2014. szeptember 20., szombat

A mesterséges gyógyszeripar - Természetes gyógymód vagy szintetikus placebó?

Tessék vedd be! Ettől biztosan jobban leszel!

Miért érdeke a szintetikus gyógyszeriparnak, hogy betegen és bizonytalanságban tartsa az embereket?
Miért van az, hogy a nem hatékony és veszélyes gyógyszerek használatát szorgalmazzák a “közegészségügyi” szervezetek a jól bevált mellékhatás nélküli természetes megoldások helyett?

Az igazság az,
hogy a gyógyszer készítők egyszerűen nem profitálnának, ha a világ felébredne a rengeteg ingyenes egészségügyi elősegítő anyag jelenlétére amelyek sokkal olcsóbbak mint a gyógyszerek és egyéb orvosi beavatkozások. Nem lenne szükség a gyógyszergyártók és hamis “közegészségügyi” szervezetek legújabb” csoda “szernek nevezett gyógyszer reklámozására, és a kutatási szervezetek sem táplálkoznának jószívű magánszemélyek adományaiból. Sokan úgy gondolják, hogy a természetes megoldásokat egyszerűen ne hasonlítsuk össze a “tudományosan bizonyított” gyógyszerészeti tudománnyal. Az igazság az, hogy tudományos bizonyíték van már arra, hogy a gyógyszerek hatékonysága és biztonságossága közel sem megbízható.
Ellentmondás:
A rák elleni gyógyszerek ú.n. “mega” daganatokat okoznak, míg a kurkuma 81%-kal csökkenti a daganatok méretét A közelmúltban kiderült, hogy a rák elleni gyógyszerek, amelyeket az egyetlen lehetőség között tartanak számon a kemoterápia mellett, valójában csak növelik a daganatok méretét, mega daganatokat okozva aztán végül megölik a beteget. A rák elleni gyógyszereket nemcsak teljesen hatástalannak, de halálosnak is találták. Ezek ugyanazok a gyógyszerek, amikért még jó magas árat is fizetünk. Közben kontrollcsoportos kutatás megállapította, hogy egy ismert fűszer: a kurkuma a daganatok méretét 81%-al csökkenti természetes úton. A kutatók azt találták, hogy a kurkumin drasztikusan csökkenti az agyi daganatok nagyságát 9 esetben a 11 közül. Ezenkívül nem volt semmi bizonyíték toxicitásra. A kurkumát széles körben használják fűszerként a dél-ázsiai és közel-keleti országokban. A kurkuma rendkívül erős rákellenes megoldásnak bizonyul. Mi több az is tény, hogy a kurkuma rendkívül olcsó és megtalálható a világ minden részén – Szaúdi-Arábiától Kentuckyig. Ez csak egy példa arra, hogy a tudományos kutatások hogyan szerezhetnek érvényt a természetes alternatíváknak, miközben a gyógyszergyártó cégek csak a drága és egyedüli megoldásként számon tartott gyógyszereket próbálják érvényesiteni. Az antibiotikumok mentális betegségeket okoznak, amelyre a gyógyszeripar antipszichotikumokkal válaszol… 2011-ben az antibiotikumokról bebizonyították, hogy véglegesen elpusztítják a jótékony bélbaktériumokat a bélben és nagyban kárositják a belek egészségét. Mint Ön is tudja, a belek egészségét a mentális egészséggel lehet összeköttetésbe hozni. Tudósok azt is mondják, hogy a bélrendszer a “második agyunk”. Ez azt jelenti, hogy az antibiotikum-használattal valóban felszaporodnak a mentális betegségek a cukorbetegséggel és metabolikus szindrómával együtt. Elég, ha figyelembe vesszük, hogy az amerikaiak felét életük folyamán legalább egyszer mentális betegséggel diagnosztizálták. A bél egészségéhez elengedhetetlen, hogy probiotikumokkal állitsa vissza a hasznos baktérium flórát. Ez könnyen véghezvihető természetes élelmiszerek fogyasztásával vagy kiváló minőségű táplálékkiegészitőkkel. Az erjesztett élelmiszerek, mint a savanyú káposzta, tempeh vagy a kefir mind gazdag forrásai a probiotikus baktériumoknak. Ha ezt minden ember tudná csődbe menne a gyógyszeripar.

A természet válasza; Kefír

Egyszerű képlet - Paradigma váltás

A gyógyszerkészítők érdeke az, hogy továbbra is beteg, fáradt, és depressziós legyen mindenki. Ahhoz, hogy változást lássunk e téren, a természetes megoldásokat kell reflektorfénybe hoznunk. Ennek eredményeként, a gyógyszer eladások zuhannának, ezek a vállalatok pedig csődbe mennének.

Dr. Madarasi Pál

Miért kevés a nemzeti ügyért a mecénasok száma? Miért a szegények mozgalma a nemzeti világszerte?

A valódi nemzeti egység szétszakadni látszik a különböző néprétegek összefogása nélkül


A tehetősebbeknek kevésbé fontosak az emberi kapcsolatok. A vészhelyzet a közvélekedés szerint összekovácsolja az embereket. Valójában azonban a nincstelenek hajlamosak rá, hogy segítsenek egymásnak, míg a módosabbak inkább az anyagi javak felé fordulnak a bajban - derül ki friss kutatásokból. "Bizonytalanság idején szélsőségesen különválik egymástól az eltérő anyagi helyzetű emberek viselkedése. A gazdagok vagyonuk megtartására irányítják figyelmüket, míg a szegények több időt töltenek barátaikkal és szeretteikkel” - mondják a pszichológusok. Az eredmények öt, egymástól független kísérletből származnak, és új megvilágításba helyezik az eltérő társadalmi-gazdasági hátterű egyének viselkedését mind természeti katasztrófák - úgymint földrengés vagy hurrikán -, mind pedig társadalmi problémák, például gazdasági válság és politikai instabilitás esetén.
A magatartásbeli különbségre utal többek között, hogy amikor a résztvevőket megkérdezték, hajlandóak lennének-e az ország másik felére költözni egy jobban fizető állásért, az alsóbb osztályok tagjai közül többen utasították volna vissza az ajánlatot, mert családjuk és barátaik közelében szerettek volna maradni. A közösségi szálak kevésbé voltak fontosak a felsőbb rétegnek. Bár a tanulmány nem nevez meg konkrét okot a gazdagok viselkedésére, a szakértők gyanítják, hogy az anyagi javak általi kiugrási lehetőségek további megragadása az érintettek feldolgozási folyamatának egyik alapeleme. Tehát minél inkább veszélyben érzik magukat és státuszukat, annál inkább a pénzre fókuszálnak.

