2015. március 8., vasárnap

Az oroszok NATO-hajókon élesben tesztelik az új elektronikai zavaróberendezést

A TVN24.pl információi szerint a Fekete-tengeren az oroszok NATO-hajókat használnak éles gyakorlatokra. A forrás szerint március 3-án, a Krím-félszigeten állomásoztatott Szu-30 és Szu-24 bombázók szimulált támadást hajtottak végre a USS Vicksburg amerikai cirkáló és a Turgut Reis török fregatt ellen. A gyakorlatok célja a NATO légvédelmi eszközeinek hatástalanítására alkalmas haditechnikai eszközök éles tesztelése volt, melyek egyelőre maximum hatékonysággal működnek. A gyakorlatok során az orosz gépek szimulált rárepüléseket hajtottak végre a Fekete-tengeren jelen lévő NATO-hajók ellen, átmenetileg hatástalanná téve a légvédelmi rendszereket és kommunikációs berendezéseket.
Ilyen éles gyakorlatok nagyon ritkán történnek csak, de a közelmúltban egy másik eset is ismertté vált, amikor az orosz gépek 2014 áprilisában hasonló szimulált támadást hajtottak végre az amerikai haditengerészet egy a Fekete-tengeren állomásozó egysége, a USS Donald Cook ellen. A hajó kapitánya "provokatívnak" nevezte az esetet. Korábban a Donald Cook legénysége felmondott, miután az általuk leírtak szerint "egy darab ócskavason" sodródtak, és a hajó valamennyi elektronikai berendezését működésképtelenné tette egy orosz elektronikai zavaróeszköz.
Hídfő.net.ru | NATO hajókon éles gyakorlat?

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/08/az-oroszok-nato-hajokon-elesben-tesztelik-az-uj-elektronikai-zavaroberendezest

CSECSENEK GYILKOLTÁK MEG NYEMCOVOT?

A DW német oldal szerint egy csecsen testvérpár is a gyilkosok között van, elfogva. A képen látható Saur nevezetű állítólag bevallotta a gyilkosságot. Részletek...


EGYRE ZAVAROSABB MAGYARÁZATOK A NYEMCOV GYILKOSSÁGRÓL
Lehet, hogy a végén tényleg megtudjuk, hogy kik ölték meg és milyen okból Nyemcovot?  Csupa kérdőjel. Ez a csecsen változat még inkább megzavarja az eddig kialakított feltételezéseket. Tulajdonképpen már nem is az az érdekes hír, hogy megölték a zsidó Nyemcovot, hanem az, hogy kik és miért? Főleg a miért érdekes, ha esetleg elfogják a valódi gyilkosokat. Ugyanis Nyemcov megölésével valószínűleg Putyin rendszerének akartak ártani, de ez végül nem sikerült.
Itt a legújabb kép az egyik csecsen elfogásáról. Valójában a kommandós fegyvere az érdekes.....
A DW szerint a csecseneknek van moszkvai hátterük és egyikük érdekes beosztásban dolgozott....Egyelőre többet nem lehet tudni.


http://amagyaroldal.hu/hirek/content/egyik-nyemcov-gyilkos-vallott

Franciaország kilépne 2017-ben az eurozónából

Hídfő.net.ru | Marine Le Pen
A Francia Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen a Financial Timesnak adott interjú során kijelentette, hogy amennyiben 2017-ben megnyeri az elnökválasztást, Franciaország kilép az eurozónából. Le Pen szerint a választások után visszatérnek a nemzeti valuta használatához, az átállás után újra a frank lesz használatban. Az elnökjelölt egyben azt is kifejtette, hogy ez Franciaország többet nyer az euró elhagyásával, mint amennyit veszít.
"Az euró elutasítása nem az egyetlen megoldás a gazdaság problémáira. Az államadósság nagy részét frankra visszük át, az adósság teljes összege változatlan marad. Ki kell jutnunk ebből a rothadó rendszerből. Mindenre új szemmel kell tekintenünk." Ugyanakkor Le Pen meg van győződve arról, hogy Franciaország kilépése az eurozóna összeomlását fogja jelenteni.
Marine Le Pen pártja a legutóbbi választásokon 25,4%-ot szerzett. A bevándorlást ellenző, az európai integrációt ellenző, és a konzervatív értékekhez visszatérő politikája miatt azonban Le Pen mostanra Franciaország legnépszerűbb politikusa lett, a közvélemény-kutatások szerint ő nyeri majd a 2017-es elnökválasztást.
http://www.hidfo.net.ru/2015/03/08/franciaorszag-kilepne-az-eurozonabol

