2014. november 19., szerda

Kodály-módszer - A jótékony zene - Akadnak jó példák is a köznevelésben

Másfél hónap alatt az átlagoktatásban évek alatt elsajátítható tudást szívtak magukba a Kodály-módszeren alapuló mintatagozat diákjai. A zene olyan üdvözítő hatással van az agyi folyamatokra, amire semmi más nem képes. Több kísérletet folytattak normál, zenei és nyelvi osztályokban a tanulási folyamatokról és a viselkedéskultúra alakulásáról. Nyilvánvalóvá vált, hogy a zeneisek felfogó- és befogadóképessége sokkal nagyobb léptékben nőtt, mint a többieké, de a közösségi szellem is fejlettebbé vált az együttes zenélés hatására – foglalta össze Freund Tamás neurobiológus akadémikus az ének-zene oktatás hosszú távú hatását.

Külföldön csodájára járnak, mi nem becsüljük

Ennek ellenére a Kodály-módszer, amely éppen ezt a lehetőséget aknázná ki, a rendszerváltás óta gyakorlatilag megszűnt létezni. Fokozatosan lehetetlenítették el a munkát azáltal, hogy elvonták az óraszámokat, és súlytalan tárggyá minősítették az ének-zene órákat, szinte azt sugározva: semmi gyakorlati hasznuk nincsen. Mi lett az eredmény? A mai fiatalság jóformán egyetlen árva népdalt sem ismer! Tisztelet a kivételnek. Ez olyan folyamatokat indított el, amelyek következtében már az énektanárképzésben is látszódnak a hiányosságok. A Zeneakadémia most felfedezte, hogy talán ez az utolsó pillanat, amikor még valamit vissza lehet hozni abból a komplex zenei nevelési módszerből, amelynek a külföld továbbra is a csodájára jár, de amit mi nem becsültünk meg kellőképpen.


A Városmajori Gimnáziumban Gráf Zsuzsanna Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas karnagy vezetésével huszonöt éve működik az ének-zene tagozat, amely gyakorlatilag a zeneművészeti szakközépiskola szolfézs szakával megegyező tudás birtokában bocsátja érettségire a diákokat, akik közül sokan sikerrel felvételiznek a Zeneakadémiára. Az itt működő Angelica Leánykar nemzetközi sikerei is mutatják, milyen sokra lehet képes az iskolai énekóra, ha jól képzett tanárral, megfelelő módszerrel és elegendő óraszámmal párosul. Az itt végző diákok ráadásul nem csak énekből kimagaslóak: a többi tantárgyból is jól, illetve átlag felett teljesítenek.

Másfél hónap alatt éveket hoznak be

A Zeneakadémia idén szeptember 1-től erre a nagy múltú gimnáziumi ének-zene tagozatra építve stratégiai partnerségre lépett az egymáshoz közel eső, egy utcában található Városmajor utcai óvodával, a Kós Károly Ének-Zene Emelt Szintű Általános Iskolával és a Városmajori Gimnáziummal, hogy létrehozzák a Kodály-módszeren alapuló, az óvodától az érettségiig tartó mintatagozatot, amelynek művészeti igazgatója Gráf Zsuzsanna lett. Az eredmények rendkívül beszédesek: bár az iskolában és az óvodában még csak másfél hónapja folyik az intenzív, élményalapú, mozgásra és a gyermekek aktív részvételére épülő ének-zene tanítás, az óvodások és a kisiskolások máris kortársaikat felülmúló, az átlagos oktatásban csak évek alatt elérhető tudást szívtak magukba. A Kós Károly általános iskola zenei tagozatának tanterve ráadásul speciális irányban változik: a jelenlegi tanterv szakköri foglalkozás keretében egészül ki emelt szintű angolnyelv-oktatással.


A Kodály-módszer egyik lényeges eleme, a mindennapos éneklés sajnos a legtöbb iskolában nem található meg, de az élményszerű oktatási módszerekből azért sokat sikerrel átemelhet bármelyik tanár, és ebből a megközelítésből a zeneiskolák szolfézstanárai is sokat profitálhatnak. A mintatagozathoz továbbképzési lehetőséget is biztosít az érdeklődő tanároknak, iskoláknak a Zeneakadémia, és a későbbiekben bármelyik településnek lehetősége nyílik, hogy a módszert átvéve hasonló struktúrát hozzon létre az óvodától az érettségiig. Mivel Gráf Zsuzsanna a Zeneakadémián is tanít, az egyetem mostantól saját tanárképzésében is nagyobb súlyt fektet a Kodály-módszer és az élményalapú zeneoktatás népszerűsítésére.


Bíró Dalma összeállítása

Ebola: "azért nincs gyógyszer, mert a vírus eddig csak szegényeket ölt"

Kiosztotta a legnagyobb gyógyszergyárakat a WHO főigazgatója. Eközben Afrika, ahol a járvány még mindig tombol, az árvák miatt aggódik.

Miközben Amerikában a napokban hazaengedték az utolsó ebolás beteget is, és úgy tűnik, alábbhagy az eddigi legnagyobb Ebola-járvány körüli világméretű hisztéria, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója tüzes hangú nyilatkozatot tett, amiben a világ legnagyobb gyógyszergyárait is felelőssé tette a kialakult egészségügyi krízishelyzetért. Dr. Margaret Chan úgy véli, a gyógyszeripari óriások, akik sokat tehettek volna a járvány megfékezéséért, a legnagyobb szükségben fordítottak hátat az érintett országoknak.



A szakember még november elején, a Beninben tartott bizottsági ülésen jelentette ki, azért nincs még vakcina, mert a vírus eddig kizárólag szegény országokban pusztított. „Közel negyven éve tudunk erről a vírusról, még sincs ellenanyag, se gyógymód. Hogy lehet az, hogy a tudósaink ennyi idő után se tudnak felmutatni semmit?" - tette fel a kérdést, majd hozzátette: „Egyetlen magyarázat létezik erre, mégpedig az, hogy az Ebola-vírus története során eddig mindig szegény afrikai országokban pusztított. A profitorientált gyógyszergyárak pedig nem akartak olyan piacon befektetni, ami nem tud fizetni."


A vakcina fontosságát hangsúlyozta dr. Peter Piot is, aki korábban a CNN-nek azt nyilatkozta, a járványt az egyszerű higiéniás szabályok betartásával könnyen meg lehetett volna akadályozni. A belga tudós most az Oxford Egyetemen tartott előadásában arról beszélt, a 2013-ban indult, eddig közel 5000 áldozatot követelő járvány már nem „csak" egy járvány, hanem humanitárius katasztrófa. „Ahhoz, hogy megállítsuk a vírus terjedését, mindenképp ellenanyagra lesz szükség. Jó hír, hogy ha ez megvan, ez lehet az utolsó olyan járvány, ahol az egészségügyi dolgozók kizárólag fertőtlenítővel és karanténnal tudnak védekezni."


Már embereken tesztelik az ellenanyagot


Ahhoz, hogy az egyszerű szándékból a végén hatásos, és főleg biztonságos ellenanyag születhessen, az eddig tapasztalatok alapján, legalább tíz évnyi megfeszített munka; kutatás, klinikai tesztelés és engedélyeztetés szükséges. Az Ebola-vakcina esetében szerencsére nem kell ennyit várni, a WHO ugyanis idén augusztusban precedens értékű döntést hozott, melyben jóváhagyta az Ebola-járvány megfékezését szolgáló ellenanyag klinikai kísérleteinek felgyorsítását.


Jelen pillanatban hétnél is több kísérlet zajlik közel egy időben. Ezek közül a legígéretesebb eredményeket egy bizonyos ChA123 nevű szer produkálja, melyen a legnagyobb gyógyszergyárak közösen dolgoznak az amerikai Bethesdában található állami orvosi kutatóintézettel (National Institute of Health). A szer klinikai kísérletei javában zajlanak: az első fázisban egyelőre brit, amerikai, svájci és mali önkéntesekkel tesztelik a vakcinát, de a gyártó terve az, hogy a közeljövőben az Unióra és két afrikai országra (Gabonra és Kenyára is) kiterjessze a kísérleteket.


A kutatók a teszt kiértékelt eredményeit 2015 végére várják, ám a Sierra Leonéban, Libériában és Guineában dolgozó orvosok – a kísérlet résztvevőiként - ennél jóval korábban, már januárban kétszázezer adagot kaphatnak a vakcinából.