Skatulya-politika...
Minden kísérlet különböző etnikai és szociológiai hátterű egyének bevonásával történt, akik mindannyian beszámoltak háztartásuk bevételéről és iskolázottságukról, csakúgy mint arról, hogy mennyire tartják fontosnak a közösségi életet, s hogyan viszonyulnak az anyagiakhoz. A kutatók laboratóriumi körülmények között eltérő pszichés állapotba hozták a résztvevőket - például bizonytalanságot, tehetetlenséget és aggodalmat idéztek elő náluk -, így pontosan fölmérhették, hogy krízishelyzetben, tehát káoszban hogyan viszonyulnak egymáshoz.
Az első kísérletben 76 fő vett részt, mindannyian 18 és 66 év közöttiek. Azt a feladatot kapták, hogy internetes grafikonon mutassák meg, anyagi helyzetük milyen változásokon megy keresztül életük során. Az adatok alapján az elithez tartozók és kis mértékben a kaukázusiak kevésbé jósoltak maguknak instabilitást, mint a szegényebbek, valamint a kisebbségiek. Az alsóbb osztályokhoz tartozók, akiknek már tapasztaltabbak voltak a bajt illetően, inkább egymás felé fordultak káosz észlelésekor.
A második vizsgálatban 72 felsőoktatásban résztvevő hallgatót kértek meg, hogy írják össze azokat a pozitív és negatív hatásokat, amelyek befolyásolták a tanulmányi tapasztalataikat. A fenyegető tényezők között elmaradt órák, a tandíj és a bukás szerepelt. Az alsóbb társadalmi osztályok tagjai itt is a közösségtől vártak támogatást, ha bajba kerültek.
A harmadik kísérlet 77 hallgató számítógépes teszteléséből állt: negatív szavakat kellett mondatokba illeszteniük, amelyek a káosz érzésére utaltak. Ez arra irányult, hogy kiszámíthatatlannak és ijesztőnek érezzék a környezetüket. Utána ötperces csapatépítésen vehettek részt, ahol barátkozhattak társaikkal, ám csak az alsóbb osztályok fiataljai éltek a lehetőséggel.
A negyedik vizsgálatban 135 fiatal rendezett mondatokba az előzőhöz hasonló szavakat, és válaszoltak rá, hogy mennyire értenek egyet olyan állításokkal, mint ”Egyedül a pénzre számíthatok” vagy ”A nem pénzkereséssel töltött idő elvesztegetett”. Krízishelyzetben az elithez tartozók jobban tudtak azonosulni ezekkel.
Az utolsó kísérletben 115 hallgatónak kellett elméleti döntést hoznia, hogy magasabb fizetés reményében hajlandóak lennének-e messzire költözni a közösségtől. Bebizonyosodott, hogy a gazdagabbak sokkal inkább képesek előtérbe helyezni az anyagi javakat, mint az emberi kapcsolatokat.
”Eredményeink alapján a felsőbb és alsóbb osztályok közötti szakadék még melyebbé válhat bizonytalan gazdasági helyzet esetén” - magyarázta a neve elhalgatását kérő, kutatást vezető.
Akár elismerjük, akár nem, de a hungarista szerveződések is hasonló cipőben járnak. Mondhatnánk, hogy olyan mint a mai társadalom keresztmetszetének a kivetülése. Kevés a nemzet érdekei felé elkötelezett mecénás, ezért a nincstelenek rétegeiből építkezhet erején felül a valódi nemzeti oldal és ellenállás. Például a Jobbikot nem tekintjük a nemzeti szerveződések alegységeibe, hiszen kezdettől fogva zsidók (pl. Szegedi, Szabó) és zsidó tőke bábáskodott felette, mégha többnyire jó szándékú kihasznált magyar emberek kezemunkáját dícséri is az aktivitásuk, de az árnyék ott lapul álandóan a hátuk mögött, amit - ha már szövetkeztek - nem hagyhatnak el soha... Ez lesz a vesztük, mint Horthynak.

Ezért fog jönni kitartással a Jövőnk Cégcsoport, mint önfinanszírozó mecénás - a Hungarizmussal karöltve...

Várhegyi Kálmán összegzése

Az Iszlám Állam vs. Vatikán - Dzsihád vagy (keresztes) Szentháború?

Dzsihadista merénylet fenyegeti a Vatikánt?

A cionista-atlantista hatalmiduó vajon beteljesíti a nostradamus-i jóslatot; miszerint a keresztény és az iszlám világé a végső összecsapás?



Ma jelentették az olasz hatóságok, hogy figyelmeztető merénylet készülődhet a szent város ellen. Amerikai számítások szerint ez lenne csak az igazán nagy dobás, nagy mozgósítás a keresztény világ egészére nézve! hiszen eddig nem nagyon sikeres a hadivállalkozás sem a Közel-Keleten, sem Oroszország ellen. Ezért kell feldobni valami nagy bummal a világközvéleményt. Az, hogy csatlóskodik néhány ország - mint beszámoltunk már; Ausztrália, Belgium, Hollandia, Franciaország, Baltikum, stb... - Ez csupán a csúfos NATO haderő szétosztása, felaprózódása egy jelenleg többfrontos profitéhes háborúba!

Tehát a BOMBAHÍR!!!

Megerősítették a biztonsági intézkedéseket a római Szent Péter téren és a Vatikán környékén azt követően, hogy az olasz titkosszolgálat merénylet veszélyét jelezte az Iszlám Állam (IÁ) terroristái részéről – jelentette mai számában a Corriere della Sera olasz napilap. Az újság információi szerint a biztonsági szint megemelését az olasz hatóságok két arab férfi lehallgatott telefonbeszélgetését követően rendelték el.
Az olasz titkosszolgálat csupán annyit hozott nyilvánosságra, hogy a két férfi – akik közül az egyik nyolc hónappal ezelőtt még Olaszországban tartózkodott – telefonon beszélt egymással. A  beszélgetés során “demonstratív akciót”  említettek a Vatikánban.
A biztonsági intézkedéseket szerdától erősítették meg, amikor a Szent Péter téren Ferenc pápa általános audienciát tartott több tízezer ember részvételével. Szigorították a Szent Péter térre belépők ellenőrzését, amelyet a tér oszlopai között felállított fémdetektorokkal is végeznek. Növelték a téren nappal és éjszaka is járőröző olasz csendőrök és rendőrök számát. Az egyenruhások mellett emelték a biztonságot civilben felügyelő olasz rendőrök számát, akik elvegyülnek a hívők és turisták csoportjai között – írta a Corriere. A Vatikánvároshoz tartozó, de Olaszországgal határos Szent Péter tér területére belépők ellenőrzése az olasz hatóságok feladata, amiként a Vatikánt övező olasz terület felügyelete is.
Federico Lombardi szentszéki szóvivő  szerint a Vatikánba nem érkezett rendkívüli fenyegetés, és Ferenc pápa sem változtatott eddigi szokásain. A Corriere ugyanakkor arra emlékeztetett, hogy az egyházfő vasárnap Albániába, november végén Törökországba látogat, ahol szintén kiemelt figyelem kíséri a biztonságát.