Kilátástalanság, növekvő munkanélküliség és egyre aggasztóbb szociális helyzet jellemzi Horvátországot.

Jelentések szerint Horvátországban csaknem 55 ezer munkavállaló nem kapja meg a fizetését az elvégzett munkáért, több mint 80 ezren minimálbérért dolgoznak (100 ezer forint), továbbá 320 ezer embernek tartozás miatt zárolták a bankszámláját és 115 ezren élnek valamilyen szociális juttatásból, és ez csak egy része annak a szomorú valóságnak, amely Horvátország szociális helyzetére utal – írta a Novi List regionális napilap.
A 4 milliós országban mindössze 1,29 millió ember dolgozik fizetésért vagy anélkül, a nyugdíjasok száma pedig elérte az 1,38 milliót.
A lakosság 19,5 százaléka a szegénység küszöbén él. 15 százalékuknak arra sincs pénze, hogy kifizesse a rezsit vagy hetente kétszer húst tegyen az asztalra. A legveszélyeztetettebbek közé tartoznak az idős, egyedülálló emberek és a 65 év körüliek.
Mindennaposak a kilakoltatások
Horvát a kormány januárban hozott döntése alapján elengedik azoknak a polgároknak a tartozásait, akik legfeljebb 35 ezer kuna (1,5 millió forint) adósságot halmoztak fel a bankokkal és a közműszolgáltatókkal szemben. Mintegy 60 ezer embert érint az intézkedés, de ez nem segít azokon, akiknek már árverés alá került a háza vagy lakása. A horvát gazdasági kamara adatai szerint jelenleg 2236 ingatlan van árverés alatt, a kilakoltatások pedig mindennaposak – írta a lap.
A munkalehetőség hiánya miatt (a horvát statisztikai hivatal adatai szerint januárban 20 százalék felett volt a munkanélküliség aránya), a jobb élet reményében tömegesen hagyják el az országot a fiatalok.
(MTI)

Jacob Rotschild figyelmezteti a befektetőket

A brit befektetési bankár friss jelentésében arra figyelmezteti a befektetőket, hogy a második világháború óta a legveszélyesebb geopolitikai helyzet alakult ki a világban.
A 78 éves szakember, a befolyásos Rothschild bankár család tagja úgy látja, hogy azon a nehéz gazdasági környezeten túlmenően, amellyel a befektetők szembesülni kényszerülnek, "a második világháború óta talán a legveszélyesebb geopolitikai helyzet" alakult ki a világban - írta a The Telegraph című brit napilap.

A 2,3 milliárd fontos vagyonú RIT Capital Partners igazgatója a 2014-es évet értékelő jelentésében a globális bizonytalanság fő okai között említette "a közel-keleti káoszt és szélsőségességet, az orosz agressziót és terjeszkedést, a meggyengült Európát, amelyet rettenetes munkanélküliség fenyeget". Kitért arra, hogy Európa meggyengülését szerinte nem kis mértékben az okozta, hogy sok uniós országban kudarccal végződött a strukturális reformok kezelése.

Rothschild sokkal sötétebb képet festett, mint egy évvel korábbi jelentésében, hangsúlyozva, hogy a befektetések sorsa is bizonytalan.

A legnagyobb veszélyek közé sorolta a kínai gazdaság növekedésének lelassulását, továbbá a részvények esetleges túlértékeltségét.


