2015. január 30., péntek

Orosz bombázók a La Manche csatorna felett és új NATO-egységek Európában

bombázók
Vlagyimir Putyin orosz elnök nem arról ismert, hogy meghátrálna az országának gazdasága ellen hozott szankciók elől. Ehelyett inkább retorikáján és katonai lépésein is változtatott.
Ennek egyik legújabb példája egy pénteki incidens, amellyel sokak szerint azt kívánta jelezni a nyugat felé, hogy bármire készen áll saját érdekeinek védelmében:
Két orosz bombázó húzott el a La Manche csatorna fölött szerdán, úgy, hogy eközben jeladóikat kikapcsolták. A brit légierő elfogó vadászgépei kísérték a brit légtér határáig a két orosz gépet. Az eset miatt London bekérette az orosz nagykövetet, aki később azt mondta: nem sértették meg Nagy-Britannia légterét, és a két gép rendszeres őrjáratot teljesített.
Polgári repülőgépek útvonalát is módosítani kellett a berepülés miatt. Az orosz vadászbombázók transzponderek, vagyis automata válaszjeladókat kikapcsolva repültek, így a katonai radarral nem vették észre őket. Tavaly a NATO több mint 100 esetet rögzített, amikor orosz katonai gépeket észleltek, háromszor többet, mint 2013-ban. (Mandiner)
Egy tavalyi eset során hasonló berepülés történt az Egyesült Államok nyugati partja mentén, amikor is az orosz gépek Alaszkától egészen Kalifornia vonaláig repültek. Egyesek szerint Oroszország egy olyan új fegyvert tesztelhet, ami képes működésképtelenné tenni az amerikai légiirányító rendszereket.
Pontosan a pénteki incidens napján Mihail Gorbacsov, volt szovjet vezető arról beszélt, hogy Oroszország és az Egyesült Államok között egy új hidegháború zajlik, ami azonban bármikor forróvá válhat, amennyiben a két ország közötti feszültségek tovább mérgesednek.
Vlagyimir Putyin hasonló megjegyzéseket tett tavaly októberben:
Azzal vádolta Barack Obamát, hogy „ellenséges” hozzáállásra helyezkedett, amikor Oroszországot a világ veszélyforrásának nevezte az Egyesült Nemzetek szeptember 24-i összejövetelén.
„Reméljük, hogy partnereink rájönnek, mennyire hiábavaló erőfeszítés Oroszország zsarolása és emlékezni fognak, milyen következményekkel járhat a stratégiai stabilitás számára a legnagyobb atomhatalmak közötti viszálykodás.”
Putyin felidézte, hogy Barack Obama szerint az Európában tapasztalható orosz agresszió az „emberiségre leselkedő három legnagyobb veszélyek egyike” az Ebola vírus és az Iszlám Állam mellett.
„Az orosz gazdaság egész ágazatait sújtó szankciók és ezek a megjegyzések kimerítik az ellenséges hozzáállás fogalmát,” mondta Putyin.
helipadsAz Oroszország egyik nyugatellenes szövetségesének számító Kína is bátor lépéseket tesz. A Nanji szigetekről készült legújabb műholdfelvételek szerint egy új töltőállomás komplexum épül ott, amelynek elrendezése és helyszíne arra enged következtetni, hogy Kína egy Japán elleni konfliktusra készülhet. Egy Kalifornia partjai mentén 2010-ben észlelt rakétakilövést is Kínának tulajdonítanak, ami egyes megfigyelők szerint azt jelzi, hogy Kína is elszánta magát egy globális konfliktusra, amennyiben az szükségessé válik.
Miközben a gazdaság helyzete az óceán mindkét partján romokban hever, Oroszország és az Egyesült Államok is európai pozíciójának erősítésén dolgozik. Egy néhány napja felbukkant felvétel szerint Ukrajnában már amerikai katonák is jelen vannak, egy tegnapi hír szerint pedig a NATO új állandó egységeket tervez telepíteni Lengyelországba, Romániába, Bulgáriába és Magyarországra:
A NATO több térségbeli tagállam mellett Magyarországon is új állandó egységet telepíthet egy tervezet szerint, amelyet február elején vitatnak meg az észak-atlanti szövetség védelmi miniszterei – írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnapi német lap. A beszámoló szerint a balti államokban, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és Magyarországon egy-egy kisebb, nagyjából 40 fős egységet telepítenek, fele-fele arányban a fogadó állam és a NATO katonáiból.
A NATO-csapatok integrációs egysége (NATO Force Integration Unit) nevű alakulatok feladata a szövetség lándzsahegyének nevezett (Spearhead Force) új közös harci egység fellépésének szervezése lesz a szövetség keleti határvidékén. A Spearhead Force létrehozásáról a tavalyi NATO-csúcstalálkozón döntöttek. Az úgynevezett nagyon magas készültségi szintű, több ezer fős egység 2016-tól működik majd és akár két napon belül bevethető lesz bárhol a világon kollektív védelmi, illetve válságkezelő feladatok végrehajtására a walesi Newportban tartott csúcson elfogadott terv szerint.
Nem tudni, hogy az erőfitogtatás megmarad-e ezen a szinten, mindenesetre aggasztó, hogy az atomfegyverek témája is a lehetőségek közé került, főleg, ha megnézzük, hogy kiknek áll hatalmában ezek bevetése.
Források: shtfplan.com, zerohedge.com
http://idokjelei.hu/2015/02/orosz-bombazok-a-la-manche-csatorna-felett-es-uj-nato-egysegek-europaban/