Gölöncsér Miklós

Nemsokára elveszítik fél Ukrajnát - Porosenko bejelentése

Hídfő.net | Petro Porosenko
Megdöbbenve távoztak az ukrán parlament képviselői a mai zárt ajtós gyűlésről. A tanácskozásról kirekesztették az újságírókat, de a megbeszélés végén azért pár képviselőből sikerült egy-egy szót vagy mondatot kihúzni. A tárgyaláson a háború valós veszteségeiről számoltak be a képviselőknek. Történt mindez annak kapcsán, hogy Porosenko bejelentette, nemcsak autonómia terve van a donbasszi régióval, hanem azonnal és teljes büntetlenséget ígért minden milicistának, ha leteszik a fegyvert. A bejelentést meg kellett indokolni. Az indok pedig elég volt ahhoz, hogy a tárgyalásról ledöbbent arcú képviselők távozzanak.
Porosenko ugyanis először a harcok kezdete óta kötelezte a hadsereget, hogy valamennyi képviselőnek számoljon be a valós adatokról. Az adatokról Viktor Muzenko, a hadsereg főparancsnoka számolt be. A beszámoló szerint az ukrán hadsereg elvesztette eszközállománya 58 százalékát. A halottak és sebesültek számát nem közölték a kifelé tartó képviselők, de amikor erre rákérdeztek, csak megdöbbent arccal annyit mondtak, hogy rettenetes veszteségek vannak. A jelenleg fogságban lévő katonák száma nagyjából kétezer.
Felmérhetetlen a hadsereg számára, hogy az eltűnt személyek közül mennyi a dezertőr, a fogságba esett de nem nyilvántartott, és aki úgy esett el, hogy nyoma sem maradt. Az egyik újságíró, aki konkrét adatokat kapott, annyit írt meg, hogy a valós adatokat nem teszi közzé, mert nem akarja demoralizálni az amúgy is sokat szenvedő társadalmat.
Porosenko arra kérte a képviselőket, hogy minden erejükkel segítsék a béke megteremtésében, kerül amibe kerül, mert ha nem teszik, rövidesen elvesztik fél Ukrajnát.


http://www.hidfo.net/2014/09/20/nemsokara-elvesztik-fel-ukrajnat-porosenko-bejelentese

Oroszország előkészíti a Mistral-pert

Moszkva a világ legnagyobb nemzetközi perekben jártas cégének, a szentpétervári "Egorov - Afanesiev & Partners" jogi cégnek adta ki a megbízást, hogy készítse elő a francia kormánnyal, valamint a gyártó cégekkel szembeni per iratait.
Francois Hollande francia államfő a Moszkvával szembeni szankciók egyik lépéseként megtiltotta a hajók átadását, azzal a kitétellel, hogy átadják a hajókat, ha az ukrajnai fegyverszünet továbbra is fennmarad. Moszkva azonban már többször közölte, hogy semmi köze az ukrajnai belügyekhez, sem támogatást, sem katonai segítségnyújtást nem tudtak eddig Moszkvára bizonyítani (szemben az Egyesült Államokkal), így érthetetlen - főleg jogi szempontból -, milyen jogon kötnek ki bármit is Moszkvával szemben, ami más ország belügye. Párizs október végére, november elejére ígérte az átadást, feltételekhez szabva. Putyin elnök azonban nem vár addig.
Oroszország két "Mistral" osztályú hajót rendelt Franciaországtól. A két hajó első elkészült példányát októberben kell átadni Oroszországnak, a másik hajót 2015-ben. Az első a Vlagyivosztok, a második a Szevasztopol névre keresztelt hajó lenne.
A Mistral hajók szerződését 2011-ben írták alá, akkor még Medvegyev volt Oroszország elnöke. A szerződéseket egy orosz oligarcha, Szergej Pugacsev hozta össze a francia gyártókkal, akkoriban mint tanácsadó működött közre a moszkvai kormányban. Azóta Pugacsevet már menesztették, főleg az orosz cégek nyomására, akik mindvégig ellenezték a külföldi technika bevonásét az orosz hadseregbe. Véleményük szerint az orosz cégek is könnyen megtervezhették és legyárthatták volna a hajókat hazai berkeken belül, sőt az esetleges eladásokból még jelentős haszon is képződhetett volna. Putyin a hadügyminisztérium és a cégek nyomására gyorsan megszabadult az oligarchától, és teljesen más hangot ütött meg a Mistralok kapcsán. Több magas beosztású kormánytag közölte már a francia kormánnyal a sajtón keresztül, nem életbevágóan fontosak a hajók, azok az orosz katonai képességeket nem befolyásolják jelentősen, ezért nem gond, ha a franciák elállnak a szerződésektől, de az sokba fog kerülni. A szerződések összege 1.2 milliárd euró.
Hídfő.net | Mistral típusú helikopter-hordozóMistral típusú helikopter-hordozó
Az orosz kormány felkészül arra, hogy a franciák szerződésszegést követnek el, és nem szállítják le a hajókat. Erre alapot adnak mind a NATO, mind a francia kormány utóbbi időben tett nyilatkozatai. Azonban franciahonban ellenzői is akadnak bőven a NATO szándékainak, és ők pont a leszállítások mellett érvelnek. Leginkább azzal, hogy ha nem teszik meg és szerződésszegést követnek el, a világ megrendelőinek joggal rendül meg a bizalma a francia gyártók iránt. Márpedig ez az iparág jelentős bevételeket hoz Franciaország számára. Moszkva egyenlőre csak 5 milliárd eurós kártérítést nyújt be. Ez a hajók ára, a késedelmi kamatok, és egyéb károk összege. Ez az összeg gazdasági szakértők szerint kifektetné mind az iparágat, mind a kormány költségvetését. Több ezer munkahely szűnne meg, és akár gyárak is, de gyárak összevonására biztosan szükség lenne. A legrosszabb, hogy a hajókra senki nem tart igényt, azt csak a legnagyobb flották engedhetik meg maguknak. A Mistraloknak ugyanis van egy hatalmas baja; mégpedig az, hogy a ráépített, a hajóhoz tervezett védelmi képességek a nullával egyenlőek. A libanoni háború idején (2006) és egyéb bevetésekben a Mistral-ok gyengeségei hamar kiütköztek, főleg a hajók elleni rakéták esetében, másrészről az asszimetrikus hadviseléssel szemben, - így azok háborús övezetbe nem irányíthatóak, csak abban az esetben, ha kifejezetten olyan kísérő hajókat állítanak mellé, amelyek a védelmüket ellátják, ahhoz pedig jelentős flottára van szükség.
A történethez hozzá tartozik, hogy éppen a nyugat nyomására Moszkva már került hasonlóan kellemetlen helyzetbe, az iráni S300-ok kapcsán. Évekig tartó huzavona után aztán Moszkva bőven kárpótolta Iránt egyéb haditechnikai eszközökkel, többek között azzal a berendezéssel, amellyel az USA legféltettebb fegyvere, az RQ-170-es drón felett átvették az irányítást és sértetlenül hozták le a földre. Tehát Moszkva hosszas diplomáciai küzdelmek árán, de a színfalak mögött megoldotta a fegyverzet elmaradt leszállítása miatti ügyeket, annak ellenére, hogy nemzetközileg elfogadott szankciók hátráltatták abban. Jelen esetben szó sincs nemzetközileg (ENSZ által) aláírt szankciókról, kizárólag a nyugati országok érdekérvényesítési eszköze a szankciók hirdetése.
Moszkva bejelentette, hogy abban az esetben, ha a megadott időre nem szállítják le a hajókat, a pert azonnal megindítja. Az orosz gyártók pedig jelezték, hogy készek azonnal nekifogni, és akár jobb, erősebb, jobb védelemmel ellátott hajó legyártására. Akár úgy is, hogy különböző gyártók egy külön konszernt alakítanak a legyártásukra, amelyből valószínűleg az orosz fejlesztések tükrében több darabról lenne szó mint kettő.