(hír24)

A Szent Korona kimentését gyakorolták

Az elmúlt héten a koronaőrség tagjai az Országházban elhelyezett Szent Korona kimentését és más biztonságos helyre szállítását gyakorolták - értesült a Velvet.

Információink szerint először november 10-én mozgósította az egység operatív részlege a koronaőröket, majd a katonák parlamentbe érkezését követően azt modellezték, hogy milyen útvonalakon, hogyan lehet titokban, zökkenőmentesen, teljes biztonságban és sérülésmentesen kimenteni a koronát az Országházból. Onnan pedig milyen körülmények között tudják elszállítani az előre kijelölt biztonságos és védett helyre.

Az ország területén négy olyan rejtekhelyet alakítottak ki, ahová veszély esetén kell a koronát szállítani. Az egyik ilyen helyszín Nyugat-Magyarországon, egy Vas megyei kis településen található. A hétfőtől péntekig tartott gyakorlat során mind a négy titkos helyre rendben "megérkezett" a korona.

Az esetről a Honvédelmi Minisztréium sajtóosztályát is megkerestük, akik válaszukban megerősítették, hogy valóban kiképzési feladatokat láttak el a koronaőrség bizonyos tagjai, de ennek részleteire nem tértek ki, inkább az azt követő koszorúzásra koncetráltak:
Úgy tudjuk, múlt héten a koronaőrség tagjai az Országházban elhelyezett Szent Korona kimentését és más biztonságos helyre szállítását gyakorolták. Kérem, erősítse meg információinkat és tájékoztassanak a nyilvános részletekről.

Az elmúlt héten a koronaőrség kijelölt állománya az éves teljesítményértékeléshez szükséges kiképzési foglalkozásokat hajtotta végre Velem és Kőszeg térségében és annak zárásaként koszorúzott a velemi és a kőszegi önkormányzattal és az ottani polgárokkal a Szent Korona emlékhelyen.

Pontosan mikor volt a gyakorlat?

Múlt hét második felében és szombaton volt a koszorúzás. Tudósítás és képek a honvedelem. hu-n találhatóak.

Miért volt rá szükség? Hányan vettek részt a gyakorlatban?

A koronaőrség állományát minden évben a közszolgálati teljesítmény értékelés keretében fel kell mérni. Az állomány közel fele vett részt a múlt heti kiképzési foglalkozásokon, míg a koronaőrség másik fele, az Országházban lévő Szent Koronánál látott el szolgálatot a múlt héten.

Úgy tudjuk, az ország területén négy olyan rejtekhelyet alakítottak ki, ahová veszély esetén kell a koronát szállítani. Kérem, erősítsék meg információinkat.

Nem tudom megerősíteni az információikat.

- válaszolta a HM sajtóosztálya. az eseményről egyébként egy hosszú beszámoló is készült, melyben leírják, hogy a koronaőrök a Szent Korona menekítésének állomásain rótták le tiszteletüket.
Fotó: Wolfgang Kaehler

Koronaőrség

2011. május 30-a óta - 66 év után ismét - a Magyar Honvédség vigyázza a Szent Koronát. A katonák ezen a napon ünnepélyes keretek között vették át az ereklye őrzését az akkor még létező Köztársasági Őrezredtől az Országház kupolacsarnokában. A korona védelmét a Magyar Honvédség Támogató Dandárjának részeként a Honvéd Koronaőrség látja el. A feladatra 84 katonát vettek fel, a koronaőröket Szolnokon képezték ki.

Velvet

Prágában is kezdődik az Arab Tavasz

A Cseh Köztársaság elnöke, Milos Zeman a Cseh Rádió november 2.-i élő adásában a Pussy Riot liberál-feminista csoportosulást kritizálva olyan szavakba öntötte véleményét, amelyeknek használata bírálói szerint megengedhetetlen egy államelnök számára.
Zeman a csoportot a "szarházi" jelzővel titulálta, illetve a közérthetőség kedvéért szabatosan lefordította a Pussy Riot angol nyelvű szavakat azok cseh megfelelőire.
Prága liberál-atlantista körei, akik mind a kulturális, mind a politikai közéletben a legsűrűbb használói hasonlóan vulgáris kifejezéseknek, azonnal az elnök lemondását kezdték el követelni, majd két hét után, amíg a liberális cseh média napi szinten címlapon tartotta a témát (akárcsak az Index itthon az internetadó és korrupció miatti kitiltások ügyét) tüntetést szerveztek az ország két nagyvárosában.
A tüntetést a cseh rendszerváltoztatás, az un. bársonyos forradalom huszonötödik évfordulójának alkalmából, vasárnap megrendezésre kerülő állami szintű megemlékezések napjára szervezték meg a Facebookon keresztül. A liberális felforgató demonstrációra Prágában és Brnoban párezer embert sikerült mozgósítani, akik a szervezők felhívására piros lappal a kezükbe Milos Zeman elnök lemondását követelték, és oroszellenes szlogeneket skandáltak.

A szervezők által megfogalmazott nyilatkozat szerint Zeman, annak ellenére, hogy a választók többségi támogatásával egyetértésben tölti be az ország elnöki funkcióját, elárulta az államelnöki tisztséget, rossz munkát végez, és le kell mondania.
Tényleg ez lenne az indok? Csehország államfője nevén nevezi a dolgokat, egy belföldi rádióadásban, alapvetően kulturális kérdéskörben véleményt nyilvánít egy "szarházi", Oroszország területén alakult feminista bandával kapcsolatban, és a liberálisok máris lemondását követelik, mindezt kiegészítve az orosz politikai rendszer elleni rigmusokkal? Az okok eredendője egészen más. Mégpedig a Milos Zeman által irányított jelenlegi cseh vezetés kezdődő geopolitikai irányváltásának jelei.
Zeman az ukrajnai válság kirobbanása óta többször is élesen kritizálta az Oroszország ellen hozott gazdasági szankciókat. Továbbá kijelentette, hogy Csehországban nem lesznek NATO támaszpontok, még ideiglenes határozott időre szóló jelleggel sem. Számos alkalommal élesen bírálta a puccsal hatalomra jutott jelenlegi kijevi vezetést, melynek felelősségét a kelet-ukrajnai vérontásban többször kihangsúlyozta. Az ukrán helyzetről szóló legutóbbi nyilatkozata pedig egyenesen szentségtörésnek tűnik az atlantista oldal számára. Zeman ugyanis rámutatott, miszerint: "A legfontosabb, amit meg kell értenünk, hogy Ukrajnában polgárháború van. Ne álmodozzunk támogatásról (ie:Ukrajna támogatásáról), mert egy polgárháború során gazdasági támogatást nyújtani teljesen nonszensz. A polgárháborúba küldött akármilyen gazdasági segítség pénzkidobás. [...] fennáll az ukrán államcsőd veszélye. Kijev az összes általa adott rossz válasz következményéért másokat okol. Szüksége van arra, hogy ellenséget találjon, még ha valójában nincs is ellenség. Az államcsőd miatt is majd másokat okol."
Ha alaposan áttekintjük az elmúlt hetek magyarországi, csehországi, lengyelországi tüntetéseit, azokban kivétel nélkül egy közös vonás lelhető fel, ez pedig az oroszellenesség, a jelenlegi orosz politikai rendszer elleni jelszavak hangoztatása.
Tüntetés a NAV-elnök lemondása ellen - Orbán-Putyin karikatúrával
A szűk körű, a lakosság létszámához képest elenyésző létszámú csoportosulásokat mozgósító demonstrációk azonban két dolgot biztosan jeleznek a szóban forgó országokat illetően: Az USA hatalmi politikájának és az EU radikális atlantista szárnyának, valamint a soviniszta nacionalizmusnak a közép-európai országok lakossága körében olyan alacsony a támogatottsága, hogy egész százalékban is alig mérhető.
A fent említett két irányzat elemeit, a jobboldali nacionalista és radikális atlantista csoportokat felhasználva az USA célja pedig olyan erők politikai hatalomba ültetése, melyek lehetővé tennék Washington számára Közép-Kelet Európa akadálytalan felvonulási területté alakítását a NATO erőinek egy Oroszország elleni támadó háború kezdetéhez.