MTI

EGYRE ZAVAROSABB TÓÁSÓ MONDÓKÁJA

RÓZSA FLORES „POLGÁRŐR” VOLT
TÓÁSÓ MEG „FILMEZNI” MENT BOLÍVIÁBA
A közeli napokban Lukács Csaba egy rádiós nyilatkozatában azt állította, hogy Rózsa Flores „polgárőrnek” ment ki Bolíviába. Most Tóásótól hallunk újabb meséket:
„Több ok miatt nem tudok még utazni: például nem adták vissza az útlevelem, és ezt a dokumentumot nem szeretném a bolív hatóságoknak ajándékozni. Adminisztrációs dolgokat kell intéznem, illetve a vádalkunak van egy olyan pontja, amelyről nem beszélhetek, de ez is hátráltatja a hazaérkezésem.” (MNO) Annyit megtudtunk, hogy hazai sajtóból, hogy a vádalkut a bolíviai hatóságok ajánlották fel Tóásónak, de hogy ennek mi volt a részletes tartalma azt nem tudni, máig sem. Kép: Tóásó filmezési munka közben
TÓÁSÓ JÓBARÁTJÁT RÓZSA FLOREST ÁZTATJA
„A bolív bíróság elfogadta azokat a bizonyítékokat, amelyet eddig is hangoztattam, hogy engem egy film előkészítésére hívtak Bolíviába. Az én ítéletem azt mondja ki, hogy honlapot készítettem Eduardónak, hekkerek ellen írtam programot, illetve különböző embereknek a számítógépét tartottam karban. A bíróság szerint ezek a munkák segítették egy esetleges fegyveres felkelés szervezését. Én még mindig úgy gondolom, hogy például a hekkerek ellen készített programért nem ítéletet kellett volna kapnom, hanem dicséretet. Az ügyészség és a kormány megértette, hogy minket becsaptak azok, akik Bolíviába hívtak.” (MNO)
Mi csak arra leszünk kíváncsiak, hogy hazajövetelekor Tóásó mivel magyarázza majd a fegyverekkel való fotózkodásokat? S miért a zöldhatáron szökött be Bolíviába, amikor volt útlevele? Meddig kell hallgatnia a vádalkuról? - ezt is elfelejtette a lap kérdezni.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/egyre-zavarosabb-t%C3%B3%C3%A1s%C3%B3-mond%C3%B3k%C3%A1ja

Bró-kerek a történet

"Mit szólsz ahhoz is, hogy volt a Buda Chas botrány, ahol a rendőrök kiszállása előtti éjszakán kilopták az iratokatokat, amire tanúk vannak, aztán utána a Széchényi Bank bebukása, most meg a Hungaria Zrt. pénzügyi cég bukott be? Az elsőnél 100 milliárd, vagy nagyobb összegű károkozásról beszélnek. Akinek 30 milliónál volt a takarékszöveti számláján (magánszemély, cég, alapítvány), az elköszönhet a pénzétől. Persze ezt is az adófizetők pénzéből fizetik ki az erre létrehozott alapból. Az önkormányzatok veszteségét 30 millió felett is állja a kormány persze az adófizetők pénzéből.
A Hungária Zrt.nél max 6 millió Ft-ig fizeti ki a veszteséget az állam az adófizetők pénzéből.
Lehet ez már az, amiről a CIA-s beszélt, hogy a bankok, bróker cégeknél bezárul a kör, és nem tudják folytatni a lufi tevékenységüket, amit először a piramis legalján álló emberek szívnak meg.
Igaz a buda chas és a többi vezetője se fog szerintem egy ejnye bejnyénél több megrovást kapni, ahogy pl. Antal Attila, aki a BKV botrányt követően is egy kicsit ült házi őrizetben, most ismét szabadon garázdálkodik a kamaránál. Na de nagyon durva... ha mi nem fizetnénk valamit, a házunkat, mindenünket elárvereznék...."



http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=8908


Orbán Viktor apósa, feleségének Lévai Anikónak az édesapja, Lévai István állambiztonsági ügynök volt.

