2016. április 2., szombat

Belgium lakosságának fele támogatja a kerítést és határzárat

Egy friss közvélemény-kutatás eredményei szerint Belgium lakosságának közel fele támogatja az ország határainak lezárását, a fokozódó terrorfenyegetés miatt.
A Ceci n’est pas une crise (“Ez nem válság”) alapítvány felmérése szerint Belgium lakosságának fele úgy gondolja, hogy a menekültek, muszlimok és terroristák mind egyformák, a három külön megnevezés egy és ugyanazon fenyegetést takarja. A pénteken nyilvánosságra hozott mérésből kiderül továbbá, hogy minden negyedik állampolgár a terroristák bűntársának gondolja a muszlim közösségeket.
A felmérést március 24. és 27. közt végezték, 1034 belgiumi lakos megkérdezésével. Az országban a november 13.-án, Franciaországban történt terrortámadások óta megszaporodtak a terrorizmushoz köthető történések, majd március 22.-én két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Brüsszelben, a Zaventem repülőtéren, egy pedig a Maelbeek metróállomásnál, közvetlen az uniós intézmények épületeinek szomszédságában. A Brüsszelben történt robbantásos merényletek során 31 ember veszítette életét.
Úgy tűnik, az utóbbi hónapok eseménysorozata nem csak stigmatizálta a muszlim közösségeket – az emberek elkezdtek egyenlőségjelet tenni az iszlám mint vallás és a terrorizmus közé -, de a társadalom részéről egyre nagyobb hajlandóság mutatkozik arra, hogy további “hétköznapi kellemetlenségeket” viseljenek el a fokozódó terrorfenyegetés miatt.

http://www.hidfo.ru/2016/04/belgium-lakossaganak-fele-tamogatja-a-keritest-es-hatarzarat/

Meghosszabbítják a dán-német határ őrizetét

Dánia integrációs minisztériumának pénteki közleménye szerint újabb egy hónappal hosszabbítják meg a dán-német határ őrizetét; ezúttal május 3.-ig kerül kiterjesztésre a határellenőrzés.
A pénteki közlemény szerint erről informálták az Európai Bizottságot és az uniós tagállamokat, és a határőrizet a svéd migrációs politika alakulásától függően később újra meghosszabbításra kerülhet.
Inger Stojberg integrációs miniszter azt mondta, “ameddig a megfelelő személyazonosító okmány nélkül érkező menedékkérők nem utazhatnak tovább Svédországba, fennáll annak veszélye, hogy túl sok migráns fog az országunkban rekedni. Következésképp szükséges a határellenőrzés meghosszabbítása, hogy a menekültek és migránsok nagy csoportjai ne torlódjanak fel itt Dániában.”
A dán kormány január 4.-én vezetett be átmeneti határellenőrzést, hogy korlátozza a migránsok tömegeinek beáramlását, ám azóta négy alkalommal hosszabbították meg a kezdetben átmeneti jelleggel hozott intézkedést. Bár továbbra is átmeneti határőrizetről beszélnek, akár az év egészében fennmaradhat az ellenőrzés, ha a migránsok új útvonalat találnak Nyugat- és Észak-Európába.
Dánia korábban tranzitországként átengedte ugyan a Svédországba tartó bevándorlókat, de amint a szomszédos ország ellenőrzést vezetett be határain, maguk is a migráció korlátozására kényszerültek, mert a “menekültek” letelepítése komoly társadalmi feszültségekkel járt. Tavaly októberben egy dán napilap megrendelésére végzett felmérésből kiderült; a muszlimok 40%-a gondolja úgy, hogy Dánia törvényeit a Koránra kellene alapozni. A Wilke közvélemény-kutató intézet által végzett mérésből kiderült, hogy a migránsok tekintélyes hányada nem fogadja el a befogadó ország alkotmányát, így a hatóságok jogkövető magatartásra sem számíthatnak a migránsok közel felének esetében.

http://www.hidfo.ru/2016/04/meghosszabbitjak-a-dan-nemet-hatar-orizetet/

Ismét harcok robbantak ki mára virradóan Örményország és Azerbajdzsan között Hegyi-Karabah ügyében.

