2015. november 12., csütörtök

Az amerikai védelmi ipar szemeteseként használják Kelet-Európát

Újabb féltucatnyi, termékbemutatóként funkcionáló hadgyakorlat vette kezdetét Kelet-Európában. A korábbiakra érkező amerikai fegyverek maradnak, egy részüket máris eladták a balti országoknak. Ami már nem kell Afganisztánban, Kelet-Európában még profitot hozhat.
Egyszerre öt hadgyakorlatot indítottak Litvániában november 9-én, melyek (“Baltic Host 2015”, “Arcade Fusion 2015”, “Maple Arch 2015”, “Iron Sword 2015” és “Confidence 2015”) megkezdéséről az ország védelmi minisztériuma közleményben számolt be. A közzétett szöveg szerint Litvánia egy “komplex geopolitikai helyzetben” van, és a hadgyakorlatok egyaránt demonstrálják a litván honvédelem erejét, valamint a NATO képességét az egységes fellépésre. A Jonas Vytautas Zukas litván vezérkari főnök által jegyzett közlemény szerint az országban zajló hadgyakorlatok “a geopolitikai helyzet összetettebbé válásával mind kiterjedtebbé válnak”.
Valamennyi hadgyakorlat egy hónapon át fog tartani, azokon több mint 2800 fős katonai és civil személyzet vesz részt tizenegy országból; az Egyesült Államok mellett Csehország, Lengyelország, Magyarország, Németország, az Egyesült Királyság, Kanada, Grúzia, Lettország, és Ukrajna is érintett a hadgyakorlatban.
A balti országokba idén érkező amerikai csapatok a korábbi hadgyakorlatok végeztével sem hagyták el az országot, ehelyett újabb, kiterjedtebb hadgyakorlatokra hivatkozva az orosz határ közelében maradnak. A velük érkező fegyverzet egy részét viszont eladták az ütközőzónába kényszerített országnak. A Defense News hírei szerint Litvánia több mint 599 millió dollárért vásárol meg 84 Stryker lövészpáncélost.
Az Egyesült Államok számára kifizetődő volt az “orosz veszélyre” hivatkozva folytatott hisztériakeltés és a termékbemutatóként funkcionáló hadgyakorlatok sorozata, mert az “orosz veszély fokozódása” óta az amerikai cégek jobbnál jobb üzleteket kötnek a térségi országokkal, és sorban eladják az amerikai hadsereg korszerűtlenné váló harceszközeit.
Az amerikai légierő júliusban tucatnyi F-16-os vadászbombázót küldött Lengyelországba, amit szeptemberben megvetettek a lengyel kormánnyal. Horvátországgal az afganisztáni háborúban lehasznált M270 rakétakomplexumokat vetetnek meg, de a leselejtezés valamennyi térségi országot érinti. Mivel a NATO részeként semelyik térségi ország nem rendelkezik önmagában is teljes értékű honvédelemmel, az amerikaiak könnyedén megtehetik, hogy saját védelmi iparuk szemeteseként használják a keleti NATO-tagországokat – melyek kiszolgáltatott helyzetük miatt még versengenek is a leselejtezett amerikai fegyverekért.


http://www.hidfo.ru/2015/11/az-amerikai-vedelmi-ipar-szemetesekent-hasznaljak-kelet-europat/

Svédország is visszaállítja a határellenőrzést

Svédország “átmeneti” határellenőrzést vezet be az ország déli részén, hogy megkönnyítse a Dániából érkező bevándorlók tömegeinek ellenőrzését.
Morgan Johansson bevándorlásügyi miniszter november 5-én jelentette be, hogy a menedékkérelmek száma gyorsabban nő, mint ahogy a menedékkérelmek feldolgozásának folyamata zajlik. Az ország kapacitásai végéhez ért, többé nem képes feldolgozni annyi kérelmet, mint ahányan le akarnak telepedni Svédországban. A túlterhelés miatt a rendőrség és a migrációs hivatal javasolta a határellenőrzés visszaállítását, ami a schengeni övezet egy újabb belső határának lezárását jelenti.
A The Local információi szerint a hatóságok ma délben kezdték meg a személyazonosság ellenőrzését a Svédországot és Dániát összekötő Oresund hídon és a kisebb átkelőhelyeken. Az intézkedést egyelőre átmeneti jelleggel, 10 napos időtartamra hirdették meg, ami további 20 nappal kiterjeszthető.
A hídon áthaladó migránsok Svédország határához érve választhatnak, hogy visszatérnek származási országukba, vagy menedékkérelmet adnak be és megvárják annak elbírálását. A migrációs hivatal szerint év végéig összesen 190 ezer bevándorló érkezik Svédországba.
A schengeni övezet újabb belső határának lezárása annak köszönhető, hogy az Európai Unió máig képtelen volt ellenőrzés alá vonni saját határait. Civil szervezetek és az észak-atlanti katonai szövetség egyaránt nyomást gyakorolnak az uniós vezetőkre, hogy ne zárják le a schengeni övezet külső határait, és engedélyezzék a korlátlan bevándorlást.
A civil szervezetek ideológiai okokból, a NATO pedig egzisztenciális válsága okán nem engedi a görög határ lezárását. A szovjet veszély ellen létrehozott katonai szövetség létezése értelmét vesztette a Szovjetunió széthullását követően, emiatt a hidegháború után újabb biztonsági kockázatok kitermelésében vált érdekeltté, hogy saját létezését megindokolhassa. A migrációs válság fokozódása az észak-atlanti szövetségnek is érdeke, mert ezzel Európába importálja a terroristaveszélyt, ami lehetővé teszi a NATO számára, hogy rendfenntartó erőként újradefiniálja magát.


http://www.hidfo.ru/2015/11/svedorszag-is-visszaallitja-a-hatarellenorzest/

A Jobb Szektor kiszámolása elkezdődött – Lemondott Jaros

Dmitro-Jaros, a Jobb-Szektor volt vezére
Dmitro Jaros (középen), a Jobb Szektor (volt) vezére

“Lemondott Dmitro Jaros az ukrán nacionalista Jobb Szektor éléről” (MTI)

Lemondott Dmitro Jaros, az ukrán radikális nacionalistának mondott, – valójában a Nyugat által támogatott, erősen neonáci szellemiségű terrorszervezet; a Jobb Szektor (PSZ) éléről. A Majdan-tüntetések alatt színre lépett, időközben párttá alakult szervezet vezetője, szerdán jelentette be döntését Facebook-oldalán.
Jaros azzal magyarázta döntését, hogy a kelet-ukrajnai harcokban szerzett sebesülése után hosszú gyógykezelésre szorult. Ez idő alatt megbízta a szervezet irányításával néhány, hozzá közel álló társát. A mozgalom vezetése azonban olyan ideológiai irányba indult el, amellyel ő nem ért egyet.
“Vezetőként személyes felelősséggel tartozom mindazért, ami a szervezetben történik, és nem akarom a felelősséget másokra hárítani” indokolta lemondását Jaros.
A Jobb Szektorban egyesek úgy vélik, hogy a szervezet néhány vezetője saját üzleti érdekei és ambíciói miatt szándékosan teremtett olyan helyzetet, amelyben Jarosnak nem maradt más választása, mint a lemondás a vezetői tisztről. A szervezet olyan döntéseket és új “forradalmi stratégiát” fogadott el a múlt vasárnapi értekezletén Jaros jelenléte nélkül, amellyel ez utóbbi nem érthetett egyet. Sajtóértesülések szerint egyebek mellett a szervezet vezetése illegitimnek minősítette a jelenlegi kijevi vezetést, – Petro Porosenko elnökkel az élen.
Elemzők szerint Jaros volt az a személy, aki a sokféle nézetű és vérmérsékletű tagokat egyesíteni tudta a látszólag alulról szerveződő, – valójában azonban az ukrán oligarchák, s a nyugati titkosszolgálatok által létrehozott és pénzelt Jobb Szektorban.
Balti-Fekete-tengeri tengely felélesztése szerepel a Jobb Szektor terveibenA szervezet látszólag az u.n. “európai integrációt” tartja szeme előtt, – valójában azonban az egykori, a 17. században, a Hmelnickij féle Kozákfelkelés idején (1648–54); bomlásnak indult, –“Ukrán-Lengyel-Litván Birodalom” felélesztésében gondolkodik, s egyfajta;  “Balti-Fekete-tengeri Tengelyhatalom” létrehozása a valódi szándéka, – mellyel Oroszország nyugati területeinek meghódítását, s Moszkva elfoglalását is tűzte ki maga elé, – végső célként.
A Jobb Szektor, a törvényesen megválasztott Janukovics kormány elleni kijevi Majdan-tüntetéseken lépett ki a politika színpadára, egy hosszas lengyelországi titkos kiképzést követően.
A látszólag alulról szerveződő Jobb Szektor csapatok újoncait a Majdan poklában, – az IDF (Israel Defense Forces) veteránjai, valamint lengyel és amerikai titkosügynökök képezték ki a törvényes hatalmat védő rendőri erők, a “Berkut” (Szirti Sas) egységei elleni harcokra és aljas provokációkra.
Ezek után a Jobb Szektor önkéntes csapatai “kitüntették” magukat a kelet-ukrajnai harcokban is, – ahol hihetetlenül kegyetlenül bántak az orosz ajkú polgári lakossággal, hadifoglyokat kínoztak, de számtalanszor összecsaptak az Ukrán Nemzeti Gárda egységeivel is, akik nem egyszer megelégelték a jobb szektoros “harcosok” garázdálkodását.
Mindezek ellenére a 44 éves Jaros, tavaly ősztől független parlamenti képviselő, 2015 áprilisától pedig az ukrán fegyveres erők vezérkari főnökének tanácsadója. – Ám úgy tűnik nemcsak a többször is lejáratódott szervezetének, de az ő személyének a kiszámolása is elkezdődött.
Szabad Riport – (MTI, korrigálva)

Merkel elleni puccs zárhatja le a német migránsválságot

Angela Merkel korábbi szövetségesei váltak főbb ellenfeleivé a Der Spiegel napilap szerint, ami elismerte, hogy a kancellár egyre kevésbé tudja ellenőrzés alatt tartani saját kormányát, és puccs készülődik ellene.
A lap szerint a kancellár elveszíti hatalmát, amiért a tömeges bevándorlást nem akadályozta meg. A német miniszterek mostanra nem is próbálnak kompromisszumot keresni Angela Merkel és a saját álláspontjaik közt, ehelyett elkezdtek a színfalak mögött cselekedni, ami felveti a puccs előkészületének lehetőségét. A lap újságírója, Jakob Augstein arról számolt be, hogy a pozitív kommunikáció ellenére a migrációs válság kaotikus állapotokat idézett elő Németországban, ami az ország egészében és a kormányzati körökben egyaránt mutatkozik. A Spiegel publicisztikája szerint a kormánykoalíció közti tárgyalások eredménytelensége nem csak a radikálisan eltérő álláspontokra vezethető vissza, hanem, hogy Angela Merkel elveszíti régi szövetségeseit, a kancellár hatalmának megrendülése pedig megengedhetővé teszi a politikusok számára, hogy Merkel állásfoglalásait már ne tekintsék viszonyítási pontnak.
Korábban a koalíció tagjai megállapodtak abban, hogy a migránsok Németország területén maradhatnak három évre, később pedig családjaik is letelepedhetnek. A megállapodást követően Thomas de Maiziere belügyminiszter váratlanul jelentette be a bevándorlás korlátozását, Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter pedig azonnal támogatásáról biztosította, ami azt mutatja, hogy már a kormány tagjai is Merkelt megkerülve próbálják kezelni a helyzetet.
Bár a belügyminiszter kénytelen volt visszavonni a határok teljes lezárása érdekében hozott intézkedéseket, a miniszterek független cselekvése a kormány megosztottságára utal, és a későbbiekben egyértelművé vált, hogy a migrációs válság miatt a kormánykoalíció felbomolhat. Augstein szerint idegen erők egy “mocskos játékot játszanak” több ezer nő és gyermek életét kockáztatva, akik nyilvánvalóan nem maradhatnak majd az országban, de bizonyos érdekkörök továbbra is fenntartják azt a látszatot, hogy az ország befogadó. A fentiek okán már most mutatkoznak annak jelei, hogy a bevándorlók a kormány saját magával is ellentétes állásfoglalásai miatt nem bíznak a hatóságokban, és inkább a illegális életmódot választják. Augstein hangsúlyozta, hogy mindkét szélsőséges állásfoglalás káros, de a legnagyobb probléma a kormány cselekvésképtelensége és megosztottsága, ami hosszú távon kezelhetetlenné teszi az országra zúduló problémát.


http://www.hidfo.ru/2015/11/merkel-elleni-puccs-zarhatja-le-a-nemet-migransvalsagot/

Donbasszban elsősorban az északi frontszakasz volt mára virradóan igencsak “Zajos”-Donyeckig bezárólag.

