2017. május 19., péntek

A német lakosság többsége ellenzi a török EU-csatlakozást

A német lakosság abszolút többsége ellenzi, hogy Törökország csatlakozhasson az Európai Unióhoz és ezáltal még több török érkezzen Németországba.
Egy pénteken nyilvánosságra jutott közvélemény-kutatás eredményeiből kiderült: a német lakosság 86%-a ellenzi, hogy Törökország csatlakozhasson az Európai Unióhoz. Az Európai Néppárt kutatásából az is kiderült, hogy a hollandok 84%-a is ellenzi a török EU-csatlakozást, Spanyolországban viszont csak az emberek 60%-a gondolkozik ugyanígy.
A Németországban, Franciaországban, Írországban, Hollandiában, Romániában, Svédországban és Spanyolországban elvégzett kutatás szerint ezekben az országokban átlagosan 77 százaléknyian ellenzik a török EU-csatlakozást, és ebben legmagasabb értéket Németország képviselte, ahol több milliós létszámban élnek sokadik generációs török bevándorlók.
Törökország 1963-ban írt alá társulási egyezményt az Európai Gazdasági Közösséggel, majd 1987-ben nyújtotta be csatlakozási kérelmét. Az EU-csatlakozással kapcsolatos tárgyalások 2005-ben kezdődtek meg. 2016 november 24-én azonban az európai képviselők megszavazták a Törökországgal folytatott csatlakozási tárgyalások befagyasztását.


http://www.hidfo.ru/2017/05/a-nemet-lakossag-tobbsege-ellenzi-a-torok-eu-csatlakozast/

Az MSZP végrehajtaná Brüsszel követeléseit

Az MSZP azt tervezi, hogy hétfőn egy olyan javaslatot fog a parlament elé terjeszteni, amivel a törvényhozók egyetlen szavazással dönthetnének a migránsok beengedéséről, a Soros-egyetem és a külföldről pénzelt ügynökszervezetek megvédéséről.
A Soros György pénzén működő 444.hu azt írja, az MSZP egy „Európai mentőcsomag” nevű kezdeményezéssel készül, aminek elfogadásával a képviselők visszavonhatnák a “CEU elüldözésére hozott törvényt”, az összes menedékkérő tranzitzónába zárását előíró törvényt, és levehetnék a napirendről a „civil szervezetek megbélyegzésére” írt törvénytervezetet.
A beadvánnyal a párt törvénybe iktatná azt, amit az Európai Parlament szerdai határozatában követelt Magyarországtól, így leplezetlenül külföldi érdek kiszolgálását folytatja.
Az országgyűlés április 4-én fogadta el a felsőoktatási törvény módosítását, ami előírja, hogy nem-európai felsőoktatási intézmény csak akkor működhet tovább Magyarországon, ha annak elvi támogatásáról a két érintett nemzetállam megállapodást köt. A törvénymódosítással a Soros György által alapított CEU működése ellehetetlenülhet, mert az Amerikai Egyesült Államok nem akar az egyetem továbbműködéséről egyeztetéseket folytatni, ehelyett a magyarországi törvények megváltoztatását követelte.
Március 7-én az országgyűlés megszavazta a zárt tranzitzónák létrehozását és a idegenrendészeti őrizet bevezetését. A Szerbia felé nyitott tranzitzónák létrehozásának célja, hogy az illegális bevándorlók ne mozoghassanak szabadon Magyarország területén.
Az Európai Parlament által kifogásolt civiltörvény-módosítás célja pedig, hogy amennyiben egy civil szervezet külföldi támogatásokból működik, ez a magyar választópolgárok számára is egyértelműen látható legyen. Az új civiltörvény nem tiltaná be a külföldről pénzelt NGO-kat, de nehezebbé tenné számukra, hogy a külföldi érdek érvényesítésére mit sem sejtő önkéntes aktivistákkal töltsék fel soraikat, hiszen mindenhol fel kellene tüntetniük, hogy külföldi forrásokból működnek.
Az Európai Parlament szerdán elfogadott egy határozatot, amiben felszólítja Magyarországot a külföldről pénzelt civil szervezetek működését átláthatóvá tevő kezdeményezés visszavonására, a bevándorlás elleni intézkedések enyhítésére, valamint arra, hogy állapodjon meg az Egyesült Államokkal a Soros György által alapított egyetem továbbműködéséről. Az MSZP azt tervezi, hogy egy hétfői beadvánnyal nyíltan kiáll a külföldi intézmény érdekeinek képviselete mellett, és arra kéri a képviselőket, hogy vonják vissza a Magyarország nemzetbiztonsági érdekeinek védelmében hozott törvénymódosításokat.

http://www.hidfo.ru/2017/05/az-mszp-vegrehajtana-brusszel-koveteleseit/

Az USA újabb anyahajót küld Korea partjaihoz

A USS Ronald Reagan elindult a Koreai-félsziget irányába, miután az észak-koreai hadsereg újabb rakétatesztet hajtott végre.
A második repülőgép-hordozó anyahajó, a USS Ronald Reagan egy újabb ballisztikus-rakéta tesz után indult el a Koreai-félszigetre, hogy átvegye a jelenleg a térségben tartózkodó USS Carl Vinson helyét. A CNN jelentése szerint azonban a két repülőgép-hordozó közös hadgyakorlaton fog részt venni.
Észak-Korea vasárnap újabb rakétatesztet hajtott végre, melynek során a ballisztikus rakéta a Japán-tengerbe zuhant.
Korábban a USS Carl Vinson amiatt érkezett a Koreai-félsziget közelébe, hogy az Egyesült Államok ezzel „erőt mutasson” és nyomást gyakoroljon Észak-Koreára a rakétatesztek leállítása céljából.

