Macedónia külügyminisztere, Nikola Poposki szerint az ország stabilizálásának egyetlen módja, ha a lehető leggyorsabban belépnek az Európai Unióba.
“Macedónia uniós csatlakozásának felgyorsítása segíthet az ország stabilitásának biztosításában” – mondta. Az integrációra kell összpontosítanunk, és arra, hogy további garanciákkal biztosítani tudjuk az Európai Unióhoz csatlakozást, ha a régióban békét akarunk és stabilizálni akarjuk Macedóniát.”
Popolski az EU külügyminisztereinek máltai találkozóján kifejtette, hogy „a kevesebb integráció nem válasz”, a válsághelyzet csak akkor rendeződhet, ha az ország minél hamarabb csatlakozik az Európai Unióhoz.
2015-ben a macedóniai ellenzék azzal vádolta a konzervatív kormánypártot, hogy több mint húszezer ember telefonbeszélgetéseit lehallgatják, beleértve bírókat, újságírókat és diplomatákat. Az ellenzék által kezdett lejáratókampány a kormányfő lemondásához, a parlament feloszlatásához vezetett, és politikai válságba sodorta az országot.
Napokkal ezelőtt a Die Zeit német lap újságírója egy polkorrekt logikai bukfenccel megindokolta, hogy amikor egy országban az európai integrációt ellenző kormány működik, ott az Európai Uniónak joga van kormányellenes tüntetéseket szervezni.

http://www.hidfo.ru/2017/04/kulugyminiszter-gyorsan-be-kell-lepni-az-eu-ba/