http://www.hidfo.net/2014/09/20/oroszorszag-elokesziti-mistral-pert

A radikálisok követelik Pintér lemondását

A radikális atlantista Demokratikus Koalíció követeli Pintér Sándor belügyminiszter lemondását, egy elsőre mondvacsinált ürügynek látszó indokra hivatkozva. Azonban tudni lehet, hogy a DK követelése csak egy lépcsőfoka annak az aknamunkának, ami a belügyminiszter pozícióját kívánja aláásni.
A Demokratikus Koalíció egy alaposan kidolgozott érvrendszert állított fel annak kapcsán, miért akarják eltávolítani a belügyminisztert pozíciójából. Az érvek pedig a határon túli magyarok magyar állampolgárságával kezdődnek - ahogy Gyurcsány Ferenc korábbi pártjában (MSZP) is tette, most újabb pártjában is a határon túli magyarok magyar állampolgársága ellen kampányol. Ugyan most nem román bevándorlókkal riogatják a választókat, de egy látszólag alátámasztott érvelést állítottak össze, miért rossz a határon túli magyaroknak megadni az őket megillető magyar állampolgárságot.
A radikális atlantisták az Európai Unió biztonságát érzik veszélyeztetve a kettős állampolgárság által. Ennek kapcsán egy az egyben átvették a fasiszta ukrán kormány érvrendszerét, miszerint amiatt kell ellenezni a kettős állampolgárságot, mert a magyar állampolgársággal bűnszervezetek kereskednek. A DK szerint az egyszerűsített honosítási eljárás során köztisztviselőket vesztegetnek meg, emiatt a magyar papírokat kiállító hatóságok - se a kormányzati, se az önkormányzati szervek - nem megbízhatóak. A DK szerint bűnözők magyar állampolgársághoz jutnak, amivel az Európai Unió területén végezhetnek törvényellenes tevékenységet, élősködni akarnak a szociális ellátó rendszeren (ennek kapcsán áttételesen visszatértek a román bevándorlókkal riogatáshoz), vagyis jogosulatlanul akarnak munkanélküli segélyt és nyugdíjakat felvenni.
A radikális atlantisták érvrendszerének ez a része elsősorban azt a célt szolgálja, hogy követeléseikben érintetté tegyenek egyes társadalmi csoportokat. Mivel önmagában a DK követelései közel senkit nem érdekelnének (támogatottságuk ezt statisztikailag alátámasztja), azt a látszatot keltik, hogy valami olyan dologról beszélnek, ami a dolgozó magyarokat, és a nyugdíjasokat is érinti. Ez azonban már veszélyesebbé teszi a látszólag következmény nélküli vádaskodást.
Hídfő.net | Demokratikus KoalícióA két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat
A láthatóan jól felépített propagandával a DK minél nagyobb társadalmi bázist próbál érdekeltté tenni abban, ami valójában a követelés lényege, és csak később hangzik el. Az érvrendszer végén ugyanis az áll, hogy a radikális atlantisták nem ismerik el az április választási eredményeket, és követelik a belügyminiszter lemondását. Ahogy a választásokat megelőzően előre jeleztük, a radikális atlantista ellenzék nem is törekedett az országgyűlési választások megnyerésére. Korábban kifejtettük, hogy az MSZP a balek szerepében juttatta pozícióhoz Mesterházy Attilát, akire majd a választási vereséget hárítják (ez mostanra megtörtént), valamint, hogy az úgynevezett baloldali pártok azért tétlenkednek látványosan, azért nem folytatnak egy erőteljes kampányt a választási győzelem érdekében, mert nem is akarják megnyerni a választásokat.
A radikális atlantisták stratégiájának része volt a választási vereség, - alacsony támogatottságuk ugyanis nem teszi lehetővé, hogy demokratikus úton kormányra jussanak. Ennek érdekében nemzetközi kapcsolataik segítségével hosszú távon olyan helyzetet idéznek elő, amiben megkérdőjelezhetővé válik a választási eredmények legitimitása. A választások alatt az EBESZ korlátozott megfigyelői tevékenységet folytatott, ami teret enged a választási eredmények megkérdőjelezésének, mondván, hogy a nemzetközi megfigyelői tevékenység nem volt teljes körű és lehetővé teszi a helyi szintű szabálytalanságokat. Ez a tevékenység mostanra csúcsosodott ki a DK azon követelésében, hogy a belügyminiszter mondjon le, a választási eredmények pedig megkérdőjelezhetőek. A radikális atlantisták szerint ugyanis az illetékes -magyar- hatóságok nem megbízhatóak, a kormány pedig "semmit nem tesz ezügyben", ezért kell lemondania a belügyminiszternek.