Hogy ki ütött vissza?-tisztázandó kérdés. Hírek szerint az örmények lelőttek két azeri helikoptert, kilőttek három tankot, és meghalt legalább húsz azeri katona.
A felek ontják egymás irányába a fegyverzetet.
Korábban jelentették, hogy az egyik helikopterlelövés következtében két gyerek meghalt.
Azeri források ugyanakkor hatalmas örmény veszteségekről számoltak be.
Vlagyimir Putyin orosz államfő és az orosz külügyminisztérium az ellenségeskedések azonnali beszüntetésére szólította fel a feleket.
http://www.balrad.com/2016/04/02/fortyog-a-del-kaukazus/


A volt Szovjetunió “lágy alteste” jelzővel illetett Dél-Kaukázus térségéből egymásnak ellentétes háborús hírek érkeznek. Késő este fegyvernyugvásról szóltak az információk, míg ma reggel már heves harcokról érkeztek a beszámolók Hegyi-Karabah környékéről.

Abban az elemzések jobbára egyetértenek, hogy ezidáig Kardigan ankarai Keresztapa mozgatta a szálakat a térségben, amelyekbe viszont hamarosan úgy gabalyodik bele, hogy saját nyakára fog hurkot vetni.
A török külügyminisztérium nyilatkozatban ítélte el Örményországot az “Azerbajdzsan területe elleni katonai agresszió miatt, és felszólította Jerevánt a harci cselekmények azonnali beszüntetésére.”
Ahmet Davutoglu török miniszterelnök telefonon gratulált Ilham Alijev azeri nagyfőnöknek, egyúttal őszinte részvétét nyilvánította az azeri áldozatok miatt.
Szerzs Szargasyan örmény elnök utasította a külügyminisztériumot, hogy haladéktalanul készítsen elő a parlament számára egy Hegyi-Karabah megsegítését célzó szerződést, amit az örmény parlament sürgősséggel fog megtárgyalni és elfogadni. Ezzel párhuzamosan az örmény hadsereg nehéztüzérsége és taktikai rakétaerői települnek Hegyi-Karabahba.
Örményország lelőtt azeri drónról, és meghalt azeri katonákról, lelőtt azeri helikopterről tett közzé videofelvételeket.
karab
Tegnap Azerbajdzsán hadügyminisztere Zakir Hasanov és török kollégája Ismet Yilmaz, valamint török vezérkari főnök Hulusi Akar telefonon egyeztettek. Ennek során a törökök támogatásukról biztosították Azerbajdzsánt Örményországgal szemben.
Este az azeri hadügy sajtóosztályának feje Vagif Dargyahly arról beszélt, hogy az azeri haderő leállt. Éjfél után viszont a rusvesna.su hírportált arról tájékoztatták, hogy az azeri haderő néhány órás csendet követően újrakezdte a harcokat.
Törökország délkeleti részén Újabb robbantás történt. Öt katona és a különleges erők egy rendőre halt meg egy pokolgépes merényletben szombaton az ország délkeleti részén. A fegyveres erők tagjai egy műveletben vettek részt Mardin tartomány Nusaybin városában, amikor bomba robbant mellettük, amit feltehetően a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei helyeztek el.
http://www.balrad.com/2016/04/03/verzik-a-lagy-altest/

