Nyílt levélben hívta ki párbajra Nyalókakirályt Igor Plotnyickij, a Luhanszki Népköztársaság elnöke, hogy “véget vessenek a háborúnak” Donbasszban.
plot
Az orosz média mai híradásai szerint Igor Plotnyickij, a Luhanszki Népköztársaság” elnöke így reagált Petro Valcman Maradék – Ukrajna helytartójának arra a kijelentésére, hogy ő kész a “totális háborúra”.
“Párbajozzunk az ószláv vezérek és dicső szláv atamánok (kozák vezető) példáját követve. Aki győz, az diktálja a feltételeit a másik félnek” – írta Plotnyickij.
“Minek szítsunk kölcsönös gyűlöletet és semmisítsünk meg embereket, gazdaságot, városokat? Évtizedekig eltart, amíg önök és mi begyógyítjuk ezeket a sebeket. Nem jobb, ha személyes párviadallal vetünk véget a nézeteltéréseknek?”- nyaggatja így nyílt levelében Nyalókakirályt a luhanszki elnök. Plotnyickij felajánlotta Porosenkónak, hogy válasszon fegyvernemet, és határozza meg a párbaj helyszínét. “Nem ellenzem azt, hogy bármelyik tévétársaság élőben közvetítse, ha ön ezt lehetségesnek tartja” – így Plotnyickij. Nyílt levelében részletekben menően foglalkozik az általa javasolt párbaj feltételeivel. Azt is leírja, hogy mindketten tíz-tíz szekundánssal és ugyanannyi sajtóssal érkezhetnek a viadal helyszínére, hogy a párharc tisztaságához ne férhessen kétség.
Plotnyickij leírja melyek azok a feltételeket, amelyeket teljesítenie kell az ellenfélnek, amennyiben ő győz. Azonnal véget kell vetnie mindennemű harci cselekménynek, ki kell vonnia a “törvényes, félig törvényes és nem törvényes” ukrajnai fegyveres alakulatokat a Luhanszki és Donyecki megye határain túlra. Szerepel a feltételek között a békeegyezmény megkötését célzó tárgyalások mihamarabbi megkezdése Kijev és Donyeck, illetve Luhanszk között.
“Ezért készek vagyunk a békeegyezmény ratifikáéása után azonnal helyreállítani a kölcsönösen hasznos gazdasági kapcsolatokat Maradék – Ukrajnával” – javosolja Plotnyickij. Közli továbbá Nyalókakirállyal, hogy amennyiben továbbra is ontani akarja az ukrán polgárok és katonák, feleségeik, anyáik, gyerekeik és az öregek vérét, azzal egyben azt is bizonyítja, hogy “kész kiontani a saját vérét is”.
“Fogadja el a kihívásomat!” – szólítja Valcmant.
A politikai közéletben meglehetősen szokatlan kezdeményezéssel kapcsolatban újságírók azt kérdezték tőle, hogy ökölharcra akarja-e hívni Nyalókakirályt?
“Ezalatt nemcsak ökölharc értendő, a fegyver és a hely kiválasztását Petro Alekszejevicsre hagyom. Hadd hozzon döntést arról, miben és mennyire erős, kész vagyok választ adni rá” – felelte a Luhanszki Népköztársaság elnöke.
Nem tudni hogy nem – e ezen kihívás miatti rettenetében, de Nyalókakirály árulni kezdte csokoládébirodalmát.
(Forrás: valasz)