http://www.hidfo.net/2014/11/19/pragaban-kezdodik-az-arab-tavasz

Jövőgondozás a’ la Ukrajna

Nyalókakirály Maradék – Ukrajnájában elég sok minden hiányzik a normális élethez, de minden közül legnagyobb hiány a józan észből van.
A Lembergi – régióban lévő Zolocsevben vasárnap már addig mentek el hülyeség dolgában a náci őrültek, hogy kisiskolás – hét – nyolc éves – gyerekek kezébe éles lőfegyvereket adtak, és képezik őket ki az oroszok elleni ÖNVÉDELMI harcra.
gyer
Meg kell nekik tanulni a fegyverek működését és működtetését, tudniuk kell rejtőzködni terepen és lakott területen.
gyer1
Tantermi oktatás során pedig donbasszi élménybeszámolókat tartottak nekik a frontot megjárt veteránok, akik az oroszok bestialitásával ámítgatták a gyerekeket. Az egyik nem tudott válaszolni hirtelen a gyermeki kérdésre: “Hős Úr! Az ön lábát is az oroszok vágták le?”
gyer2

http://balrad.wordpress.com/2014/11/19/jovogondozas-a-la-ukrajna/

Puskov: az Európa Tanács az egypólusú világrend kiszolgálója

Alexej Puskov, az orosz állami Duma külügyi bizottságának elnöke szerint az Európa Tanács megszűnt emberi jogi szervezetnek lenni, ehelyett az USA központú "egypólusú világ" kiszolgálójává lett.
"Az Európa Tanács többé nem emberi jogi szervezet, mert rendszerint az Európától idegen és Európa számára szükségtelen egypólusú világrendet szolgálja" - Puskov kifejtette, hogy az Európa Tanács egyoldalúak figyelmen kívül hagyja az Ukrajnában történt katasztrófa humanitárius vonatkozásait. "Tömegek halála, több ezer menekült sorsa egyáltalán nem érdekli őket. Éppen az imént Moszkvában megkérdeztük az ET delegációját: valóban emberi jogi szervezet vagytok-e? 4000 holttest semmit nem számít? Teljes csend volt a válasz."
Intézményesített kettős mérce, az atlantizmus szolgálatában
Puskov felhívta a figyelmet arra, hogy a szervezet képes volt nemzetközi emberi jogi felháborodást csapni a Magnyickij ügyben - ami egyetlen ember halála -, de a háborús gócpontokban életét vesztett civilek tömegeivel nem foglalkoznak. Ha az nem az Amerika-központú világ érdekét szolgálja, hallgatnak róla.
Odesszában a Jobb Szektor tagjai élve égettek el ártatlan civileket, akik a szakszervezeti székházba menekültek a felfegyverzett tüntetők elől. Videofelvételek láttak napvilágot arról, hogy aki kimenekült a lángoló épületből, azt ott helyben baseball-ütővel agyonverték. Az eset egyáltalán nem érdekelte a nyugatot, mert a gyilkosságokat az általuk támogatott politikai erő követte el.

http://www.hidfo.net/2014/11/19/puskov-az-europa-tanacs-az-egypolusu-vilagrend-kiszolgaloja

Hátborzongató ötlet: Magyarország a következő Ukrajna

A Nyugat és Oroszország közötti küzdelem következő frontvonalát vizionálva kommentálja a hét végi tüntetéseket az egyik népszerű amerikai üzleti portál, a birkózásban Orbán Viktor olyan szerepet játszhat, mint amilyet Viktor Janukovics volt oroszbarát elnök alakított Ukrajnában.

Magyarország a következő Ukrajna? Ez az ország megérett arra, hogy az Oroszország és Európa közti konfliktus új frontvonalává váljon – ezzel a felütéssel indítja a hét végi tüntetésekről beszámoló cikkét az International Business Times (IBT), az USA negyedik legolvasottabb internetes üzleti portálja. A tudósítás szerint a korrupció és az egyre inkább oroszbarát kormányzat elleni mozgalom bontakozott ki Magyarországon.
Magyarország stabilabb, mint Ukrajna, amelyben politikai szekták harca dúl hónapok óta, továbbá kevésbé látszik valószínűnek, hogy a belpolitikai küzdelem erőszakossá válik, ám az erősödő kormányellenes demonstrációk a Nyugat és Kelet harcának újabb csataterévé tehetik az országot. A hét végi budapesti tüntetés jelszavai, mindenekelőtt az Európa, Európa! hátborzongatóan hasonlítanak arra, mellyel a kijevi demonstrálók tiltakoztak Viktor Janukovics volt államfő politikája ellen.
Hasonlóságok, különbségek
A Janukovics-adminisztráció tavaly decemberben 15 milliárd dolláros hitelszerződést kötött az orosz kormánnyal, nem sokkal azt követően, hogy elállt az EU-ukrán társulási szerződés aláírásától. Ezzel mozgósította maga ellen az ukrán társadalom Európa-barát részét, tüntetések kezdődtek Kijevben, amelyeket a tél végén erőszakkal próbált leverni a hatalom.
Az államfő megbukott, Nyugat-barát ideiglenes kormány alakult, de Ukrajna végletesen megosztott maradt a Nyugat és Oroszország között. Ez nyitott utat a Krím félsziget Oroszországhoz csatolása és délkelet-ukrajnai polgárháború előtt, amelyben az oroszbarát szeparatisták igyekeznek leszakítani egy részt Ukrajnából – emlékeztet az elmúlt egy év fejleményeire az IBT.
Magyarország fizikailag jóval távolabb van Oroszországtól, mint Ukrajna, de egy 2010-es felmérés szerint a magyarok 72 százaléka úgy vélte, hogy rosszabbul él, mint a Kádár-rendszerben, amelyben az ország a szovjet blokk részeként szorosan kapcsolódott Oroszországhoz. A megkérdezettek 94 százaléka szerint a gazdaság rossz helyzetben volt akkoriban és csak 46 százalékuk tartotta jónak az áttérést a piacgazdaságra 1989 után. Majdnem akkora arányuk, 42 százalékuk nosztalgiát táplált az állami irányítás alatt álló gazdaság iránt. A válaszadók 71 százaléka szerint az európai integráció gyengítette Magyarországot.
Lépésről lépésre
Akárcsak Janukovics, korábban Orbán sem mélyítette országa kapcsolatait Moszkvával. Ami azt illeti az antikommunista politikus Európa felé akart mozdulni, ám később Oroszországnál keresett gazdasági lehetőségeket és politikai inspirációt. Magyarország tagja az Európai Uniónak, de nem vezette be az eurót, ezért viszonylag távol van az uniós közösség magvát jelentő eurózónától.
Az IBT kiemeli azt a két üzletet, a paksi atomerőmű bővítéséről között 10 milliárd eurós orosz-magyar megállapodást és a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítése előtt utat nyitó döntéseket, amelyek az energetika terén kiszolgáltatják Magyarországot az oroszoknak. Az utóbbi például azt jelenti, hogy a Gazprom gyakorlatilag a ország monopolhelyzetben lévő gázszolgáltatójává válik. A kormány azzal védi aktív bekapcsolódását a Déli Áramlat projektbe, hogy az Ukrajnát elkerülő szállítási útvonal biztonságosabbá teszi Magyarország gázellátását.
A paksi bővítéssel kapcsolatban Orbán bírálói nemcsak az erőmű orosz szállítójától való függőséget vetik a kormányfő szemére, hanem azt is, hogy a projekt finanszírozására Oroszországtól felvett megahitel növeli az amúgy is magas magyar államadósságot. Ez a kifogás az IBT szerint lényegében ugyanaz, amit az ukrán Európa-pártiak Janukovics 15 milliárd dolláros orosz hitelével szemben megfogalmaztak.
Meghátrált
Az Orbán-kormány tagjai az elmúlt hetekben nyilatkozataikban nagyobb rész bírálták az Oroszország ellen hozott nyugati szankciókat, mondván: ezek az egész világgazdaságra káros hatással lesznek. A kormányfő például arról beszélt, hogy azokkal lábon lőtte magát az EU. Az Európából és az USA-ból érkező bírálatok hatására azonban meghátrált, és hangot váltott.
A magyar kormány azonban nem először kap erős kritikát az EU-tól és az Egyesült Államoktól – emlékeztet az IBT az orbáni rendszert ért korábbi bírálatokra. Mindez a hat magyar állami tisztviselő amerikai vízumtilalmában csúcsosodott ki: az Egyesült Államok immáron nyíltan korrupcióval és a demokrácia gyengítésével vádolja az orbáni vezetést.
Az ellenszél azonban nem tartotta vissza Orbánt attól, hogy kifejezze az orosz, a török és a kínai politikai és gazdasági rendszer iránti csodálatát, amikor Tusnádfürdőn a nyáron arról beszélt, hogy ezek az államok nem liberális demokráciák, talán nem is demokráciák, de sikeresek. Ezentúl még arról is értekezett, hogy szakítani kellene az európai dogmákkal. Ezzel együtt nem feledhető, hogy a miniszterelnök és pártja igen népszerű, az idei parlamenti választáson is kétharmados többséget szerzett.
Hasonlóan a többi posztszovjet országhoz, Magyarország is a Nyugat és a Kelet határán fekszik. Miután mindkét oldalról húznák maguk felé, a két világ feszültségeinek egyik töréspontjává válhat – vélik az IBT szerzői.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: “…egy 2010-es felmérés szerint a magyarok 72 százaléka úgy vélte, hogy rosszabbul él, mint a Kádár-rendszerben, amelyben az ország a szovjet blokk részeként szorosan kapcsolódott Oroszországhoz…A válaszadók 71 százaléka szerint az európai integráció gyengítette Magyarországot.” – ám azóta eltelt négy év, és ezek az arányok aligha gyengültek azóta.
“…A hét végi budapesti tüntetés jelszavai, mindenekelőtt az Európa, Európa! hátborzongatóan hasonlítanak arra, mellyel a kijevi demonstrálók tiltakoztak Viktor Janukovics volt államfő politikája ellen…” – ez viszont sajnos megintcsak igaz!
A magyar társadalom politikai skizofréniájának legszembetűnőbb megnyilvánulásai a minden kétséget kizáróan Amerika és az EU – körök által szervezett, ösztökélt, és finanszírozott KORMÁNYBUKTATÓ szándékú demonstrációk, miközben csak halványan jelennek meg – és alig hallhatóan – a szociális követelések. (Nyilvánvaló, hogy az emiatt UTCÁRA HÍVHATÓK anyagi okok miatt nem mozgósíthatók!
Az Orbán – féle törekvés (közelebb kerülni Oroszországhoz) és az ún. “népi nosztalgiázás” a hideglelést hozta a USA – NATO – EU – latorszövetségre, amely éppen Ukrajna bekebelezésével van elfoglalva. De egy pesti Majdan viszont éppen ellenkezőleg sülne el, mint a kijevi buli, amelynek végkimenetele a latorszövetség számára már igencsak kérdőjeles. Amennyiben pedig egy Magyarországon végbemenő esetleges politika fordulat esetén abszolút kudarcot jelentene Maradék – Ukrajna vonatkozásában, sőt! – egy újabb gyarmat szakadna ki a meghódított területekből, az pedig könnyen dominóeffektust eredményezhetne!
Ezért is kapar most a latorszövetség oly bőszen Orbán ellen, aki ép ésszel föl nem fogható okokból kifarolni látszik az Oroszországhoz való közeledésből.
Pedig egy mai friss hír szerint Oroszország egyik legfontosabb politikai és kereskedelmi-gazdasági partnerének nevezte Magyarországot az orosz államfő, és hozzátette, hogy Moszkva osztja Budapest készségét a párbeszéd erősítésére és a közös nagyszabású beruházások megvalósítására.
Vlagyimir Putyin az Oroszországban akkreditált 15 külföldi – köztük amerikai, magyar és lengyel – nagykövet megbízólevelének átadásán beszélt erről. Nyilatkozatát a TASZSZ hírügynökség idézte.
Amennyiben ORSZÁGUNK kormánya ezt a nyilatkozatot figyelmen kívül hagyja – az az ország szétmorzsolódásához fog vezetni!
ÉS NEM FOGJA MEGMENTENI ORBÁN VIKTORT SEM!