HAZAI HÍREKBEN ELHALLGATJÁK A GÖRÖGÖK TETTEIT AZ EU ELLEN

Azért az nem semmi, hogy a You Tube nevű legnagyobb csatorna a mai első számú reklámjában azt a videót reklámozta, ahol az új görög pénzügyminiszter (jobboldali kopasz fiatalember) bejelenti az EU-ban, hogy nem kérnek a cionista „trojkából”, vagyis az:
  • EU bűnözőkből
  • EU Központi Bank bűnözőkből
  • IMF bűnözőkből.
A DW képen az látszik, amikor a görög lefestette, hogy nem kérnek a trojkából, balra az EU-s ürge ahogy fogadta a bejelentést..

A videón azt látni, ahogy beolvas a görög az EU bizottság előtt, majd a végén a mellette lévő szemüveges férfinak kezet nyújtott, de az alig akarta elfogadni.
KÖVESSÜK A GÖRÖG UTAT
A görögök tették a legmerészebb lépést a múlt héten, amikor kirúgták az összeesküvés rabszolga kormányt, és megválasztottak egy olyan vezetést, amely megígérte, hogy véget vet az adósrabszolgaságnak. Az oroszok sem maradtak el sokkal, amikor felvették a kesztyűt, és egy teljes körű hadjáratot indítottak az összeesküvés zsoldos hadserege ellen Kelet-Ukrajnában. Továbbá az összeesküvés rabszolga kormányt a múlt héten megdöntötték Jemenben, mely a szaúd-arábiai olajmezők mellett található, amint a szaúdi Abdullah király meghalt. Az európai bankrendszernek is súlyos zavarai voltak az Európai Központi Bankkal, mely kikényszerítette, hogy több mint egy trillió eurót bocsássanak ki látszólag azért, hogy fellendítsék a gazdaságot, de valójában amiatt, hogy megakadályozzák az európai bankrendszer teljes összeomlását.(ujvilagtudatblog-ból)
ELÉG VOLT A „JUNCKEREKBŐL”
Egyre többen ismerik föl már nálunk is, hogy Amerika és Izrael után az EU a legnagyobb bűnöző, de ez utóbbiak a pénzügyi bűnözéssel akarják leteperni a kis országokat. Első célpontjuk a görögök leverése  volt, s utána jöttünk mi. Most Orbán szeretne jófiú lenni az EU-ban és az oroszoknál is, de ez nem fog menni. Valószínű, hogy Putyin látogatása után tisztább képet látunk Orbán következő lépéseiről.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/hazai-h%C3%ADrekben-elhallgatj%C3%A1k-g%C3%B6r%C3%B6g%C3%B6k-tetteit-az-eu-ellen

Moszkva pénzügyi segítséget nyújt Görögországnak

Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter bejelentette, Oroszország készen áll arra, hogy pénzügyi segítséget adjon Görögországnak. Moszkva mentőövet adhat az újonnan megválasztott görög kormánynak, ha az gazdasági offenzíva alá kerül, amiért nem fogadja el a Washington által, az Európai Unió nevében hozott szankciókat. "Bármilyen helyzetet elképzelhetőnek tartunk. Ha egy ilyen kérelmet beadnak az orosz kormánynak, mindenféleképpen megfontoljuk, de figyelembe vesszük a Görögország és Oroszország közti kétoldalú kapcsolatok valamennyi faktorát."
Hídfő.net.ru | Anton Sziluanov
A görög Sziriza kormány döntést hozott arról, hogy véget vet a megszorítások politikájának és újratárgyalja az államadósság visszafizetését. Görögország február 28-ig kezd tárgyalásokat az Európai Unióval a "mentőöv" következő hitelrészletéért, amit a korábbi kormány - újraválasztása esetén - a Brüsszel által elvárt intézkedések meghozataláért cserébe kapott volna. Ha Athén nem kapja meg a forrásokat, bejelentik az államcsődöt, mert az ország képtelen lesz törleszteni adósságait. 2010-ben és 2014-ben két "mentőövet" kapott Görögország, összesen 240 milliárd euró értékben.
Sziluanov üdvözölte Görögország döntését a szankciók elutasításával kapcsolatban, és pragmatikusnak, gazdaságilag megalapozottnak nevezte Athén állásfoglalását.
A nyugati propaganda szerint romokban heverő Oroszország készen áll anyagi segítséget nyújtani azon országoknak, melyek a Washingtontól való függetlenedés, a nemzeti szuverenitás helyreállítása miatt gazdasági nyomásgyakorlás alá kerülnek.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/30/moszkva-penzugyi-segitseget-nyujt-gorogorszagnak

Döntöttek: a nőket is besorozzák Észak-Koreában

A nőkre is kiterjesztette a kötelező sorkatonai szolgálatot Észak-Korea januártól, mivel az 1990-es évek éhínségei miatt mára nincs elég besorozható fiatal férfi az országban.

