A német lakosság 72%-a gondolja úgy, hogy a kormány bevándorláspolitikája felelőtlen, és mindössze 12%-a van megelégedve a migráció kapcsán hozott intézkedésekkel – derült ki a YouGov friss közvélemény-kutatásából.
A kutatás szerint a bevándorláspolitikával szembeni elégedetlenség más uniós tagállamokban is jelen van, főként Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Svédországban, ahol a lakosság többsége úgy gondolja, hogy a kormány migrációs politikája túl felelőtlen.
A bevándorláspolitikával kapcsolatban legnagyobb szintű elégedettséget Dániában mérték, ahol a válaszadók 27%-a nyilatkozott pozitívan a migrációval kapcsolatban hozott intézkedésekről.
A kutatásból ugyanakkor kiderült, hogy a német lakosság szerint az EU más tagállamai kellene átvállalják a migránsokat, és több pénzt kellene költsenek a bevándorlás elleni harcra.
A felmérést június 20. és július 4. közt végezték, miután a migrációs politika miatt válságba jutott a német kormánykoalíció. A pártok július 2-án állapodtak meg arról, hogy tranzitközpontokat hoznak létre, hogy felgyorsítsák a migránsok deportálását a német-osztrák határon.

http://www.hidfo.ru/2018/07/a-nemetek-szerint-felelotlen-a-kormany-bevandorlaspolitikaja/