Az amerikai elnöki hivatal weboldalán cenzúrázták Francois Hollande francia államfő egy mondatát, amiben iszlám terrorizmusról beszélt. A történtekre a Media Research Center hívta fel a figyelmet, a jelentést követően azonban eltávolították a cenzúrázott videofelvételt.
Az amerikai elnöki hivatal weboldalán nemrég még megtekinthető volt a Barack Obama és Francois Hollande találkozója során készült felvétel; Obama és tárgyalópartnerei a Washingtonban tartott nukleáris biztonsági csúcstalálkozón folytattak megbeszéléseket, a felvételek egy része azt követően felkerült a Fehér Ház weboldalára. A Media Research Center azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy az elnöki hivatal weboldalán megjelent felvétel egy részét kicenzúrázták, abból eltávolításra került Francois Hollande néhány mondata.
A francia elnök kijelentette, “tisztában vagyunk azzal, hogy az iszlám terrorizmus gyökerei Szíriában és Irakban találhatóak”. Ez a kijelentés a Fehér Ház által biztosított leiratozásban is megtalálható, a weboldalra felkerült videofelvételben azonban néhány másodpercre eltávolították a hangsávot annál a résznél, amikor a francia elnök egy mondatban említette az iszlámot és a terrorizmust.
Obama korábban elrendelte, hogy a terrorizmus kérdéskörét érintő tárgyalások során az amerikai fél semmilyen formában nem hivatkozhat az iszlámra. A döntést a republikánusok élesen kritizálták, és azzal vádolták az elnököt, hogy gyengeséget mutat a terrorszervezettel szemben.
Az “iszlám terrorizmus” kifejezést nemzetközi szinten használják olyan terrorcselekmények vonatkozásában, melyeket az elkövetők az iszlám elferdített értelmezésére hivatkozva hajtottak végre.
A MRC jelzését követően a Fehér Ház eltávolította a cenzúrázott felvételt, amiről az oldal képernyőmentést is közölt.


http://www.hidfo.ru/2016/04/igy-cenzurazott-az-amerikai-elnoki-hivatal/