Kuruc.Info

Jön az európai hadsereg?

Az Európai Uniónak közös hadsereget kellene felállítania ahhoz, hogy komolyan vehető külpolitikai szereplővé váljon, az eurózóna országainak pedig közös költségvetés-tervezésre és egy euró-pénzügyminiszteri poszt létrehozására lenne szükségük - közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a Die Welt című német lap vasárnapi kiadásának, a Welt am Sonntagnak adott interjúban.

Juncker a lapnak azt mondta, Európa a közös hadsereg felállításával képes lenne hitelesen fellépni egy tagállamát vagy egy szomszédos országot fenyegető veszélyt ellen. Ez a lépés "Oroszország számára is egyértelművé tenné, hogy komolyan vesszük az Európai Unió értékeinek védelmét" - fogalmazott.

Az Európai Bizottság elnöke szerint "úgy tűnik, külpolitikailag nem vesznek minket komolyan". A hadsereg létrehozása nemcsak ezen segítene, hanem egyúttal azt is jelezné a világ felé, hogy az EU-tagállamok között soha többé nem törhet ki háború. A projekt - amely nem lenne a NATO konkurenciája - emellett pénzügyi szempontból is hasznos lenne, mivel a közös fejlesztéseken és beszerzéseken keresztül spórolhatnának az európai államok - mondta Juncker.

A közös európai haderő terve egyébként az 1950-es években merült fel először, de azóta sem valósult meg, bár az EU formálisan rendelkezik a tagállamok által kiállított gyorsreagálású hadtestekkel.

Az interjúban Juncker arról is beszélt, hogy szerinte az eurózóna országainak közös költségvetés-tervezést kellene bevezetniük, és egy közös pénzügyminiszter kinevezése is indokolt lépés lenne. Ehhez azonban a szerződések módosítására van szükség, és így arra, hogy a tagállamok hajlandóak legyenek lemondani szuverenitásuk egy további részéről - tette hozzá.

Az Európai Bizottság elnöke azt is leszögezte, hogy Görögország "soha nem fog kilépni" az eurózónából. Athén állítólagos súlyos pénzzavaráról, illetve egy esetleges harmadik görög mentőcsomagról Jean-Claude Juncker azt mondta, "ismerjük Görögország pénzügyi szükségleteit, de nem fogok nyilvános spekulációba bocsátkozni konkrét számokról".
hír24
Amennyiben a Mammonhatalom megindítja a fegyverszállításokat, az orosz hadsereg…-hát hogy úgy mondjuk, elkezd működni Maradék-Ukrajna területén. Meg sem állva Rómáig. És mondott még valamit Putyin elnök. Ez megint fájó dolog. Államosítani fognak minden amerikai meg Nyugat-európai beruházást Oroszország területén. Úgy nagyjából hétszáz milliárd amerikai dollárra rúg. Pédaként megemlítve a Naberezsnyje Cselnyiben megejtett Volkswagen beruházást. Ami megintcsak néhány milliárd euros havária lenne! Gerascsenko szerint ezek miatt a dolgok miatt fáznak az amerikaiak Nyalókakirály banditaserege fölfegyverzésétől.