Kerry Obamáról: "ne is figyelj rá!"

John Kerry amerikai külügyminiszter arra kérte Szergej Lavrovot, hogy "hagyja figyelmen kívül" Barack Obama elnök kijelentését, miszerint a világra három veszély leselkedik; az ebola-járvány, az ISIS terrorszervezet és Oroszország.
Korábban az amerikai elnök egy a CIA által mozgatott terrorszervezettel és egy Afrikában pusztító járvánnyal helyezte egy kategóriába az orosz hadsereget, amivel nem csak ellenségképet akart adni a nyugati világ közvéleményének, de ez egy célzott provokáció volt az orosz külügy és minden szövetséges térségi ország felé. Az amerikai külügyminiszter most azt kéri, ne vegyék komolyan az elnök kijelentéseit.
Hídfő.net | John Kerry
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy személyes találkozón kérdezte arról Kerry-t, hogyan kell értelmezni azt, amit Obama mondott a világra leselkedő veszélyekről. Most az orosz parlament alsóházának ülésén beszámolt arról, mit reagált az amerikai külügy első embere. "Észrevettem, hogy Obama még az ENSZ közgyűlése előtt is megenged magának ilyen kijelentéseket ... mikor John Kerry-vel beszéltem nemrég, megkérdeztem, hogyan értette ezt. Azt mondta: "ne is figyeljek rá".
Tehát adott egy ország, aminek katonai költségvetése többszöröse a világrangsorban második-harmadik helyen utána következő hatalmaknak, globális katonai jelenlétet tart fenn, - de az elnök szavát nem lehet komolyan venni.
Obama november 15-én a G20 csúcstalálkozón bejelentette, hogy az "orosz agresszió Ukrajnában veszély a világra", korábban pedig szeptemberben pedig az ENSZ közgyűlésében tartott beszédében kijelentette, hogy Oroszország egyike annak a három veszélynek, ami a világra leselkedik.
Kerry útmutatását ezesetben érdemes komolyan venni. Az amerikai elnök ugyanis rendszeresen mond mindenféle véleményeket a demokrácia állapotáról is, esetleg pont Magyarországra vonatkozóan. Ne is figyeljünk rá!


http://www.hidfo.net/2014/11/19/kerry-obamarol-ne-figyelj-ra

Gyere ki ha mersz te…!

Nyílt levélben hívta ki párbajra Nyalókakirályt Igor Plotnyickij, a Luhanszki Népköztársaság elnöke, hogy “véget vessenek a háborúnak” Donbasszban.
plot
Az orosz média mai híradásai szerint Igor Plotnyickij, a Luhanszki Népköztársaság” elnöke így reagált Petro Valcman Maradék – Ukrajna helytartójának arra a kijelentésére, hogy ő kész a “totális háborúra”.
“Párbajozzunk az ószláv vezérek és dicső szláv atamánok (kozák vezető) példáját követve. Aki győz, az diktálja a feltételeit a másik félnek” – írta Plotnyickij.
“Minek szítsunk kölcsönös gyűlöletet és semmisítsünk meg embereket, gazdaságot, városokat? Évtizedekig eltart, amíg önök és mi begyógyítjuk ezeket a sebeket. Nem jobb, ha személyes párviadallal vetünk véget a nézeteltéréseknek?”- nyaggatja így nyílt levelében Nyalókakirályt a luhanszki elnök. Plotnyickij felajánlotta Porosenkónak, hogy válasszon fegyvernemet, és határozza meg a párbaj helyszínét. “Nem ellenzem azt, hogy bármelyik tévétársaság élőben közvetítse, ha ön ezt lehetségesnek tartja” – így Plotnyickij. Nyílt levelében részletekben menően foglalkozik az általa javasolt párbaj feltételeivel. Azt is leírja, hogy mindketten tíz-tíz szekundánssal és ugyanannyi sajtóssal érkezhetnek a viadal helyszínére, hogy a párharc tisztaságához ne férhessen kétség.
Plotnyickij leírja melyek azok a feltételeket, amelyeket teljesítenie kell az ellenfélnek, amennyiben ő győz. Azonnal véget kell vetnie mindennemű harci cselekménynek, ki kell vonnia a “törvényes, félig törvényes és nem törvényes” ukrajnai fegyveres alakulatokat a Luhanszki és Donyecki megye határain túlra. Szerepel a feltételek között a békeegyezmény megkötését célzó tárgyalások mihamarabbi megkezdése Kijev és Donyeck, illetve Luhanszk között.
“Ezért készek vagyunk a békeegyezmény ratifikáéása után azonnal helyreállítani a kölcsönösen hasznos gazdasági kapcsolatokat Maradék – Ukrajnával” – javosolja Plotnyickij. Közli továbbá Nyalókakirállyal, hogy amennyiben továbbra is ontani akarja az ukrán polgárok és katonák, feleségeik, anyáik, gyerekeik és az öregek vérét, azzal egyben azt is bizonyítja, hogy “kész kiontani a saját vérét is”.
“Fogadja el a kihívásomat!” – szólítja Valcmant.
A politikai közéletben meglehetősen szokatlan kezdeményezéssel kapcsolatban újságírók azt kérdezték tőle, hogy ökölharcra akarja-e hívni Nyalókakirályt?
“Ezalatt nemcsak ökölharc értendő, a fegyver és a hely kiválasztását Petro Alekszejevicsre hagyom. Hadd hozzon döntést arról, miben és mennyire erős, kész vagyok választ adni rá” – felelte a Luhanszki Népköztársaság elnöke.
Nem tudni hogy nem – e ezen kihívás miatti rettenetében, de Nyalókakirály árulni kezdte csokoládébirodalmát.
(Forrás: valasz)

