2014. december 26., péntek

Nők az ISIS legjobb propagandistái

Legelőször mindenki azt feltételezte, hogy az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet csak szexre és a "nővásárok" miatt toboroz nőket az interneten. Azonban a legutóbbi riportok és beszámolók szerint nem ez az elsődleges cél.

"Vanessa azt mondta nekem, hogy főz a férjére és annak harcostársaira, miközben többi nyugati országokból származó muszlim nővel él együtt egy "speciális kollégiumban". Ezekben olyan nők laknak, akik a családalapítás és fenntartás miatt vannak ott, s nem úgy bánnak velük, mint a rabszolgákkal" - nyilatkozta az al-Monitornak egy Hollandiában élő édesanya, akinek a tizenkilenc éves lánya még augusztusban csatlakozott a "kalifátushoz".

A család hónapokig nem tudta feldolgozni ezt, s a lányukkal is csak decemberben tudták újra felvenni a kapcsolatot, aki azóta mindig beszámol a mindennapi életéről Szíriában. A holland hatóságok is megkeresték a szülőket, akik szerint a lány által küldött üzenetekből pontosan leszűrhető, hogy a terrorista szervezet miképp bánik a nőkkel és milyenek a nők mindennapjai.

"A dzsihadisták szolgálatába álló nők a legjobb propagandisták. Úgy állítják be az egész Iszlám Államot, mint egy Disneylandet a szélsőségesek számára"

mondta egy holland katonai szakértő, miután megvizsgálták Vanessa üzeneteit. Szerinte azelőtt soha nem volt ilyen könnyű dolga egy radikális szervezetnek, mint most, hogy népszerűsítése magát és embereket toborozzon.

Az Iszlám Állam nagy hangsúlyt fektetett a női "toborzókra", akik képesek gyakran még a férfiakat is rávenni arra, hogy költözzenek a "kalifátusba" és vegyenek részt a "szent küldetésben". A női toborzótisztek Facebookon és Twitteren képeket osztanak meg a "bőséges lakomákról, amelyeket a családjuknak rendeznek, A közösségi oldalakon keresnek meg fiatal lányokat és népszerűsítik az ISIS által nyújtott előnyöket, valamint blogokat is vezetnek, ahol bemutatják a mindennapjaikat. Ezenkívül válaszolnak minden kérdésre és segítenek megtervezni az utazást is.

A dzsihadista toborzóasszonyok "kalandos életet" ígérnek azoknak, akik esetleg egy kis izgalmat keresnek. Nem egy nőt fényképeztek le egy AK-47-el vagy bármilyen más fegyverrel a kezében, mivel ez "alapkiképzésnek" számít náluk. Ápolói és orvosi feladatokat ajánlanak fel nekik akár a frontvonalakon is, saját testőrökkel. A "legextrémebbek" azok a képek voltak, amelyeken nők robbantómellényt viselnek és úgy mutogatják, mint a "legtökéletesebb ruhadarabot, amit egy asszony a férjétől kaphat".

A toborzónők nem csinálnak titkot abból sem, hogy mi vár azokra a nőkre, akik csatlakoznak hozzájuk és milyen büntetésekre számíthatnak, ha megsértik az előírásokat. A frissen megérkezett lányokat és nőket legelőször elviszik egy rövid "ideológiai továbbképzésre", ahol megtanítják, hogyan kell viselkedni és öltözködni a "kalifátusban". Az órákat nem férfiak, hanem nők tartják, akik gyakran sokkal szigorúbban viselkednek, hogy így "kiirtsák a nyugati dekadencia minden formáját". Ráadásul a nőknek még saját vallásrendőrségük is van, mint a Khansaa Brigád, amelynek tagjai az ellenőrzik, hogy a nők betartják-e a vallási előírásokat. Ők szabják ki és hajtják végre az olyan büntetéseket is, mint a korbácsolás.

Kapcsolódó:
Török luxusterepjárókkal harcol az Iszlám Állam
Az ISIS vécépucolója voltam
Észak-Korea majomhoz hasonlította Barack Obamát
Az ameikai rezsimet példátlan támadások érik, és megjósolhatatlan események küszöbén állunk

A Monsanto és a Bayer GM növényei a tiltás ellenére is megfertőzik az európai földeket

canola_contamination3

Egy új tanulmány szerint a génmódosított terményekre és ezen belül az olajrepcére Svájcban (és sok európai országban) érvényes termesztési és import tilalom ellenére a Monsanto és a Bayer GMO növényei megjelentek a földeken, igazolva azokat az aggodalmakat, amelyek szerint ha egyszer a GMO szellemet kiengedik a palackból, azt többé senki sem lesz képes visszazárni.
A Svájcra korlátozódott tanulmányból kiderül, hogy a GM növényeket 2011 és 2012 során, négy helyszínen is megtalálták vasúti sínek mentén és kikötők közelében. Megállapították, hogy a glifozát-rezisztens GMO növények a Monsanto Roundup-Ready GT73-as magjától erednek. Emellett öt helyszínen találták még a glufosinát-rezisztens MS8xRF3, MS8 és RF3 GMO növényeket is, amelyek a Bayer InVigor néven forgalmazott termékei. A kutatók leírják, hogy tudtukkal ez az első alkalom, hogy ezeket a Bayer növényeket Európában észlelték.
A tanulmány egy új veszélyre, a keresztezésre, pontosabban a génállomány átvitelére különböző növénytörzsek között, is rámutat, amit a Monsanto GT73 és a két nem GMO törzs között mutattak ki. Ez megerősíti a korábbi félelmeket, miszerint a GM növények képesek génmódosított variánssá alakítani a hagyományos és/vagy organikus módszerekkel termesztett növényeket.
A felfedezéssel kapcsolatban azonban továbbra is az a legmegdöbbentőbb, hogy ezek termesztése tilos Európában:
„A GM terményekre vonatkozó termesztési és behozatali tilalom nem volt elegendő arra, hogy megakadályozza ezek elterjedését. Japánban például, ahol a GM olajrepce termesztése tilos, a behozatal viszont engedélyezett, számos alkalommal találtak glizofát vagy glufozinát-rezisztens GM növényeket vadon nőni azokon az útvonalakon, amelyeken át a behozott terményeket szállítják. Ezek a vadon növő növények valószínűleg a szállítás közben kiszóródott magokból fejlődtek ki.”
Amennyiben tehát vadon növő GM növényeket találunk olyan országokban, ahol ezek termesztése, sőt behozatala is tilos, vajon milyen mértékben fertőződött meg a világ élelmiszerellátása?
Ahogyan arról korábban olvashattunk, a StarLink kukorica, az első olyan génmódosított termék, amit kivontak a forgalomból, méghozzá több mint 10 évvel ezelőtt, Szaúdi-Arábiában bukkant fel ismét egy évvel ezelőtt, miután a hatóságok felfedezték, hogy a termény valahogyan belekerült az ország élelmiszereibe.
Oregon államban pedig egy olyan génmódosított búzafajtával bevetett földet találtak, ami még az Egyesült Államokban sem engedélyezett.
Ez csupán néhány napvilágra került eset. Vajon mennyi ilyen létezhet, amiről nem tudunk?
Időkjelei: Felületesen szemlélve, ez a hír egyeseknek talán nehezen köthető össze az idők jeleivel, figyelembe véve azonban, amit a genetika, a transzhumanizmus és egyéb kapcsolódó területek végcéljáról tudunk, minden olyan hír, ami összefügg Isten teremtésének megrontásával, manipulálásával, az idők jeleivel is összefügg. Főleg amióta egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a majdani Fenevad bélyegének is köze lehet ezekhez a területekhez. A témával kapcsolatban érdemes megnézni az Arkhón Invázió című videót.