Csakhogy a DK követelése nem egy olyan lépés, amit ne lehetett volna előre jelezni. Ahogy a választási eredmények megkérdőjelezése is előre látható volt, a Pintér lemondatására törekvést szintén nemzetközi propaganda előzi meg. Napokkal ezelőtt az Index.hu liberális sajtóorgánum volt publicistáival feltöltött, mára a liberalizmus zászlóvivőjévé degradált HVG lejárató kampányba kezdett Pintér Sándor belügyminiszter ellen. A HVG publicisztikáját még csak szó szerint idézni se érdemes, olyan mértékben szokványos karaktergyilkosság, amit csinálnak. A liberális sajtó olyan vádakra alapozva kezdte meg a Pintér elleni lejárató hadjáratot, hogy elkezdtek megszellőztetni egy-egy információt arról, a belügyminiszter milyen "volt érdekeltségei" kaptak megrendelést közpénzből. Vagyis megkezdték a belügyi erőknek parancsoló személy reputációjának aláásását. A HVG indító publicisztikája pedig csak az első csatakiáltás volt, feltehetőleg a külföldi titkosszolgálatok által működtetett liberális sajtó teljes spektruma csatlakozni fog a belügyminiszter elleni lejárató kampányhoz.
Hídfő.net | Pintér Sándor
Miért fontos Pintér lejáratása?
A magyarországi sajtóban 2012 óta zajlik egy sajátos átrendeződés, melynek lényege, hogy a radikális atlantista és a mérsékelt atlantista vonal újraosztja egymás közt a hazai médiapiacot. Ennek jegyében évekkel ezelőtt megkezdődött a fővonalú média feltöltése liberális publicistákkal. A HVG feltöltése volt indexesekkel csak egy része a teljes képnek, de az Origo-t se véletlenül kellett lefejezni, és -remélhetőleg- lépésenként az összes, liberálisok által megszállt média sorra kerül majd. Ennek a folyamatnak a lényege, hogy a politikailag pozícióit vesztett radikális atlantista vonal a médiában erősebb pozíció kiépítésével igyekszik lehetőséget teremteni az általános elégedetlenség szítására. Mikor megfelelő pozíciókat építenek ki, megkérdőjelezik a választási eredmények legitimitását, és a kezükben összpontosuló liberális sajtó a kormányellenes tüntetések, általános elégedetlenség szításába kezd. Pintér Sándor belügyminiszter személye azért kínos a radikális atlantisták számára, mert személyében egy olyan magyar emberbe botlottak, aki se nem mérsékelt, se nem radikális atlantista, viszont hatalma van, és a karhatalom nagy részének akkor is parancsol, ha épp hivatalosan nem a vezetőjük. Ezért Pintér lejáratása, hiteltelenítése előfeltétele lenne annak, hogy a radikális atlantizmus az utcákon is káoszt tudjon teremteni.
Ennek a műveletnek a részét képezi az is, hogy nemrég lemondott Zsombok György dandártábornok, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) főigazgató-helyettese, a Polgári Titkosszolgálatok Védelmi Szolgálata Igazgatóságának igazgatója. A pozíciójába újonnan kinevezett személy ugyanis közvetlen tisztogatást kezdhet a rendfenntartásban és a titkosszolgálatokban; korrupciós esetekre, kisebb visszaélésekre hivatkozva is eltávolíthat tetszőleges személyeket. Pintér tekintélyének aláásása, az ő tekintélyét elismerő személyek ilyen-olyan korrupciós ügyekre hivatkozva eltávolítása pedig lehetővé teszi az utcai káoszteremtés megkezdését.
Emiatt a hazai sajtónak az a része, mely a radikális atlantisták kezén van, vélhetően még a következő hetekben meg fogja kezdeni a Pintér Sándor elleni általános lejárató kampányt. Napi szinten jönnek majd a Pintér "kétes ügyeiről" szóló hírek. Ennek következményei pedig beláthatatlanok lehetnek. Ezek a sajtóorgánumok külföldi titkosszolgálatokkal együttműködve folytatják tevékenységüket, hogy a karhatalom stabil működését aláássák, és utcai felforgatás esetén a belügyi erőknél előidézett káosszal lehetetlenné tegyék a kormányellenes felforgatás kezelését. Ezen sajtóorgánumokat már eddig is nemzetbiztonsági kockázatként kellett volna kezelni, - az hogy a hatalom ezt mindeddig nem tette meg, súlyos mulasztásra vezethető vissza, ami feltételezi, hogy a radikálisok emberei ott ülnek az illetékes hatóságokban és passzivitásukkal előteremtik a felforgatásra alkalmas helyzetet. Általános támogatottság híján feltűnően lassan halad ez a művelet, de ha a kormány nem kezeli kellő határozottsággal az Index.hu, a HVG, és az őket követő liberális sajtó karaktergyilkossági kísérleteit, nagyon hamar Budapesten is megtörténhet az, ami Kijevben idén télen megtörtént.


http://www.hidfo.net/2014/09/20/radikalisok-kovetelik-pinter-lemondasat

P. Gubarjov “Minszk II”-ről: az ukránok úgysem fogják betartani!

Ha nem is meglepő, azért érdekes Pavel Gubarjov véleménye a “Minszk II.” találkozóról, illetve az ott született megállapodásról.

“Úgy gondolom, hogy ezt a megállapodást sem fogják betartani az ukránok. És hamarosan bele fognak kezdeni az új, kiszélesitett hadműveleteikbe. Katonai hirszerzésünk ezt már jelezte. Folyamatban van a negyedik mozgósitás Ukrajnában. Ezt Heletej miniszter is bevallotta. Felgyorsitották a NATO fegyverek beszerzéséről szóló tárgyalásokat, és a fegyverek szállitása is folyamatos. Háborús retorikai kampányba kezdett Kijev, meggyőzni Ukrajna népét a háború fontosságáról. És hát tegnap három új zászlóalj érkezett Donbasszba! Mindhárom “magánzászlóalj”.