Spanyolország is elismeri a független palesztin államot

Spanyolország parlamentje egyhangúlag elfogadta a határozatot, ami elismeri Palesztinát független országként. A Spanyol Szocialista Munkáspárt által beadott javaslatot 319 képviselő támogatta, mindössze ketten szavaztak ellene - az ellenzék korábbi nyomásgyakorlásának köszönhetően a kormánypárt is támogatta a kezdeményezést. A határozat ugyan szimbolikus jellegű és enyhe fogalmazású, de jelzi, hogy Európában egy új folyamat indult meg a palesztin államiság elismerése kapcsán. A határozat felszólítja a spanyol kormányt, hogy "az Európai Unióval összhangban segítse elő a palesztin állam elismerését szuverén, demokratikus és független országként".

Az Egyesült Királyság korábban már elfogadott egy hasonló határozatot. Svédország szintén elismerte a palesztin államiságot, majd Jose Manuel Garic-Margallo, spanyol külügyminiszter bejelentette, hogy a közeljövőben Spanyolország is követheti a példát. A külügyminiszter azzal indokolta ezt a lépést, hogy ez elősegítheti a tárgyalási folyamat folytatását, mert a palesztin képviseletek egy nemzetközileg elismert független ország képviseleteként az izraeli féllel egyenrangúként tárgyalhatnak. Korábban Margot Wallström, svéd külügyminiszter is kijelentette, hogy a palesztin államiság elismerésének halogatása csak akadályozza a békefolyamatot, mert az izraeli fél így nincs rákényszerítve, hogy a palesztin képviseletekkel mint egyenlő féllel tárgyaljon.
A Spanyol Szocialista Munkáspárt korábban közölte, hogy a kormány a közeljövőben el kell ismerje a független palesztin államot, és ha nem teszi meg, arra az esetre kilátásba helyezték a fokozott nyomásgyakorlást, amit a párt a szakszervezeteken keresztül meg is tudna valósítani.


http://www.hidfo.net/2014/11/19/spanyolorszag-elismeri-fuggetlen-palesztin-allamot

Nem nyugszanak a hongkongi “majdanovcik”!

Négy embert őrizetbe vettek Hongkongban, miután tüntetők betörték a városi törvényhozás homlokzatának üvegfalát és összetűzésekre került sor a rendőrség és a választási reform kiszélesítéséért nyolcadik hete demonstrálók között. Az épületben szerda délelőttre tervezett üléseket, megbeszéléseket elhalasztották – jelentette a helyi online média.
Az összecsapások szerdára virradóra történtek a város Admiralty nevű kormányzati kerületében, ahol a bírósági végrehajtók rendőrségi támogatással kedden számottevő ellenállás nélkül felszámolták a területfoglalással tiltakozók állásait, sátraiktól, barikádjaiktól megtisztították a közterületek nagyobb részét.
A rendőrség külön közleményben ítélte el a történteket, közölték, hogy a törvényhozás épületkomplexumát több helyen érte támadás, a tüntetők vissza-visszatérően nyomás alatt tartották a rendőrségi kordont. Három rendőr megsebesült. Az őrizetbe vettek 18 és 24 év közöttiek, rongálásért és a rendőrök elleni támadás miatt kell felelniük.
A törvényhozás épülete elleni támadás több tucat többségében maszkos fiatal részvételével helyi idő szerint kedden este 10 órakor kezdődött, de szerdán reggel fél ötkor még mindig voltak, akik összecsaptak a rendőrökkel. Utóbbiak paprikasprayt és gumibotot használtak a tömegoszlatáshoz.
A tüntetést a Foglald el a központot! mozgalommal együtt szervező Diákszövetség főtitkára, Alex Csou szerdán reggel értelmetlennek nevezte az épület elleni támadást, de visszautasította, hogy a tüntetés felett már elveszítették volna az ellenőrzést. Mint mondta, ugyanakkor van még javítani való a cselekmények összehangolásán. Joshua Vong, egy másik ismert helyi diákvezető úgy vélte, a történtek veszélybe sodorhatnak más tüntetőket ezért az egymás biztonságáért érzett felelősségre figyelmeztetett.
A South China Morning Post című hongkongi napilap értesülései szerint a tüntetők által elfoglalt másik, mongkoki városrész felszabadításához legalább 3 ezer rendőrt mozgósítanak. A hatóságok ugyanis arra számítanak, hogy ott 100-200 ember fog szembeszegülni a közlekedési utak, közterületek sátraktól és útakadályoktól történő megtisztítását végzőkkel. A lépésre jogerős bírósági végzés nyomán kerül sor.
A hongkongi területfoglalók “szabad és nyílt” jelöltállítást szeretnének a 2007. évi kormányzóválasztáson, míg a különleges közigazgatási övezet alaptörvénye és a kínai törvényhozás vonatkozó határozata értelmében, bár első ízben mindenki szavazhat majd, a végső jelöltek személyét egy 1200 fős jelölőbizottság hagyja majd jóvá. Az úgynevezett “demokratikus reform” menetrendjében és tervezett kereteiben sem a helyi kormányzat, sem Peking nem kíván engedményeket tenni.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…A hongkongi területfoglalók “szabad és nyílt” jelöltállítást szeretnének…” – azaz: az emerikaiak által megsúgott ötletekkel állnak elő egyfolytában. Röviden: fölforgatni a Kínai Népköztársaság alkotmányos rendjét, és társadalmi berendezkedését.
-És nem nyugszanak a hongkongí “majdanovcik”! Megdolgoznak a pénzükért! De – gyanítjuk – a megszokott amerikai szcenárió ott nem fog beválni!

Donbasszban az éjszaka folyamán mintegy ötven helyszínen voltak kisebb – nagyobb összecsapások.

koh
Avgyejevkánál késő este a milicisták lecsaptak Nyalókakirály zsoldoshordájának egyik blokkposztjára. Volt ott három tank, meg a hozzávaló személyzet. Meg még kéttucatnyi – pontos létszám nem teljesen ismert – latoregyed. Mind a tankokról, mind pedig a zsoldosokról már csak “Post Humus” tehetnek említést a kijevi udvarban. (A tankok később még hasznosulhatnak mint kohászati adalékanyag.)
tank
Marinykánál is éjszakai vadászatot rendezett a milicia. A teríték pontos mértéke még nem ismert. Itt is tanyázott néhány bandita. A jelentés szerint nem úszhatták meg a dolgot. Itt két BMP lesz majd begyűjtve a donbasszi kohászati alapanyagellátó készletét gyarapítandó.
Gorlovkát egész éjjel lőtte a valcmanista latortüzérség. A lakosok pincékben – óvóhelyeken töltik nem csak az éjszakát, hanem a nappalokat is.
gor1gor2gor3gor4
Jenakijevo szintén folyamatos zsoldostüzérségi támadásokat él át. Jelenovka irányából lövik a várost.

Red Limany zajos éjszakán van túl.
Kirovszk és Dgyjebalcsevo térségében egész éjjel tüzérségi összecsapások voltak – vannak.
Csjernuhino és Gyjebalcsevo térségében oda – vissza alapon repkednek a tüzérségi gránátok.
Uglegorszkot tegnap késő este lőtte a latortüzérség, majd megpróbáltak a zsoldoshordák behatolni a városba, de éjfél körüli időben rájöttek, hogy ez nem fog menni.
Malaorlovkánál szintén súlyos harcok voltak – vannak.
Dokucsajevszk lakónegyedeit egész éjjel ágyúzták a latrok.
Donyecket Peszkiből lőtte mára virradóan a valcmanista latortüzésrség

http://balrad.wordpress.com/2014/11/19/nyugtalan-ejszaka-donbasszban/



Ma délelelőtt az Avgyejevka – környéki latrokra rá lehet húzni a mondást: “akasztják a hóhért”!
rat
A népköztársaságiak tüzérsége reggel óta tűzérségi csapást – tüzérségi csapásra mér Valcman Avgyejevka – környéki latortüzérségi állásaira. Reggel nyloc órakor kezdődött az attaksorozat, de délután egykor még jele sincs, hogy beleuntak volna a milicisták. Eredményekről egyelőre még nincs jelzés.
Jenakijevot tíz óra körüli időben kezdte ismét lőni az ordashad. Válaszul a népfelkelők rohamlövegekkel és tarackokkal mértek csapásokat az Uglegorszk és Jelenovka mellett serénykedő brigantihordákra. Valószínűleg sikerrel, mert Jenakijevo lövése azonnal befejeződött. Igaz addigra három civil már életét vesztette a várost ért terrortámadásban. A “Bulavinszkaja” bányatelep valcmanista latorjai komoly koncertélménnyel gazdagodhattak ma délelőtt. “Sztálin – orgonákon” húzta nekik a milicia az élményt. A hatást fokozta vélhetően a lőszerraktárukat ért találat is.

Luhanszkoje közelében aknagránátokkal kedveskedtek a népfelkelők Valcman zsoldosainak. A mintegy egyórás délelőtti matiné végének a túlélő latrok minden bizonnyal örültek.
A gyjebalcsevoi martalócok sem panaszkodhattak ma délelőtt unalomra. A népköztársaságiak adakozókedve rájuk is kiterjedt. “Gradokból” érkezett az adomány.
Volnovaha mellett pedig egy népköztársasági járőr kapott tüzérségi találatot. Egy milicista súlyosan megsebesült. Négyen voltak, és mind a négyen fogságba estek.
Csjermalik, Granyitnoje és Orlovszk megerősített latorposztjait ma délelőtt szintén aknavetőkkel lőtték a népfelkelők.
Orlovo – Ivanovka mellett aknára futott egy latrokat fuvarozó “Kamaz”.
Malaorlovka térségében intenzív a kézi fegyverekkel véghezvitt lövöldözés. Reggel óta lövik egymást a felek.
Nyikisino romjainál hajnalban ismét volt egy latorkísérlet, de ismét kénytelenek voltak engedni a milicisták marasztalásának. Aztán ott most nagy a csend.
Verhnyetoreckojéhoz friss latorerők érkeztek, új technikákkal.
Peszkinél reggel óta harcok vannak.
Tonyenkoje latorjait tüzérséggel lövi a milicia.
Szeverodonyeck repülőteréből egy tüzérségi erődött csináltak a valcmanisták. Most onnan lődöznek Bahmutka felé.
Troickoje valcmanistáit is kezelésbe vette a népköztársaságiak tüzérsége.
Szokolnyiki pribékjeinek is kijutott a jóból ma délelőtt. A milicia tüzérsége volt velük szemben igencsak figyelmes.
Sztanyicja Luhanszkaja valcmanistáit ma délelőtt többször is tarackokkal lőtte a milicia tüzérsége.
Petrovka pribékposztját pedig aknavetőkkel és kézi gránátvetőkkel támadták délelőtt a népköztársaságiak.


http://balrad.wordpress.com/2014/11/19/donbasszi-helyzet/

Harc a törvényesített rablás monopóliumáért

Június - augusztus között a "A csapda", a "Sötét fellegek Európa felett", és a "Koporsószögek" című írásaimban előre jeleztem a jelenlegi állapotokat, bár a módszerek széles tárháza miatt nehezen meghatározhatók előre az "alkalmazásra" kerülő trükkök. Nehéz dolga így sem volt a feszültséget keltőknek, miután az 1989-utáni rendszereket maguk alakították ilyenre, ezért jól ismerik a felhasználható elemeket és a társadalmi elégedetlenség szítására alkalmas "részleteket". Ez utóbbi tevékenységből az áljobboldali kormány és álenzéke is kiveszi a részét, nem különbül a nyugat minden részéről idesereglett titkosszolgálati felforgatók és André Goodfriend, amerikai ügyvivőként. Hogy milyen feladattal, azt jól tudjuk, de azt is, hogy a tüntetésekre felbujtók "alkalmi süketségben" is szenvednek. Ezért van az, hogy október 23-ra "csak" rossz idővel reagáltak segítve a FIDESZ-KDNP bábkormányt, valamint azért is, hogy ne akkor legyen megmozdulás, amikorra nem tervezték be... 2003-ban még 38%-os volt az EU-s csatlakozás támogatottsága. 2014-re 9,5%-ra csökkent az EU-ban maradásé és ezen még a liberális szabadrablás elkötelezett atlantista hívei sem tudnak változtatni. Az EU szétrobbantásához a Magyarországnak nevezet, 70 éve meghatározhatatlan államformájú területet választották.


Hogyan lehet a visszarendeződést haladásnak, a leépülést fejlődésnek, a jogfosztottságot demokráciának és jogállamiságnak feltüntetni jelenleg a Föld nevű bolygón? Még egy diktatúrában is vannak törvények és szabályok, amelyeket többnyire betartanak, bármennyire is igazságtalanok. A Föld nem minden térsége ilyen "rendezett". A Kárpát-medencéhez hasonló állapotok uralkodnak az egykor Ujgurisztánnak nevezett, Kína által lerohant és bekebelezett területen, némileg enyhébben a magyar lakta Vajdaságban, a Szlovákia néven elhíresült Magyar Felvidéken, a romániai székely-magyar Erdélyben, a spanyolországi szkíta eredetű katalánoknál, és legközelebbi genetikai rokonainknál, az ukránoknál és a lengyeleknél. Ez utóbbiak ismételten Oroszország ellen uszítják, de nem szabad megfeledkezni a forrongó Észak-Írország és Skócia becsapott és választási csalással terrorizált szkíta eredetű keltáiról sem.

Ugyanez mondható el a hunzákról, és az amerikai megszállás alatt élő, leatombombázott, kifosztott, földrengéssel és ismételt rádióaktív sugárszennyezéssel sújtott, szkíta származásukra büszke japánokról. Minden a felsorolásban szerepelő, névvel rendelkező területen példátlan terror, diktatórikus állapotok, vagy még attól rosszabb is tapasztalható, talán Japán kivételével, ahol a megtorlás sajátos módjait alkalmazzák. Lengyelországban egy egész kormány lemészárlása volt az ár. Ukrajnában zsidó "hűbérurak", vagy közismertebb nevükön oligarchák hajtják vágóhídra az ukránokat honvédelemre hivatkozva, ténylegesen óriási veszteségeket okozva. A Magyarországnak nevezett, nemzetközi jog alapján besorolhatatlan, valójában törvényesen, az alkotmányos király nélküli királyság utolsó törvényesen elismerhető államformája, egy megszállt ország gyarmatnál is kevesebb jogokkal rendelkező kreatúrája.


Van egy ország... Valóban van egy ország? Minek neveznénk azt az időnként gazdát és kizsákmányolót cserélő területet, amelyiknek megszállói nem engedik érvényesíteni egykori, de még érvényes, a nép által elfogadott és megszavazott Alkotmányát? Érvényes Alkotmányt hagytak ránk őseink, de lassan nincs hozzá ország, mert hol bolsevik zsidók, hol áljobboldali zsidók, hol nyugati, hol keleti zsidók fosztogatják (vagy mind egyszerre) a területen élő félrevezetetteket, akikkel megpróbálják elhitetni, hogy, egy amúgy nem létező államforma jogállamában élnek. Érdekvédelem csak egy, illetve másfél érdekcsoportnyi létezik. Az "egy" a kifosztóké, a "fél" az időnként a másiktól, a konkurens hasonszőrűektől hol védett, hol együtt kifosztott lakosság. 1944. március 19-óta, volt német megszállás, majd szovjet támogatású bolsevik zsidó megszállás 1989-ig, 1989-tõl 1994-ig még szovjet-zsidó érdekeltségű, majd 2014-ig újabb korszakként, az MSZP - FIDESZ-KDNP izraeli-amerikai zsidó irányítású maffia-kormányai.

