Ha nem is meglepő, azért érdekes Pavel Gubarjov véleménye a “Minszk II.” találkozóról, illetve az ott született megállapodásról.

“Úgy gondolom, hogy ezt a megállapodást sem fogják betartani az ukránok. És hamarosan bele fognak kezdeni az új, kiszélesitett hadműveleteikbe. Katonai hirszerzésünk ezt már jelezte. Folyamatban van a negyedik mozgósitás Ukrajnában. Ezt Heletej miniszter is bevallotta. Felgyorsitották a NATO fegyverek beszerzéséről szóló tárgyalásokat, és a fegyverek szállitása is folyamatos. Háborús retorikai kampányba kezdett Kijev, meggyőzni Ukrajna népét a háború fontosságáról. És hát tegnap három új zászlóalj érkezett Donbasszba! Mindhárom “magánzászlóalj”.

Teljesen megértem sok milicista és a civilek csalódottságát a megállapodás miatt. Őszintén szólva én sem vagyok oda az örömtől. De nem kell pánikba esni, nem kell csalódottan hazamenni! Ez a politika! De a harc még csak most kezdődik, és a győzelemig hosszú még az út. Remélhető, hogy ez az út kevésbé lesz véres.

Az ukránok rosszul értelmezik a Népköztársaságot. Azt hiszik, mi csak parádézni tudunk, de háborút vivni velük nem! Ha ők továbbra is háborút akarnak velünk…- lehet! Vagy lehet a békés szétválás is, a korábbi népszavazás alapján. Civilizáltan. Mint tették azt Nagy – Britanniában”

http://balrad.wordpress.com/2014/09/20/p-gubarjov-minszk-ii-rol-az-ukranok-ugysem-fogjak-betartani/