A 17 és 20 év közötti nőknek 23 éves korukig, azaz a besorozáskori életkoruktól függően 3-6 évig kell szolgálniuk. Az észak-koreai hadsereg egymillió fősre becsült állományának már eddig is nagyjából ötödét adták a nők, de idáig önkéntesen jelentkezhettek a hadseregbe. A férfiak számára egyébként tíz év a kötelező sorkatonai szolgálat időtartama.

Az intézkedés hátterében a csecsemőhalandóság és az alacsony születésszám áll, ami az 1994 és 1998 közötti, becslések szerint mintegy 3,5 millió halálos áldozatot követelő éhínségre vezethető vissza. Emiatt ma a szükségesnél jóval kevesebben vannak a besorozható férfiak, és az esetleges katonahiányt a nők behívásával akarja elkerülni a hadsereg vezetése.

MTI

Kezdődik!

A svéd Epicenter irodaházban vadonatúj technológiát használnak, a kéz bőre alá ültetett chipet. A mindössze rizsszemnyi chip rádióhullámokkal működik, és hamarosan az irodaházban dolgozó 700 ember közül többeknek is felajánlják a lehetőséget, hogy így helyettesítsék azonosítókártyájukat.
Hosszabb távon nemcsak az ajtók nyitásához és a fénymásolókhoz használhatják, hanem például fizethetnek is vele a büfében.

Az irodaház hivatalos megnyitóján a fejlesztő cég vezetőjébe a színpadon ültettek be egy chipet. Az új kütyüt a BBC tudósítója is kipróbálta, és beszámolója szerint a beültetés, amit egy tetoválómester végzett, csak minimális fájdalommal járt, nem többel, mint egy injekció.

A bőr alá ültetett chipeket egyre szélesebb körben használják. Van köztük, amely adatokat, például névjegyet tárol, amelyet aztán a partner leolvashat egy okostelefonnal. Ilyet kapott az újságíró is. Általánosságban pedig a chip kiváltja a jelszavakat, a PIN kódokat, és egy sor műveletet érintéssel is kivitelezhetővé tesz. Egyre több információt lehet így tárolni, és a kutatók azt remélik, hogy hamarosan az egészségügyben is hasznosítható lesz az új technika.
(vs)
Bal-Rad komm: Kezdődik hát a rémálom. Csak mint egy injekciószúrás. “Tartsa a popóját a kedves beteg! Szuri lesz!”
És honnan tudja azt majd a “kedves beteg”, hogy nem-e egy OLYAN chipet is beleültetnek, ami…
Ami jelzi a KÍVÁNCSISKODÓNAK, hogy éppen hol jár, mit csinál, kivel beszél, meddig tart…?
Aztán a “vevőkészüléknél” ülő VALAKI megnyomja a “kikapcs” gombot. És egy hirtelen-ám fölöttébb hatásos-szívroham kiiktatja a “kedves beteget”! Mert már öreg, vagy beteg, VAGY NEM ELÉGGÉ HASZNOS! VAGY MERT A KÍVÁNCSISKODÓ ÚGY GONDOLJA, hogy a “kedves beteg” rá nézve veszélyes!Ebbe az irodaházba már megcsippelve mész be

