Dániában május 26.-tól június 10.-ig lesz megtekinthető egy kiállítás, ami a világtörténelem mártírjainak állít emléket. A kiállításon megtekinthetőek lesznek a Brüsszelben és Párizsban robbantó öngyilkos merénylők személyes tárgyai is.
A The Local információi szerint a kiállítás célja olyan történelmi karakterek mártír szerepének bemutatása, mint Szent Johanna, vagy Szókratész. Ilyen kontextusban lesznek megtekinthetőek azoknak az öngyilkos merénylőknek személyes tárgyai is, akik a brüsszeli repülőtéren robbantottak, illetve 2015. novemberében, Párizsban gyilkoltak civileket.
A Tigris másik szeme nevű művészeti közösség kiállításának részeként megtekinthetőek lesznek az Ibrahim fivérek fotói, személyes tárgyainak másolatai, valamint Foued Mohamed-Aggad hátrahagyott emlékei, aki a párizsi gyilkosságokban vett részt.
A kiállítás szervezője, Ida Grarup Nielsen a lapnak nyilatkozva azzal magyarázta mindezt, hogy a világ mártírjainak cselekedetei számos különböző nézőpontból magyarázhatóak, ezért az összeállításban a brüsszeli merénylők is helyet kaphatnak Európa nagyjai mellett. A kiállítás május 26.-tól lesz megtekinthető Koppenhágában, a Kødbyen negyedben.

http://www.hidfo.ru/2016/05/daniaban-martirkent-emlekeznek-a-dzsihadista-ongyilkos-merenylokre/