A francia parlament szavazni fog a szankcióháború beszüntetéséről

Egy francia törvényhozó, Thierry Mariani kidolgozta az Oroszország elleni szankciók feloldására vonatkozó törvényjavaslatot, amit április végén a nemzetgyűlés elé tárhat. Európának ártott leginkább a szankcióháború, de az EU vezetői politikai nyomásra ragaszkodnak a fenntartásához.
Mariani, a jobbközép Republikánusok párt tagja szerint az Oroszország ellen bevezetett gazdasági korlátozások nem érték el céljukat, de eközben komoly kárt okoztak a francia gazdaságnak, és maradandó károsodást hagynak maguk után a francia-orosz kapcsolatokban. Ennek helyrehozása érdekében Mariani kidolgozta a szankciók eltörlésére vonatkozó törvényjavaslat tervezetét, amit április 28-án fog a képviselők elé tárni. A politikus szerint a hónap végén tartott szavazás egyértelmű állásfoglalást is jelent majd a törvényhozók részéről, akik közül sokan kettős játékot játszanak és kerülik a nyílt színvallást, miközben számukra is egyértelmű, hogy a szankciók nagy mértékben károsítják a hazai gazdaságot.
A politikus indoklása szerint a törvénytervezet benyújtása azért vált időszerűvé, mert hosszasan lappangó közéleti vitát követően ma már mindenki számára egyértelmű, hogy a szankciókat el kell törölni, de egyesek ezt külpolitikai szempontok mentén elutasítják. Ugyanakkor fenntartja azon véleményét, miszerint az Oroszország ellen bevezetett gazdasági korlátozások eltörlése elsősorban nem külpolitikai kérdés, ennek megítélésekor Franciaország nemzeti érdekeit kell szem előtt tartani, és a hazai gazdaságra gyakorolt hatások figyelembe vételével kell döntést hozni a szankciók fenntartásáról vagy eltörléséről.
Amennyiben a francia képviselők megszavazzák a törvényjavaslatot, a francia kormány uniós szinten fogja képviselni a szankciók eltörlését. A múltban számos jelentés jutott nyilvánosságra arról, hogy a gazdasági háború leginkább Európának okoz károkat. Az orosz exportban érdekelt európai mezőgazdasági vállalkozások a piac elvesztése miatt elveszítették bevételük nagy részét. Miközben az Európai Unió az Amerikai Egyesült Államok példáját követve kezdett szankcióháborút Oroszország ellen, az amerikaiak tovább üzletelnek Oroszországgal, és megpróbálnak benyomulni abba a piaci résbe, amit az európai cégek külpolitikai kényszer általi eltávolításával hoztak létre.

http://www.hidfo.ru/2016/04/a-francia-parlament-szavazni-fog-a-szankciohaboru-beszunteteserol/

A fekete ruhás nővér visszavonul a közélettől – nem tudta legyőzni a korrupciót

sm
Sándor Mária azt írja a blogján, hogy visszavonul a közéleti szerepléstől, mert nem tudja legyőzni a Magyarországon uralkodó korrupciót.
“Én szégyellem, hogy elfáradtam. Elnézést kérek, de csak egy ápolónő vagyok.
Köszönöm szépen a Társaimnak a kitartást (pihenhettek), köszönöm szépen a hiteles Médiának a tudósításokat és Köszönöm szépen Magyarország, hogy értettétek miért indultam. Mindent köszönök, de célom nem értem el. Bocsánatot kérek!
Szeretlek Titeket Kolléganők és Kollégák, de a korrupciót legyőzni nem tudom.”

(propeller)
Bal-Rad komm: De akár úgy is vehetjük, hogy Dr Cser Ágnes legyőzte Sándor Máriát!
Kedves Sándor Mária! MAGYARORSZÁG NEM ÉRTETTE HOGY ÖN MIT AKAR!
A “hiteles” Médiák CSAK A STORYT LÁTTÁK Önben!
Ön nem tartozik köszönettel senkinek! Elnézéssel talán! Azok irányába, akik bíztak Önben! (Igaz nemigen segítették!-DE HÁT MAGYAROK VAGYUNK!-vagy mifene!)
-Mondják, hogy Albionban tán a legjobb az ápolónők keresete.

