A londoni rendőrség adatai szerint az esetek 98%-ában hamis riasztást adnak azok az arcfelismerő rendszerek, melyeket a bűnüldözés hatékonyabbá tétele érdekében működtetnek a fővárosban.
Brit lapok azt írták, a Metropolitan Police arcfelismerő rendszerei 104 riasztást adtak, mely szerint körözött személyt észleltek a kamerák, de ebből mindössze két személyt tudott ténylegesen azonosítani a rendszer. Ezzel az arcfelismerő kamerák hatékonysága meglepően alacsony: mindössze 2 százalékos.
Dél-Wales területén ugyanez a rendszer több mint 2400 hamis riasztást generált június óta, de ebből mindössze 234 eset volt pozitív észlelésként visszaigazolva, ami kevesebb mint 10%-os hatékonyságot jelent.
A rendőrség szerint a hamis riasztásokat sem tartják rendszerhibának, ehelyett minden egyes esetet ellenőriznek abban a pillanatban, ahogy az észlelés megtörténik.
Mindkét rendőrhivatal arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendszer még kezdeti tesztelés fázisában van. A Metropolitan Police közleménye szerint egyelőre nem történt letartóztatás ilyen technológia segítségével, és a hamis riasztások során készült képeket 30 nap után megsemmisítik. Dél-Wales rendőrhivatala pedig közölte; a hamis riasztások mértékét nem tartják túl magasnak, ha az arcfelismerő kamerák hálózata végül képes lesz rendeltetésszerűen ellátni feladatát.

http://www.hidfo.ru/2018/05/a-brit-rendorseg-szerint-foloslegesen-van-mindenhol-arcfelismero-kamera/