„És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.”  – Jelenések 13:16-18
Ahogyan azt sokszor megjegyeztük, egyelőre nem tudni, hogy a Jelenések könyvéből fent idézett prófécia beteljesedését milyen technológia hozza el, de az odavezető út egyre kivehetőbb manapság.
Szeretnél bejutni az irodádba, felszállni a buszra vagy venni egy szendvicset? Manapság egyre jobban hozzászokunk, hogy az ilyen apróságokat egy egyszerű kártyaérintéssel is elintézhetjük. Az egyik legújabb és legmodernebb svéd irodaház azonban egészen új megközelítéssel próbálkozik: egy bőr alá ültetett csippel.
Felicio Costa, az irodaházban tevékenykedő egyik cég alkalmazottja, reggelente munkába érkezve csak feltartja a kezét a belépéshez. Az épületen belül is pontosan ezt teszi, ha be akar jutni a saját cége által bérelt területre, sőt még a fénymásolót is egy kézmozdulattal indítja el.
Ennek oka, hogy kezének a bőre alatt egy apró, rizsszem méretű rádiófrekvenciás azonosító, azaz RFID csip található. Hamarosan az irodaház összesen 700 bérlőjének/dolgozójának felkínálják a csip beültetés lehetőségét. A helyiségekbe történő bejutás és a fénymásolók használata mellett az üzemeltetők egyéb szolgáltatásokhoz is ígérnek csipes hozzáférést, köztük az épületen belüli étteremben történő fizetést.
Az irodaház hivatalos megnyitóján a fejlesztő cég vezérigazgatója a színpadon élőben kapta meg saját csipjét. Úgy döntöttem, hogy ha tényleg szeretném megérteni és magamévá tenni ezt a technológiát, kénytelen vagyok lenyelni a keserű pirulát és megcsippeltetni magam.
A folyamatot svéd bio-hekkerek egy csoportja koordinálja, így az én csipemet is egyik ijesztő kinézetű tetováló művész kollégájuk ültette be.
„A folyamatot svéd bio-hekkerek egy csoportja koordinálja, így az én csipemet is egyik ijesztő kinézetű tetováló művész kollégájuk ültette be.”
„A folyamatot svéd bio-hekkerek egy csoportja koordinálja, így az én csipemet is egyik ijesztő kinézetű tetováló művész kollégájuk ültette be.”
Először megmasszírozta, majd lefertőtlenítette a hüvelyk és mutató ujjam közötti bőrt. Megkért, hogy vegyek nagy levegőt, miközben egy tű segítségével bejuttatta a csipet. Egy pillanatnyi fájdalmat éreztem csupán, nem többet, mint bármilyen más injekció esetében és már rajta is volt a tapasz a kezemen.
Mielőtt élesben is kipróbáltam volna a csipemet, szerettem volna többet is megtudni a technológia mögött rejlő gondolkodásmódról. Hannes Sjoblad, akinek elektronikus névjegyét egyenesen a kezébe ültetett csipről lehet leolvasni bármilyen okostelefonnal, az „ügyvezető bomlasztó” titulust viseli a fejlesztő cégnél.  Megkérdeztem, hogy az emberek tényleg ennyire közel akarnak-e kerülni a technológiához:
„A legtöbben már most is folyamatos kapcsolatban vagyunk a technológiával. Ma ez egy kicsit zűrös még. Egy rakás pinkódra meg jelszóra van szükség hozzá. Nem lenne sokkal egyszerűbb, ha az embernek csak egy kézlegyintésbe kerülne mindez? Szerintem ez nagyon intuitív.”
Amikor végül magam is leteszteltem a csipet, úgy találtam, hogy egyáltalán nem intuitív. Ahhoz, hogy a fénymásolót használjam például, teljesen idétlen pozícióba kellett csavarjam a karom, és bár egyesek az épületben alig várták, hogy megkapják a csipjüket, mások nagyon gyanakodva fogadták a kezdeményezést.
„Kizárt dolog!” – válaszolta egy fiatalember arra a kérdésemre, hogy csatlakozna-e a programhoz. Egy idősebb hölgy kicsit pozitívabban állt hozzá, de semmi értelmét nem látta annak, hogy megcsippeltesse magát csak azért, hogy be tudjon jutni egy helyiségbe.
Hannes Sjoblad szerint azonban a Svéd Biohekker Csoportnak egy másik célja is van a kezdeményezéssel, mégpedig az, hogy felkészítse az embereket arra, amikor már mások akarnak majd megcsippelni bennünket:
„Szeretnénk megérteni a technológiát, mielőtt a megacégek és az állam elő nem áll az ötlettel, hogy mindenkibe csipet kell ültetni. Adóhatósági csip, Google csip, Facebook csip…”
Szerinte csak így, alaposabb tudás birtokában lehetünk képesek megkérdőjelezni a technológia bevezetésének módját.
Még mindig fájó kézzel és az elérhetőségeimmel a bőröm alatt nyugvó csipen tértem vissza Angliába. Nem sok hasznát veszem, de bizonyára kifinomultabb csipek váltják majd fel a jelenleg használt viselhető technológiákat, mint a fitness karkötőket vagy az érintésmentes fizetési módszereket és valamennyien hozzászokunk majd testünk kiterjesztéséhez. Sok lehetőség rejlik a technológiában, persze, hogy a bőr alatt viselt eszközök mennyire válnak elfogadottá a társadalomban, az egy egészen más kérdés.
http://idokjelei.hu/2015/01/ebbe-az-irodahazba-mar-megcsippelve-mesz-be/