TARTOK TŐLE, NEM ÁPRILISI TRÉFA

Ma régen látott hevességű harcok robbantak ki a front szinte teljes hosszában. Egészen pusztító nehéztüzérséget is bevetnek már. Támadják a szokásos célpontokat: Donyeck külterületeit, Szpartak kertvárost, a repülőtér környékét.
Pusztító nehéztüzérséggel lövik a jaszinovatajai útellenőrző pontot, amelyet az ukrán hadsereg nagyon el akar foglalni (így el lehetne vágni az országút két végén lévő Donyecket, Gorlovka városától. Amelynek környékén is még hevesebbé váltak a harcok. Lángba borult a hadijelentésekben eddig nemigen szereplő Makejevka város is. (Amely 10 km-re van Donyecktől keletre, gyakorlatilag már össze is épült vele.)
A jaszinovatajai útellenőrző posztot az egyik legpusztítóbb, “Pion” típusú nehézágyúval lőtték. Lövéseitől még a donyecki házak ablakai is beleremegtek.
gorlovka31032016_1
(Arra lehet következtetni: az ukránok nagyon el akarják foglalni ezt a két várost – amely eddig sohasem volt a kezükön. Ennek – Donyecktől keletre – egy, a főváros köré vonandó ostromgyűrű szempontjából van jelentősége.)
Az utóbbi időben viszonylag békés Luganszk megyében is fellángoltak a harcok. Hosszú idő után újra lövik a sokat szenvedett (korábban már szinte rommá lőtt) Pervomajszk városát. Az ukrán hadsereg megkísérelte elfoglalni az egyik, a városhoz közeli települést – de a Luganszki Népi Milícia egységei visszaverték őket (most először – végre-valahára! – a milicisták is kellő erővel viszonozták az ellenség tüzét).
Óriási mennyiségben érkezik a harci technika, a legpusztítóbb nehéztüzérség, rakétafegyverek is (hol van már a minszki tilalom! ami eddig is csak a népi erőkre volt kötelező. Nem hallani most a pökhendi-pofátlan angol EBESZ-alvezért, Alexander Huge-ot.)
Érkezik a személyi állomány is. Érkezett nagyszámú mesterlövész. Az utóbbi időben számos honvéd, honvédtiszt esett mesterlövészek áldozatául. Megérkeztek a Donyeck közelében lévő Volnovaha városba a Lvov megyei javorovi kiképzőbázison, amerikai instruktorok által kiképzett felderítők. Több száz – belőlük több tucat, 4-5 fős diverzáns egységet lehet alakítani. MEGÉRKEZETT 50-60 NÉMET felderítő kiképző szakember is.
A MOSTANI SÚLYOS TŰZHARCOK – sok honvéd szerint – A NYILVÁN HAMAROSAN MEGINDULÓ OFFENZÍVÁNAK AFFÉLE ELŐKÉSZÍTÉSÉT SZOLGÁLTÁK.

Givi: “…háború lesz…” (A DNR fegyveres erőiben rengeteg a fiatal, önkénte újonc!)
Minszk-2? ENNYI VOLT!
Az ukrán hadsereg azalatt összeszedte magát, megerősödött, kiképzettsége, technikai felszereltsége javult, harci morálja szintén. Túlereje a Donbassz honvédőivel szemben ismét közel háromszoros. A náci ármádia mögé felsorakozott (és felsorakozik) a Nyugat is – akiket, lám, mégsem zavarnak az ukrán hadsereg náci jelképei; akik képmutató, szemforgató nyilatkozatainak egyedül a moszkvai legfelsőbb vezetésben hisznek (közülük is a “csodálatos tárgyalások” rendíthetetlen híve, a népi erők offenzíváinak mindenkori megszakítója).
A mi miniszterelnökünk pedig ezeknek a gyáva, alattomos, hit- és szószegő, nyakig véres és háborús bűnös gazembereknek sürgeti a vízummentességet!
(Csikós Sándor)