Forrás: Activist Post
http://idokjelei.hu/2014/12/a-monsanto-es-a-bayer-gm-novenyei-a-tiltas-ellenere-is-megfertozik-az-europai-foldeket/

Donbassz: “hull a…”-gránát

A tegnapi minszki szócséplés eredménytelenségének híre ma reggelre Donbassz legkisebb zugába is eljutott. Nem is maradt hatás nélkül. Márpedig a hatás egyértelműen a latorsorok megritkulását jelenti.
grá
Peszkiből a martalócok tüzérsége Donyeck északnyugati, nyugati perifériáit lőtte. De érdekes módon, mintha alacsonyabbra vették volna az irányzékot, hiszen lakott területnek szinte a közelébe sem hullott ma napközben latorgránát. De a környéken lévő “Volvo Márkaszerviz” délután háromtól már nem fogad több ügyfelet.
A repülőtérre is lövöldözgettek, de hát ott már kárt okozni nem tudnak.
A (Горловкa)Gorlovkánál csúfos kudarccal, nagyszámú latoregyed pusztulásával és egy csomó technika elvesztésével járó ostrom után a város módszeres tüzérségi lövésére tért át a pribékhorda. Ma egész nap (Дзержинск)Dzserzsinszk és (Майорск)Majorszk-környéki latorütegek pusztították Gorlovka északnyugati lakótelepeit. Sajnos egy civil belehalt az ostromba, egy másik súlyosan megsebesült.
(Гродовкой)Grodovkoj falu közelében a valcmanisták járőrözni óhajtottak. A kijevben vezetett zsoldlista fél óra alatt tizennyolc névvel rövidült. Két BTR viszont az udvar havárialistáját növelte.
(Березиснкое)Berezinszkojéból pedig a pribékek aligha véletlenül (Докучаевск)Dokucsajevszk buszállomását lőtték 120mm-es tarackokkal. Valami isteni csoda folytán még csak sebesülés sem történt.
(Счастьe)Szcsasztyje és az oda közeli (Веселaя Горa)Vjeszelaja Gora-hegynél kézifegyverekkel lövöldöztek egymásra a felek. Utóbbi helyszínhez közel ismét testvérháború tört ki az “ajdaros” brigantik között. Ismét valami zsákmányon kaptak össze. Ebben a cstepatéba avatkozott be a milicia, és nevető harmadikként vitte a zsákmányt. Hét gonosztevő tetemét látták a tetthelyen. A jelentés szerint a miliciának ezúttal nem sok köze volt a pusztulásukhoz.
sino
(Пришиб)Prisibnél és (Смело)Szmelonál szintén voltak ma délután kisebb összetűzések

https://balrad.wordpress.com/2014/12/26/donbassz-hull-a-granat/

Az orosz duma elnöke szerint vizsgálatot kellene lefolytatni a Hirosima és Nagaszaki ellen intézett atomtámadások ügyében

Az orosz törvényhozás, a duma elnöke, Szergej Nariskin végre kimondta azt, ami a "náci háborús bűnösök" ellen évtizedek óta zajló hajszából, valamint a "kárpótlási" eljárásokból elvileg logikusan következik: vizsgálatot kellene lefolytatni a Hirosima és Nagaszaki ellen 1945 augusztusában intézett atomtámadások ügyében.

A duma házelnöke csütörtöki sajtóértekezletén azzal borzolta a cionisták idegeit, hogy összehasonlította a két japán városban elkövetett tömeggyilkosságot a "náci bűncselekményekkel". A politikus szerint a nukleáris fegyver bevetése Japán ellen emberiségellenes bűntettnek minősül.

"Úgy hiszem, hogy ezt a kérdést jogászok, nemzetközi jogi szakértők bevonásával alaposabban meg kellene vitatni, mert az emberiségellenes bűncselekményeknek nincsen elévülési idejük" - jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy "mint mindnyájan tudjuk, a két békés japán város lebombázása katonai szempontból nem volt indokolható".

A házelnök leszögezte, hogy "az atombomba bevetésének a célja pusztán a megfélemlítés volt, a következmény pedig a két város több százezer békés lakójának halála lett". Szergej Nariskin kijelentéseivel a nyugati világ egyik (ha nem is a legfontosabb) mítoszát kérdőjelezte meg.


Perge Ottó - Press TV nyomán

Kapcsolódó:
Izraelnek nem tetszik a kubai-amerikai "megbékélés"
A Likud testvérpártja a Fidesz

Itt életre-halálra szóló geopolitikai játszma zajlik és a szemünk előtt változik a világ

Azért a kétkedőknek, liberálisoknak, jenki imádóknak pár gondolatom lenne. Előre leszögezem, nem vagyok orosz imádó, hanem ismerem a történelmet és tisztelem a normalitást. Tisztában vagyok vele, hogy itt életre-halálra szóló geopolitikai játszma zajlik és a szemünk előtt változik a világ. De annak is a tudatában vagyok, hogy a tények és a realitások szemszögéből nézve, Oroszországot térdre kényszeríteni nem fog sikerülni soha senkinek.

Elsőnek nézzük a szemben álló feleket. Ott van Amerika, az imádott és vágyott szabadság és ígéret földje.

Történelme? Nem nagy történelem, 1700-as évektől lehet kezdeni számolni. Mindenféle bevándorlók, angolok, skótok, írek, spanyolok, franciák meg egyéb nációk meghódítják a mai USA területét, kiirtják az őslakosokat, polgárháborúznak egymással, rabszolgatartásba mennek, majd kialakítják sajátos két párti "demokráciájukat". Nincs egységes népcsoport. Nincs kötődés, történelem, kultúra. Milyen amerikai operákat, balettokat tudunk? A Broadway színházain, a Metropolitan-en kívül mennyi színházról, operaházról tudunk? Képtárak, múzeumok? Van egy mesterségesen felturbózott, anyagilag kifizetett, agyilag lebutított társadalom. Van az álomgyár Hollywood, és így él a saját világában a jenki. Van a zsebében pénz, vedelheti a colát, zabálhatja amit megvesz, mivel tele a boltok, tele a zsebe, hazamegy és nézhet 100 csatorna semmit. Tudásuk alig. Nem szerveződnek népmozgalmak, nincsenek demonstrációk, szakszervezeti érdekvédelmi tevékenységek. Nem alakulnak pártok. Közben az állam játss za a demokráciát egy csaló választási rendszeren, ahol úgy is lehet nyerni, ha a másikra többen szavaztak. Lásd Al Gore és Bush. Al Gore egy millióval több szavazatot mégis Bush lett az elnök. Ők játsszák a világ csendőrét, közben háborút robbantottak ki Irakban, Szíriában, Afganisztánban, Líbiában, Ukrajnában. Folyamatosan vegzálják Venezuelát, most már minket is. Szerbiát is bombázták. Mindenbe beleszólnak, ítélet nélkül tartottak fogva foglyokat és kínoztak, lehallgatták a szövetségeseiket is. Nem utolsó sorban hazudtak 56-ban, hogy tartsunk ki, majd segítenek, és nem Oroszország, hanem USA írta alá Trianont is. Holott Magyarországnak gyarmata sem volt soha, nem úgy, mint a tisztelt nyugat számos országának, akik a gyarmatok kizsákmányolásából alapozták meg jóléti rendszerüket. Amcsik is mesterségesen tartanak fent jóléti rendszert, hatalmas az eladósodottságuk, nőtt a szegénység, éleződik a belső feszültség. Jellemző rájuk, hogy egyszer síitákat, egyszer szunnitákat pénz elnek. Hol haverkodnak egy országgal, egy politikussal, hol megbuktatják ugyanazt. Amikor az érdek úgy kívánja akkor gyilkolni is képesek, ha másképp akkor ugyanazokkal vigyorogva az orális szobában jó pofizni mintha mi sem történt volna. Lásd legutóbb Kuba esetét. Amerika nem olyan, mint a filmekben. Az ottani mindennapi élet nem olyan, mint ami a híradásokból lejön. Egész más a valóság, ahogy Oroszország esetében is így van. Devianciát kiemelten támogatják, nem tesznek ellene, sőt megbélyegzik, gúny tárgyává teszik azt, aki kiáll a normalitás és az emberi értékek mellett. Olyan országokat támadtak és tettek tönkre, akik évezredes hagyományokkal és kultúrával rendelkeznek. Olyan országokat tartanak ellenségnek, akik tudják mi a normális emberi élet, tisztelik a múltat, hagyományszeretőek.

