2014. december 26., péntek

Donbasszi Karácsony

zsr
A nyugati keresztény Karácsony első napja Donbasszban “ünnepi háborúskodással” telt.
Donyeck északnyugati városrészeit-ha nem is nagy intenzitással-de egész éjjel ostromolta Valcman latortüzérsége. Szerencsére emberéletet, sebesüléseket nem okoztak.  Ki is használták a donyeckiek a lehetőséget, és igazi karácsonyi fesztiválozásba kezdtek a város Leninről elnevezett főterén. Donyeck karácsonyfájánál.
bro1 bro2 bro3 bro4
A donyecki reptér is hasonló körülmények között húzta ki a mára virradó éjszakát.
(Горловка)Gorlovka lakói mindannyian pincékben “ünnepelnek”.
(Майорск)Majorszk és (Шумам)Sumam irányokból tegnap késő délután-kora este indított tankrohamot a város ellen a bérgyilkos banda. Karácsony első napjának leghevesebb csatája ért véget ma hajnalra. A zsákmányéhes fasiszta bandák maradékai hajnali három órakor a szörnyű veszteségeik láttán föladták. Pillanatnyilag “fegyvernyugvás” van Gorlovka környékén.
A térség luhanszki régiójában továbbra is aktív volt mind a latorhorda, mind a népköztársaságiak miliciái.
(Октябрьск)Aktyrjabszk-bányaüzemnél, (Луганск)Luhanszk-szélén, és (Докучаевск)Dokucsajevszk-környékén a tegnap kezdődött harcok folytatódtak egész éjjel.
(Станица Луганска)Sztanyica Luhanszka és (Валуйск)Valujszk-térségében a miliciák ma reggelre visszaszorították az erőszakoskodó valcmanista zsoldosohordákat. Valujszkban viszont a lakóházakat alaposan megritkították a martalócok. Öt teljesen romba dőlt. Itt két helyi civil lakos vált az esztelen kijevi terror áldozatává.
(Вергулевска)Verguljevszka mellett a valcmanisták tankágyúval kilőttek egy személyautót. A négy civil utas a helyszínen szörnyet halt.
(Стаханов)Sztahanov erőművére a martalóctüzérség több össztüzet is kilőtt. Egy milicista elesett.
A (Желтое)Zseltoje térségében a népköztársasági erők tüzérsége tegnap kora este “Grad” üteggel felszámolták a zsoldosok egyik gyülekezetét. A jelentések szerint 15 darab BBM-típusú páncélozott járművet, négy teherautót, és a körülöttük lebzselő latrokat le is írhatja a kijevi udvar.
(Ольховское)Olhovszkoje, (Колесниковка)Kolesznyikovka, (Болотеное)Bolotenoje (Веселенькое)Vjeszeljenszkoje, és (Зеленая Роща)Zeljenaja Roscsa települések körül szintén komoly összecsapások voltak tegnap kora estétől ma reggelig.
Ezeken a helyeken tucatnyi tankot és egyéb páncélosokat vesztett a pribékhad, de a jelentések szerint teherautókat, lövegeket és aknavetőket, no meg legalább ötven latoregyedet buktak kijeviék.
Donyeckben tegnap Alekszander Zaharcsenko tartott évértékelőt. Nyilatkozata már csak azért is fölöttébb érdekes, mert azt alig egy nappal a minszki-teljes kudarcot vallott-összejövetel után tette.
Röviden összefoglalva nyilatkozata lényegét: véleménye szerint a kijevi junta a közeljövőben nagyszabású katonai akciót kíván indítani a két Népköztársaság ellen.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/26/donbasszi-karacsony/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése