Az MSZP azt tervezi, hogy hétfőn egy olyan javaslatot fog a parlament elé terjeszteni, amivel a törvényhozók egyetlen szavazással dönthetnének a migránsok beengedéséről, a Soros-egyetem és a külföldről pénzelt ügynökszervezetek megvédéséről.
A Soros György pénzén működő 444.hu azt írja, az MSZP egy „Európai mentőcsomag” nevű kezdeményezéssel készül, aminek elfogadásával a képviselők visszavonhatnák a “CEU elüldözésére hozott törvényt”, az összes menedékkérő tranzitzónába zárását előíró törvényt, és levehetnék a napirendről a „civil szervezetek megbélyegzésére” írt törvénytervezetet.
A beadvánnyal a párt törvénybe iktatná azt, amit az Európai Parlament szerdai határozatában követelt Magyarországtól, így leplezetlenül külföldi érdek kiszolgálását folytatja.
Az országgyűlés április 4-én fogadta el a felsőoktatási törvény módosítását, ami előírja, hogy nem-európai felsőoktatási intézmény csak akkor működhet tovább Magyarországon, ha annak elvi támogatásáról a két érintett nemzetállam megállapodást köt. A törvénymódosítással a Soros György által alapított CEU működése ellehetetlenülhet, mert az Amerikai Egyesült Államok nem akar az egyetem továbbműködéséről egyeztetéseket folytatni, ehelyett a magyarországi törvények megváltoztatását követelte.
Március 7-én az országgyűlés megszavazta a zárt tranzitzónák létrehozását és a idegenrendészeti őrizet bevezetését. A Szerbia felé nyitott tranzitzónák létrehozásának célja, hogy az illegális bevándorlók ne mozoghassanak szabadon Magyarország területén.
Az Európai Parlament által kifogásolt civiltörvény-módosítás célja pedig, hogy amennyiben egy civil szervezet külföldi támogatásokból működik, ez a magyar választópolgárok számára is egyértelműen látható legyen. Az új civiltörvény nem tiltaná be a külföldről pénzelt NGO-kat, de nehezebbé tenné számukra, hogy a külföldi érdek érvényesítésére mit sem sejtő önkéntes aktivistákkal töltsék fel soraikat, hiszen mindenhol fel kellene tüntetniük, hogy külföldi forrásokból működnek.
Az Európai Parlament szerdán elfogadott egy határozatot, amiben felszólítja Magyarországot a külföldről pénzelt civil szervezetek működését átláthatóvá tevő kezdeményezés visszavonására, a bevándorlás elleni intézkedések enyhítésére, valamint arra, hogy állapodjon meg az Egyesült Államokkal a Soros György által alapított egyetem továbbműködéséről. Az MSZP azt tervezi, hogy egy hétfői beadvánnyal nyíltan kiáll a külföldi intézmény érdekeinek képviselete mellett, és arra kéri a képviselőket, hogy vonják vissza a Magyarország nemzetbiztonsági érdekeinek védelmében hozott törvénymódosításokat.

http://www.hidfo.ru/2017/05/az-mszp-vegrehajtana-brusszel-koveteleseit/