Oroszország pedig az ősi misztikus ellenfél a gonosz, az pedig már nem a zsidó bolsevista kommunista proletárdiktatúra, és nem is a korrupt vodkagőzös jelcini állam. Oroszországnak történelme, hagyománya, ősi múltja van. Oroszországban másképpen gondolkoznak az emberek a konfliktusokról. Amcsiknál, ha baj lenne, és nem tudnák etetni a szájakat éhséglázadás lenne. Oroszoknál kiáll a vezető, akiben bíznak, elmondja, hogy ez az USA miatt van és nagy a baj, de az orosz legyőzhetetlen akkor az az orosz elvan egy évig káposztán és krumplin, de nem hajol meg a jenkik előtt. Az amcsi, ha nem jut a kedvenc tv csatornájához, kikel magából. Oroszország több lábon áll és sokat fejlődött Putyin alatt. Szinte kicserélődött a hadereje és folyamatosan fejleszti. Mivel tudja, hogy nem tud jelenleg az USA hadereje fölé kerekedni más téren okoz meglepetést. Egyrészt a megelőző és védekező erőben. Megelőzésként a lopakodó tengeralattjárói, amitől retteg az USA és azok az új rakétavédelmi ren dszerek, amiket nem ismer a NATO. Ha katonai konfliktusra kerül a sor és megelőző csapást tud mérni USA irányító központokra majd az USA ellentámadásait védeni hatékonyan, akkor már nyert ügye van. Persze ez nem egyszerű, de nem csak hagyományos hadviselésre kell gondolni. Putyin taktikusan máshol is erőteljesen fejleszt. Ha kiiktatja a GPS-t és a saját GLONASS-t katonai célokra rendeli alá, vagy lekapcsolja USA egy részén a netet, vagy véletlen leáll egy pár USA atomerőmű akkor majd lesz csodálkozás. Sok adu kártya van a tarsolyába, és sok dologról nem szabad megfeledkezni. Oroszország az űrkutatásban első. Ez tény, USA is elismeri, rá is kényszerül, hogy embargó ellenére vegyen rakétahajtóműveket tőlük. Oroszok komoly bázist alakítottak ki az északi sarkon. Iszonyat ásványi anyag készletük van. És nem csak exportra, nem csak bevételi forrásnak, hiszen az aranybányászat is folyamatosan nő. A világ legnagyobb területű országa. Minden éghajlati öv megtalálható, bármilyen mező gazdasági termék előállítására alkalmas, csak fel kell rázni a lakosságot. Európa és a világ nagyon ráfázik, ha az oroszoknál tényleg baj lenne, de tudják, hogy komoly úgysem lesz. Oroszországban nagy a vegyipar, a gyógyszergyártás, a gépipar, a hadiipar. Elkezdett fejlődni az elektronika. Van saját mobilja, számítógépe. A legmodernebb bajkal processzorok megfelelnek az intel i7-esnek. Ráadásul mindig lesz partnere, akik vagy érdekből, vagy meggyőződésből mellé állnak. Lásd Irán, Brazília, Venezuela, Argentína, Dél-Afrika, Szerbia, India, Kína, Pakisztán, és még számos ország. Egyiptom is tőlük vesz fegyvert. Oroszország tele van műkincsekkel, múzeumokkal, színházakkal. Magas a kultúra, tanultabb emberek vannak. Ott, ha megkérdeznek egy utca emberét, meg tudja mondani hol van Afrika, vagy nem keveri össze Budapestet Bukaresttel. USA-ban ez már nem így van. Muszorgszkij, Csajkovszkij, Tolsztoj, Puskin, Csehov, a Mengyelejev rendszer. Sok név ugrik be. Orosz balett, Szentpéter vár, Ermitázs, Tretyakov képtár. Oroszországnak történelme, múltja van. Normalitáson alapuló társadalma. Ott, ha valaki idétlenül viselkedik, a metrón megverik. A buzik, csak otthon buzulhatnak, nem bántja akkor senki őket, de nem lehetnek magamutogatók. A kábítószereseket üldözik. Szeretik a hagyományokat és nem engednek teret a liberális rombolásnak.

Tisztán látszik, ahol nem állt ellen a társadalom a mű celebek csillogó világának, ott gyors amerikanizálódás lett úrrá az országon. Jó példa Magyarország, ahol ma már blikken és retek klubon, bulvár mocskon felnőtt generáció nőtt fel, csak a bulvár érdekli, a győzikék, fásy mulatók, bunyós pityuk, terry blackek, dopemanek, és hasonló semmiféle értéket nem teremtő percemberek. Füvezés, buzulás, stb. Csak a face, meg a net világa. Semmi értékteremtés, hagyománytisztelet. Buta agy gyalult emberek és még el is hiszik amiket elolvasnak és sikítoznak örömükben ha basztatják az oroszokat. De hogy kik és miért, és az hogy kik is az oroszok az már nem érdekli, nem is tudja átlátni felfogni. Amerikáról is egy hamis csillogó mázas kép alakult ki az emberekben.

Sokan fordítva ülnek a lovon és a rossznak szurkolnak. Én sosem gondoltam volna, hogy az USA-t ennyire meggyűlölöm. Tisztelettel néztem arra az országra, de amikor hallottam beszámolókat, olvastam, láttam dolgokat. Megtapasztaltam a valóságot. Engem elvittek Detroitba. Na, az a nem semmi. Jártam kétszer náluk, de semmi szépet, jót nem tudok elmondani. Oroszoknál csak háromszor voltam, de oda ismét szeretnék eljutni. Kétszer voltam Moszkvában, egyszer a Krímben és az egyik Moszkvai út során Nyizsnyij Novgorodba is eljutottam. Akkor az egy három hetes út volt. Minden tetszett és sokkal barátságosabb, nyíltabb emberekkel találkoztam.

Egy szó, mint száz, az Oroszokat lenyomni nem fogják. Ha erővel, több ország manipulációjával is, akkor sem fog menni, de akkor már az ellenkezője is be fog indulni, és a nyugat komoly károkat könyvel el. Szerintem előbb leállnak, és előbb abbahagyják a gazdasági szorongatást. Jönni fog a katonai nyomás, de az meg ismét az Orosz malmára hajtja a vizet. Nyugat ebből jól nem fog kijönni. Oroszországnak is okoznak károkat kár tagadni, de vége számára jobb lesz. És nem egy-két év távlatában beszélek. Olyan változások előtt a világ, amire majd jó visszatérni 5-10 esetleg 15 év múlva.

Bal-Rad - Oláh Mária - Somló VédPajzs Szövetség hírportál

Kapcsolódó:
Nyugat-Európa térdre rogyhat...
Kijev megszavazta a semleges státusz eltörlését
Zord ortodox karácsony Kelet-Ukrajnában
Erdogan: Törökország nem lesz az Európai Unió áldozati báránya
Oroszország felkészül, hogy elpusztítsa víz alatti robotokkal az ellenséges repülőgép hordozókat

Már Lavrov is kérdezősködik!

Amint az várható volt, a “Komszomolszkaja Pravdában” megjelent két riport a Donbassz fölött lelőtt maláj utasszállító repülőgép ügyében FELVEZETÉSE volt a hivatalos orosz diplomáciai akciók lépéssorozatának.
rov
A “Rosszija1″ moszkvai televiziócsatornán ma délelőtt már Szergej Lavrov orosz külügyminiszter fűzte tovább a szálakat. Tett egy talán sokak számára meghökkentő, ám teljesen logikus megállapítást: Az USA-nak és Kijevnek előbb-utóbb válaszolniuk kell néhány kérdésre a lelőtt gép ügyében. Ezidáig ugyanis csak húzták-halasztották a kérdésekre adandó válaszok megadását. Még mindig nem válaszolt Washington arra a kérdésünkre, hogy hol vannak a műholdjaik erre a témára vonatkozó adatai? Mit csináltak AMERIKAI REPÜLŐGÉPEK a térségben az esemény idején? Hol van a dnyepropetrovszki katonai légiirányitás diszpécserszolgálatának hiteles eseménynaplójának a kritikus időpontra vonatkozó részlete?
mrr
-Bizony, ilyen fölöttébb kellemetlen kérdéseket fogalmazott meg Oroszország KÜLÜGYMINISZTERE, ami pedig jelzi a dolog komolyságát! És messzire mutat!
Egy nagyhatalom külügyminisztere SZEMÉLYESEN nem szokott megnyilatkozni holmi “csiripcsup” ügy kapcsán.
Lavrov megszólalása ebben az ügyben azt is jelenti, hogy Moszkva felkészült a halálos döfés kivitelezésére! Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a piplomácia a lehetőségek művészete. Szergej Lavrov pedig diplomata. Nem is rossz diplomata. A maláj gép ügye pedig egy fölöttébb kényes időpontban került a Kreml MÁSODIK POZICIÓJÁBA!
Efölött már csak egy pozició létezik! Nem illik hát kivárni senkinewk, amíg Vlagyimir Putyin is felteszi ugyanezeket a kérdéseket. Mert ha már ő hallatja a hangját ebben a témában, az lesz a halálos döfés!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/26/mar-lavrov-is-kerdezoskodik/

Putyin is fokozottan figyeli az Iszlám Államot

Az orosz államfő december 23-án, kedden felszólította az Oroszország szövetségeseiből álló Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) tagállamait, hogy készüljenek fel az Iszlám Állam jelentette fenyegetésekre.
Vlagyimir Putyin erről a Független Államok Közösségének hat tagállama: Oroszország, Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán alkotta biztonsági szervezet államfőinek moszkvai tanácskozásán beszélt. Az ODKB Tanácsa előtt az orosz vezető arra figyelmeztetett: több terrorista és szélsőséges csoportosulás is azzal próbálkozik, hogy kiterjessze működését Közép-Ázsiára. Azt mondta, hogy a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének „megfelelő és megelőző intézkedésekkel” fel kell készülnie az Afganisztánból és az Iszlám Állam felől érkező fenyegetésekre. Putyin a globális biztonsági rendszer „deformációjára” hivatkozott, amikor a regionális biztonsági szervezet tagállamait a terrorizmussal, a kábítószer-kereskedelemmel és a szervezett bűnözéssel szembeni fellépésre hívta fel.

A tanácskozást követően elfogadott nyilatkozatban az is szerepel, hogy a tagállamok „összehangolt intézkedéseket foganatosítanak a nemzetközi terrorszervezet oldalán fegyveres konfliktusokban harcoló és onnan hazatérő személyekkel szemben”. Az orosz, a fehérorosz, az örmény, a tádzsik, a kazah és a kirgiz elnök megállapította, hogy globális veszély egy „terrorista hídfőállás” létrejötte, amelynek alapjai a Közel-Keleten formálódnak. Veszélyt jelent a szélsőséges vallási eszmék átterjedése Afganisztán területéről a közép-ázsiai országokba.

Az ODKB államfői az ukrajnai béke mihamarabbi helyreállítására is felszólítottak moszkvai közleményükben. „Fontosnak tartjuk a tárgyalási folyamat megteremtését valamennyi, egymással szemben álló fél között, sürgős lépéseket téve a humanitárius katasztrófa következményeinek felszámolására” - hangsúlyozták. Különösen fontosnak tartják a minszki megállapodások végrehajtását az ukrajnai „nemzeti egyetértés elérése és a válság megszüntetése érdekében”. Nurszultan Nazarbajev kazah elnök előzőleg hétfőn Petro Porosenko ukrán államfővel tárgyalt Kijevben. Nazarbajev „képtelenségnek” nevezte a kelet-ukrajnai helyzetet, s arra szólította fel Moszkvát és Kijevet, hogy találjanak kompromisszumos megoldást.
Hírfigyelő Szolgálat

Mindenhol feltűnik az ISIS-mumus

Így hangolják a világot a Szeretet ünnepére időzítve, hogy még nagyobbat üssön a lélekharcban.