Diktatúrába fordul az Európai Unió: Juncker európai hadsereget akar

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke felhívást tett egy európai hadsereg megalapítására. "Egy ilyen hadsereg segítene létrehozni a közös külpolitikát és közös biztonságpolitikát" - idézi a Welt am Sonntag. Juncker nyilatkozatából látható, szerinte a legjobb módja annak, hogy az Európai Unió tagállamai a Brüsszel által előírt külpolitikát folytassák, az a tagállamok terrorizálása egy közös európai hadsereggel, a tagállamok katonai ellenőrzés alatt tartása. Juncker szerint egy ilyen "európai hadsereggel" az Európai Unió képes lenne az EU szomszédos országaiban reagálni az esetleges veszélyekre.
Hídfő.net.ru | Európai hadsereg?
Szemtanúi lehetünk annak, amint egy újabb hanyatló birodalom - a nyugati civilizáció - diktatúrába fordul. Az eurozóna szétesés előtt áll, az Európai Unió perifériaállamai Moszkva felé közelednek, Brüsszelt közutálat övezi, és a következő két parlamenti ciklusban Európa-szerte az Európai Uniót ellenző pártok jutnak hatalomra. Ilyen feltételek mellett egy európai hadsereg megalapítása azt jelenti, hogy az Európai Unió diktatúrába fordul, katonai erővel akarják a széteső rendszert egyben tartani.
Az európai "belpolitika" diktatúrába fordulásán felül azonban nem megnyugtató az a gondolat sem, amit ez a külpolitika vonatkozásában jelent. Az Európai Unió jelenleg egy az óceánon túlról parancsolgató imperialista hatalom irányítása alatt áll, és mindezt csak a felemelkedőben lévő új hatalmi pólus tudja ellensúlyozni. Washington nyomására az Európai Unió épp megsemmisíti az európai gazdaságot, mindezt amiatt, hogy Oroszországban a boltokban drágább legyen az élelmiszer. Ameddig az Európai Unió Washington irányítása alatt van, egy európai hadsereg nem csak a tagállamokra jelent terrorfenyegetést, de veszélyt jelent a világ valamennyi szabad nemzete számára.
http://www.hidfo.net.ru/2015/03/09/diktaturaba-fordul-az-europai-unio-juncker-europai-hadsereget-akar


Az euró-szkeptikusok egyike a következőképpen fogalmazta meg véleményét a kérdésben:
„Mindannyian láthattuk, milyen káoszt okozott az EU a gazdaságban, hogyan bízhatnánk rá ezek után a védelmet is?”
Az EU rendkívül megosztott abban, hogy miként kezelje az egyre nyíltabban fellépő Oroszországot:
„Az Európai Bizottság elnöke egy EU hadsereg felállítására szólított fel, hogy az Unió megmutassa Oroszországnak „mennyire komolyan gondolja az európai értékek védelmét.”
A német Die Welt-nek adott interjúban Jean-Claude Juncker, az EU végrehajtó szervének vezetője azt mondta, hogy az EU hadsereg végre „hihető választ adhatna a tagállamok vagy az EU bármelyik szomszédjának békéjét veszélyeztető incidensekre.”
Úgy gondolja, hogy a NATO nem nyújt elegendő védelmet, mivel nem minden tagállam része a szervezetnek.
Egyes tagállamok, például Észtország, Lettország és Litvánia, szigorúbb lépéseket várnak keleti szomszédukkal szemben, ugyanakkor egyes nagy tagállamok megosztottak az EU hadsereg felállítását illetően. Számos német politikus, bár óvatosan, de üdvözli az ötletet, míg a britek sokadszorra is elutasítják. (TheGuardian)
A britek köszönik, nem kérnek belőle…
A brit kormányszóvivő a következőket nyilatkozta vasárnap:
„Álláspontunk kristálytiszta: a védelem nemzeti, nem pedig EU felelősség. Esélytelen, hogy egy európai hadsereg felállításával kapcsolatos álláspontunk bármikor is megváltozzon.”
A németek benne lennének…
„Támogatom Juncker javaslatát az EU hadsereg felállítására, amennyiben ez a tagállamok saját hadseregeinek felszámolását jelentené és amennyiben az új hadsereget az Európai Parlament irányítaná,” írta egy Twitter üzenetben Jan Philipp Albrecht, a német zöld párt képviselője.
A német védelmi miniszter pedig a következőket nyilatkozta:
„A hadseregek ilyetén összefonódása, azzal, hogy idővel egy európai hadseregünk is lehet, a mi jövőnk.”
Elvben már létezik valami, ami hasonlít egy uniós hadsereghez, de nem nagyon akar működni. A tagállamok 1998-ban kezdtek el kacérkodni a közös biztonság- és védelempolitikával, 2007 óta pedig papíron létezik egy 60 ezer fős gyorsreagálású erő. Ebbe a tagállamok ajánlottak fel már létező egységeket, hogy szükség esetén rendelkezésre álljanak, de még a harcképessé nyilvánítás után is rengeteg hiányosság maradt, hogy uniós színekben együtt vessék be őket. Talán nem csoda, hogy ennek eddig a lehetősége se nagyon merült fel.
EU-Battlegroups
Forrás: zerohedge.com
http://idokjelei.hu/2015/03/a-nato-nem-eleg-juncker-eu-hadsereget-akar-oroszorszag-ellen/

