2023. december 11., hétfő

Egybeesett a COVID járvány kitörése az amerikai biológiai kutatással

 

Moszkva, 2023. december 11. hétfő (MB)

Hétfőn négy éve annak, hogy koronavírussal fertőződtek meg az első betegek. A járvány kitörése egybeesett a koronavírussal kapcsolatos amerikai biológiai kutatással, melyet az Egyesült Államok kormánya a nagy gyógyszeripari trösztökkel közösen folytatott 2016-2020 között a világ különböző részein – közölte Igor Kirillov altábornagy, az orosz nukleáris, vegyi és biológiai védelmi csapatok főnöke.

Az orosz fegyveres erők birtokába került dokumentumok tanúsága szerint az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) rovarevő denevérek által okozott fertőzéseket tanulmányozott Ukrajnában és Grúziában. Olyan denevéreket is azonosítottak, amelyek 800 km-re is elvándoroltak Magyarországra és Oroszországba.

Elmondása szerint gyanús volt, hogy a koronavírus-törzsek kutatásában bioinformatikai szakértők vettek részt, holott a felderített betegség genomjának tanulmányozása volt a feladat. A bioinformatikusok génmanipulációval foglalkoztak, az azonosított kórokozók genomját szerkesztették és kombinálták, vagyis olyan kutatásokat végeztek, amelyek a veszélyes vírusok életfunkcióinak javítására irányultak – mondta Kirillov.


Kiadta: Magyar Békekör

Szülők a választható gyermekoltásokért találkozó - jogi és szakmai tanácsadás

Igaz a túlnépesedés elmélete ?