John Kerry amerikai külügyminiszter arra kérte Szergej Lavrovot, hogy "hagyja figyelmen kívül" Barack Obama elnök kijelentését, miszerint a világra három veszély leselkedik; az ebola-járvány, az ISIS terrorszervezet és Oroszország.
Korábban az amerikai elnök egy a CIA által mozgatott terrorszervezettel és egy Afrikában pusztító járvánnyal helyezte egy kategóriába az orosz hadsereget, amivel nem csak ellenségképet akart adni a nyugati világ közvéleményének, de ez egy célzott provokáció volt az orosz külügy és minden szövetséges térségi ország felé. Az amerikai külügyminiszter most azt kéri, ne vegyék komolyan az elnök kijelentéseit.
Hídfő.net | John Kerry
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy személyes találkozón kérdezte arról Kerry-t, hogyan kell értelmezni azt, amit Obama mondott a világra leselkedő veszélyekről. Most az orosz parlament alsóházának ülésén beszámolt arról, mit reagált az amerikai külügy első embere. "Észrevettem, hogy Obama még az ENSZ közgyűlése előtt is megenged magának ilyen kijelentéseket ... mikor John Kerry-vel beszéltem nemrég, megkérdeztem, hogyan értette ezt. Azt mondta: "ne is figyeljek rá".
Tehát adott egy ország, aminek katonai költségvetése többszöröse a világrangsorban második-harmadik helyen utána következő hatalmaknak, globális katonai jelenlétet tart fenn, - de az elnök szavát nem lehet komolyan venni.
Obama november 15-én a G20 csúcstalálkozón bejelentette, hogy az "orosz agresszió Ukrajnában veszély a világra", korábban pedig szeptemberben pedig az ENSZ közgyűlésében tartott beszédében kijelentette, hogy Oroszország egyike annak a három veszélynek, ami a világra leselkedik.
Kerry útmutatását ezesetben érdemes komolyan venni. Az amerikai elnök ugyanis rendszeresen mond mindenféle véleményeket a demokrácia állapotáról is, esetleg pont Magyarországra vonatkozóan. Ne is figyeljünk rá!


http://www.hidfo.net/2014/11/19/kerry-obamarol-ne-figyelj-ra