USA

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) - ugyan miért is ne - arra figyelmeztette a helyi hatóságokat, hogy egy "névtelen bejelentés" szerint az Iszlám Állam terroristái a Mississippi folyó Memphis-Arkansas hídjának felrobbantására készülnek - közölte december 23-án, kedden az FBI egy szóvivője. A hídon vezet át a Tennessee és Arkansas államokat összekötő főközlekedési utak egyike. Chris Allen szóvivő szerint az FBI csupán „fokozott elővigyázatosságra” intette a helyi rendőri szerveket. Hozzátette, hogy „egy alá nem támasztott, névtelen fenyegetésről van szó", amelynek nyomán az FBI-nak nem sikerült hasznos információkat szereznie. A Fox13 News memphisi televízió idézte az FBI névtelen bejelentésre hivatkozó figyelmeztetését, amely szerint az Irakban és Szíriában iszlám kalifátust kikiáltó dzsihadista szervezet egy Memphis városában élő embert bízott meg azzal, hogy a terrorcselekmény végrehajtására mozgósítsa az Iszlám Állam egyesült államokbeli sejtjeit.
IRAK
Egy ISIS-tag öngyilkos merénylő december 24-én, szerdán felrobbantotta magát az iraki főváros közelében, elvegyülve az Iszlám Állam ellen harcoló iraki kormánykatonák és az ugyancsak a dzsihadisták ellen küzdő szunnita milicisták között. Huszonhat embert ölt meg, 56-an pedig megsebesültek.
Az áldozatok elsősorban a Szahvaa (Ébredés) szunnita törzsi milícia tagjai voltak, akiknek a szervezete 2006-ban jött létre, és akkor csatlakozott az amerikai erőkhöz az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki erői elleni harcra. Tagjai, vezetői, akiket a felkelők árulóknak tekintenek, gyakran válnak a kormányellenes erők célpontjaivá. Milicisták egy csoportja a Bagdadtól mintegy húsz kilométerre lévő Madain város egyik katonai támaszpontja mellett gyűlt össze, hogy felvegyék a havi zsoldjukat. Az iraki kormány katonái közül is sokan ott voltak.
JORDÁNIA
Az emberi jogi szervezet közlése szerint december 24-én a gépet a dzsihadisták fellegvárának tartott Rakka város felett érte találat, és a jordániai pilótát foglyul ejtették. Jordánia megerősítette, hogy a szíriai légtérben lelőtték egyik harci gépét, amely részt vett a dzsihadisták elleni légi támadásokban. Ez volt az első eset, hogy a koalíció valamelyik gépét az Iszlám Állam fegyvereseinek sikerült elpusztítaniuk. Szaúd-Arábia, Jordánia, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek csatlakoztak a koalíció szeptember 23-án indított légi csapásaihoz, Katar csak logisztikai támogatást biztosít ezekhez a hadműveletekhez - jelentette a londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).
ALGÉRIA
A hadsereg tájékoztatása szerint Abdelmalek Gurival az Algírtól 60 kilométerrel keletre fekvő Isszer városában december 23-ra, keddre virradóra végeztek, és két másik társát is megölték. Guri az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezethez kötődő Algériai Kalifátus Katonáinak volt az irányítója, és az utóbbi években egy sor véres - a hadsereg és mások ellen elkövetett - merényletért tették felelőssé. A francia Hervé Gourdel túravezetőt szeptember 21-én rabolták el az algériai fővárostól 110 kilométerre található Tizi-Uzuban. Az Algériai Kalifátus Katonái másnap az 55 éves turista megölésével fenyegetőzött és felszólította Franciaországot, hogy állítsa le a légicsapásokat az Iszlám Állam hadállásai ellen. A csoport a férfi lefejezését helyezte kilátásba, amennyiben kérésének 24 órán belül nem tesznek eleget. Miután lejárt az ultimátum, a terrorcsoport videót tett közzé az elrabolt férfi lefejezéséről Véres üzenet a francia kormány számára címmel. Gourdel holttestét azóta sem találták meg.
Bakta Lóránt összeállítása

Nyugat-Európa térdre rogyhat…

EURÓPÁNAK(!) újra kell gondolnia az Oroszországhoz való viszonyát, vagy “térdre fog rogyni”! Ezért aztán az EU-vezetőinek sürgősen felül kell vizsgálniuk “szankciósdi játékaikat”, mert elsősorban is a német gyártók már “félelmek és kétségek között gyötrődnek”. Ez pedig igaz nem csak a németekre, hanem más nagyobb Nyugat-európai országok gazdasági szereplőire is.
BELGIUM-DIPLOMACY-G7-DEMO
“Közös nevezőre kell jutnunk a diplomácia terén, hogy ne szankciókkal akarjuk Oroszországot térdre kényszeríteni, mert ez senkinek sem lehet az érdeke”-fejtegette Matteo Renzi olasz miniszterelnök. Korábban már hasonló megállapításra jutott a német alkancellár Sigmar Gabriel, amire hasonlóképpen tromfolt Frank-Walter Steinmejer német külügyminiszter is.
Nyugati üzletemberek még ennél is drámaibban fogalmaznak. Carlos Ghosn a Renault vezérigazgatója a rubel legyengítése miatt “vérfürdőt” vizionált.
A Frankfurter Rundschau újság szerint az Orosz Föderációnak szánt ártás nagyobb károkat okoznak-okoznak Nyugat-Európának, mint Moszkvának-írja a német újság szerkesztőségi cikkében, majd hozzáteszi: “a tervezett (az USA által szorgalmazott! B-R) további szigorítások helyett sokkal inkább azok lazítása és felszámolása lenne az ésszerűbb”!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/26/nyugat-europa-terdre-rogyhat/

Mi történik itthon?

Az USA új érdekekkel jelentkezett be a kelet-európai térségben. Befolyást akar szerezni, mivel a hatalmi érdekeik most nagyon ide kötik. Eddig - a "rendszerváltás" óta - a nyugat holdudvarába tudták ezt a térséget, de mióta Oroszország megerősödött és főként az energetikai szektorban jelen is van - sőt valljuk be, hogy Európára nézve szinte monopoliumban -, azóta a világbitorló USA kezdi elveszíteni a fennhatóságot. Nyílván a kelet-nyugat konfliktus még slusszpoén erre rá. Az Egyesült Államok nem egyszerűen beleavatkozik, hanem aktív és cselekvő részese, alakítója a közép-európai országok belpolitikai életének - fogalmaz Orbán. Hozzátennénk, hogy mostmár kifejezetten terhes számukra a Fidesz-kormány. Az orosz-ukrán konfliktus, valamint az Európai Unió és az Egyesült Államok között zajló szabadkereskedelmi tárgyalások mind-mind veszélyeztetik ezt a térséget és ennek országait. az orbáni kétkulacsos politika pedig a Viktor Janukovics féle ukrán politika külső - amerikai távvezérelt - következő puccsáldozat lehet, hacsaknem Fehét-Oroszország meg nem előz minket, mert ott is rezeg a léc.
Az amerikai érdekek két területen jelentkeznek kiemelten: a kereskedelempolitikában és az említett energiapolitikában. Bennünket pedig bele akarnak rángatni egy olyan konfliktusba, amelyből mi csak rosszul jöhetünk ki. Mind belpolitikai szinten, hiszen az atlantista Gyúrcsányékkal - Amerika rajtuk akar teret nyerni, mivel a Soros-ficsúr Orbán saját kiskirályságot épít, már nem hozza az elvárt eredményeket - itthon biztosan elszabadul a pokol. Másrészt egyenlőre a keleti energiafüggőség mindenképpen az oroszokhoz csatol. Erre se Európának - hacsaknem a palagáz, de ennek hosszú évek kellenek mire kiépül a rendszere - , se Orbánnak nincs alternatívája. Nincs mese, megint itt van az ütközőzóna, amiben megint nyakig benne vagyunk. Magyarország nem akar részese lenni az Egyesült Államok és Oroszország közötti hidegháborús hangulatnak. Pőre pénzügyekről és anyagi érdekekről van szó. Az amerikaiak szerettek volna atomerőművet építeni, nem ők építik és ez fáj nekik, mivel Oroszország építi a Paks-2-t. Ennek elbírálása jelenleg megint csak a számunkra előnyös energetikai ellátással függ össze sajnos. Ebben a helyzetben nekünk egyik fél sem jó, de ebben a világrendszerben egyelőre nem is lehet altarnatívánk. Kivéve, ha a megújuló energiapolitikát helyeznénk a középpontba és ennek építenénk ki záros határidőn belül a rendszerét. Ezzel leválva a globális energia rendszerről...ha azt feltéve hagynák.