A jelenlegi ("konzervatív, populista, áljobboldali", egységes nevükön gazemberek) kedélyborzolók még csak indokolhatatlan adókkal, nyilvánosan űzött korrupcióval, törvényesíteni szándékozott deviza-hitel csalás "törvényesítéssel", jogfosztással próbálnak lázadást kirobbantani. A látszólag jobb és baloldalinak tartott, de inkább csúfolt zsidó irányítású pártok egységesen hajtják végre a parancsot. A köpködések fennkölt stílusa különösképp tetszik: "Tegnapi közleményében a Fidesz hiteltelennek és képmutatónak nevezte, hogy annak a Gyurcsánynak a pártja beszél korrupcióról, akinek „kormányzása idején offshore cégeken, színlelt szerződéseken, ingatlanpanamákon, telekcseréken keresztül, nokiás dobozokban szivattyúzták ki a közpénzeket az országból, sőt az alvilágtól is csúszópénzeket fogadtak el”. MH


A pofátlanság ilyetén megnyilvánulása mindig ámulatba ejt. Az a FIDESZ vádol, amelyik azért titkosította az olajügyek aktáit, mert Pintér "keresztapa" és Orbán módszeresen lefölözte már a gengszterváltás elejétől az Antall-Boross duó gazolinlopási, majd a Flajsz Ferkó (Kakas) vezette "aranyháromszögbeli" olajszőkítési bűncselekményekből, később Horn és Kuncze ÁFA és jövedéki adó "mentes" TM 10/30-as könnyű kénmentes tüzelőolaj és a HTO közötti árrésnyerészkedésből származó "bevételeket". Az a FIDESZ, aki Kaya Ibrahimmal "idéztetett elő" választási szimpátiát, vagy az a FIDESZ, amelyik 200 milliárddal indított a Princz Gábor nevével fémjelzett Postabank-botránnyal és 1200 milliárdot herdált el az FKGP felszámolására. A Sió-Tour 171 milliárdja sem Gyurcsányék zsebébe vándorolt, hanem 15 FIDESZ érdekeltségű ausztriai offshore cégbe, pedig akkor épp Medgyessyt puccsolta Gyurcsány. Még "szerencse", hogy a Gyurcsány-Veress-Kóka triumvirátus "csak" 1380 milliárdot lopott ki a költségvetésből 2005-ben, a nagy becsületességükben. A nyugdíjkassza 3000 vagy még több milliárdja is nyom nélkül eltűnt, de a FIDESZ alatt. Persze Gyurcsány is csak azért maradhatott a közéletben, mert egymást fedezik. Gyakorta merül fel a kérdés a "kisemberekben", honnan tudtak az ilyen embernek látszók, ilyen rövid idő alatt száz és ezermilliárd forintokat összelopni. Ha összeszámolnánk a gengszterváltás óta bankkonszolidációra fordított állami támogatásokat, amelyeket a Gyurcsány, Kapolyi, Csányi-félék, Pintérek Orbánok, Veressek, Dávidok, Kunczék és Kókák (meg még sorolhatnánk a neveket) összeloptak, hozzátennénk a "maffiabevételeket" és a törvénytelen, egyszerűen lopásnak minősülő privatizációs csalások "díját", fillérre megegyezne a "vagyonosodásukkal".


Szegény csehek, azt gondolják Magyarország óvatosan lebukást szimuláló népi felhatalmazás nélküli kormánya sikeresebben szembe tud szállni Washingtonnal, mint a leváltatott kormányuk, csakhogy az USA irányítása teljes mértékben tisztában van a kelet-európai országok korrupt kormányainak viselt dolgaival, mivel a beetetés időszakában is tőlük kaptak támogatást, instrukciókat és politikai nyomásgyakorláson keresztül európai segítséget is. Petr Hájek, volt cseh kormányszóvivő keveset tud a magyarnak nevezett "kormányok" működéséről. Valószínűleg elveszítené maradék hitét is, ha lefordítanák számára a TEMPO Párt polipábráját, és reményeit is, ha végig olvasná azt az 500 feljelentést, amit a nyomozó iroda kormánynyomásra máig nem mer kivizsgálni. Pepitában ugyanez van folyamatban az EU irányítással kapcsolatban is, ahol most Jean-Claude Juncker került terítékre. "Véletlenül" pont Juncker luxemburgi adócsalásai kerültek reflektorfénybe, ahogy jó alkalom a NAV 1000 milliárdos ÁFA-csalása is feszültségkeltésre. Horváth András bizonyára tud a korábbi 15 milliárdos vám -és ÁFA-csalás feljelentésről is, amit szintén a TEMPO nyújtott be, de a felek (nem a TEMPO és a FIDESZ-kormány, hanem az FIDESZ és az MSZP) akkor "megegyeztek" a háttérben. Látszólag az a felállás, hogy a Magyarország ellen szankciókat követelő liberálisnak nevezett, de valójában a liberalizmust saját lopási lehetőségeik kibővítésére használó önérdekből ellenzék, politikai tőkét próbál kovácsolni a részleges kiszivárogtatásból. Nem lehet könnyű feladat úgy besározni a FIDESZ-t, hogy közben ne kerüljenek felszínre terhelő bizonyítékok a korábbi Antall, Boross, Horn, Orbán, Gyurcsány-kormányok szoros összefonódásai, érdekkapcsolatai és a közösen, egymással egyeztetett és "testvériesen" elosztott zsákmányairól, illetve felmérhetetlenül nagy számú zsákmányszerzési közös akcióiról. Mivel az országnak nevezett likacsos sajtszeletben nyüzsögtek és nyüzsögnek a besúgók, beépített férgek, a helyi lakosság kivételével Európa minden országának titkosszolgálatai, az USA és Izrael hírszerzése, valamint az orosz-kínai "érdeklődők" is mindent tudtak és tudnak.


Mint korábban is jeleztem, az olyan frappáns előkészítést igénylő művelet, mint Európa újrafelosztása, megköveteli, hogy több szintű hasznot húzzanak belőle, különben kisebbségi komplexusai támadnának a magukat nagy kombinátornak tartó "tervezőknek". Az USA nem véletlenül hozta elő az s. 2277-es törvényt.
Európa 180 naponként felülvizsgálatra kerülő katonai irányításának amerikai átvétele elengedhetetlenül szükséges a 156 országban állomásoztatott 255 ezer amerikai katona utánpótlási ellátásához, ugyanis a csökkenő dollárelszámolás katonai finanszírozási gondokat fog jelenteni hamarosan, illetve már jelent is az USA-nak. Ezeket a terheket akarják áthárítani elsősorban Európa tagországaira. Az aranyrubel és a jüan alapú, dollármentes kereskedelem, megszünteti a dollár eladhatóságát, így a korlátlan forgalomba hozatalát is. Csak az ellopott arany válhat nyugattól elfogadható fizetőeszközzé, és e téren Európa az ellopott aranyával szintén hátrányos helyzetben kucorog, meghúzva magát, mert nem merik a tolvajtól visszakövetelni. Oka ugyanaz, mint amiért most az Orbán-féle illegitim rablóbandát vegzálják, vagyis rájuk verhető korrupció, költségvetési csalások, és még számtalan bűncselekmény, az EU és saját (volt) hazájuk elárulásával bezárólag felhozható ellenük.


Az USA és csatlósai az első két menetet már elvesztették. Oroszországnak sikerült nem csak tengeri kijáratot, de Új Oroszország néven - a koszovói szerbek esetében alkalmazott kettős állampolgárság megadása nélkül is - létrehozni egy védőfalat. Érdekes módon szinte mindenkinek elkerülte a figyelmét, hogy a dél-szláv háború esetében történt jugoszláviai osztozkodásnál Koszovó lett (az Afganisztánból Izmíren keresztül érkező kábítószer, szervkereskedelem, és a kifelé irányuló fegyverkereskedelem) új központja, A koszovói szerbek az ellenőrzési lehetőségért illetve az orosz bevonulás indokolhatósága miatt kaptak orosz állampolgárságot, Oroszország pedig közvetlen rálátást és részesedést az áthaladó tranzitokból.

Donyeck és Luhanszk megyék lakosságánál, bár oroszok, szóba sem került a kettős állampolgárság, pedig megadása esetén Oroszország a nemzetközi jog szerint is - és hivatalos ukrajnai népszámlálási adatokkal is alátámaszthatóan - orosz nemzetiségű kettős állampolgárok védelmében vonulhatott volna be Ukrajnába. Ez esetben viszont a NATO nyílt támadása, valamint az USA belépése is indokolhatóvá válthatott volna. Ukrajna területi integritásának védelmére hivatkozva.
Így oroszék kialakíthattak egy olyan határköztársaságot (amit már megtettek korábban a Dnyeszter Menti Köztársasággal is), amelyik ásványkincseivel függőségi viszonyba hozhatja maradék Ukrajnát, védelmi vonalat képez, Oroszország számára és Oroszországra mutogatás nélkül lezárhatja a rajta áthaladó ukrán és európai gáztranzitot.


