2015. augusztus 26., szerda

Több száz bevándorló támadt a rendőrökre Milánóban


Több száz afrikai bevándorló támadt a rendőrökre Milánóban, miután tüntetést kezdtek a lakhatási körülményeik miatt, és útzárat emeltek a város egy közlekedési csomópontján.
A Reuters beszámolója szerint több mint 300 bevándorló gyűlt össze egy tüntetésre, ahol követelték a jobb életkörülményeket, valamint, hogy a hatóságok adjanak nekik letelepedési és munkavállalási engedélyt. A migránsok egy a közelben lévő nyílt menekülttáborban hónapok óta várakoznak a regisztrációra és személyazonosságukat igazoló dokumentumaik kiállítására.
Az afrikai migránsok amiatt kezdtek tüntetést, mert nincsenek megelégedve a menekülttábor körülményeivel. A megmozduláson “ez az otthon nem jó”, és “dokumentumokat, dokumentumokat” rigmusokat ismételgettek, majd útzárat emeltek, hogy blokkolják a város közlekedését. A rendőrök az összecsapás során visszaterelték a bevándorlókat a menekülttáborba.
A belügyminisztérium szerint idén eddig több mint százezer migráns ért partot Olaszországban. Ezek egy része továbbutazott a nyugati országokba, de több mint 85 ezren Olaszországban lettek elhelyezve átmenetileg, és arra várnak, hogy munkavállalási engedélyt kapjanak az országban, ahol már az érkezésük előtt is minden második fiatal munkanélküli volt.
Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője a tüntetést követően bejelentette, hogy ezzel betelt a pohár: nem elég, hogy az ország a saját pénzén eltartja őket, még többet követelnek, és szándékos rendbontást kezdenek. Salvini szerint
egyszerűen fel kellene tenni őket az első járatra, és repülőgéppel hazaküldeni őket Afrikába.
Az Északi Liga hasonló állásfoglalásainak köszönhetően a párt Olaszország harmadik legnagyobb politikai erejévé vált, ami azt mutatja, hogy a többségi lakosság is megelégelte a követelőző bevándorlókat.
A bevándorlók által kezdett zavargások egyre gyakoribbá válnak Európában. Csehországban szintén történtek összecsapások a menekülttáborok környékén. Magyarországon a debreceni menekülttábornál történt az első zavargás, ahol több száz, botokkal, késekkel felfegyverzett bevándorló kukákat gyújtogatott, parkoló autókat vert szét. Németországban szintén gyakoriak a zavargások, és az elmúlt évtizedek során toleránsra nevelt német lakosság olyannyira megelégelte a kialakult helyzetet, hogy már két alkalommal gyújtották rá a bevándorlókra az átmeneti menekültszállást.
Mint az korábban jeleztük, Magyarországon a liberális média amiatt támogatja a bevándorlást, mert a tél kezdetén a balliberális ellenzék szociális alapú zavargásokat próbál majd kiprovokálni Budapesten. Ebben segítségükre lehetnek azok a Facebook-csoportok, melyeket jelenleg a bevándorlók megsegítése céljából építenek, a tél kezdetén azonban egyik napról a másikra is képesek lesznek mozgósítani a bevándorlókat, ha a kormány addig nem teszi zárttá az ország összes menekülttáborát.




http://hidfo.ru/2015/08/tobb-szaz-bevandorlo-tamadt-a-rendorokre-milanoban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése