2016. május 4., szerda

Szabadkőművesség: “maffiaszervezet, veszély a demokráciára”

Egy svéd napilap beszámol arról, hogy az Umeå városát irányító, egymással látszólag érdekellentétben álló 277 üzletember és politikus ugyanannak a szabadkőműves páholynak tagja. “Titoktartási esküt tesznek, együtt vesznek részt ugyanazokban a rítusokban, majd a páholyon kívül egymás ellenzékét játsszák el a politikában.”
A Västerbottens-Kuriren svéd napilap arról számol be, hogy a svéd szabadkőművesség olyannyira megvetette lábát Umeå városában, hogy a választási rendszert megkerülve komoly befolyást gyakorol a politikára. A városban a különböző politikai pártok meghatározó alakjai és a térség főbb üzletemberei – összesen 277 fő – mind ugyanannak a szabadkőműves páholynak tagjai, és miközben egymás ellenzékének szerepét játsszák el a nyilvánosság számára, ugyanannak a titkos szervezetnek tettek hűségesküt.
A lapnak egy neve elhallgatását kérő politikus nyilatkozott erről, aki rámutatott: ha egy politikai vita során határozottan képviseli saját nézeteit egy politikus, aki egyben szabadkőműves is, könnyen lehet, hogy az ezzel ellentétes nézeteket képviselő politikus szintén szabadkőműves, ráadásul a két személy ugyanannak a páholynak tagja. A Västerbottens-Kuriren a neve elhallgatását kérő személy információi alapján nyomozásba kezdett, és kiderítette, hogy a város meghatározó politikusai nem csak ugyanannak a páholynak tagjai, de szoros kapcsolatot ápolnak meghatározó gazdasági szereplőkkel, és hetente egyszer zárt ajtók mögött találkoznak.
Håkan Järvå, egy a zártkörűen működő kultuszok tevékenységét kutató pszichológus szerint az ilyen csoportok tevékenysége komoly veszélyt jelent a demokráciára, mert a kultusz “bizalmas jellegéből” adódóan olyan köteléket hoz létre, ami a hatályos törvényeknél erősebb kötöttséget jelent: ezek az emberek gyakorlatilag családtagként tekintenek egymásra, és minden külső tényezővel szemben egymást segítik – beleértve a törvényeket is, amit kellő befolyás esetén egymást segítve megkerülnek.
“A közös rítusok segítenek megerősíteni a közösséget, és olyan köteléket hoznak létre, ami erősebb a törvénynél és más szabályoknál. A tagok elkezdenek egymásra családtagként tekinteni.”
Peter Ullgren, a Lund Egyetem professzora szintén arra mutatott rá, hogy a szabadkőművesek a legkülönbözőbb módon segítik egymást. Elmondása szerint ez egyértelműen veszélyt jelent a svéd demokráciára, hiszen a szabadkőművesek ezáltal “maffia-szerű” szervezetet képeznek, ami elég kapcsolati tőkét halmoz fel ahhoz, hogy kivonja magát a törvények alól. A professzor a Västerbottens-Kurirennek nyilatkozva azt mondta: “képesek arra is, hogy tönkre tegyék a nem-szabadkőművesek karrierjét, ha azok nem teszik meg, amit tőlük elvárnak.” Elmondása szerint ez az ő számára akkor vált nyilvánvalóvá, amikor az akadémián működő szabadkőművesek megkérdőjelezték az ő alkalmasságát, majd megpróbálták eltávolítani posztjáról, miután nem volt hajlandó együttműködni velük.
Andreas Önnerfors történész szintén nyilatkozott a lap munkatársainak; szerinte Svédországban már száz évvel ezelőtt is gyakori volt, hogy egy településen az iskolaigazgató, a rendőrfőnök, a bíró, és a helyi újság főszerkesztője ugyanannak a páholynak volt tagja. A lap szerint a nyomozás során több politikus és vállalkozó is nyilatkozott nekik, de a nevét egyikük sem volt hajlandó vállalni, mert rettegnek attól, hogy a megélhetésüket veszítik el emiatt – emellett volt olyan is, aki gyilkosságtól tartott. A jelentés szerint Svédországban a legnagyobb szabadkőműves páholynak közel tizenötezer tagja van.

http://www.hidfo.ru/2016/05/szabadkomuvesseg-maffiaszervezet-veszely-a-demokraciara/

Merkel megbuktatása olcsóbb lenne

Angela Merkel hidfo.ru
Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy bírságot szab ki azokra az uniós tagállamokra, melyek nem hajlandóak letelepíteni a közel-keleti és afrikai migránsokat. Az EU védelmi pénzt fizet Törökországnak, így próbálják beszedni a szükséges összeget.
Február elején egy görög napilap nyilvánosságra hozta egy a török államfő és európai vezetők közti, novemberben tartott találkozó jegyzőkönyvét, amiből kiderült, hogy a török vezető 30 milliárd eurót követelt az Európai Uniótól, ellenkező esetre pedig az összes migráns Európába buszoztatását helyezte kilátásba. Azóta az Európai Unió beleegyezett, hogy fizet a törököknek, átveszi a Törökországba érkező szíriai menekülteket, emellett nemsokára a vízummentességet is megkapják. A zsarolást követően minden, a török államfő által követelt intézkedést meghoztak Brüsszelben, amiből láthatóvá vált, hogy az Európai Unió védtelenül áll Ankara nyomásgyakorlásával szemben. Gyakorlatilag védelmi pénzt fizetünk egy NATO-országnak, miközben továbbra is azt kell gondolni, hogy a szövetségesünk.
Nemrég azonban kiderült, hogy azok az országok kell befizessék a védelmi pénzt, amelyek nem akarnak részt venni se a török paktumban, se a migránsok erőszakos letelepítésében. Kedden a Financial Times arról számolt be, hogy az Európai Bizottság negyedmillió euró bírságot szabhat ki azokra az országokra, melyek nem akarnak migránsokat befogadni. A lap szerint ez részét képezi a bizottság dublini egyezmény megreformálására tett javaslatainak, és bár a konkrét összeg még változhat, az már biztos, hogy a központi irányításnak nem engedő tagállamok ellen szankciókat, pénzügyi kényszerítő intézkedéseket fognak hozni.
Ez a bírság migránsonként mintegy 80 millió forintot jelent. Ennyiből egy magyar munkanélkülinek kertes házat adhatna a kormány (vagy Brüsszel), és hosszú éveken át segélyezhetné, emellett kifizethetné a munkaerőpiacra visszalépéshez szükséges felsőoktatási képzését és nyelvkurzusait. Brüsszel ennek az összegnek egy részét ehelyett közel-keleti és afrikai migránsokra költi, akiknek nagy része írni-olvasni nem tud – a fennmaradó részét pedig kifizetné a török államfőnek, aki továbbra is amiatt tudja zsarolni az Európai Uniót, mert az nem hajlandó megvédeni a saját határait.
Az Európai Unió azért nem hajlandó megvédeni saját határait, mert az unió politikájára legerősebb befolyást gyakorló gazdaság politikai vezetői máig vezekelnek egy több mint 70 évvel ezelőtt megbukott rezsim intézkedéseiért, és bizonyítani akarják, hogy ők befogadóak, szolidárisak, elfogadják a másságot. Ennek jegyében egyetlen év leforgása alatt közel kétmillió arab migránst engedtek be az Európai Unióba, és mindenkit rasszistának neveznek, aki szerint ez hiba volt. Merkel – és a bizonyítási kényszerben szenvedő németországi politikai elit – kényszeres szolidaritása Európa egészét megsemmisítheti. Így lassan ideje lesz végezni egy gyors költségszámítást, hogy melyik lenne olcsóbb:
  1. Letelepíteni a migránsokat, és miattuk jóval többet költeni a rendvédelemre, a titkosszolgálatokra, a potenciális terroristák megfigyelésére, és a fehér nőket erőszakoló arab-afrikai migránsok miatt robbanásszerűen megerősödő szélsőjobboldal kontroll alatt tartására,
  2. kifizetni 80 millió forintot minden egyes be nem fogadott migránsért, miközben Brüsszel havonta egyre nagyobb számú migránst akarhat ránk erőltetni, és az idők végezetéig fizethetünk emiatt,
  3. vagy megbuktatni Merkelt, és végre hermetikusan lezárni az unió külső határait.
Biztosak vagyunk abban, hogy más tagállamok politikusainak fejében is megfordultak már hasonló gondolatok – ahogyan abban is, hogy egy Merkel elleni közös puccs költségeit is egyenletesen el lehetne osztani a résztvevő országok közt, és a végső számla mindent egybevetve is jóval szerényebb lenne, mint évtizedeken át bajlódni a migránsokkal és kvótarendszerrel.


http://www.hidfo.ru/2016/05/merkel-megbuktatasa-olcsobb-lenne/

Ötszörösére nő az Amerika-barát újságírók anyagi támogatása

John Kerry hidfo.ru
Washington világszerte több mint 750 újságírónak biztosít anyagi támogatást és digitális képzést, és John Kerry amerikai külügyminiszter szerint az USA azt tervezi, hogy idén 2,5 millió dollárra növeli az erre a célra elkülönített összeget.
John Kerry egy keddi sajtótájékoztatón, a “Sajtószabadság Világnapjának” alkalmából jelentette ki, hogy több mint kétmillió dollárral – ötszörösére – növelik a külföldi újságíróknak nyújtott támogatásokat. John Kerry szó szerint kijelentette, hogy “Világszerte több mint 750 újságírónak biztosítottunk fizikai és digitális kiképzést, és ebben az évben 2,5 millió dollárra növeljük ennek támogatását, hogy még többet képezhessünk ki.”
Kerry megjegyezte, hogy az Agency for International Development (USAID) keretein belül több mint 30 országban “támogatják a független médiát” ilyen módon.
A Sajtószabadság Világnapjának május 3.-i megrendezéséről 1993-ban döntött az ENSZ közgyűlése. Ennek lényege olyan értékek képviselete, mint a sajtószabadság, az információ szabadsága, az emberi jogok védelme, valamint, a cenzúrától mentes média.
A független média kifejezéssel azonban gyakran élnek olyan sajtóorgánumok alkalmazottai is, melyek nem a szó szoros értelmében függetlenek; számukra a független média szükségességének hangoztatása annyit jelent, hogy a média független lehessen az adott ország hatóságaitól, ami így lehetővé teszi más országok érdekeinek képviseletét az adott országban. Idén a forrásaik megötszöröződnek Kerry bejelentése szerint, így nem kell meglepődni, ha egyre többször láthatunk a címlapokon bevándorláspárti propagandát, homoszexuális propagandát, vagy az amerikai fegyvergyártó cégek érdekeit kiszolgáló lobbista anyagokat.

http://www.hidfo.ru/2016/05/otszorosere-no-az-amerika-barat-ujsagirok-anyagi-tamogatasa/

Dániában mártírként emlékeznek a dzsihádista öngyilkos merénylőkre

Dániában május 26.-tól június 10.-ig lesz megtekinthető egy kiállítás, ami a világtörténelem mártírjainak állít emléket. A kiállításon megtekinthetőek lesznek a Brüsszelben és Párizsban robbantó öngyilkos merénylők személyes tárgyai is.
A The Local információi szerint a kiállítás célja olyan történelmi karakterek mártír szerepének bemutatása, mint Szent Johanna, vagy Szókratész. Ilyen kontextusban lesznek megtekinthetőek azoknak az öngyilkos merénylőknek személyes tárgyai is, akik a brüsszeli repülőtéren robbantottak, illetve 2015. novemberében, Párizsban gyilkoltak civileket.
A Tigris másik szeme nevű művészeti közösség kiállításának részeként megtekinthetőek lesznek az Ibrahim fivérek fotói, személyes tárgyainak másolatai, valamint Foued Mohamed-Aggad hátrahagyott emlékei, aki a párizsi gyilkosságokban vett részt.
A kiállítás szervezője, Ida Grarup Nielsen a lapnak nyilatkozva azzal magyarázta mindezt, hogy a világ mártírjainak cselekedetei számos különböző nézőpontból magyarázhatóak, ezért az összeállításban a brüsszeli merénylők is helyet kaphatnak Európa nagyjai mellett. A kiállítás május 26.-tól lesz megtekinthető Koppenhágában, a Kødbyen negyedben.

http://www.hidfo.ru/2016/05/daniaban-martirkent-emlekeznek-a-dzsihadista-ongyilkos-merenylokre/