Volner: Magyarország saját határait kell védje

"Egy specializált rendészeti egység az, ami a leghatékonyabban tud tenni az illegális bevándorlás, vagy éppen az ország biztonságát veszélyeztető emberek itteni letelepedése vagy éppen zöldhatáron történő átszökése ellen." Volner János, a Jobbik alelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kifejtette, hogy az amerikaiak rablóháborúi miatt, a NATO-ban tett szerepvállalásainknál fogva Magyarország a terroristák potenciális célpontja lehet, a terrorcselekmények elkövetését pedig megkönnyíti, hogy az ország határai nyitottak a schengeni övezet felé. A Jobbik álláspontja, hogy Magyarország vissza kell lépjen a NATO-ban tett szerepvállalásokból, és a magyar honvédség újra a szó eredeti jelentésének értelmében a hon védelmét kell szolgálja.
Hídfő.net.ru | Volner János
Volner szerint az 1848-as forradalomban kitűzött célok ma is érvényesek, vagyis, hogy a magyar katonák a magyar határokat védelmezzék, és az idegen földön szolgáló magyar katonákat haza kell hívni, a határvédelmet pedig meg kell erősíteni és újra fel kell állítani Magyarország teljes határvonalán.
A műsorvezető azon vádjára, miszerint a Jobbik és a Fidesz egymással versenyezve próbál politikai hasznot kovácsolni a bevándorló-kérdésből, az alelnök emlékeztetett, hogy "Országgyűlési képviselő: ez a szó azt jelenti, hogy azért küldenek valakit az országgyűlésbe, hogy képviselje az emberek érdekét. Például azoknak az embereknek az érdekét is képviselje és próbáljon megoldást találni a problémáikra, akik egy menekülttábor közelében élnek."
Az ATV műsorvezetője ezzel szemben ideológiai alapon, az érintettek sérelmeit figyelmen kívül hagyva a bevándorlás támogatása mellett foglalt állást.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/30/volner-magyarorszag-sajat-hatarait-kell-vedje

Nyáron megkezdi működését a nyugati hitelminősítők konkurenciája

Idén nyáron megkezdi működését az Univerzális Hitelminősítő Csoport, az orosz Rusrating és a kínai Dagong vállalatok által alapított globális vállalat, ami nagy nyugati hitelminősítő cégek, a Fitch, S&P és Moody's konkurenciájává válhat.
Az Alexander Zaicev, a Rusrating elnöke által kiadott közlemény szerint először 2015 júniusában, vagy júliusában fognak minősítéseket kiadni. Zaicev szerint első lépésben orosz és kínai vállalatokat fognak értékelni, utána megkezdik az együttműködést a BRICS országokkal és Latin-Amerikával. Azt követően kerül sor az Európai Unió és az Egyesült Államok. A Rusrating elnöke szerint az Univerzális Hitelminősítő Csoport szuverén államadósság besorolást is végez majd. "A legnagyobb különbség az új szervezet és az amerikai vállalatok közt a nemzetközi befektetők széleskörű jelenléte. Ez lehetővé teszi a vizsgálat objektivitását. Az amerikai vállalatok problémája, hogy azok a hitelminősítők egy-egy amerikai nagyvállalatot képviselnek." - mondja Zaicev.
Nemrég az S&P leminősítette és bóvli kategóriába sorolta Oroszország szuverén államadósság besorolását. Az utóbbi években a nagy nyugati hitelminősítő intézetek sorozatos leminősítéseket tettek orosz vállalatok és az ország ellen, hogy elriasszák a befektetőket és így korlátozzák a kormány anyagi mozgásterét. 2014 nyarán Anton Sziluanov pénzügyminiszter Pekingből nyilatkozva bejelentette az új, hongkongi központú hitelminősítő intézet megalapítását.
Hídfő.net.ru | Univerzális Hitelminősítő Csoport
http://www.hidfo.net.ru/2015/01/30/nyaron-megkezdi-mukodeset-nyugati-hitelminositok-konkurenciaja

Janukovics visszatérését követelik Kijevben

Kijevben több mint ezer bányász gyűlt össze az Energia- és Szénipari Minisztérium épülete előtt, - január 29-én bányászok tömegei kezdtek tüntetést a városközpontban, és követelik, hogy az új kormány stabilizálja az ipart, adja vissza az emberek megélhetését. A bányászok blokád alá vették a minisztérium épületét, ahol dulakodás is kialakult a minisztériumi alkalmazottakkal. Két nap haladékot adtak a kormánynak, hogy oldja meg a bányászok helyzetét. Többek kikiabáltak a tömegből, hogy adják nekik vissza Janukovicsot, az ő idejében még volt fizetésük. A megmozdulás miatt a rendőrség megerősítette a járőröket a környéken, a belügyi erők különleges alakulatai teljes felszerelésben várakoznak. Az ITAR-TASS hírügynökség szerint a minisztériumból senki nem mer tárgyalni a tüntetőkkel.
Napokkal korábban a megélhetésüket tömegesen elvesztő bányászok kezdtek gyülekezni Kijevben, és már az első megmozduláson - az országgyűlés épülete előtt - követelték Jacenjuk lemondását. A tüntetők az adóemelések miatt is tiltakoztak, olyan szlogenek hangzottak el, mint "reform, vagy golyó a fejbe". A hírek szerint Jacenjuk menekülő útvonalon keresztül hagyta el a parlament épületét.
Hídfő.net.ru | Bányászok Kijevben
http://www.hidfo.net.ru/2015/01/30/janukovics-visszatereset-kovetelik-kijevben