A francia titkosszolgálat asszonyai

A terrorizmus ellen harcolnak, ellenséges országokba szivárognak be, család és munka között ingáznak, s mindezt a legnagyobb titokban teszik. Ráadásul nőként. A Madame Figaro című hetilapnak sikerült az, ami eddig még senkinek: exkluzív interjút készíthetett a francia titkosszolgálat (DGSE) tizenöt női munkatársával, felfedve ezzel „a titkot”: milyen is valójában a női „top secret”-ügynöklét. A Hetek cikke.

A titkosügynök szó hallatán valószínűleg sokunknak James Bond jut az eszébe, és a tőle elválaszthatatlan női kémkarakterek. Ám a valóság – szokás szerint – merőben más képet mutat, mint a filmvászon. A csábítás és a harisnyatartóból előrántott pisztoly helyett ebben a szakmában csakis a színtiszta szakértelem fegyverét bevetve járhat sikerrel a gyengébbik nem képviselője. De mégis hogyan válhat egy nő manapság a titkosszolgálat tagjává?

„24 évesen válaszoltam egy rejtélyes hirdetésre: »Nagy intézmény keres szakértőket nemzetközi kapcsolatok területén« – magyarázza egy 47 éves ügynöknő, aki részlegvezető a francia hírszerzésnél. – Engem, aki egyetlen kémregényt soha még csak ki sem nyitottam, a francia titkosszolgálatba toboroztak anélkül, hogy tudtam volna róla!” – meséli. Manapság azért már más a helyzet. A jelentkezőknek felvételi vizsgát kell tenniük. Egy speciális kiképzésen vesznek részt, melynek során elsajátíthatják a kémkedés csínját-bínját: lövészet, két, sőt három idegen nyelv folyékony használata, önvédelem és a lelki manipuláció eszközei mind a tananyag részét képezik. Emellett autentikus szituációkban kell helytállniuk, mint például a nyomon követés kijátszása, vagy éppen egy idegen bizalmának a megszerzése. A színészi véna tehát nem árt ebben az esetben. „A férfit, akit követtem, egy hotelben szem elől veszítettem. Így eljátszottam a recepciósnak a kétségbeesett feleséget, aki a csapodár férjét keresi, és bejött!” – vallja be egy 41 éves alezredes, aki az illegális bevándorlások ügyéért felel.

sokaknak james bond jut az eszébe...Sokaknak James Bond jut az eszébe...
Amint valaki a csapat részévé válik, már gyakorolhatja is a tanultakat – a magánéletben és a munkában egyaránt. Szóba sem jöhet a kollégák bemutatása vagy munkahelyi anekdoták megosztása a barátokkal. „Amikor leakasztasz egy kémmelót, frusztráló, hogy nem beszélhetsz róla a barátaidnak. De idővel hozzászoksz” – állítja a hölgy. És hogy mi a titok nyitja? Állítsuk be érdektelennek a munkánkat, ha túl kíváncsi beszélgetőpartnerre akadtunk.