Teljesen megértem sok milicista és a civilek csalódottságát a megállapodás miatt. Őszintén szólva én sem vagyok oda az örömtől. De nem kell pánikba esni, nem kell csalódottan hazamenni! Ez a politika! De a harc még csak most kezdődik, és a győzelemig hosszú még az út. Remélhető, hogy ez az út kevésbé lesz véres.

Az ukránok rosszul értelmezik a Népköztársaságot. Azt hiszik, mi csak parádézni tudunk, de háborút vivni velük nem! Ha ők továbbra is háborút akarnak velünk…- lehet! Vagy lehet a békés szétválás is, a korábbi népszavazás alapján. Civilizáltan. Mint tették azt Nagy – Britanniában”

http://balrad.wordpress.com/2014/09/20/p-gubarjov-minszk-ii-rol-az-ukranok-ugysem-fogjak-betartani/

A Gazprom készen áll arra, hogy az Európai Unió teljes gázfelhasználását fedezze

2014 végére az Európai Unióban az orosz földgázimport mértéke meghaladja majd a 64%-ot, - Alexei Miller, a Gazprom vezérigazgatója Szocsiban, a nemzetközi befektetési fórumon fejtette ezt ki. "
Hídfő.net | Alexei Miller
2010 óta az orosz import gáz aránya az Európai Unióban meghaladta az összes gázfelhasználás 30%-át, négy évvel ezelőtt ez mindössze 23% volt. Különösen meglepő, hogy 2014 végére az Európai Unió összefelhasználásának több mint 64%-a orosz importból származik majd".
A Gazprom vezérigazgatója szerint a jövőben az EU orosz gázimportja csak nőni fog, és egyelőre semmi nem utal arra, hogy ez a folyamat megtorpanna. "Ha arról beszélünk, mi fog történni 10 év alatt, egyértelműen az import növekedésével kell számolnunk. Fontos megemlítenünk, hogy Oroszországnak elegendő kapacitása van arra, hogy igény esetén az Európai Unió teljes gázfelhasználását fedezni tudja."


http://www.hidfo.net/2014/09/20/gazprom-keszen-all-arra-hogy-az-europai-unio-teljes-gazfelhasznalasat-fedezze

NATO tankok Ukrajnában - jelentés a frontról

Német felségjellel ellátott Leopard tankokat kaptak lencsevégre Ukrajnában, valamint arról is hírek terjednek a helyi médiában, hogy a milícia kilőtte első Leopard tankját a donbasszi harcokban. Az orosz sajtóban trójai falóként hivatkoznak az Ukrajnában zajló "hadgyakorlatokra", vagyis egyértelmű; a NATO arra használja ki a gyakorlatozást, hogy haditechnikát juttasson el Ukrajnába olyan módon, hogy arról a közvélemény figyelmét elterelje. A képek Ukrajnában készültek:
Katonai helyzet
A minszki megállapodás "tűzszünete" már bejelentésekor sem terjedt ki minden harcoló félre, mivel az ukrán kormány nem rendelekzik irányítással a fegyveres szélsőjobboldali szervezetek felett. A Jobb Szektor tagjai - ennek megfelelően a szervezet tagjaival feltöltött Nemzeti Gárda alakulatok is - többször nyilatkoztak már a sajtónak, hogy rájuk semmiféle megállapodás nem vonatkozik, a Jobb Szektor önkéntes csoportjai pedig egyenesen a kormányt támadják a tűzszüneti megállapodás miatt. Így ők már többször jelezték; nem hagyják abba a harcokat. Ennek köszönhetően az elmúlt napokban is sok helyen voltak komoly összetűzések.
A fegyvernyugvás óta kissé nyugodtabbak az éjszakák, annak ellenére, hogy folyamatosan vannak lövöldözések és ágyúzások. Luganszkban több vonalon helyreállították a víz és elektromos hálózatot, javítják a gázvezetékeket is. Luganszk régióban a legforróbb pont a várostól északra elterülő falvak. Itt több helyen nagyon komoly összecsapások voltak, a Nemzeti Gárda harckocsikkal próbált elfoglalni több fontos átkelőhelyet Luganszktól északra. Több harckocsit elvesztettek, a támadásokat visszaverték. Heves harcok folytak, a veszteségek azonban nem jelentősek.
Debalcevo továbbra is az ukrán hadsereg kezén van. A város keleti határában folynak elszórt lövöldözések. A milícia lezárta a Debalcevot Szlavjanszkkal összekötő autópályát, mivel az ukránok folyamatosan hordják az utánpótlást és erősítést Debalcevó irányába. Innen pedig eljuttatni próbálják a várostól délre katlanba szorult hadsereghez. Ezen a területen folyamatosak az összecsapások. A DNK tüzérsége folyamatosan lövi az utánpótlási vonalakat. A milícia helyi parancsnoka szerint legalább egy ezreddel erősítették meg a város hadseregét az elmúlt napokban, több tank is bejutott a városba, annak ellenére, hogy az autópályán sok járművet, harckocsit elvesztettek az ukránok. Feltételezhető, hogy ez lesz a Harkovból induló offenzíva irányvonala, mivel beékelődött a DNR területébe, és innen kiindulva lehetséges Donyeck város körbekerítése.
Az éjszakák folyamán az ukránok folyamatosan ágyúzzák Donyeck városát, bár kisebb intenzitással. Rozovka falu határában egész nap és egész éjjel tankok lőtték egymást. A falu és a környezetében több ház ég, éjjel jól láthatóak voltak a robbanások és az égő házak. Jelenleg itt is heves összecsapások zajlanak. A milícia egyre mélyebben rekeszti körbe a donyecki reptéren elbarikádozott alakulatot, akik nem adják meg magukat. Mára sikerült valóban teljesen elszeparálni a repteret, és az utóbbi napokban már semmi nem tudott bejutni. A reptér egy hatalmas objektum, sokkal nagyobb, mint önmagéban amennyi a műholdas felvételeken reptérként látszik. Ennek már csak központi részét, magát az épületkomlexust uralja a hadsereg. A külső területeket már nem. Éjszaka a hadsereg innen lőtte a várost rakétás egységekkel, amire válaszul a milícia egész éjjel ágyúzta a repteret. A milícia értesülése szerint a jelenlegi ukrán támadások egyik célja, hogy megpróbálja körbekeríteni Horlivka települést. EZ a kisváros végvárként hónapok óta ütközőként fogja fel az ukrán támadásokat.
Mariupolban szintén egész éjjel egymást lőtték a harcoló felek rakétás egységekkel. A hírek szerint a milícia először vetette be az ukránoktól zsákmányolt BM30 MLRS egységeket, amivel a várostól északra felállított előretolt ellenőrzőpontot lőtték. Az információk szerint az ellenőrzőpontból, az ott felállított védművekből, harckocsikból semmi sem maradt, a halottak száma sem felmérhető. A pusztítás olyan mértékű volt, hogy az ellenőrző ponttól 300 méterre lévő benzinkút is felrobbant. Hadműveletek jobbára a várostól északra folynak mindkét részről, a városba vezető autópálya uralmáért.
Fejleményként megemlíthető, hogy az egész új-oroszországi területen kialakulóban van a szabotázs akciós csapatok felállása, más néven a partizánháború. Harkovban egy egész üzemanyag-utánpótlást szállító vasúti szerelvényt robbantottak fel. Mariupolban egy útkereszteződésben konvojt robbantottak fel. Odesszában és más városokban is történtek már szabotázs akciók, Szlavjanszk határában egy komplett utánpótlást szállító konvojt robbantottak fel, a megmaradt 3 kamion tüzérségi lőszert ellopták. A legnagyobb veszély a kijevi vezetésre, ha a tél beálltával a partizánok a gáz és elektromos vezetékeket fogják támadni a városok körül. Gyárak, iskolák, kórházak, lakónegyedek maradhatnak fűtés és energia nélkül.
Harkov környékén az ukránok harci repülőkkel és ismeretlen gyártmányú helikopterekkel gyakorlatoznak. A repülőtérre folyamatosan özönlik továbbra is a fegyver és utánpótlás a NATO gépekkel.