Várhegyi Kálmán

Donbasszi Karácsony

zsr
A nyugati keresztény Karácsony első napja Donbasszban “ünnepi háborúskodással” telt.
Donyeck északnyugati városrészeit-ha nem is nagy intenzitással-de egész éjjel ostromolta Valcman latortüzérsége. Szerencsére emberéletet, sebesüléseket nem okoztak.  Ki is használták a donyeckiek a lehetőséget, és igazi karácsonyi fesztiválozásba kezdtek a város Leninről elnevezett főterén. Donyeck karácsonyfájánál.
bro1 bro2 bro3 bro4
A donyecki reptér is hasonló körülmények között húzta ki a mára virradó éjszakát.
(Горловка)Gorlovka lakói mindannyian pincékben “ünnepelnek”.
(Майорск)Majorszk és (Шумам)Sumam irányokból tegnap késő délután-kora este indított tankrohamot a város ellen a bérgyilkos banda. Karácsony első napjának leghevesebb csatája ért véget ma hajnalra. A zsákmányéhes fasiszta bandák maradékai hajnali három órakor a szörnyű veszteségeik láttán föladták. Pillanatnyilag “fegyvernyugvás” van Gorlovka környékén.
A térség luhanszki régiójában továbbra is aktív volt mind a latorhorda, mind a népköztársaságiak miliciái.
(Октябрьск)Aktyrjabszk-bányaüzemnél, (Луганск)Luhanszk-szélén, és (Докучаевск)Dokucsajevszk-környékén a tegnap kezdődött harcok folytatódtak egész éjjel.
(Станица Луганска)Sztanyica Luhanszka és (Валуйск)Valujszk-térségében a miliciák ma reggelre visszaszorították az erőszakoskodó valcmanista zsoldosohordákat. Valujszkban viszont a lakóházakat alaposan megritkították a martalócok. Öt teljesen romba dőlt. Itt két helyi civil lakos vált az esztelen kijevi terror áldozatává.
(Вергулевска)Verguljevszka mellett a valcmanisták tankágyúval kilőttek egy személyautót. A négy civil utas a helyszínen szörnyet halt.
(Стаханов)Sztahanov erőművére a martalóctüzérség több össztüzet is kilőtt. Egy milicista elesett.
A (Желтое)Zseltoje térségében a népköztársasági erők tüzérsége tegnap kora este “Grad” üteggel felszámolták a zsoldosok egyik gyülekezetét. A jelentések szerint 15 darab BBM-típusú páncélozott járművet, négy teherautót, és a körülöttük lebzselő latrokat le is írhatja a kijevi udvar.
(Ольховское)Olhovszkoje, (Колесниковка)Kolesznyikovka, (Болотеное)Bolotenoje (Веселенькое)Vjeszeljenszkoje, és (Зеленая Роща)Zeljenaja Roscsa települések körül szintén komoly összecsapások voltak tegnap kora estétől ma reggelig.
Ezeken a helyeken tucatnyi tankot és egyéb páncélosokat vesztett a pribékhad, de a jelentések szerint teherautókat, lövegeket és aknavetőket, no meg legalább ötven latoregyedet buktak kijeviék.
Donyeckben tegnap Alekszander Zaharcsenko tartott évértékelőt. Nyilatkozata már csak azért is fölöttébb érdekes, mert azt alig egy nappal a minszki-teljes kudarcot vallott-összejövetel után tette.
Röviden összefoglalva nyilatkozata lényegét: véleménye szerint a kijevi junta a közeljövőben nagyszabású katonai akciót kíván indítani a két Népköztársaság ellen.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/26/donbasszi-karacsony/

Megható történet hazánkból

“Ma karácsonyi nagy bevásárlást csináltam. Általában utálok bevásárolni. Ma sem volt ez másképpen. Amikor végeztem, a kocsi tolom az autómhoz, és egy hajléktalan jön felém. Meg kérdezte adnák e neki tüzet. Azt nem tudtam adni, de ha éhes azon segíthetek. Mondta, hát ő tegnap este óta nem evet, most 17:10 van. Megkértem várjon, bepakolok az autómba, és meghívom a bevásárló központba enni.
Ellenkezett, hogy őt onnan ki fogják küldeni. Megértettem vele, addig még velem van, ez nem történhet meg. Na, mint ha kicsit megnyugodott volna, pakoltam a táskákba, ő segített és közben beszélgettünk.
Elmesélte ács volt, maszek. Mivel a megrendelők nem fizették ki, tönkrement. Mindent elveszített. A családot, otthont, munkát.
Mióta utcára került iszik is, mert a hideget amúgy sem lehetne pálinka nélkül kibírni, meg a szép múltját, családját így tudja elfelejteni. Miután bepakoltunk, mondom, neki mehetünk. Ő erre azt mondta, ő mégsem jön be, mert fél, hogy kiküldik. Megint győzködtem, még nagy nehezen a korgó gyomra miatt igent mondott.
Belépünk a bevásárló központba, megyünk a gyorsétterem felé, akkor veszem észre, hogy egy biztonsági őr követ bennünket. Nem tulajdonítottam különösebb figyelmet rá, hisz mi enni szeretnénk. Nézegetjük, mit szeretne kérni, mondtam bármit kérhet, a lényeg, hogy forró levest is válasszon. Ott tanakodunk, mire oda lép a biztonsági őr. Meg kérdezte minden rendben van e…
Mondom neki igen, és hogy milyen figyelmes, hogy minden vendégnek ugyan ezt a kérdést felteszi. Erre tudatta velem, hogy nem minden látogatónak teszi fel ezt a kérdést, csak olyanoknak, akik nem illenek be az áruház megszokott közönségéhez.
Tudattam vele, velünk minden rendben, legyen szíves hagyni, rendelni és enni minket. No, erre elvánszorgott, de csak pár lépésre tőlünk. Rendeltünk, várjuk, hogy megkapjuk az étel, erre becsomagoltan oda akarják adni. Én nagyon néztem és meg kérdeztem, hallotta e tőlem azt a kérést, hogy elvitelre. Ő nem hallotta, de nem szeretnék, ha a hajléktalan ott enne, nem jó fényt vet a gyorsétteremre. Na, erre én jól felhúztam magam. A hátam mögött sor állt. Hangosan megkérdeztem az emberektől, hogy zavarja e őket ha egy hajléktalan aki tegnap este óta nem evett, és a hidegben éjjel, nappal kint az utcán kell élnie, egy forró levest elfogyaszt. Mindenki meg volt döbbenve, és elkezdték a felháborodottságukat kifejezni. Milyen embertelen bánásmód stb. Az emberek mellénk álltak, és kénytelenek voltak megengedni, hogy ott bent együnk.
Kicsomagolták az ételt, és ahogyan azt megszoktuk megkaptuk, leültünk.
A hajléktalan (Péter), nekilátott a levest enni, az emberek néztek bennünket, ahogyan evett, az a megtört arc, én csak néztem és könnyeztem , a mellettem lévő asztalnál a hölgy a 2 gyermekével ugyan azt tette, mint én. És aki körülöttünk volt, csendben és látszólag meghatódva figyelték Pétert. Miután megette a levest hozzá látott rántott húshoz és a krumplipüréhez, mert a krumplipüré a kedvenc körete. Alig kezdett a másodikat enni, egy kedves úr oda jött hozzánk, és egy szatyrot adott át Péternek, boldog karácsonyt kívánt. Gyümölcs volt benne.
Egy másik asztaltól felállt egy másik úr, és Péternek 5000Ft-ot nyújtott át boldog karácsonyt kívánva. Péter csendben tovább evett és közben sírt. Annyira sírt, hogy szalvétát kellett neki adnom. Erre felállt a másik asztaltól az 5 év körüli kisfiú, oda jött Péterhez, megrázta pici kezeivel Péter lábát, és azt mondta neki- ne sírj bácsi. Erre felállt az édesanyja, ő is oda jött, zsebkendőt adott Péternek és 1000 Ft-ot…. Péter rám nézett és azt mondta, a három év alatt annyi emberséget nem tapasztalt, mint most 1 óra alatt. Megette az ételt, és kezdtük felhúzni kabátunkat, amikor az étteremből ki jött egy kedves hölgy, és azt mondta Péternek, minden nap 16 és 18 óra között menjen be és kap egy tányér meleg levest. Erre én ledöbbentem. Ahol még 1 órája, kiszolgálni sem szolgálták volna ki, most ingyen levest kap minden nap.
Péter nagyon hálás volt, és én is. Mindenkinek, aki ma délután segített és emberszámba vette Pétert nagyon köszönöm.”


https://balrad.wordpress.com/2014/12/26/jott-a-balrad13gmail-com-ra/

Amikor “hallgatni arany” lenne, de tombol a kivagyiság! “Már megint leitta magát, miniszterelnök úr?”