Így cenzúrázott az amerikai elnöki hivatal

Az amerikai elnöki hivatal weboldalán cenzúrázták Francois Hollande francia államfő egy mondatát, amiben iszlám terrorizmusról beszélt. A történtekre a Media Research Center hívta fel a figyelmet, a jelentést követően azonban eltávolították a cenzúrázott videofelvételt.
Az amerikai elnöki hivatal weboldalán nemrég még megtekinthető volt a Barack Obama és Francois Hollande találkozója során készült felvétel; Obama és tárgyalópartnerei a Washingtonban tartott nukleáris biztonsági csúcstalálkozón folytattak megbeszéléseket, a felvételek egy része azt követően felkerült a Fehér Ház weboldalára. A Media Research Center azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy az elnöki hivatal weboldalán megjelent felvétel egy részét kicenzúrázták, abból eltávolításra került Francois Hollande néhány mondata.
A francia elnök kijelentette, “tisztában vagyunk azzal, hogy az iszlám terrorizmus gyökerei Szíriában és Irakban találhatóak”. Ez a kijelentés a Fehér Ház által biztosított leiratozásban is megtalálható, a weboldalra felkerült videofelvételben azonban néhány másodpercre eltávolították a hangsávot annál a résznél, amikor a francia elnök egy mondatban említette az iszlámot és a terrorizmust.
Obama korábban elrendelte, hogy a terrorizmus kérdéskörét érintő tárgyalások során az amerikai fél semmilyen formában nem hivatkozhat az iszlámra. A döntést a republikánusok élesen kritizálták, és azzal vádolták az elnököt, hogy gyengeséget mutat a terrorszervezettel szemben.
Az “iszlám terrorizmus” kifejezést nemzetközi szinten használják olyan terrorcselekmények vonatkozásában, melyeket az elkövetők az iszlám elferdített értelmezésére hivatkozva hajtottak végre.
A MRC jelzését követően a Fehér Ház eltávolította a cenzúrázott felvételt, amiről az oldal képernyőmentést is közölt.


http://www.hidfo.ru/2016/04/igy-cenzurazott-az-amerikai-elnoki-hivatal/

Szíria

Tegnap a világ fősodratú lakájmédiái tele voltak a húsz nő és gyermek halálát okozó orosz-vagy szír-légitámadás hírével, ami Damaszkusz egyik külső kerületének-Deir al-Asafir- kórházát és iskoláját érte. John Kirby amerikai külügyi szóvivő tele torokból üvöltötte a bűntényt a világba, ezzel be is intve a kezdést az ajvékkórusnak!
Aprócska hibája a dolognak, hogy semmiféle légitámadás nem volt. A kitaláció-mert az volt-kiötlői kalkulációjába egy kis hiba csusszant. A nagy garral világgá kürtölt szörnyületről ugyanis egyetlen “elkövetőnek” sem volt értesülése. Mi több, még csak híre sem érkezett Deir al-Asafirból, hogy repülőgépek jártak volna arrafelé. Volt két nagy robbanás, ami áldozatokat követelt, de…!
Ettől is gyanús lett a dolog, ezért hát az orosz légierő “megdrónozta” egy kicsit a nevezett területet. Hiszen a légitámadások azok komoly épületkárokat is szoktak okozni. Ám nem kis meglepetésükre ilyen károknak nyoma sem látszik a “Jaish al-Islam” és a “Feylyak Rahman”-latorbandák uralta kerületrészről készült tegnapi felvételeken.
Az iskolaudvaron van egy kidőlt fa! De egyébiránt semmiféle légitámadásra utaló épületromok vagy valami.
Ugyanakkor “valami történt”!-mert a hírek a gyerekek és nők haláláról tartják magukat! A nagy hírverésből arra lehet következtetni, hogy egy provokáció történt, amit az orosz/szír légierőre akarnak tolni. Csakhát a drónok. Azokkal nem számoltak a történek kikoholói.
Mindezek tetejébe Oroszország ENSZ-nagykövete-Vitalij Csurkin-adatokat adott át tegnap az ENSZ Biztonsági Tanácsának. Eszerint a török titkosszolgálat felügyelte a török illegális fegyverszállítmányokat és egyéb katonai ellátmányt az Iszlám Államnak Szíriában.
Az orosz ENSZ-nagykövet dokumentumokkal bizonyította: a dzsihadista ISIS legfőbb fegyverellátója Törökország, amely civil szervezeteket használ fel erre a célra. A National Intelligence Organization of Turkey irányítja ezeket a műveleteket.
Vitalij Csurkin tételes bizonylatokkal szolgált a Kardigan-maffia-ISIS biznisz értékét és összetételét illetően.
A fronthelyzet sem sokat változott a hadiszerencsét illetően. Ami pedig egyáltalán nem jó hír a martalócoknak. Már csak azért sem, mert a szír kormányhadsereg tegnap szinte “lábhoz tett fegyverekkel” szemlélte az egyre több helyen egyre hevesebben zajló martalóc belháborúkat.
Egyedül Aleppo északkeleti kerületeiben, és Deir ez Zorban voltak “valódi” háborús összecsapások.
No meg Palmürától északkeletre. Ott a kormánycsapatok “Uragan” vetőgépekkel végeztek talajfertőtlenítő utómunkálatokat.
http://www.balrad.com/2016/04/02/sziria-100/