Valcman donbasszi fegyverszünetet akar, hogy megérkezhessen az újabb NATO fegyverszállítmány

“Ilovajszk II.” rémével kellett tegnap szembesülnie a kijevi latorhatalomnak. Az alattvalók és a nyugati “hírfogyasztók” felé folyamatosan ömlesztett diadaljelentések dacára kritikussá vált a kijevi junta katonai helyzete Donbasszban. (Persze lehet, hogy a népfelkelők ezeket a diadaljelentéseket nem olvasták!-csak tették a dolgukat.)
ltt
Szóval tegnap estére olyan “távlatok vetültek” Nyalókakirály és kijevi udvaroncai elé, hogy Valcman őfelsége azonnal Minszkbe küldte Kucsma főmegbízottját. Alkudjon ki valami ilyen helyzetekben már szokásos fegyvernyugvást Donbasszban. Kucsma pedig már Minszkben dekkol, várva a kontaktcsoport többi részvevőjére. Lélegzetvételhez kéne juttatni a kijevi latorhatalmat-vagy a népfelkelők tényleg meg sem állnak Kijevig! Úgyhogy ma Minszkben ismét lesz egy szócséplési-forduló!
Nem tudni, hogy Minszkben donbasszi részről megemlítik-e Nyalókakirály főmegbízottjának a junta latortüzérségének tegnapi “eredményességét”! Célterületükön CSAK TEGNAP 138 donbasszi civil halt bele a terrorjukba, köztük nyolc gyermekkorú.
Avgyejevkában “csomagol” a zsoldoshorda! Teherautószám hordják el a városból az iratokat-dokumentumokat. Bűnjelek ezek, amiket biztonságba kell helyezni. Hogy mennyire forróvá kezd válni a fagyos donbasszi talaj a latorerők talpa alatt, azt talán a legjobban az jelzi, hogy Kramatorszkban is pánikhangulat és csomagolási láz tört ki.
Mariupolban utakat hidakat aknáz alá a kijevi junta bűnbandája.
zzz
Donyecket, Gorlovkát, Jaszinovataját egész éjjel lőtte Valcman latortüzérsége.
A gyebalcevoi katlan rotyogása persze minden más egyéb harci lármát elnyom.
Uglegorszk tegnap késő délutáni bevétele a népköztársasági erők részéről a katlanban rekedt, és kilátástalan helyzetbe került latorerők gyors felmorzsolásához vezethet. Uglegorszknál a kijevi junta csapatai elképesztő mennyiségű technikát vesztettek. A leltárba vétel nem leszegyszerű dolog. Viszont ami említésre méltó: A JUNTA RENGETEG FIATAL, SOROZOTT KATONÁJA EGYSZERŰEN MEGADTA MAGÁT A NÉPKÖZTÁRSASÁGI ERŐKNEK! Rengeteg harckocsi, páncélozott jármű és löveg lett a népköztársaságiak zsákmánya. Mindezek tetejébe megérkezett a népfelkelők erősítése is mára virradóan a katlanba.
Egész éjjel dúltak a harcok, és ezek eredményeként ma reggelre a valcmanistákat a népfelkelők kiszorították (Михайловка)Mihajlovkából és (Новоорловка)Novoorlovkából.
Az “étlapon” pillanatnyilag (Ольховатка)Olhovatka-(Буловинское)Bulovinszkoje térségének a felszabadítása szerepel.
A Gyebalcevo-Artyemovszk útvonal feletti ellenőrzés megszerzése most a népköztársaságiak másik legfőbb célja. Ha ezt vélhetőleg ma megvalósítják, valóban lefőtt a kávé a gyebalcevoi katlanban.
https://balrad.wordpress.com/2015/01/30/valcman-donbasszi-fegyverszunetet-akar/Mit csikar ki Valcman Minszkben?

Egészen hihetetlen-de igaz: Uglegorszknál a kijevi junta csapattisztjei magukra hagyták a parancsnokságaik alá rendelt állományt. Egész egyszerűen elinaltak a veszélyt megorrintván, beosztottjaikat-alárendeltjeiket cserbenhagyva.
Nem akarjuk persze a népköztársasági erők érdemeit csökkenteni, de gondoljunk bele: egy csomó morálisan megtört, kiképzetlen újonc (alig három hete volt a “rotáció”) napokon keresztül kóválygott teljes fejetlenségben-rémülten a csatatéren. Jellemzi ez a kijevi latorhatalom morális állapotát is.
Az Uglegorszknál történtekre nincs megfelelő kifejezés. A katasztrófa az enyhe szó! A DNR közleménye szerint az utóbbi napokban a kijevi junta latorhada 115 tankot, 59 teherautót, 88 darab BMP-t és BTR-t, 69 db. tüzérségi löveget, és 1311 latoregyedett bukott be. (Az összesítésben az uglegorszki “leltár” még nem szerepel.)
Gyebalcevotól északra a népköztársaságiak megsemmisítettek egy latorkonvojt. Négy tank és tizenhat teherautó és a személyzetük pusztult.

