2017. február 7., kedd

Magyarországon igényelhető Európa első jüanalapú bankkártyája
















…”A bankkártya összeköti a kínai jüant a magyar forinttal…”

Kínai jüanban és magyar forintban vezetett betéti kártyát bocsát ki a Bank of China. A kártyákat a Bank of China a China UnionPayjel együttműködve bocsátja ki, és ez lesz az első jüanalapú kártya Európában.
Jelentések szerint a bankkártyát Magyarországon, sőt, az egész világon, a UnionPay logóval ellátott bankautomaták és POS-terminálok fogadják el. A bankkártyára főleg a kétoldalú kereskedelemmel foglalkozó kínai és magyar cégek, valamint az ösztöndíjasok tarthatnak igényt.
Xu Luode, a Bank of China alelnöke elmondta, hogy a bankkártya összeköti a kínai jüant a magyar forinttal, és fontos eredménye a kínai-magyar pénzügyi együttműködésnek, továbbá hozzájárul a kínai jüan nemzetköziesedéséhez.
Később a Bank of China (Hungária) Zrt. fiókjai Prágában, Bécsben és Belgrádban bocsátanak ki kínai jüanban és a helyi pénznemben vezetett bankkártyát, ezzel nyújtva jó minőségű pénzügyi szolgáltatást a kelet- és közép-európai ügyfeleknek.
Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke kiemelte: a magyar-kínai pénzügyi együttműködés a magyar „keleti nyitás” politika és a kínai „övezet és út” kezdeményezés fontos része. A magyar jegybank által kidolgozott jüanprogram számos eredményt hozott.

Szíriai államfő: Brüsszel hagyjon fel a terroristák támogatásával

Bassár el-Aszad szíriai államfő felszólította a NATO-t és az Európai Uniót, hogy egyértelműen foglaljon állást az ország szuverenitása oldalán és hagyjon fel a terroristák támogatásával.
A szíriai államfő kedden azt mondta, a NATO és az Európai Unió nem vehet részt Szíria újjáépítésében, mert támogatta a terroristákat és részt vett Szíria lerombolásában.
Aszad szerint a nyugati hatalmak már egészen a kezdetektől a legkülönbözőbb formában támogatták az országban működő terrorszervezeteket, többek közt humanitárius segítség formájában, valamint az úgynevezett „mérsékelt” lázadó csoportok külön kategóriaként kezelésével.
A SANA hírügynökség beszámolójában az áll; Brüsszel támogatást biztosított több terrorszervezetnek is, többek közt az al-Nuszra Frontnak és a Daesnek (Iszlám Állam).
Az államfő hangsúlyozta: nem építhetnek és pusztíthatnak egyszerre, a nyugati országok egyértelműen állást kell foglaljanak Szíria szuverenitásának megőrzése mellett, de ez azt is jelentené, hogy fel kell hagyjanak a terroristák támogatásával.
A nyugati országok a szíriai háború kezdete óta „mérsékelt lázadóknak” neveznek bizonyos fegyveres szervezeteket, melyeknek különböző mértékben támogattak is – az Egyesült Államok teljesen nyíltan fegyverezte és kiképezte őket.
Ez a mérsékelt lázadónak kategorizálás azonban nem változtat azon a tényen, hogy az állam ellen fegyveres harcot folytató csoportokról van szó, így a nyugati országok a Szíria elleni fegyveres harcot támogatták, amit saját állampolgáraiknak átcímkézve, elfogadhatóbb formában próbáltak lekommunikálni.

http://www.hidfo.ru/2017/02/sziriai-allamfo-brusszel-hagyjon-fel-a-terroristak-tamogatasaval/

Német hírszerzés: nincs bizonyíték orosz dezinformációs kampányra

A német hírszerző szervek nem tudtak semmilyen bizonyítékkal előállni arra vonatkozóan, hogy Oroszország dezinformációs kampányt folytatna a német szövetségi kormány ellen.
A német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) és a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal több mint egy éven át folytatott közös nyomozást, de ezt követően nem tudtak előállni semmilyen bizonyítékkal arra vonatkozóan, hogy Oroszország dezinformációs kampányt folytatna a német szövetségi kormány ellen.
A Süddeutsche Zeitung szerint a hírszerző szervek eredetileg legalább részben nyilvánosságra akarták hozni a nyomozás eredményeit, de bizonyítékok hiányában végül egyáltalán nem közölnek jelentést a nyomozásról.
A kancellária azonban továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy bizonyítani kell egy ilyen dezinformációs kampány létezését, ezért arra kéri a hírszerző szerveket, hogy folytassák tovább az ügy kivizsgálását.
2016 decemberében Hans-Georg Maassen, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője azzal vádolta Moszkvát, hogy kibertámadásokkal és propagandával próbálja destabilizálni Németországot a 2017-es választások előtt.
Érdemes megemlíteni, hogy 2013-ban a WikiLeaks titkosított információkat szivárogtatott ki arra vonatkozóan, hogy az amerikai NSA lehallgatta a kancellárt és a minisztereket. Az akkori amerikai külügyminiszter, John Kerry relativizálással próbálta enyhíteni a botrányt, és azt mondta, saját nemzetbiztonsága érdekében minden ország folytat különféle hírszerző tevékenységet más országokban.
Miközben Moszkva ellen nem tudtak bizonyítékkal előállni és ennek ellenére folytatnak hivatali szinten vádaskodást, az amerikai kémtevékenység esetében annak bizonyított volta ellenére sem vádolták az Egyesült Államokat azzal, hogy beavatkozna Németország politikai életébe.

