Egy ukrán hackercsoport, a CyberBerkut olyan titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amik arról szólnak, hogy az ukrán hadsereg brutális veszteségeket szenvedett el a Donbaszban, írja a Sputniknews.com. A hackercsoport azt állítja, a dokumentumok az ukrán katonai főügyész számítógépéről származnak.
Hatalmas veszteségek
A kiszivárogtatott dokumentumok szerint az elmúlt két hétben több mint 1100 ukrán katona vesztette életét a Donbaszban, és a hadsereg több mint 100 harckocsit vesztett. Emellett magas a dezertőrök száma, sok katona adja meg magát az oroszbarát milíciának. A dokumentumokban az áll, az ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) megtiltotta a védelmi minisztériumnak, hogy nyilvánosságra hozza a katonai veszteségek valós mértékét.
Mozgósítanak
Petro Porosenko ukrán elnök eközben bejelentette, hogy az idei első mozgósítás első kilenc napja alatt besoroztak 45 ezer újoncot. Az ukrán kormány ebben az évben három hullámban tervez mozgósítást, a második áprilisban kezdődik majd.
(Origo)
Bal-Rad komm: Érdemes az ilyen “fősodratú” hírecskékre felfigyelni! Megkezdődött a közvélemény felkészítése a drámai fordulatra, amikor már nem lehet tovább titkolni Nyalókakirály katonai hatalmának összeomlását. Ezzel készítik elő a NATO és latorszövetségi beavatkozás szükségességéről szóló hírek lakossági fogadtatását.