(Попасная)Popasznaja és (Санжаровка)Szanzsarovka külsaő városrészeiben már utcai harcokat vívnak a népfelkelők csapatai a valcmanistákkal. Gorlovka és (Шахтерск)Sahtyorszk tehermentesülni látszik ezáltal. (Gorlovkát ma napközben NEM ÉRTE ezidáig újabb tüzérségi támadás, ami csodaszámba megy!)
(Красный Пахарь)Krasznyij Pahar és (Новоорловка)Novoorlovka stabilan a népköztársasági erők ellenőrzése alatt áll.
(Малоорловкa)Malaorlovka órákon belül ki lesz takarítva a valcmanistáktól.
(Красный Яр)Krasznyij Jar milicistaállásait (Кондрашевка)Kondrasevka-felől ágyúzza a martalócbanda.
(Нижне-Лозовое)Nyizsnye-Lozovoje “oroszvadászai” határozottan aggódnak. Föltűnt-nagyon is közel hozzájuk-a levadászandók társulata. De mintha a “vadászokból” lett volna a vad.
(Никишино)Nyikisinonál, (Веселое)Veszjelojénál, (Спартак)Szpartaknál,(Тельманово)Telmanovonál, (Петровское)Petrovszkojénál, (Веселой Горы)Vjeszeloj Gorinál, (Стаханов)Sztahanovnál, és (Ломоватка)Lomovatkánál szinte egyidőben kezdett el működni a milicia tüzérsége. Csak lapul és imádkozik a valcmanista bűnbanda a népköztársaságiak tüzérségi gránátzáporában-ami viszont rendkívül pontos. (Ольховатa)Olhovata, (Водяное)Vodjanoje, (Опытное)Opitnoje, (Гранитное)Granyitnoje, (Новогнатовкa)Novogranyitovka, (Счастье)Szcsasztyje-környéki és (Попасная)Popasznaja zsoldosai nyögik az “áldást”.
(Белый Каменкa)Belij Kamenykából viszont Valcman latortüzérsége lőtte “Grad”-vetőgépekből (Раздольное)Razdolnojét.
(Пески)Peszkiben és (Авдеевкa)Avgyejevkában bizonyos értelemben állóháború alakult ki, bár ma délelőtt “pihentek” a felek.
Avgyejevka-környéki fészkeikből Donyecket lövi jelenleg is a latortüzérség. A város Petrovszkij, Kijev, Kirov és Kujbisev kerületei lángolnak. Ma délelőtt legalább húsz donyecki civil halt meg a tüzérterror által.
A donyecki repülőteret szintén rakétavetőkkel lövik a valcmanisták.
(Волновахa)Volnovahától (Докучаевск)Dokucsajevszket “Gradozza” a bérgyilkoshorda.
(Бахмуткa)Bahmutkánál még erőlködik a pribékhad, de már egyre csökkenő vehemenciával.
Eddigi értesüléseink szerint a mai minszki szócséplésre csak a Luhanszki Népköztársaság delegáltjai utaztak el. Nem világos előttünk, hogy a DNR-t is képviselik-e.
https://balrad.wordpress.com/2015/01/30/mit-csikar-ki-valcman-minszkben/

A férfi, aki megjósolta az euró összeomlását a svájci frankkal szemben, újabb ijesztő előrejelzést tett

A férfi, aki 60 nappal ezelőtt figyelmre méltó módon jósolta meg az euró összeomlását a svájci frankkal szemben, egy újabb félelmetes előrejelzéssel állt elő. Egon von Greyerz egy interjúban beszél a kétségbeesett központi bankokról, a hatalmas veszteségekről és a teljes globális összeomlásról.

Eric King: Egon, az Európai Központi Bank nemrég jelentett be egy 1,1 trillió eurós csomagot, egy kétségbeesett kísérletet, hogy leküzdje a deflációt.

Greyerz: Ezek a központi banki döntések gyakorlatilag nincsenek hatással hosszabb távon a mögöttes gazdaságra. Azt tették, amit tenniük kellett, mert az európai bankrendszer és a gazdaság súlyos helyzetben van.

A központi bankok még mindig azt hiszik, hogy pénznyomtatással be tudják indítani a gazdaságukat, és meg tudják menteni a pénzügyi rendszert. De nem ez a helyzet. Nincs esély megváltoztatni az eladósodott és csődbe ment európai gazdaság kimenetelét.

Annak ellenére, hogy rövid távú hatással lesz a piacokra, az embereknek meg kell érteniük, hogy ez csak még több adósságot teremt, melyek soha nem kerülnek visszafizetésre. De az EKB most egy húron játszik, mert sajnos egyetlen dolgot tudnak csak, hogyan kell pénzt nyomtatni.

Amint világossá válik, hogy ez az új pénznyomtatási program is egy kudarc, az EKB fel fogja gyorsítani a pénz nyomtatását. Ennek az lesz a hatása, hogy gyorsan csökkenni fog az euró vásárlóereje, és még nagyobb káoszhoz vezethet Európában. Kiemelkedően fontos, hogy a befektetők megvédjék magukat a közelgő vagyon megsemmisüléssel szemben.Katasztrofális jóslat bontakozik ki

Eric King: Egon, figyelemre méltó pontossággal jósolta meg, mint kiderült, a Svájci Nemzeti Bank 58-szigma piacot sokkoló lépését. A Fehér Ház egykori tisztviselője Dr. Philippa Malmgren elmondta, hogy a központi bankokba vetett hit mostanra darabokban hever a Svájci Nemzeti Bank lépése következtében keletkezett hatalmas veszteségeik miatt, mely megszegte garanciáját, hogy érvényben tartja az árfolyamrögzítést.

Greyerz: Még nem tudjuk, mennyi a veszteség teljes összege a Svájci Nemzeti Bank történelmi döntésének utóhatásaként, de azt tudjuk, hogy óriási. A svájci frank másodpercek alatt az egekbe szökött, és a veszteségek világszerte megdöbbentőek, és már elgendőek ahhoz, hogy a valutaváltó helyek és a fedezeti alapok összeomlását okozzák. De a veszteségek hatással vannak a nagyobb bankokra és a központi bankokra is.

A Svájci Nemzeti Banknak még mindig hatalmas vesztes pozícióktól kell megszabadulnia

Példaként a Svájci Nemzeti Banknak nagyjából 500 milliárd svájci frankja van elsősorban euróban és dollárban. A veszteségek ezen devizapozíciókon az első napon körülbelül 30 százalékosak voltak. Tehát a Svájci Nemzeti Bank jelenleg mintegy 80 milliárd frank nem realizált veszteségen ül.

Az elkövetkező hónapokban és években a SNB-nek csökkentenie kell mérlegének méretét. Így el kell majd adniuk az eurójukat, és svájci frankot kell vásárolniuk. Ennek hatása az lesz, hogy tovább erősítik a svájci frankot, ami még nagyobb nyomást gyakorol a svájci gazdaságra. Szóval ez egy ördögi kör a számukra.

Teljes globális összeomlás

Ez az, amit minden központi bank tett, hogy saját magukat ejtették csapdába. Nulla, vagy negatív kamatlábaik vannak, egyre több pénzt nyomtatnak, és még több eszközt vásárolnak, amit nem tudnak eladni, és sokkal kevesebbet érnek, mint amennyit fizettek értük. Tehát minden egyes központi bank a világon csődbe ment, sohasem fogják megkapni azt az árat, amennyit az eszözeikért fizettek. Ez az oka, amiért a pénzügyi rendszer nem fogja túléni Eric, és egy teljes globális összeomlás áll előttünk.

Az Egon von Greyerz-el készült interjú hangfelvétele itt hallgatható meg:King World News
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/01/a-ferfi-aki-megjosolta-az-euro.html

Az ukrán hadseregnek hatalmas veszteségei vannak

Egy ukrán hackercsoport, a CyberBerkut olyan titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amik arról szólnak, hogy az ukrán hadsereg brutális veszteségeket szenvedett el a Donbaszban, írja a Sputniknews.com. A hackercsoport azt állítja, a dokumentumok az ukrán katonai főügyész számítógépéről származnak.
Hatalmas veszteségek
A kiszivárogtatott dokumentumok szerint az elmúlt két hétben több mint 1100 ukrán katona vesztette életét a Donbaszban, és a hadsereg több mint 100 harckocsit vesztett. Emellett magas a dezertőrök száma, sok katona adja meg magát az oroszbarát milíciának. A dokumentumokban az áll, az ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) megtiltotta a védelmi minisztériumnak, hogy nyilvánosságra hozza a katonai veszteségek valós mértékét.
Mozgósítanak
Petro Porosenko ukrán elnök eközben bejelentette, hogy az idei első mozgósítás első kilenc napja alatt besoroztak 45 ezer újoncot. Az ukrán kormány ebben az évben három hullámban tervez mozgósítást, a második áprilisban kezdődik majd.
(Origo)
Bal-Rad komm: Érdemes az ilyen “fősodratú” hírecskékre felfigyelni! Megkezdődött a közvélemény felkészítése a drámai fordulatra, amikor már nem lehet tovább titkolni Nyalókakirály katonai hatalmának összeomlását. Ezzel készítik elő a NATO és latorszövetségi beavatkozás szükségességéről szóló hírek lakossági fogadtatását.