http://www.hidfo.ru/2017/02/nemet-hirszerzes-nincs-bizonyitek-orosz-dezinformacios-kampanyra/

Az igazi sikersztori… – Tiborcz István

Tiborcz István jogász végzettségű vállalkozó, az igazi aranyifjú, akinek élete meseszerű: feleségül vette a miniszterelnök elsőszülött lányát, és ha már a fele királyságot nem kaphatta meg (azt az após nem adja), de legalább rengeteg közbeszerzést nyert el. Orbán veje cégének bevételei megsokszorozódtak 2010 óta, hogy a fiatal házaspár a saját lábán tudjon megállni. A közvilágítási és a kastélyvásárlási biznisz után most még a vizes vb munkálatainál is feltűnt a neve.
tibi1.pngForrás: 24.hu

Az első sikerek – a közvilágítási biznisz
2009 tavaszán négy vállalkozást alapított Tiborcz István és barátja, Erdei Bálint: ES Water, ES Gas, ES Audit és ES Light. A négy vállalkozás 2009 őszén beolvadt a 2009 nyarán alapított ES Holding Zrt.-be, az Elios Innovatív Zrt. jogelődjébe. A 2009-ben mindösszesen csak 8,5 milliós bevételt produkáló cég 2010-ben 686 milliót nyert, 2011-ben pedig 3 milliárdos bevételük volt. Orbán veje cégének bevételei megsokszorozódtak az utóbbi években, hogy a fiatal házaspár a saját lábán tudjon megállni. Felesége ugyanis éppen ez idő tájt koptatta egy lausanne-i iskola padjait, ahol 15 milliót kóstált a tandíj,
A sajtó 2013 októberében kezdett el foglalkozni a szerencsés ifjúval, mikor is az Elios Innovatív Zrt. cégével elnyerte a Szegedi Egyetem napelem-projektjét annak ellenére, hogy az általuk benyújtott árajánlat minden más versenytársénál magasabb volt. A kormány mélyen hallgatott az ügyről, pusztán annyit jegyeztek meg, hogy a kormánynak fontos a magánvállalkozások támogatása.
Nevezetes projektje volt még az Elios Zrt.-nek (a teljesség igénye nélkül) a zalaegerszegi közvilágítás korszerűsítése egymilliárd forintból (pontosabban az Európai Kohéziós Alapból, közpénzből és az önkormányzat hiteléből), és majdnem ugyanakkora összegekért Pécsett is, ahol a kormány megengedte a városvezetésnek, hogy hitelt vegyenek fel Tiborcz cégének kifizetésére. Hasonló történt a Fideszes vezetésű Gyálon, Szolnokon és Cegléden is. Az alábbi fotó a remekbe szabott szolnoki közvilágítást ábrázolja.
tibi2.pngForrás: MTI Fotó: Bugány János
Tiborcz összesen több mint 20 településen nyert el közbeszerzési pályázatokat. Érdekesség, hogy ezek a pályázatok indokolatlanul sokkal szigorúbb feltételeken alapultak, amit az Elios versenytársai nem tudtak teljesíteni, ráadásul Tiborcz cégét főként csak az egymilliárd, vagy ahhoz közeli összegű pályázati kiírások érdekelték.
A közvilágításra irányuló közbeszerzések mellett fontos részt képeztek a stadionok világítására irányuló közbeszerzések is, ugyanis Tiborcz cége ebben a műfajban is a legjobbnak bizonyult, sikerükként könyvelhetik el többek között a tatabányai és az újpesti stadion projektjét.
A napokban derült ki a Direkt 36 birtokába került hangfelvételnek köszönthetően, hogy miért is lehetett ennyire sikeres Tiborcz a közvilágítási biznisz terén. Az Elios Innovatív 2014 májusában nyerte el a szekszárdi közvilágítás korszerűsítésére kiírt 700 milliós megbízást. Az erről szóló közbeszerzést alig két hónappal korábban írták ki, tehát a cég is csak akkor értesülhetett a lehetőségről. A hangfelvétel szerint azonban már 2012 nyarán, másfél évvel a szerződéskötés előtt egyeztetett a beruházásról egyik tisztviselőjük a szekszárdi városvezetéssel.
Az Elios azonban Tiborcz számára már a múlté, hiszen talán a felfokozott médiaérdeklődésnek köszönthetően 2015 májusában eladta a cégét.
Szállodák – Kastélyok - Luxusvillák
Tiborcz a közvilágítás után az ingatlanbizniszbe kezdett bele. Első ügye a turai kastély megvásárlása volt, amit igen rejtélyes módon intézett el. A kastélyt 200 millió forintért vették meg, pedig az ingatlan ára már 1991-ben is 125 millió forint volt, tehát jóformán aprópénzért jutott hozzá az épülethez, ami szerves részét képezi a magyar történelemnek.
tura.jpgA turai kastély - Fotó: H. Szabó Sándor
Szintén Tiborczhoz köthető cég vett meg egy, a városligeti fasorban álló villát. Két ingatlanvásárlás között pedig arra is időt szakított, hogy földárveréseken költsön el 330 millió forintot és Mány környékén vásároljon be termőföldből.
A Posta Bank székház is a tulajdonukba került, ami nem sokkal később tulajdonost váltott, és az egész hátterében a nemrégiben elhunyt Gaith Pharaon szaúdi olajmágnás képe rajzolódott ki. A Tiborcz köreihez tartozó kastély- és ingatlanlista bővült még a bodajki Hochburg-Lamberg kastéllyal, és azt a céget is felvásárolta, amelynek nagy tulajdonjoga van abban a Mahart-házban, ahol Andy Vajna kaszinója működik. Egymilliárd forint értékű ipari parkot szerzett meg Komáromban, ahová puszta véletlenségből épp a kormány igyekszik külföldi befektető cégeket bevonzani.
Végül említsünk még meg két luxusszállodát, amelyek 2016 végén kerültek Tiborcz István hatáskörébe: sikerült átvennie a Mahart-ház körüli teljes tömböt Matolcsy bizalmasainak kezéből az V. kerületben, és érdekeltséget szerzett egy félkész állapotú visegrádi luxushotel-projektben is.
Miért éri meg mostanság belecsapni a műemlék és a szálloda „bizniszbe”? A műemlékként nyilvántartott kastélyok vásárlása után adókedvezmény jár, valamint egy újabb lehetőség az ingatlanfejlesztés esetén az EU-s pénzek elnyerésére, amelyben, valljuk be, Tiborcz eddig is remek eredményeket mutatott fel.
Új irányok?!
Mint azt tudjuk, 2017 júliusában rendezik Budapesten az úszó vb-t, és azt is tudjuk, hogy Tiborcz István „jól bizniszel”. Ebből a két dologból pedig az következik, hogy biztosan találkozunk a nevével, vagy egyik cégének nevével, vagy egy hozzá köthető cég nevével stb. az úszó vb kapcsán. Ez így is van, ugyanis a Batthyány térnél már elkezdték lerakni egy ugrótorony elemeit, amelyre a West Hungária Bau Kft.-t szerződtették, ez pedig Tiborcz Istvánhoz áll közel. Az ugrótorony 33 méter magas és az állam 66 milliót fizet minden méteréért.
Mi ez kérem, ha nem önerőből boldogulás?