http://www.hidfo.net/2014/09/20/nato-tankok-ukrajnaban-jelentes-frontrol

“Szivaros Billy” beszólt Döbröginek!

“Szivaros” Bill egykori amerikai elnököt Jon Stewart faggatta szeptember 18-i Daily Show műsorában néhány, az egész világot foglalkoztató kérdésekről.

Hogyan lehet megállítani az ebolát?

Hogyan lehetne véget venni az ISIS rémuralmának?

Az elmúlt évek történéseit figyelembe véve, vajon nem beszélhetünk-e az általunk ismert világrend összeomlásáról?

Az események ugyanis mintha egy olyan tendencia felé mutatnának, hogy minden szétesik, amit az elmúlt 20-30 évben felépítettünk. (Értsd: amit ŐK felépitettek!)

“Szivaros Billy” – amúgy Páholyfőnök – szerint kétségtelenül nagy a baj, de azért az általános trendek mégsem az összeomlás felé mutatnak.

Clinton beszélt a világot pillanatnyilag uraló három politikai modellről is:

Az egyik a kormányon kívüli! Ez a liberális szabadkőmüvesek nagy kedvenc modellje. A kormányok csak adminisztráljanak, és hajtsák végre az Alapitványok diktátumait. Ez igy remek dolog! De az, amit az ISIS gyakorol, az maga a lázálom.

Egy “tekintélyelvű kapitalista modell” – mint amilyen Oroszországban és kicsit más formában Kínában uralkodik, az is demokratikus modell, csak “Szivaros Billy” szivének nagyon nem tetsző modell, mert az Alapitványok ebben a modellben nem képesek a Központi Akaratot érvényesittetni a demokratikusan választott kormányok által.

Amerika egykori elnöke legnagyobb aggodalmára az orosz-kínai modellt más országok is vonzónak találják. Igy például Magyarország is ezt a trendet követi. Döbröginket is szóba hozta mint rossz példát, bár nem név szerint, hanem mindvégig Magyarország miniszterelnökeként emlegette. Clinton úgy fogalmazott, hogy jóllehet, a magyar Uralkodó sokat köszönhet Amerikának, mégis az autoriter kapitalizmus mellett foglalt állást. Ez azonban csak annyit jelent, hogy szereti a hatalmat, esze ágában sincs lemondani róla, és sok pénzt akar csinálni. (Hozzátesszük: nem csak az akaratával, hanem a módszerével is van bajunk – nekünk – MAGYAROKNAK!)

“Szivaros Billy” amúgy még ma is nagy befolyással biró személyiség! Különösen “alapitványi körökben” nagy iránta a bizalom – “demokratikus kormánykörökben” pedig a szava! Egészen kiváló mediátor az Alapitványok és a Végrehajtók között!

Úgyhogy “Szivaros Billy” szavaira ÉRDEMES ODAFIGYELNIE DÖBRÖGINKNEK!

Meg persze nekünk – MAGYAROKNAK – is! Sok jóval ugyanis nem kecsegtetnek. Merthogy szerinte “…az általános trendek mégsem az összeomlás felé mutatnak…!


http://balrad.wordpress.com/2014/09/20/szivaros-billy-beszolt-dobroginek/

Újabb tűzszüneti megállapodás Donbasszról – repülési tilalmi zónával

A Donbassz sorsáról a “Minszki Megállapodás” cimmel tető alá hozott tárgyalássorozat tegnapi tárgyalási fordulóján a belorusz fővárosban egy kilencpontos dokumentumba foglalták a felek a tennivalókat.

20.09.2014, 03:25 В Минске завершился очередной этап переговоров представителей Украины, Донецкой и Луганской народных республик.

Megállapitották, hogy a két héttel ezelőtti kezdethez képest a donbasszi harci cselekmények mintegy 70 százalékkal csökkentek, de ez nagyon kevés.

Az EBESZ felügyelte tárgyalások tegnapi fordulóján a nemzetközi szervezetet Heidi Tagliavini, Nyalókakirályt Kucsma volt elnök képviselte.
A DNR – t Igor Zaharcsenko, valamint Andrej Purgin, az LNR -t Igor Plotnyickij és Alekszej Karjakin képviselték. Jelen volt a tárgyalásokon Oroszország kijevi nagykövete Mihail Zurabov is.

A szembenálló felek megállapodtak abban, hogy a jelenlegi ütközési vonalak mentén 15 – 15 km távolságig visszavinják 100 mm-nél nagyobb űrméretű fegyverzetüket, és beszüntetik támadó műveleiteket.

