Donyeck Október kerületében utcai tankcsata tört ki. A repülőtérről kifelé igyekvő négy valcmanista latortank összefutott három milicista harckocsival. Utóbbiak helyismerete döntött. A reptéri tankkészlet néggyel csappant.

A repülőtéren rekedt latrok viszont – ha nem is folyamatosan – de egész éjjel tüzérséggel zaklatták Szpartakot és Gladkovkát. Lövöldöző kedvüket egy hajnali háromkor leadott népköztársasági “GRAD” sortűz törte meg.

Jenakijevot az éjjel a zsdanovkai kazánból lődözte a valcmanista latortüzérség. Válasz képpen a népfelkelők tankokkal inditottak támadást a katlan további szűkitésére. Meg is szűnt a “kifelé való lövöldözés”!

Kalinovonál Nyalókakirály latorjai támadást kiséreltek meg a népköztársaságiak állásai ellen. A vége az lett, hogy a kiindulási pontjukról – Vasziljevkából is menekülniök kellett.

Sztarognatovka és Granyitnoje mellett az éjjel kézi fegyverekkel lövöldöztek a szemben álló felek.

Rozovka mellett hajnali háromkor valami “nagyot” durrant.

Krasznyij Oktyabr és Krasznyij Partyizan térségében a latortüzérség erőteljes akciózgastásba kezdett késő este, ám a Jaszinovataja – Gorlovka útszakaszt felügyelő népfelkelők gyorsan a kritikus ponthoz tudtak átcsoportositani megfelelő erőket, amelyek véget is vetettek gyorsan a valcmanista örömködésnek.

Luhanszk nagy eseménye: az éjszaka sikerült működésbe hozni a hónapok óta hallgató vezetékes telefonrendszert.

Sztanyicja Luhanszkaját egész éjjel piszkálta a latortüzérség.

A Novoajdarszki járásban lévő Pobjeda település három fasiszta blokkposztját a népfelkelők reggelre felszámolták.

Szlavjanoszerbszk járás Krimszkoje falujában ma reggelre három “ajdaros” bérgyilkos agyonlőtt tetemére bukkantak a falkatagok.

Kalinovo – Borscsevatoje lakói sem tudták nyugodtan végigaludni a mára virradó éjszakát. Heves lövöldözés volt egész éjjel. Kézifegyverekkel.

Mariupolból a Novoazovsz – régió Sztarij Krim és Komintern telelepüléseket “Uragan” rakétavetőkkel lőtte a valcmanista horda ma reggelre virradóan.

Szartanat tarackokkal bombázta a latortüzérség.

Érdekes fejlemény, hogy a Kramatorszot megszállva tartó kijevi banditák több útzárját az éjszaka folyamán tüzérségi csapás érte. Ezzel egyidejűleg a városban magában partizáncsoportok intéztek támadást a megszállók ellen – majd felszivódtak.

Kramatorszkban teljes a zűrzavar.


http://balrad.wordpress.com/2014/09/20/ejjeli-frontesemenyek-ujoroszorszagban/



Mariupol keleti határában mára virradóan a népköztársasági erők tüzérsége “lerendezett” néhány valcmanista állást.

Az éjszakai “műszak” mariupoli fényei…

19.09.14. 23:39. Мариуполь сейчас. Район Восточный. Пожары.

…és a napfelkelte fényénél látható eredménye.

19.09.14. Ураганы ВСУ "сгорели на работе". Не без помощи ДРГ ополчения.

19.09.14. Ураганы ВСУ "сгорели на работе". Не без помощи ДРГ ополчения.

Valamivel távolabb – Északra – tegnapra virradóan is volt  milicista “éjszakai műszak”! A video tanúsága szerint nem szunyókálással múlatták az időt.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/20/ejszakai-milicista-muszak-mariupolnal/




Donbassz függetlenségi háborújának kezdete óta ilyen tűzcsapást Donyeck még nem élt át, mint ami ma délelőtt érte Donbassz fővárosát.

Szinte egyidejűleg két hatalmas robbanás rázta meg Donyeck központját. Lokálisan a Szabadság teret. Jelentések szerint Nyalókakirály hadserege kettő darab “Tocska-U” ballisztikus rakétát lőtt ki a város központi részére.

robb

Ezzel együtt a valcmanista latortüzérség hozzálátott messzehordó önjáró lövegekből Donyeck intenziv bombázásához.

A DNR tájékoztatása szerint igen sok civil halálos áldozata lehet a terrortámadásoknak.

(Forrás: http://www.vesti.ru / B-R)