TényTár

Nekem úgy tünik, hogy Mexikóban is népirtás készül

Trump szerint Mexikó nem győzheti le a kartelleket az USA nélkül
http://888.hu/article-trump-szerint-mexiko-nem-gyozheti-le-a-kartelleket-az-usa-nelkul
Donald Trump megerosítette korábbi álláspontját, miszerint Enrique Pena Nieto mexikói elnöknek "gondjai vannak" a drogkartellekkel és szüksége lehet az Egyesült Államok segítségére. Az elnök ezzel visszautalt a mexikói elnökkel folytatott múlt heti telefonbeszélgetésére, amelyben azt közölte vele, hogy ha Mexikó nem képes megbirkózni a drogkartellekkel, akkor Washington csapatokat küld déli szomszédjához, mert ezek a bandák "megmérgezik a fiatalokat" az Egyesült Államokban és szerte a világon.








Ez ugye felettébb érdekes álláspont, a világ drogkereskedelmét ugyanis a háttérhatalom futtatja a titkosszolgálatain és szabadkömüves hálózatain keresztül, különösen a CIA van benne nyakig a dologban, ami a kolumbiai és - az amerikai hadsereg segítségével - az afgán kábítószer kitermelést is fenntartja, söt, a dolog pikantériája az, hogy a polip feje bizonyos vatikáni titkos társaságoknál van (Opus dei, Máltai lovagrend stb. - akik a világ titkosszolgálatait is felügyelik, s ezeken keresztül a világ kábítószerkereskedelmét is)

Szóval Mexikóban most maga a "róka" ajánlotta fel magát, hogy "megvédi a tyúkólat"...

De hagyjuk a viccelödést, mert a helyzet komoly, és igen, nekem úgy tünik, hogy itt is népirtás készül.

Bemegy a hadsereg, elöször elkezdi irtani a kábítószerkereskedöket, aztán a "fogyasztókat" is, aztán bárkit, akire ráfogja, hogy "fogyasztó" ... aztán a szegényeket, rendszerellenes-lázadókat, keresztényeket ... mint ahogy már a Fülöp-szigeteken teszi is ... mindenkit akit "veszélyesnek" vagy egyszerüen feleslegesnek ítél, jó náci módra.

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=209:2017-02-19-11-45-18&catid=21:kuelfoeld&Itemid=58#comments