Donyeck “elővárosát” Szpartakot vad dühvel ostromolta tegnap este óta a valcmanista pribékhorda. A dühük csak hajnalra csitult. Kész szerencse, hogy Szpartakban civilek már nincsenek.
Ha pedig este van-Gorlovka környékén nyughatatlanná válnak Valcman martalócai. Kilenc óra környékén ismét elkezdtek feszelegni Zajcevo és Sirokaja Balka térségében. Tanktüzérséggel és aknavetőkkel lövöldöztek egész éjjel.
karta94
Mára virradóan Sirokaja Balkánál ismét a DNR-hez szökött Valcman tizenhat katonája. Kedd óta már negyvenöten hallgattak a hangszóróból feléjük sugárzott szép szóra. Az ötlet-hogy szólítsák fel Nyalókakirály kilátástalan helyzetbe lavírozott katonáit-egy korábban már átállt ATO-katona ötlete volt.
hang
A lármafa és kellékei! A jelek szerint többet ér mint a tank!
hang
Peszki környékén egyáltalán nincs nyugalom egy percre sem. A valcmanista martalócoknak igen sűrűn besegít az avgyejevkai latortüzérség, amely amúgy “gondozza” Szpartakot és a donyecki repülőteret.
Az LNR-frontszakaszon a “Bahmutka” részen tovább zajlik az adok-kapok.
Szcsaztyjéból ismét rázendített hajnali három körül a latortüzérség.
A Donyecktől délre húzódó frontszakaszon gyanús és baljós csendet jelentettek mára virradóan.
Ma reggel átlépte az orosz-donbasszi közös határt az Orosz Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának 44. “gumkonvoja” is. A 102 kamion által cipelt szállítmányban benne van az a 35 tonna gyógyszer is, amellyel tegnap landolt Rosztov na Donu reoülőterén egy IL-76-os EMERCOM szállítógép Moszkvából.

http://www.balrad.com/2015/11/12/donbassz-90/

Újabb pofon a devizaadósoknak?

Egy nemrég megjelent törvény miatt okafogyottá válhatnak azok a perek, amiket devizahiteles adósok kezdeményeztek a bíróságon azt kérve, hogy állapítsák meg hitelszerződésük érvénytelenségét. Lapunknak nyilatkozó ügyvédek szerint az új jogszabály alapján még akkor is az adósokat sújtják az árfolyamváltozásból fakadó terhek, ha a szerződés érvénytelen. Szerintük viszont mindez ellentétes az Európai Bíróság és a Kúria döntésével is.
Nem kizárt, hogy végleg bezárulnak a kapuk az adósok előtt, akik a bíróságon támadják devizahitel-szerződésüket, miután október másodikán egy újabb rájuk vonatkozó jogszabály jelent meg a Magyar Közlönyben. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által jegyzett friss törvény körmönfont módon, visszamenőlegesen módosít egy másik, az adósok szempontjából rendkívül fontos jogszabályt, a devizahitelek forintosításáról szóló törvényt. Ez a hitelszerződések érvénytelensége iránt indított perekben alkalmazandó szabályokkal egészül ki, méghozzá úgy, hogy az eljárásokban a banki elszámolás során a pénzintézetek által megküldött elszámolásokat kell alkalmazni. Ez pedig jogi szakértőink szerint azt jelenti, hogy még ha a bíróság meg is állapítja a szerződés érvénytelenségét, akkor is annyit kell fizetnie az adósnak, amennyit a bank az elszámolás során megállapított, vagyis értelmetlenné válhat a pereskedés.
Bihari Krisztina ügyvéd lapunknak elmondta, a bankok az elszámolás során automatikusan és egyoldalúan az adósokra terhelték a devizahitelből fakadó teljes árfolyamváltozást. Az új törvény pedig azért aggályos, mert a jogalkotó – burkoltan – azt állítja, hogy minden deviza- vagy devizaalapú jogügylet kockázata, a teljes árfolyamváltozás fizetési kötelezettsége kizárólag a fogyasztót terheli. Ugyanakkor – mutatott rá – az Európai Unió bírósága által hozott ítélet alapján a Kúria jogegységi határozatban rögzítette, hogy a peres eljárás során az árfolyamváltozás tisztességtelensége vizsgálható, vagyis az nem feltétlenül terheli csak az adóst. A Kúria határozatának alkotmányosságát pedig az Alkotmánybíróság is megerősítette. Hozzátette, mindezek alapján a jogalkotó az Európai Bíróság, a Kúria és az Alkotmánybíróság döntésével szemben hozott törvényt.
Ugyanez az álláspontja Várhelyi Tamás devizahiteles ügyvédnek is, aki úgy látja, hogy leginkább a józan ésszel áll ellentétben a friss törvény. Szerinte ugyanis ha egy szerződés érvénytelen, kizárt dolog, hogy az elszámolásra vonatkozó része érvényes lenne. Mint mondta, nem kifejezetten vág egybe a jogállamisággal az, ha az elszámolás egyaránt megegyezik a szerződés érvényessége és érvénytelensége esetén is.
Kerestük az ügyben a törvényt benyújtó NGM-et, ám közölték, az Igazságügyi Minisztérium jogosult választ adni kérdéseinkre. A tárcát viszont hiába kerestük. Megkerestük a Kúriát is, tekintettel arra, hogy a jogszabály az ügyvédek szerint az általuk alkotott jogegységi határozattal ellentétes, ám itt sem jártunk sikerrel. A bíróság elzárkózott a tájékoztatástól. Közölték, a törvénnyel kapcsolatban nincsenek folyamatban ügyek a Kúria előtt. Ezért jelenleg nem nem áll módjukban további tájékoztatást adni.
( Horváth Csaba László )
Bal-Rad komm: “…mindezek alapján a jogalkotó az Európai Bíróság, a Kúria és az Alkotmánybíróság döntésével szemben hozott törvényt…” – visszamenőleges hatállyal! Ami a döbrögista hordától nem egy távol álló szokás! Így aztán MIUTÁN “MEGMENTETTEK” egy csomó banki adóst, “…körmönfont módon, visszamenőlegesen módosít egy másik, az adósok szempontjából rendkívül fontos jogszabályt…”-a döbrögista bűnbanda! Azaz: ismét a BANKOK KARMAI KÖZÉ lökték az ÚT SZÉLÉN “NEM HAGYOTTAKAT”!
Sok minden eltakarására kiváló lehetőség ez a migránsügy! Hiszen senki nem foglalkozik mással mostanság, csak a migránsválsággal!

Az orosz légierő 137 légi csapást mért a dzsihadista banditák fészkeire az elmúlt három napban Szíriában, 458 fészküket-köztük lőszerraktárakat-pusztított el.

Az orosz védelmi minisztérium „rendkívül hatékonynak” nevezte a sátán fattyainak állásaira mért légi csapásokat, amelyekben legalább hatszáz féregegyed is elpusztult.
Igor Konashenkov, az orosz honvédelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy az orosz légitámadások elsősorban a szíriai Aleppó, Damaszkusz, Rakka, Hama és Homsz városok környéki területeket érintették. A háromnapos légicsapás-sorozat során nem csupán az ISIS pozíciói és latoregyedei pusztultak el, hanem az al-Kaida bűnbandák és az al-Nuszra front nevű iszlamista szervezet is lakolt.
Az orosz légierő sikeres működése minden jel szerint mélyen aggasztja a török viktátor Erdogant, aki repülési tilalmi zónát szeretne látni Szíria fölött! Merthogy-az ő indoka szerint-ha az orosz gépek sem repülhetnének, akkor sok szír menekült is hazatérhetne!
Alekszej Meskov orosz külügyminiszter-helyettes viszont megemlítette tegnap, hogy az orosz légierő működésének köszönhetően közel egymillió szíriai menekült tért vissza eredeti lakóhelyére, és kezdődött meg a romok eltakarítása és az újjáépítés.
A szír kormányerők katonáinál pedig az elmúlt napokban fölbukkant a terroristák réme, a “Шмель-Dongó”-ez a thermobarikus bunker és eszközromboló “kézi reaktív gránát”.
Ezen a régebbi videofelvételen jól látható a “Dongó” hatékonysága.
Az alábbi videon pedig az, ahogyan az ISIS ördögfattyait “hazaküldik” egy olyen “Dongóval” a kurd milicisták:
A The Washington Times amerikai újság terjedelmes cikkben foglalkozott azzal a ténnyel, miszerint több száz Nyugat-Balkánról származó dzsihadista tért már vissza Szíriából Bosznia-Hercegovinába, Szerbiába, Albániába és Koszovoba, és alakítottak ki “erőközpontokat”!
– A török ​​vezetés – a jelenlegi miniszterelnök Ahmet Davutoglu és Recep Tayyip Erdogan – több alkalommal is arról elmélkedett, hogy helyre kell állítani az Oszmán Birodalmat. (Már 2009-ben Ahmet Davutoglu a következőket mondta: “Van egy örökségünk, amelyet ránk hagyott az Oszmán Birodalom. Arra vagyunk hivatottak mi “neo-törökök”, hogy ezt megvalósítsuk. Igen, mi vagyunk a “neooszmánok”. Nekünk kell megvalósítanunk a szomszédos országokban az Oszmán Birodalmat, kiterjesztve Afrikára is”)
http://www.balrad.com/2015/11/12/nagyuzemi-feregirtas-sziriaban/