A megállapodás magában foglalja egyfajta repüléstilalmi zóna létrehozását is, amhol tilos mindennemű katonai rendeltetésű pilóta vezette, vagy pilóta nélküli légijármű közlekedése.

A megállapodás szerint a konfliktuszónából el kell távolitani mindennemű külföldi élőerőt.

A tegnapi tárgyalások eredményeként az EBESZ napokon belül megkezdi a tűzszüneti megállapodás betartásának ellenőrzését végző megfigyelőinek telepitését a térségben.

A tegnap fordulón nem került szóba az LNR és a DNR jogállása, ez állitólag a KÖVETKEZŐ FORDULÓ TÉMÁJA lesz.
Ezzel kapcsolatban Alekszander Zaharcsenko kijelentette: a Donyecki Népköztársaság létezése népszavazás eredménye, erről vitát nyitni – ilyen vitában részt venni – részükről értelmetlen dolog.

Igor Plotnyickij az LNR első embere kifejezte abbéli reményét, hogy a most született megállapodás tartós tűzszünetet, és valódi tűzszünetet fog eredményezni. “A minszki tárgyalások hosszúak voltak, de megérte a ráforditott időtt” – mondta Plotnyickij.

Nem szorosan a minszki témához kapcsolódik, de megjegyezzük: a “Fehér Konvoj III.” is célba ért ma hajnalra. A teherautókaraván immár nem várakozott a kijevi udvar beleegyezésére, hanem fogta magát, és egyszerűen átlépte Donyeck – Izvarinonál az orosz – donbasszi határt, és vitte a segélyszállitmányt a rászorulóknak.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/20/ujabb-tuzszuneti-megallapodas-donbasszrol-repulesi-tilalmi-zonaval/

Donbasszban a mára virradó éjszaka minden fronton álmatlanul telt el a küzdő felek számára.

Donyeck Október kerületében utcai tankcsata tört ki. A repülőtérről kifelé igyekvő négy valcmanista latortank összefutott három milicista harckocsival. Utóbbiak helyismerete döntött. A reptéri tankkészlet néggyel csappant.

A repülőtéren rekedt latrok viszont – ha nem is folyamatosan – de egész éjjel tüzérséggel zaklatták Szpartakot és Gladkovkát. Lövöldöző kedvüket egy hajnali háromkor leadott népköztársasági “GRAD” sortűz törte meg.

Jenakijevot az éjjel a zsdanovkai kazánból lődözte a valcmanista latortüzérség. Válasz képpen a népfelkelők tankokkal inditottak támadást a katlan további szűkitésére. Meg is szűnt a “kifelé való lövöldözés”!

Kalinovonál Nyalókakirály latorjai támadást kiséreltek meg a népköztársaságiak állásai ellen. A vége az lett, hogy a kiindulási pontjukról – Vasziljevkából is menekülniök kellett.

Sztarognatovka és Granyitnoje mellett az éjjel kézi fegyverekkel lövöldöztek a szemben álló felek.

Rozovka mellett hajnali háromkor valami “nagyot” durrant.

Krasznyij Oktyabr és Krasznyij Partyizan térségében a latortüzérség erőteljes akciózgastásba kezdett késő este, ám a Jaszinovataja – Gorlovka útszakaszt felügyelő népfelkelők gyorsan a kritikus ponthoz tudtak átcsoportositani megfelelő erőket, amelyek véget is vetettek gyorsan a valcmanista örömködésnek.

Luhanszk nagy eseménye: az éjszaka sikerült működésbe hozni a hónapok óta hallgató vezetékes telefonrendszert.

Sztanyicja Luhanszkaját egész éjjel piszkálta a latortüzérség.

A Novoajdarszki járásban lévő Pobjeda település három fasiszta blokkposztját a népfelkelők reggelre felszámolták.

Szlavjanoszerbszk járás Krimszkoje falujában ma reggelre három “ajdaros” bérgyilkos agyonlőtt tetemére bukkantak a falkatagok.

Kalinovo – Borscsevatoje lakói sem tudták nyugodtan végigaludni a mára virradó éjszakát. Heves lövöldözés volt egész éjjel. Kézifegyverekkel.

Mariupolból a Novoazovsz – régió Sztarij Krim és Komintern telelepüléseket “Uragan” rakétavetőkkel lőtte a valcmanista horda ma reggelre virradóan.

Szartanat tarackokkal bombázta a latortüzérség.

Érdekes fejlemény, hogy a Kramatorszot megszállva tartó kijevi banditák több útzárját az éjszaka folyamán tüzérségi csapás érte. Ezzel egyidejűleg a városban magában partizáncsoportok intéztek támadást a megszállók ellen – majd felszivódtak.

Kramatorszkban teljes a zűrzavar.


http://balrad.wordpress.com/2014/09/20/ejjeli-frontesemenyek-ujoroszorszagban/



Mariupol keleti határában mára virradóan a népköztársasági erők tüzérsége “lerendezett” néhány valcmanista állást.

Az éjszakai “műszak” mariupoli fényei…

19.09.14. 23:39. Мариуполь сейчас. Район Восточный. Пожары.

…és a napfelkelte fényénél látható eredménye.

19.09.14. Ураганы ВСУ "сгорели на работе". Не без помощи ДРГ ополчения.

19.09.14. Ураганы ВСУ "сгорели на работе". Не без помощи ДРГ ополчения.

Valamivel távolabb – Északra – tegnapra virradóan is volt  milicista “éjszakai műszak”! A video tanúsága szerint nem szunyókálással múlatták az időt.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/20/ejszakai-milicista-muszak-mariupolnal/




Donbassz függetlenségi háborújának kezdete óta ilyen tűzcsapást Donyeck még nem élt át, mint ami ma délelőtt érte Donbassz fővárosát.

Szinte egyidejűleg két hatalmas robbanás rázta meg Donyeck központját. Lokálisan a Szabadság teret. Jelentések szerint Nyalókakirály hadserege kettő darab “Tocska-U” ballisztikus rakétát lőtt ki a város központi részére.

robb

Ezzel együtt a valcmanista latortüzérség hozzálátott messzehordó önjáró lövegekből Donyeck intenziv bombázásához.

A DNR tájékoztatása szerint igen sok civil halálos áldozata lehet a terrortámadásoknak.

(Forrás: http://www.vesti.ru / B-R)