2016. december 6., kedd

Kiderült: a lakosság fele nem érzi otthon magát a bevándorlók miatt

A YouGov nemzetközi piackutató cég által készített felmérésből kiderült; az európai országokban annyi migráns telepedett le, hogy amiatt az emberek már nem érzik otthon magukat a saját hazájukban.
A migrációs válságról ma már köztudott, hogy politikai földcsuszamlást okoz egész Európában. A bevándorlásellenes pártok gyorsan erősödnek, és pusztán a migráció elleni fellépés ígéretével kormányközelbe jutnak olyan pártok, melyeknek egyéb programpontjairól, elképzeléseiről a választók többsége nem sokat tud. Az Egyesült Királyságban a bevándorlás kérdése önmagában elegendő erő volt ahhoz, hogy meggyőzze az embereket az Európai Unióból való kilépés szükségességéről.
A YouGov 12 európai országban vizsgálta az emberek migrációval kapcsolatos hozzáállását; arról kérdezték őket, mennyire értenek egyet bizonyos pozitív vagy negatív állításokkal. Az egyik ilyen állítás úgy szólt; „Annyi külföldi él az országban, hogy amiatt már nem érzem otthon magam.” Az eredmény igen látványos:
Olaszországban a lakosság több mint fele, 52%-a érzi úgy, hogy ez már nem az ő hazája, mert akkora létszámú idegen népesség telepedett le.
Franciaországban 47 százalék, Németországban 44, Spanyolországban 38, az Egyesült Királyságban 37, Hollandiában 36, Svédországban pedig a lakosság 33 százaléka tartja igaznak azt az állítást, hogy túl sok a migráns, emiatt már nem érzi otthon magát a saját hazájában.
Az Egyesült Királyságban ez a 37%-os arány elegendő volt ahhoz, hogy egy populista párt meggyőzze az embereket az Európai Unióból kilépés szükségességéről.
A britek június 23-án egy népszavazással döntöttek az Európai Unióból kilépésről, melynek során a választók 51,9%-a, mintegy 17,4 millió ember utasította el az uniós tagságot.


http://www.hidfo.ru/2016/12/kiderult-a-lakossag-fele-nem-erzi-otthon-magat-a-bevandorlok-miatt/

Merkel ma már nem engedne egymillió migránst Németországba

Angela Merkel német kancellár kijelentette, hogy „nem szabad megismétlődjön az a 2015-ös eset, amikor egyetlen nyár folyamán egymillió migráns jött az országba”.
A német belügyminisztérium adatai szerint 2015 folyamán 890 ezer olyan migráns érkezett Németországba, akik később ott is maradtak és valamilyen formában menekültjogot vagy letelepedési jogot kaptak. A német kancellár korábban nyíltan támogatta a migránsok korlátlan számú beengedését – kedden azonban a Kereszténydemokrata Unió pártkonferenciáján felszólalva kijelentette, hogy a tavalyi eset nem ismétlődhet meg. Merkel továbbá egyértelművé tette;
politikai céljának tekinti, hogy a továbbiakban ne érkezhessenek nagy számban, ellenőrizetlenül a migránsok Németországba.
Hetekkel korábban már mutatkoztak annak jelei, hogy a kancellár mégis megváltoztatja korábbi elveit, és a továbbiakban hajlandó lesz fellépni a bevándorlás ellen. November végén a Kereszténydemokrata Unió kiadott egy kiáltványt, melynek célja, hogy visszaszorítsa a tömeges bevándorlás elutasítása miatt erősödő ellenzéki pártokat. A párt politikájának megváltoztatására az Alternatíva Németországnak párt gyors erősödése miatt volt szükség.
A CDU bajor testvérpártjának nyomására megjelent dokumentum kimondta, hogy a bevándorlást kemény kézzel kell kezelni; Németország meg kell védje határait, a német határokon tranzitzónákat kell működtetni (ahol a migránsok meg kell várják a kérvényeik elbírálását), a Földközi-tengeren át érkező afrikaiakat pedig hajóval vissza kell küldeni oda, ahonnan jöttek.


http://www.hidfo.ru/2016/12/merkel-ma-mar-nem-engedne-egymillio-migranst-nemetorszagba/