Orbán Viktor az otthoni karácsonyfával készített fotójával kívánt Boldog Karácsonyt! Nem aratott vele túl nagy sikert! A Facebookon osztotta meg a miniszterelnök az üdvözletét, mely üzenet alá sok érdekes komment került. A kommentek 70-80%-a nem örül Orbánnak.
A hír.ma a kommentekből szemezgetett:
Köszönjük Viktorka és a hülye pártodnak ! És év végén mit teszel ? meghálálod hogy az pénzünkből stadiont épithettél egy 1800 fős faluban például !!!! Remélem az ünnepek alatt elgondolkozol hogy milyen baromságokat tervezel a jövöben !! adjak tanácsot MONDJÁL LE !! az lenne életed legjobb döntése
28800 Ft ennyi a haví bevét.Mitöl legyek boldog?Viz,vllany,gáz,tüzelö,élelem,ruha,cipö,mit haggyak ki?Se kaja se tüzelö se süti,sajnos már remény sem.Mitöl legyek boldog?
Én csak azt kívánom, ami a NÉP-nek intézett az utolsó 4.5 évben.. Nyomorban gazdag újesztendőt! Kívánom, hogy a többség sorsára jusson! Éljen 47000-ből havonta, és vegyen belőle autópálya matricát..sokszor juttatja eszembe édesanyját!
Nagyon sajnálom azokat az éhező gyermekeket, ahol még karácsonykor sem jut az asztalra meleg étel. Önök azt is leszavazták “állítólag”, hogy a szegény gyermekeknek a téli szünetben 16 napon át járjon meleg étel. Egy empatikus pártnak segítenie kellene, főleg ezeket az embereket. Ezen el kellene gondolkozni, és bele kellene nézni az embernek önmagába. Ez az Ön és pártjának a személyes sajátos jellembelisége, ami mindent elárul.
Remélem anyámék pénzéből vetted a karácsonyi ajándékokat
Én is minden jót kívánok a Miniszterelnök Úrnak! Remélem jövőre már a börtönrácsok mögött tölti a Szentestét. Ígérem küldök Önnek rácsos linzert
Ez pont olyan kép, hogy aha jól érzitek magatokat?! Jövőre bevezetem a karácsony adót!!! Amúgy meg köszönjük szépen azt a rengeteg új adót amit jövőre bevezetsz és tovább szívod az emberek vérét!!
Viszont kívánom Miniszterelnök Úr !!! Remélem, ha pulykát eszik megakad a torkán !!!!!!!!!
Már csak a fa mögé bújva mersz szólni a pórnéphez?
Ha elmúlik a karácsony, mi mögé tudsz bújni? A nyuszi még messze van…..
Adóban, stadionban, útdíjban gazdag ünnepeket, hogy borulna rád az a fa!!!
A like nincs megadóztatva
Kisebb a karácsonyfánk mint 4 évvel ezelőtt,köszönjük!
Az Apeh elvitte a lakásomat. Szóval neked is Viktorkám, kellemeset !
Egy pillanata már azt hittem szép karácsonyom lesz, erre csak úgy beugrott ez a kép
Akkor lenne békés, boldog ha eltűnnél a cimboráiddal együtt!:)
Bukásban gazdag új évet Viktor !
Jaj milyen aranyos kukucs! Az éhezők sora már majdnem az Asztoriáig ér, tudod ezt, te gazember_?
Ajándék a gyerekeknek:500000Ft
Fa:35000Ft
Mind ezt az adófizetők pénzéből kipengetni: felbecsülhetetlen
Minden másra ott a közpénz.
boldog karácsonyt puh

Nekem is boldog lenne ha le tudnám nyúlni az országot.
Mutass olyat, aki kihúzza a fizuig.. Én tudom, hogy az adóinkból veszitek a limuzint! Tudom, mennyi pénzünket viszitek kampányra.. És a zsebünkből zabálnak benn a kaptárba.. Tudom, hogy maffia minden egyes dohánybolt.. És mindegyik, aki megnyerte az bunda volt. Tudom, mennyit keres mindegyik ki képvisel. Hogy a fekete munkások száma több ezer.. Az ellenőrök elől bujkálnak a melósok.. 22 kínaiból 2, aki adózott.. Tudom, hogy a súlyadó az is csak lehúzó.. És a digitális átállás.. az Unió.. Meg is fulladhatsz, mindenki leszarja itt.. Közben a főnököd számolja a szarjait. Igazság meg csak a papírokon létezik.. Hogyha kérdezik, a bérszám jegyzék szerint!.. ” ezt Önnek kedves miniszterelnök úr
Nekem egy ilyen ember ne kívánjon semmit , aki ellopta a nyugdíjra félretett pénzemet, meg utána még a rokkant nyugdíjamat is!! Magának milyen karácsonya lenne havi 28600Ft-ból????
Fél milliós táskával járkáltok. Ország felének nincs szinte semmi karácsonykor az asztalukon. Szégyellje magát sőt az összes szemék aki csak azért lett politikus hogy jól megszedje magát az adófizetők pénzéből
Pofátlanság netovábbja,kirabolja majd boldog karácsonyt kíván a kirabolt embereknek.
“Boldogok a lelki szegények….” Ez sajnos a fideszesekre sokkal inkább igaz mint valaha bárkire bárkikre a világtörténelemben. R.I.P. racionális gondolkodó emberiség.
Remélem annyi szavazatot fogsz kapni legközelebb, mint ahány like van a képen…
Már megint leitta magát miniszterelnök úr? Vigyázzon magára! Már olyan mint Jelcin.
Ha most ennyien vagytok hol voltatok amikor szavazni kellett ….. Vikike meg kapja be A csúcsdíszt….
Nagyjából így alakulnak a dolgok, ha az udvari designerek és a kommunikációs stáb is már az ünnep hangulatába kerülve, magára hagyja a “védett személyt”!
És még csak nem is lehet Orbánt azzal illetni, hogy udvariatlan volt a hivalkodásával. Csak tájékozatlan a közhangulatot, a NÉP hangulatát illetően. A félmilliós ajándék a gyerekeknek, meg a 35 ezres fa még a közeljövőben valószínűleg vissza fog neki köszönni!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/26/amikor-hallgatni-arany-lenne-de-tombol-a-kivagyisag-mar-megint-leitta-magat-miniszterelnok-ur/

Tuberkulózis-vissza a jövőbe?

A tuberkulózis főleg a 15 és 35 év közötti fiatal felnőtteket érinti, különösen azokat, akik gyengék, alultápláltak és rossz lakáskörülmények között élnek. Az esetek több mint felében a tüdőt betegíti meg, de szóródhat az ízületekbe is, és krónikus artritiszt okozhat. Ha nem kezelik az ízületet, súlyosan károsodhat, vagy akár teljesen elpusztulhat. A tuberkulózis érintheti a gerincoszlop csontjait és ízületeit is. Ez fájdalmas, és a hát görbüléséhez vezethet. A gerinccsatorna és az idegek nyomása a lábak bénulását okozhatja.