A titkok mégis a házastárssal való kapcsolatra nehezednek leginkább. Hiszen ezek az asszonyok a munkahelyi nehézségeiket és örömeiket nem oszthatják meg férjeikkel, így hát a munka nemigen szerepel az aktuális beszédtémák között. A könnyű csevej műfaja azonban nem könnyű, ha valaki nap, mint nap az erőszak és a borzalom számtalan formájával kénytelen szembesülni. „Esténként, miközben kocsikázok hazafelé, kiürítem a fejemet – meséli egy másik ügynök. – Az, hogy válaszfalat állítok föl, segít abban, hogy ne terheljem túl a házastársamat a munkahelyi gondjaimmal. Hétvégenként futok, hogy oldjam a stresszt” – teszi hozzá. A párok azonban sokszor nehezen viselik ezt a nyomást, így gyakoriak a válások.

A gyerekek általában kamaszkorukra tudják meg az igazságot. „Eltitkoltam a fiam elől, nehogy erről beszéljen a szünetekben – meséli egy 49 éves terrorizmusellenes elemző. – 15 éves korában vallottam be neki. Teljesen fel volt háborodva, és azt válaszolta: hazudtál nekem! Végül megértette.” De olyan is előfordult, hogy az ügynökszülők gyerekei nevetésben törtek ki a töredelmes vallomást követően. Mert hát, pocakosodó édesapjuk egyáltalán nem hasonlított James Bondra…

Családanyák életveszélyben

Vannak, akik ellenséges terepen folytatnak kettős életet. A 44 éves „Charlotte” Közel-Keleten ilyen küldetést teljesít. Nappal protokolláris rendezvényeken vesz részt a nagykövetségen, éjszaka pedig fátylat ölt, és „Nour”-rá válik, egy egyszerű arab asszonnyá a környező negyedekből. Bélésbe varrt diktafont hord magánál, hogy elcsíphesse a beszélgetéseket.

„Dzsihádista csoportokba szivárgok be, hogy hozzájuthassak nevekhez, röpiratokhoz, hivatalos közleményekhez, bármihez, ami információval szolgálhat arról, hogyan működnek ezek a csoportok. Aztán rejtjeles üzenetet küldök Párizsba.” Ahhoz, hogy valakit forrásként megnyerjen, a bizalom kialakítását tartja a legfontosabbnak – szemben a James Bond-féle történetek nyomásgyakorlási módszerével, ami tízből csupán egy esetben működik. „Nemrég úgy tettem szert egy forrásra, hogy felajánlottam neki, hogy a beteg gyermekét Franciaországban ápoltatom” – meséli. A dzsihádistákkal szembeni harcban pedig inkább előnyt jelent, ha valaki nő. „Amint a bizalmatlanság megszűnik, némelyek saját testvérüknek tekintenek. Mivel nő vagyok, nem látnak bennem fenyegetést.”

Felmerül persze az erkölcsi dilemma kérdése is. Hiszen egy titkosügynöknek, amellett, hogy családja, barátai előtt titkolózni kötelessége, törvénytelen dolgokat kell végrehajtania. A meghátrálás azonban szóba sem jöhet. Érdekes paradoxonnak tűnhet, de szakértők szerint épphogy sziklaszilárd egyenesség és becsületesség kell ahhoz, hogy valaki áthágja a törvényt – egy magasabb érdek nevében. Charlotte sincs ezzel másképpen. A terepen bárkinek a barátjává tud válni, legyen szó bűnözőkről vagy kétes hírű üzletemberekről. „A munkámba szemernyi érzelmet sem viszek be. Az információk, amelyekhez hozzájutok, segítenek abban, hogy túszok szabaduljanak ki, merényletek hiúsuljanak meg. Ez büszkeség számomra.”

A Homeland, a The Americans és a Zero Dark Thirty után újabb, ezúttal francia alkotás készül megeleveníteni a női kémlét egy kis darabkáját. A Le Bureau des légendes (A legendák irodája) című sorozat tavasszal debütál Franciaországban.

atv

Új harceljárást honosítanak meg Valcmanék Donbasszban?