http://www.hidfo.ru/2017/05/az-usa-ujabb-anyahajot-kuld-korea-partjaihoz/

Az Index szerint nem baj, ha a muszlimok államot alapítanak Európában

A liberális lap szerint a most érkező közel-keleti és afrikai bevándorlók államot alapíthatnak Európában, de ezzel nincs semmi probléma, hiszen erről szól az európai történelem.
Az Index.hu címlapján megjelent egy publicisztika, amely azzal próbálja elfogadhatóbbá tenni a bevándorlást, hogy azt mondja, „mi magyarok is bevándorlóként érkeztünk” Európába, ezért meg kell értenünk, hogy a bevándorlók érkezése egy természetes folyamat, ami az európai történelem része.
Az írás motivációja feltételezhetően az lehet, hogy utasításba adták az újságíróknak; „érzékenyíteni kell” az embereket (megpróbálni érzelmi alapon megérthetőbbé, elfogadhatóbbá tenni a bevándorlást). A sajtóalkalmazottnak azonban ezt egy olyan buta módon sikerült kiviteleznie, hogy a liberális lap a megjelent cikkel gyakorlatilag nyíltan támogatja az Iszlám Állam nevű terrorszervezet célkitűzéseit.
A migráció nem jó vagy rossz, hanem tény, amivel együtt kell élni. Mi is migrációból lettünk, a szomszédaink is, körülöttünk minden annak az eredménye, hogy Európa egy átjáróház. Az emberek mindig is mozogtak, és kerítések meg hadseregek soha nem állították meg őket sokáig. Igen, azoknak, akik két éve elindultak, más a vallásuk és más a kultúrájuk, mint a többségünknek Európában. De attól még jönnek, és nem lesznek kevesebben.” – írja az Index publicistája.
A lap egyértelműen párhuzamba állítja a most zajló tömeges bevándorlást és az évszázadokkal ezelőtt zajló bevándorlási folyamatokat.
Az évszázadokkal ezelőtt zajló tömeges bevándorlási hullámok eredményeként azonban új államok jöttek létre Európában.
Ezt le sem tagadhatják, hiszen az Index konkrétan azt írja, Magyarország úgy jött létre, hogy elődeink bevándorlóként ide jöttek és államot alapítottak. Az európai történelemnek emellett egy másik mozgatórugója, hogy etnikai feszültségek mentén államok bomlanak fel.
Az Index nem kevesebbet állít, minthogy a most zajló bevándorlás ugyanilyen folyamat, és ezt nekünk európaiaknak el kell fogadni.
Korábban egy másik szervezet is állított már hasonlókat: az Iszlám Állam nevű terrorista csoport. A terrorszervezet szerint a muszlimoknak Allah akaratából joga van meghódítani Európát, bármilyen szükséges eszközzel, akár gyilkolással, nemi erőszakkal is. Egy muszlim vallási vezető pedig a tömeges bevándorlás tetőzésekor, 2015 szeptemberében azt mondta, a muszlimok Allah akaratából gyermeket kell nemzzenek az európaiaknak, mert így lehet elfoglalni az európai országokat.
Mi majd adunk nekik termékenységet. Gyermeket nemzünk nekik, mert el fogjuk foglalni az országaikat.” – foglalta össze lényegre törően az imám azt a folyamatot, amit az Index természetesnek és elfogadhatónak nevez. A kérdés már csak az, hogy a liberális lap szerkesztőségében meggyőződéses dzsihádisták ülnek-e, vagy csak valamilyen úton anyagi támogatást kapnak ilyen kötődésű szervezetektől.
Nem egyedülálló jelenség, hogy a liberálisok nyíltan támogatják egy terrorszervezet célkitűzéseit: tavaly augusztusban Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke is ugyanezzel az érveléssel utalt arra, hogy a bevándorlók államalapítás céljából érkeznek. Szeptemberben pedig a Világbank vezető közgazdásza, Paul Romer egyszerűen azt mondta, hogy mivel az európaiak nem szülnek elég gyermeket, a nem-európai népek viszont nagyon sok gyermeket vállalnak, az európai országok el kellene különítsenek területeket, amit odaadnának az itt letelepedő bevándorló közösségeknek. A liberális közgazdász egyértelműen kijelentette, hogy ezek a területek saját közigazgatással rendelkeznének, és nem lennének többé része egyik európai országnak sem.


http://www.hidfo.ru/2017/05/az-index-szerint-nem-baj-ha-a-muszlimok-allamot-alapitanak-europaban/

Igazoltatták volna, rátámadt a rendőrökre az afrikai migráns

Késsel támadt az őt igazolni szándékozó rendőrökre egy afrikai-olasz származású személy az Európai Unió egy tagállamában. Két katonát és egy rendőrt szúrt sebekkel szállítottak kórházba, az agresszív migránst letartóztatták.
Késsel támadt egy afrikai migráns rendőrök egy csoportjára Milánóban, miután a rendőrök arra kérték, hogy mutassa fel személyigazoló okmányait – derült ki a La Repubblica olasz napilap beszámolójából.
A lap csütörtökön azt írta, az incidens egy milánói vasútállomáson történt, egy rutinellenőrzés során. Az elkövető egy vegyes házasságból – afrikai apától, olasz anyától – született személy, aki ahelyett, hogy egyszerűen felmutatta volna a személyigazoló okmányait, késsel rátámadt a rendőrökre, majd több hatósági személyt is megsebesített, mire fel tudták tartóztatni.
A beszámoló szerint két katonát és egy rendőrt szúrt sebekkel kórházba szállítottak, az elkövetőt őrizetbe vették.


http://www.hidfo.ru/2017/05/igazoltattak-volna-ratamadt-a-rendorokre-az-afrikai-migrans/