyen helyzet Magyarország számára még veszélyesebb lenne, mivel Románia a NATO erődítménye, amit ráadásul az amerikai fegyveres erők erősítenek. Hazánk esetében egyelőre az is kérdéses, hogy a honvédség képes lenne-e kezelni a migrációs válságot, a NATO-tagság alkalmatlanná tette a magyar honvédséget az önálló hadviselésre. A történelem viszont igazolja, hogy semmilyen katonai/politikai szövetség, még a birodalmak sem tartanak örökké, az új erőegyensúly pedig mindig a tényleges katonai erőviszonyok mentén alakul ki.


http://hidfo.ru/2015/08/nemetorszag-es-ukrajna-feloszthatja-egymas-kozt-lengyelorszagot/

Fogja az ember a fejét a 44 milliárdos vasútfelújítás láttán


Most két jelzőőr ül egy személyautóban, és amikor a mobiljuk megcsörren, kiszállnak, és egy piros tárcsával megállítják a sűrű autós forgalmat. Az egy hete átadott, alig pár perccel rövidebb utazást ígérő, tízmilliárdokból felújított Budapest-Esztergom vasútvonalon ugyanis a fénysorompó még nem működik. Ürömnél a P+R parkoló és az állomás autóval megközelíthetetlen, gyalogosan pedig szinte értelmetlen odamenni.
Bruttó 44 milliárd forintból felújított vonatpálya, ahol augusztus 20-án indult újra a vonatközlekedés, ahogyan azt a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a nemzeti fejlesztési tárca büszkén hirdette. Ebbe az idilli képbe rondít bele naponta sok száz vagy ezer autós szeme láttára az a két jelzőőr, akik Budapest határán belül, ahol a 10-es (Bécsi) út keresztezi a vasutat, óránként kétszer kiszállnak egy ott parkoló személyautóból, miután megszólal a mobiltelefonjuk, felmutatják a piros tárcsát, így állítják meg az autós forgalmat, hogy elhaladhasson a vonat. Elég fapados megoldásnak tűnik – és egy kis ideig még így is lesz.
Korszerűsítésre elment tízmilliárdok ide vagy oda, ott, abban a kereszteződésben nem működik (fény)sorompó.
zsuv
A NIF megkeresésünkre azzal védekezett, hogy “prioritásként kezeltük, hogy a vasúti vonatforgalom augusztus 20-án elinduljon, hogy az utazók minél hamarabb igénybe tudják a vasutat.” Azt írták, hogy “a fénysorompó szeptember 1-től rendeltetésszerűen fog működni, addig az útátjárót napi 24 órában, 2 szakképzett jelzőőr biztosítja, akik folyamatos kapcsolatban vannak a központi forgalomirányítással.”
Az iskolakezdéskor fénysorompó ugyan lesz, de kétszer annyi vonat is, a mostani óránkénti egy vonatpár megduplázódik, fél óránként indul járat Budapestről Esztergomba, illetve vissza. És ez újabb torlódással jár, pedig a reggeli csúcsforgalomban és délután az ingázók már most is bosszankodnak. Az egyszintű kereszteződésben a sorompó óránként négyszer fog leereszkedni reggel 4 és éjfél között, ez alkalmanként 3-6 perces várakozást jelent – vagyis lehet úgy számolni, hogy 60 percből durván 20 percig állnak az autók. Ez pedig legkorábban csak október végén lesz jobb. A NIF azt ígéri, “várhatóan október végétől megszűnik a szintbeli átjáró” ott a 10-es út “új nyomvonalának kiépítésével és átadásával.”
De a kereszteződés nemcsak a sorompó hiánya miatt jelent veszélyt. A szakaszon 3 évig nem járt vonat, ezért a sofőrök hozzá vannak szokva, hogy a síneknél nem kell körültekintően közlekedniük, sokan felállnak a sínekre torlódás esetén, lassítás nélkül hajtanak át a vágányokon vagy egyszerűen kikerülik a piros táblát tartó jelzőőrt.
Az állomás, amit nem lehet megközelíteni
Nem messze onnan, Ürömnél sem kellemes a helyzet. Minden reggel kerülnek fel képek az éppen soroló dugóról az ürömi körforgalom előtt, amit pont a torlódások elkerülése miatt, egy lámpás kereszteződés kiváltására építettek. A kommentelők az indexet nem használó kihajtókat és a körforgalmat rosszul vagy félve használókat okolják a sor megtorpanásáért, de a Bécsi úti kereszteződés sorai is elhatnak egészen idáig.
Van még egy dolog ott Ürömnél, amely miatt csóválják az emberek a fejüket. Az állomást és Ürömöt elválasztja a 10-es út, Üröm központjától bő 2 kilométerre fekszik az állomás, vagyis gyalog kicsit bajos az állomáshoz jutni. Az állomás most a gyalogosoknak azonban a szokásosnál is nehezebben megközelíthető, az ürömi felüljáró építése miatt ugyanis egy kartonnal leterített gyalogos alagúton lehet odajutni, eső esetén sárban kell járni. (Kedd kora délután jártunk ott, kivonatoztunk oda, de senki nem szállt le, illetve nem szállt fel visszafelé. Az Aquincum megállónál szálltunk fel a vonatra – épp akkor betonozták be a padokat és a kukákat rögzítő csavarokat.)
alag
Autóval még ennél is rosszabb a helyzet: lényegében lehetetlen odajutni az állomáshoz. Egy aszfaltozás alatt álló utca felől lehetne az állomásra érkezni, de a most épített, körülbelül 50 férőhelyes P+R parkoló megközelíthetetlen, a lámpaoszlopok még nincsenek felállítva és a helyszínen dolgozó markológépek állnak benne.
A NIF szerint “a csatlakozó utak átépítése, korszerűsítése nem volt a projekt része, ez önkormányzati hatáskör.” A P+R parkoló összekötését, aszfaltozását mindenesetre, ígérik, a meglévő úttal a hét végéig a vállalkozó elvégzi.
(HVG)
Bal-Rad komm: “…prioritásként kezeltük, hogy a vasúti vonatforgalom augusztus 20-án elinduljon…” – mert ugye…-ÜNNEPELNI KELLETT!
vav
Európa-ha nem a világ-LEGDRÁGÁBB vasútvonalán. Már a munkálatok is rekordhosszúságú időt vettek igénybe, és mégis: nagyon finoman fejezzük ki magunkat, ha azt mondjuk: vannak még hiányosságok! (Lesznek is!)
Ám hogy mi került 44 milliárd forintba?-azt talán soha nem fogjuk megtudni. Vannak persze sejtéseink, de…!
Különben meg rossz az, aki rosszra gondol!

Több száz bevándorló támadt a rendőrökre Milánóban


Több száz afrikai bevándorló támadt a rendőrökre Milánóban, miután tüntetést kezdtek a lakhatási körülményeik miatt, és útzárat emeltek a város egy közlekedési csomópontján.
A Reuters beszámolója szerint több mint 300 bevándorló gyűlt össze egy tüntetésre, ahol követelték a jobb életkörülményeket, valamint, hogy a hatóságok adjanak nekik letelepedési és munkavállalási engedélyt. A migránsok egy a közelben lévő nyílt menekülttáborban hónapok óta várakoznak a regisztrációra és személyazonosságukat igazoló dokumentumaik kiállítására.
Az afrikai migránsok amiatt kezdtek tüntetést, mert nincsenek megelégedve a menekülttábor körülményeivel. A megmozduláson “ez az otthon nem jó”, és “dokumentumokat, dokumentumokat” rigmusokat ismételgettek, majd útzárat emeltek, hogy blokkolják a város közlekedését. A rendőrök az összecsapás során visszaterelték a bevándorlókat a menekülttáborba.
A belügyminisztérium szerint idén eddig több mint százezer migráns ért partot Olaszországban. Ezek egy része továbbutazott a nyugati országokba, de több mint 85 ezren Olaszországban lettek elhelyezve átmenetileg, és arra várnak, hogy munkavállalási engedélyt kapjanak az országban, ahol már az érkezésük előtt is minden második fiatal munkanélküli volt.
Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője a tüntetést követően bejelentette, hogy ezzel betelt a pohár: nem elég, hogy az ország a saját pénzén eltartja őket, még többet követelnek, és szándékos rendbontást kezdenek. Salvini szerint
egyszerűen fel kellene tenni őket az első járatra, és repülőgéppel hazaküldeni őket Afrikába.
Az Északi Liga hasonló állásfoglalásainak köszönhetően a párt Olaszország harmadik legnagyobb politikai erejévé vált, ami azt mutatja, hogy a többségi lakosság is megelégelte a követelőző bevándorlókat.
A bevándorlók által kezdett zavargások egyre gyakoribbá válnak Európában. Csehországban szintén történtek összecsapások a menekülttáborok környékén. Magyarországon a debreceni menekülttábornál történt az első zavargás, ahol több száz, botokkal, késekkel felfegyverzett bevándorló kukákat gyújtogatott, parkoló autókat vert szét. Németországban szintén gyakoriak a zavargások, és az elmúlt évtizedek során toleránsra nevelt német lakosság olyannyira megelégelte a kialakult helyzetet, hogy már két alkalommal gyújtották rá a bevándorlókra az átmeneti menekültszállást.
Mint az korábban jeleztük, Magyarországon a liberális média amiatt támogatja a bevándorlást, mert a tél kezdetén a balliberális ellenzék szociális alapú zavargásokat próbál majd kiprovokálni Budapesten. Ebben segítségükre lehetnek azok a Facebook-csoportok, melyeket jelenleg a bevándorlók megsegítése céljából építenek, a tél kezdetén azonban egyik napról a másikra is képesek lesznek mozgósítani a bevándorlókat, ha a kormány addig nem teszi zárttá az ország összes menekülttáborát.




http://hidfo.ru/2015/08/tobb-szaz-bevandorlo-tamadt-a-rendorokre-milanoban/