Donbassz viszonylagos csendességét azért néha-néha megtöri egy robbanás zaja. Mintegy figyelmeztetésül, hogy a jelenlegi csend az csak egyfajta kegyelmi állapotnak tekinthető, de nem békének.
Tegnap kora este Mihajlovka határában egy rádiótávirányítású pokolgéppel merényletet követtek el Alekszej Mozgovoj népköztársasági zászlóaljparancsnok ellen.
Az éppen Luhanszkba igyekvő legendás hírű “Призрак”-zászlóalj parancsnoka könnyebben megsebesült a robbanásban, amelyben egyébként senki sem halt meg. Alekszej Mozgovoj sebeit az alcsevszki kórházban összevarrogatták, ellátták, és azt követően azonnal munkába is állt.

Kijevben gyorsan-nagy örvendezések közepette-egy “Тени”-nevezetű diverzánsbanda be is jelentette Mozgovoj halálhírét, büszkélkedve azzal, hogy ők csinálták a dolgot.
Most viszont gondban lehetnek!-nem is kicsiben. Ha látták esetleg Mozgovoj videoüzenetét?-van némi okuk aggódni egészségük miatt! Meglehetősen vékony jégre merészkedtek. A merényleteket általában erőteljes kutakodások szokták követni. Az elkövetők után. És általában meg is találják az elkövetőket a kutakodók. Ami az álmoskönyvek szerint nem jelent hosszú életet. Az elkövetőkre nézve.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/08/uj-harceljarast-honositanak-meg-valcmanek-donbasszban/

Szaúd-Arábia lett a világ legnagyobb fegyverimportőre (A cikk legalább ötévet késett)

Szaúd-Arábia lett tavaly a világ legnagyobb fegyverimportőre, megelőzte Indiát, amiben szerepe van Irán ambícióinak - jelentette vasárnap a globális fegyverkereskedelmet elemző IHS cég.
A szaúdiak a 2013-as összegnél 54 százalékkal többet, 6,5 milliárd dollárt költöttek tavaly fegyverre, míg India 5,8 milliárdot. Az idén pedig 52 százalékkal többet, 9,8 milliárd dollárt fog költeni az arab ország, mint tavaly, vagyis hetedét annak, amennyit az egész világ költ fegyvervásárlásra - véli az IHS az általa megismert tervek alapján.

Szaúd-Arábia és más közel-keleti országok növekvő fegyvervásárlásának az Egyesült Államok volt a haszonélvezője tavaly: 8,4 milliárd dollár értékben adott el a térségben, a 2013-as 6 milliárd után. Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek együtt 8,7 milliárd dollár értékben vett fegyvert tavaly, többet mint egész Nyugat-Európa.

John Kerry amerikai külügyminiszter csütörtökön Rijádban kijelentette: az Egyesült Államok az iráni atomprogramról szóló tárgyalások ellenére is fel fog lépni Teherán más közel-keleti országok destabilizálására irányuló lépései ellen, és nem készül a nukleáris kérdéseken túlmenő alkut kötni az iszlám köztársasággal. A Perzsa-(Arab-)öböl országai - hasonlóan Izraelhez és a nyugati országokhoz - attól tartanak, hogy Irán atomprogramja valójában nukleáris fegyverek kifejlesztését célozza. Ezt Teherán tagadja, és azt állítja, hogy programja békés célokat szolgál. A szunnita Szaúd-Arábia a síita Iránt tartja legnagyobb riválisának a térségben. A két állam a térség konfliktusaiban rendre az ellenkező oldalt támogatja. Rijád attól tart, hogy amennyiben csökkentik a nemzetközi nyomást Iránon, Teherán még aktívabban beavatkozik a régiós kérdésekbe.

Szaúd al-Fáiz herceg, Szaúd-Arábia külügyminisztere a csütörtöki találkozót követően azt mondta, Irán "a terrorizmust támogatja és országokat száll meg" a térségben. Szerinte ennek példája az iraki hadsereg síita fegyveresek támogatásával történő előrenyomulása Tikrítnél. Egyenesen úgy fogalmazott, hogy "Irán éppen elfoglalja Irakot".

MTI