A tuberkulózis gyógyítható. Hogy megelőzzük a maradandó rokkantságot, korán kell elkezdeni a kezelést. A tuberkulózis könnyen terjed át másokra, ezért a korai kezelés megvéd másokat is. Az első tünetek jelentkezésekor már jelentkezni kell orvosi vizsgálatra, ezek a tünetek a krónikus köhögés, hőemelkedés délutánonként, izzadás éjszaka, fájdalom a mellkasban és a felsö háti szakaszon, súlyvesztés és nagyfokú gyengeség. (A fekete bőrüeknél a bőr gyakran világosabbá válik, különösen az arcon). Össze kell hasonlítani a bőrszínt a család egy másik tagjának a színével. A megfelelő antibiotikumot legalább egy évig kell szedni, még azután is, amikor a beteg már jól érzi magát. Az antituberkulotikus terápiát addig kell folytatni, amíg orvosi utasítás meg nem szünteti. Mindenkit a családban le kell szűrni tuberkulózisra. A tuberkulózisos betegnek külön szobában kell aludni, amíg köhög. A tuberkulózis megelőzhető jobb lakáskörülményekkel, jobb táplálkozással és immunizációval. Az újszülötteket ma már születésük után immunizálják.
A köhögés lehetséges okai és kezelése A köhögés soha nem normális állapot, annak mindig oka van, amit fel kell deríteni: ez lehet banális ok, mint a megfázás, de állhat komolyabb betegség is a háttérben. A köhögés maga nem betegség, hanem tünet: akkor keletkezik, mikor a tüdőből zárt hangrés mellett a légzőizmok erőteljes összehúzódása során nagy mennyiségű levegő nagy sebességgel áramlik ki, az így keletkezett nyomásnövekedés pedig hirtelen kinyitja a hangrést. Célja, hogy a légutakba került anyagot (köpetet vagy idegen testet) eltávolítsa. A köhögés lehetséges okai és kezelése>> (reumatologia.hu)

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszervi_betegseg/8768/tuberkulozis
A köhögés lehetséges okai és kezelése A köhögés soha nem normális állapot, annak mindig oka van, amit fel kell deríteni: ez lehet banális ok, mint a megfázás, de állhat komolyabb betegség is a háttérben. A köhögés maga nem betegség, hanem tünet: akkor keletkezik, mikor a tüdőből zárt hangrés mellett a légzőizmok erőteljes összehúzódása során nagy mennyiségű levegő nagy sebességgel áramlik ki, az így keletkezett nyomásnövekedés pedig hirtelen kinyitja a hangrést. Célja, hogy a légutakba került anyagot (köpetet vagy idegen testet) eltávolítsa. A köhögés lehetséges okai és kezelése>>

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszervi_betegseg/8768/tuberkulozis
A köhögés soha nem normális állapot, annak mindig oka van, amit fel kell deríteni: ez lehet banális ok, mint a megfázás, de állhat komolyabb betegség is a háttérben. A köhögés maga nem betegség, hanem tünet: akkor keletkezik, mikor a tüdőből zárt hangrés mellett a légzőizmok erőteljes összehúzódása során nagy mennyiségű levegő nagy sebességgel áramlik ki, az így keletkezett nyomásnövekedés pedig hirtelen kinyitja a hangrést. Célja, hogy a légutakba került anyagot (köpetet vagy idegen testet) eltávolítsa. A köhögés lehetséges okai és kezelése>>

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszervi_betegseg/8768/tuberkulozis


(webbeteg)
Bal-Rad komm: A TBC-jellemzően a Horthy-korszakban-MAGYAR NÉP BETEGSÉG volt. Morbus hungaricus néven volt közismert. Hazánkban a múlt század ’50-es éveinek végére sikerült teljesen fölszámolni.
Magyarországon-kb. hatvan esztendővel a TBC “spontán megszűnése” óta-ismét felbukkant a rettegett kór, és sajnos terjed.

“…A tuberkulózis megelőzhető jobb lakáskörülményekkel, jobb táplálkozással és immunizációval…”
Valami oknál fogva ORSZÁGUNK politikai maffiacsaládjai vioszont az “egészségügyre” testálják a megoldást. Az újszülötteket “immunizálják”! Egyszerűbb, olcsóbb megoldás mindennél. Piacgazdaságban ez a lényeg!

Kedves Angyalok! - Csángómagyar gyerekecske karácsonyi levele

Kérd Hangosan Karácsonynak alkalmából:
"Kérem az Istent, hogy segítse meg a magyarságot és minden tőlünk elszakadt népcsoportunkat, hogy újra egységbe szerveződhessünk! Adjon a nemzetünknek az Isten minden szépet és jót, mindent amire szükségünk van! Óvjon meg minket minden rossztól, ártó szándéktól! Mindörökre! Ámen!"
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének szakmai és anyagi ellenőrzése alatt működő, moldvai magyar oktatási programban, jelen pillanatban 2190 gyerek tanulja iskolában, vagy délutáni foglalkozások keretében a magyar anyanyelvet. 43 oktató és pedagógus neveli őket arra, hogy anyókáik nyelvét megtanulják, a néprajzkutatók által felgyűjtött folklórkincseket visszatanulják, kellő önbizalommal felvértezve merjék vállalni moldvai csángómagyar hovatartozásukat.
Ma érdekes kérdést szögeztek nekem apró tanítványaim: ha magyarul írják meg az angyaloknak szánt levelüket, akkor is megkapják a karácsonyi ajándékot? Természetesen, feleltem, de az a legbiztosabb, ha le is rajzolják, habár az angyalok számára ismeretlen a nemzeti hovatartozás kérdése, ők csak a jó és a kevésbé jó gyerekek között tesznek különbséget, így nyugodtan kitehetik az ablakba már ma estétől a levelüket. Mindenki érdeme szerint fog a karácsonyi ajándékozásban részesülni.
Hazatérve azon gondolkodtam, hogy felnőttként, a lészpedi gyerekek tanító bácsijaként, a moldvai magyar oktatási program koordonátoraként, felelősségem és kötelességem kicsit besegíteni azon folyamatba, hogy az angyaloknak szánt leveleik célba érjenek.
Az ők nevükben írok. Azoknak a moldvai csángómagyar gyerekeknek a nevében, akik magyar szentes énekekkel, magyar betlehemessel és magyarul fölzengő karácsonyi énekekkel készülnek a Szeretet Ünnepére. Ők azok, akiknél a magyar nyelv birtoklása fordítottan arányos a szociális helyzetükkel, ez az a hely, ahol a legszegényebb családok őrzik a magyar nyelv legrégebbi, ma is élő dialektusát.
Évtizedek óta nem írtam már a Mikulásnak vagy az Angyalnak. Felnőttként nem is értek hozzá, ezért másolom ide egyik tanítványom „írását”, hogy angyalokra találjon.
Szeretettel,
Márton Attila
lészpedi tanító bácsi,
a moldvai magyar oktatási program koordinátora
Drága Angyal!
Magam csángó gyermekecske vajok. Megreménykedni akaram, hogy ebben az esztendőben is kapok karácsonyra valami szép dolgot. Nem semmi baj, ha leánkás holmi lesz a csomagban, akko jó lesz a tesvéreimnek. Az se baj, ha emberes vagy asszonyos dogok lesznek benne, mert azokot odaadom édesapámnak vaj édesanyámnak. Nekik is Karácsony lesz! Ha bubáknak való játékokot küldesz, akko várni fogom lesz, még egy tesvérem szülessen. Mind egy kicsi Jézus. Őt es erőst fogom szeretni!
Dicsertessék Jézuskának szent neve! Szeretettel, Józsika”