2017. április 29., szombat

Külügyminiszter: gyorsan be kell lépni az Fenevad szövetségesei közé

Macedónia külügyminisztere, Nikola Poposki szerint az ország stabilizálásának egyetlen módja, ha a lehető leggyorsabban belépnek az Európai Unióba.
“Macedónia uniós csatlakozásának felgyorsítása segíthet az ország stabilitásának biztosításában” – mondta. Az integrációra kell összpontosítanunk, és arra, hogy további garanciákkal biztosítani tudjuk az Európai Unióhoz csatlakozást, ha a régióban békét akarunk és stabilizálni akarjuk Macedóniát.”
Popolski az EU külügyminisztereinek máltai találkozóján kifejtette, hogy „a kevesebb integráció nem válasz”, a válsághelyzet csak akkor rendeződhet, ha az ország minél hamarabb csatlakozik az Európai Unióhoz.
2015-ben a macedóniai ellenzék azzal vádolta a konzervatív kormánypártot, hogy több mint húszezer ember telefonbeszélgetéseit lehallgatják, beleértve bírókat, újságírókat és diplomatákat. Az ellenzék által kezdett lejáratókampány a kormányfő lemondásához, a parlament feloszlatásához vezetett, és politikai válságba sodorta az országot.
Napokkal ezelőtt a Die Zeit német lap újságírója egy polkorrekt logikai bukfenccel megindokolta, hogy amikor egy országban az európai integrációt ellenző kormány működik, ott az Európai Uniónak joga van kormányellenes tüntetéseket szervezni.

http://www.hidfo.ru/2017/04/kulugyminiszter-gyorsan-be-kell-lepni-az-eu-ba/

Schäuble inkább a nemzetállamok eltüntetésére költené az uniós forrásokat

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter szombaton azt mondta, Németország nem fizetne nagyobb összeget az Európai Unió közös kasszájába a Brexit után, ehelyett az uniós források „hatékonyabb hasznosítására” törekedne.
A miniszter a Funke Media kérdésére elmondta, hogy ma is a német adófizetők pénzéből finanszírozzák az Európai Uniót, így amennyiben lehetséges, a britek kilépése után már inkább az integráció mélyítésére fordítanák ezt az összeget, hogy más tagállamok ne követhessék a Brexit példáját.
„Németország nem fizethet több pénzt az Európai Unióba a Brexit után. Elegendő forrás van az EU költségvetésében, ezt a továbbiakban hatékonyabban kell felhasználni.”
Schäuble szerint a britek kilépése után sokkal inkább az integráció tovább mélyítésére kellene fordítani az uniós forrásokat, nem pedig az egyes tagállamok igényeinek megfelelően.

http://www.hidfo.ru/2017/04/schauble-inkabb-a-nemzetallamok-eltuntetesere-koltene-az-unios-forrasokat/