Frauke Petry hidfo.ru
Csődöt mondott az az elgondolás, miszerint a migránsok majd hozzájárulnak Németország gazdasági termelékenységéhez. A német kormány semmilyen elképzeléssel nem rendelkezik arra vonatkozóan, hogyan vonja ellenőrzés alá a helyzetet. Az Alternatíva Németországnak párt szerint Merkel kiszolgáltatta Európát egy idegen hatalomnak.
Frauke Petry, az Alternatíva Németországnak párt vezetője a Russia Today hírtelevíziónak adott interjú során azt mondta, Angela Merkel feladta Németország határait, és nem is tesz erőfeszítéseket arra, hogy megvédje az országot. “Az a tündérmese, miszerint a Németországba érkező migránsok hozzájárulnak majd a gazdaság növekedéséhez, hamisnak bizonyult, és ezen felül a kormány semmilyen koncepcióval nem rendelkezik arra vonatkozóan, hogyan kezelje a kialakult helyzetet.”
A pártvezető szerint Angela Merkel nem tesz különbséget menekültek és gazdasági bevándorlók közt, ezáltal írástudatlan emberek tömegeit engedi be Németországba, és komoly károkat okoz a német gazdaságnak. “Természetes, hogy a németek emiatt feleszmélnek. Rádöbbentek, hogy a kancellár feladta az ország szuverenitását, feladta határainkat, de feladta törvényeinket is.” – mondta.
A pártvezető szerint Merkel bevándorláspolitikája más szempontból is teljes csődöt mondott; a tagállamok nem rendelkeznek kellő jogkörrel ahhoz, hogy kiutasítsák a migránsokat, a szövetségi kormány viszont elviselhetetlenül hosszú idő alatt intézi a menedékkérelmek elbírálását. Ennek köszönhetően százezrek várakoznak úgy, hogy a helyi hatóságok sem tudnak nekik felvilágosítást adni azzal kapcsolatban, hogy kiutasításra, vagy a menedékkérelem megadására számíthatnak-e. A szövetségi kormány viszont nem védi meg az ország határait, miközben “a schengeni egyezmény nyilvánvalóan kudarcot vallott, mert mindig csak az előnyökről beszélnek, a hátrányokat pedig egyszerűen nem hajlandóak figyelembe venni.”
Az AfD vezetője szerint a német kormány soha nem is rendelkezett irányítással a migrációs válság felett, mert a Törökországgal kötött egyezmény is annak köszönhető, hogy a török államfő megzsarolta a német kancellárt, aki – mivel az ország határait nem védik – kiszolgáltatott helyzetben volt a törökök zsarolásával szemben.


http://www.hidfo.ru/2016/06/merkel-kiszolgaltatta-europat-egy-idegen-hatalomnak/