A jelenlegi helyzet az időhúzás része. Oroszországnak ki kell várnia a dollár még nagyobb, összeomlás közeli elértéktelenedését, Ukrajna kapitulációját, és Kelet-Európa "lázadását". Ukrajna és Kelet-Európa esetében ez utóbbit a keményebb hideg beállta fogja lehetővé tenni. A tranzakció kimenetele hazánkat illetően háromesélyes. Ha Oroszország nem tud vagy nem akar "segíteni", az EU maradék vezetése liberálisnak nevezett gazembereket próbál majd hatalomra juttatni egy polgárháborúval kierőszakolva és megtámogatva az itt állomásozó és ránk küldött nyugati haderővel. Ha Orbán ügyesen helyezkedik és Soros és Izrael is támogatja, esélyes ugyanolyan hűbérúr rendszer kialakítására, mint amilyet Valcman-Porosenkónak ajánlottak fel, és már nyíltan is ráteheti a kezét a liberálisok összelopott vagyonára. Ha bukik az álbal -és áljobboldal is orosz nyomásra, marad a Jobbik, szintén orosz támogatással, meg egy elhúzódó polgárháborúval. A polgárháborús helyzet, vagy lázadók elleni harc, egyik esetben sem elkerülhető, de amúgy is kell a hely a "betelepülőknek". A helyzetet bonyolítja, hogy az USA-nak meg kell szabadulnia államadósságától, ezért el kell érnie, hogy elértéktelenedjen a dollár. Ez a folyamat már sínen van, és az összeomláskor létrehozható az amerikai rendőrállam, vagy még jobb lehetőségként a katonai irányítás. A Világ minden részétől ellopott arany időlegesen ekkor lép színre, de ha minden ország kitermeli aranykészleteit, rövid időn belül a lyukas kétfilléres is aranyból készülhet, de két fillért sem fog érni...


Összegezve: A jelenleg uborkafára felkapaszkodott tolvajok, rablógyilkosok, akik politikai, pénzember vagy világelitként nemesi impériumokra gyúrnak, még okoznak további meglepetéseket is egymásnak, mert egyik sem akarja olcsón adni a bőrét. Hogy mikor kerül "vásárra", egyre inkább látszik. További aranyigazság, hogy a nép a talaj, melynek hátán a hatalomért küzdenek a "versenyzők", de sohasem tudják, hogy ki alatt nyílik meg ez a "föld", és kiket nyel el. A nemzeti csoportosulások egyre-másra adják ki figyelmeztetéseiket, miszerint nem szabad az álbaloldallal összemosható megmozdulásokat szervezni, de ugyanez vonatkozik az áljobboldal szereplőire is. Velük sem. Talán van még aki emlékezik a nyugdíjkassza államosítására és kifosztására. A 3000 milliárd forintos összegből 2130 milliárd forint ment el adósságcsökkentésre és IMF-hitel visszafizetésre, ami nyom, illetve államadósság csökkentés nélkül eltűnt. Orbán akkor "merészen szembeszállt" az IMF-el, aminek eredményeként rövid 4-5 hónap alatt eltűnt a nyugdíjkassza államadósság csökkentés címszóval, és év végére, köszönhetően a művi úton kitermelt, megbízásra "eljátszott hőscincérkedésnek", az államadósság több lett, mint a befizetés előtt. A jelenlegi kiszivárogtatások, korrupciós botrányok, amerikai vádaskodás csak azt a célt szolgálják, hogy lázadást tudjanak kirobbantani (ha nemzeti oldal okozza, lázadás, ha a liberális nyugatbérencek, akkor forradalom) , illetve előkészítsék a későbbi rendkívüli állapot kihirdetéséhez szükséges hangulatot. Az egész nevetséges, mert alig akad az országban olyan ember, aki ne tudná, hogy a politikus milliárdosok és a nem politikus milliárdosok bűnszervezetben lopnak, csalnak, rabolnak és gyilkolnak, és korruptak, a bírósági, ügyészségi, köztisztviselői sleppjükkel együtt.


Valójában, ha hasznosan akarjuk eltölteni az időt, célszerű egymásra uszítani a hatalmi harcok szereplőit, minthogy velünk tegyék ugyanezt ezek az elmebetegek. Ha pedig valakinek ellenállhatatlan ingere támad tüntetni a nemzeti oldal soraiból a jobb -és baloldal korrupciója, lopásai, rablásai ellen, legalább arra vegye a fáradságot, hogy transzparenseken nyilvánítsa ki: "az EU mellett tüntetők nem velünk vannak" (és, hogy a kamerák is jól lássák), mert a korrupt, és a tagországokat az USA-nak, Izraelnek és Nagy Britanniának, Kínának, Oroszországnak eladó brüsszeli bűnszövetkezettel kivan mindenkinek a s... A jobban szervezett csoportok pedig lökdössék ki őket maguk közül... az sem baj, ha elcsattan egy-két pofon, vagy megejtenek egy-egy kohászbakancsos valagbarúgást is...
Háborúzzon nekik és értük a jó édes...
Talán azon sem ártana elgondolkodni, hogy a 2013. év végi ukrajnai események kirobbantásakor mennyire tervezték előre az eseményeket, mert a jelenlegi helyzet még számunkra is kiszámítható, nemhogy azok számára, aki megtervezték és kialakították. A "tervezők" jól tudják, hogy legnagyobbat az igazság kimondásának bombája robban...

Szószedet: "Színes forradalom" - amikor álliberális gazemberek az embereket saját érdekeik -és egymás ellen uszítják...

/Tulok/

KERESZTÉNYSÉG ÉS ZSIDÓ-KERESZTÉNYSÉG.

Legutóbbi Világ Panorámában Cey-bert Róbert elemezgette a "Koppányi" történelemszemlélet rejtelmeit.Az embernek mindig hiányérzete van amikor a magyar történelemről vitatkoznak TV-ben vagy a Rádióban! Mert egy nagyon fontos dolgot kihagynak, mielőtt Európa történelmét elemezgetni kezdenék !Ez pedig a kereszténység és a zsidó"kereszténység" közötti teológiai (hittani) ellentmondás !
Ha pedig ezt nem tisztázzuk akkor nem fogjuk érteni hogy milyen erők állnak a magyar történelem meghamisítása és a trianoni országcsonkítás mögött.A kereszténység az evangéliumra alapozódik !Ennek az a lényege hogy Isten jó !Tehát nem bánt és nem büntet !A zsidó hittan szerint, Isten bánt és büntet, gyakorlatilag kiszámíthatatlan !
A zsidó Istentől félni kell !
Csak akkor szeret ha antiszociális, embertelen fasiszta elvárásait teljesítjük !A zsidók istenüket egy földi bűnözőről mintázták meg, amely olyan mint pl. Sztálin !A Római, a Kálvini,és Lutheránus zsidó"kereszténység" a félelemre a terrorra építkezik.Ők építették ki a terror intézményes világrendjét !Melyet az Inkvizició, Sztálin ,a NATO, IMF, WTO, Bilderberg csoport, stb fémjelez .A Magyarok Istene, lásd Magyar Biblia (Nimród ószövetsége) a tudás és a szeretet hatalmára építi az emberiség jövőjét !Ezt a szellemiséget képviseli Jézus és az Evangélium !Ezt a szellemiséget a Szentkorona és Szent István királysága hirdeti !Ezt a királyságot Mohács mezején térdre kényszerítette a Római és a Török! Mert mindkettő a zsidó terrort képviseli !Vagyis a bankárokat !Ha Ceybert Róbert különbséget tesz a zsidó és a keresztény Isten között eleve abból kell hogy kiinduljon hogy a hunok és Atilla tette Európát kereszténnyé !És Istvánt nem 1000-ben hanem 700-körül koronázták !És a rómaiak voltak tulajdonképen a "zsidók" és a szkíták pedig a keresztények !Erre rengeteg bizonyíték van, csak be kellene mutatni !
A Római Birodalom a fináncfasizmust építette !A hunok szociális piacgazdaságot !A pénzt alárendelték az ember értékeinek !Ma az USA és az EU globális fináncfasizmust épít !Ha ezt a folyamatot meg akarjuk törni, meg kell reformálni a szellemiséget !Zsidóról - Jézusira !


http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/magyarsag/3426-keresztenyseg-es-zsido-keresztenyseg