Dánia rendőrség hidfo.ru
Dánia kormánya azt tervezi, hogy elrendeli minden menedékkérelem elutasítását, ha a dublini rendszer megszűnik működni, és nem tudják visszaküldeni a migránsokat abba az országba, ahol először beléptek az EU területére.
A bevándorlás-, integráció- és lakhatásügyi minisztérium keddi közleménye szerint Dánia egy olyan helyzetre készül, amiben a dublini rendszer megszűnik működni, és lehetetlenné válik a migránsok visszaküldése azokba az országokba, ahol először átlépték az EU határát és regisztrálva lettek. Egy ilyen helyzetben a kormány egy új törvénnyel lehetővé teszi, hogy az összes, újonnan érkező migránst a határon visszafordítsák, és minden új menedékkérelmet megtagadjanak.
A közlemény szerint emellett számos más intézkedésre is készülnek, többek között anyagi szempontból kevésbé vonzóvá teszik az országot a migránsok számára, azáltal, hogy megvonják a bevándorlóknak járó juttatásokat. A minisztérium közleménye szerint ezt az összeget ehelyett inkább azoknak az országoknak adják támogatásként, melyekben jelenleg is háború van, és a bevándorlás forrásországaivá váltak.
A bevándorlásügyért felelős miniszter, Inger Stojberg ezen felül arról számolt be, hogy a jövőben szigorúbb ellenőrzést folytatnak majd azok körében, akik állandó tartózkodási joghoz akarnak jutni Dániában. Az ilyen személyek körében a titkosszolgálatok a korábbinál kiterjedtebb preventív és nyomozati tevékenységet folytatnak majd, és szigorú háttérellenőrzéseknek vetik alá azokat a külföldieket is, akik bármilyen fajta szociális juttatást igénybe akarnak venni Dániában.
A miniszter bejelentése szerint idén már kevesebb migráns érkezik az országba, de ez még mindig tízezernél nagyobb számot jelent, ami jóval több annál, mint amennyit az ország el tud viselni, emiatt ezt a számot tovább csökkentenék. A közlemény szerint Dánia egy olyan rendkívüli helyzetre készül, ahol “újabb rés keletkezik” az európai országok határvédelmein, és Dánia saját maga kell gondoskodjon a határsértések megakadályozásáról.


http://www.hidfo.ru/2016/08/dania-a-hataron-fog-visszaforditani-minden-menedekkerot/