Pentagon és a Külügyminisztérium, sürgősen evakuálja alkalmazottait Törökországból.
http://topwar.ru/93132-pentagon-i-gosdep-srochno-evakuiruyut-iz-turcii-semi-svoih-sotrudnikov.html

Megmozdult az ország: összejött a pénz, nem viszi a bank a házat

feri
KARÁD | Könnyekkel a szemében hálálkodott Verb Ferencné mindazoknak, akik adományaikkal segítettek abban, hogy ne vegyék el a házat a súlyosan sérült fia és a család feje felől. Történetükről korábban már beszámoltunk. Ferenc fia házvásárlásra vett fel svájci frankos kölcsönt, amelyet nem tudott fizetni, mert nem sokkal később baleset érte, elgázolták, amikor motorral közlekedett.
A baleset óta a férfi éber kómában van. Többször megműtötték, de állapotában nem következett be javulás, így a nap 24 órájában az édesanya gondozására szorul. Közben a család minden pénze a fiú gyógyíttatására ment el, emiatt nem tudták fizetni a kölcsönt, amelynek törlesztése végül havi 120 ezer forintra duzzadt. A szülők a kölcsönhöz jelzálogként a saját lakásukat és a szőlőültetvényüket ajánlották fel, ez került veszélybe. A bank ultimátumot adott, ha március végéig nem fizetnek ki ötmillió forintot, elveszik az ingatlant.
– Egyetlen hónapunk volt arra, hogy összegyűjtsük a pénzt. Március 3-án indítottam el az akciót egy közösségi portálon. A Somogyi Hírlap is segített. Eleinte nem is hittük el, hogy sikerülhet, de csodával határos módon összeadták az összeget az emberek. Most olyan boldog vagyok, hogy el sem tudom mondani! – mondta Verb Ferencné, aki lapunk hasábjain is szeretné kifejezni a köszönetét mindenkinek, aki mellettük állt. – Felsorolni is nehéz, hányan támogatták őket, kisebb-nagyobb összegekkel. Külföldön dolgozó magyarok, Fecó régi munkáltatója, a karádi önkormányzat, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő is beszállt, hogy összedobják az ötmilliót.
Witzmann Mihálytól tudjuk: attól fogva, hogy felhívását közzétette a Facebook-oldalán, néhány nap alatt (a saját felajánlásán túl) 600 ezer forintot adtak össze cégek, vállalkozók és magánszemélyek, az összegyűlt pénzt személyesen adta át Karádon az édesanyának.
Verb Ferencné a minap egy kaposvári ügyvédnél járt, átutalták a banknak a tartozást. Most már csak a végrehajtási eljárást kell leállítani.
– Szavakkal el sem lehet mondani, mennyire boldog vagyok! Nem tudom, hogyan lehet majd meghálálni mindezt – mondta a könnyeivel küszködve az édesanya. – Három gyermek és a lányom gondviselője vagyok, mindannyiunknak megmarad ez a ház, és Fecót sem kell elhelyezni máshol, tudom tovább gondozni. Csak apró dolgokra képes: sírásra, mozgatja a fejét vagy jelez nekem a kezével, a szemével. Apró dolgok ezek, de nekem nagyon sokat jelentenek…

(SG)
MOST SEGÍTETT az összefogás, az emberi együttérzés! Ez a szerencsétlen család megmenekült! Köszönet az adományozóknak!