2015. november 10., kedd

Ukrajna, Donbassz – Hírösszefoglaló, november 9-10

399118 31.05.2009 Учения НАТО в рамках программы "Партнерство во имя мира" Cooperative Longbow 09/Cooperative Lancer 09 завершаются на военной базе в Вазиани (пригород Тбилиси). Давид Хизанишвили/РИА Новости

Maradék Ukrajna

Porosenko NATO-katonákat hív Ukrajnába
Petro Porosenko, Ukrajna elnöke a parlamenthez fordult, hogy egyeztessenek a november végi NATO-egységek és az ukrán hadsereg közös katonai gyakorlata miatt.
Kijev előreláthatólag másfél ezer amerikai, valamint további ezer más NATO-tagországból való katonát hív a Lemberg megyében lévő javorovi katonai bázisra tervezett gyakorlatra. A törvénytervezet a Partnerség a békéért program keretén belül így összesen; 2,5 ezer NATO-katona Ukrajnába utazását engedélyezné összesen 61 napos időtartamra.
Nem ez lenne az első közös gyakorlat, hisz 2015 nyarán a Rapid Trident program keretén belül már voltak külföldi katonák a javorovi katonai bázis területén, ahol az ukrán katonák felkészítésével foglalkoztak. Egyes becslések szerint az akkori gyakorlatok hétmillió dollárba kerültek, amit teljes egészében az amerikai fél biztosított.
Forrás: LifeNews
A Porosenko Blokk nem tartja szükségesnek az előrehozott parlamenti választásokat
A Porosenko Blokk képviselői készen állnak az előrehozott parlamenti választásokra és biztosak a győzelmükben, de ennek megtartását nem tartják szükségesnek – írja a TASS. Erről Jurij Lucenko, a Porosenko Blokk frakciójának vezetője nyilatkozott. „Készen állunk az előrehozott választásokra” – mondta Lucenko kiemelve, hogy készek részt venni és győzni a választásokon. „Nézzük csak meg, hogy mi is történt a közigazgatási választásokon és mit mondtak a szavazók. Az első helyet a Porosenko Blokk szerezte meg” – mondta Lucenko, aki szerint ennek a parlamenti képviselői csoportnak meg kellene dolgoznia a ráköltött energiáért. Volodimir Grojszman, az ukrán parlament házelnöke november nyolcadikán bejelentette, hogy nincs napirenden az előrehozott választások megtartása, mivel ez destabilizálhatná az országban uralkodó helyzetet.
Lucenko szavai szerint lehetséges, hogy a parlament bizalmatlansági indítványt kezdeményez Arszenij Jacenyuk kormánya ellen, de ez a kormány és a koalíció közötti tárgyalásoktól függ. „Egy 45 milliós ország nem élhet csak a külső kölcsönökből. Azt követeljük a kormánytól, hogy fogadjon el egy új költségvetéssel ellátott adókódexet” – mondta Lucenko. Szavai szerint már régen le kellene váltani az egészségügyi, a természeti erőforrások és más tárcák minisztereit is.
Forrás: TASS
Ukrajna betiltotta az abház és dél-oszét rendszámmal ellátott autók használatát
Az ukrán Polícia rendőrei büntetni fogják azokat az autóvezetőket, akik dél-oszét és abház rendszámos autókkal próbálnak meg közlekedni az ukrán utakon, mivel az ukrán kormány nem ismeri el ezeket az országokat – írja a Vesztyi.
Erről az új rendőrség írt a Facebook oldalán. A rendőrök a Külügyminisztériumhoz fordultak ez ügyben, amely elmagyarázta, hogy Ukrajna nem ismeri el Dél-Oszétiát és Abháziát független országnak, és ezeket a területeket Grúzia részének tekintik. A Polícia úgy döntött, hogy az ilyen rendszámokkal ellátott autókat úgy tekinti, amelyeken nincs rendszám. „Ezek után ezen, vagy más el nem ismert független köztársaságok rendszámával ellátott járműveket úgy tekintjük, mintha nem lenne rajtuk rendszám. Ilyen esetekben az érvényes törvényeknek megfelelően fogunk eljárni” – írja a Polícia a Facebookon.
Forrás: Vesztyi
Ukrajna növelte a szlovákiai gázimportot
Ukrajna növelte szlovákiai tranzit gázimportot és egyben csökkentette az oroszországi importot – írja a Rusvesna. Erről szól a szlovákiai Eustream és az ukrán Ukrtranszgaz jelentése. November kilencedikéig 20 százalékkal 22,6 milliárd köbméterre növekedett a Szlovákiából való tranzitgáz importja. Az orosz gázszállítások 110 millió köbméterről 42 millió köbméterre csökkentek. Az ukrán gáztárolókban jelenleg 17 milliárd köbméternél kevesebb gáz van.
Forrás: Rusvesna
Európai Bizottság: minden fél érdeke, hogy továbbra is folytatódjon az Ukrajnán keresztüli gáz tranzit
Az Európai Unió abban érdekelt, hogy megmaradjon a jelenlegi Ukrajnán keresztüli európai gázszállítás – írja a Rusvesna az Európai Bizottság jelentésére hivatkozva. „Az Európai Unió meg van győződve arról, hogy minden fél érdeke Ukrajna fontos tranzit országbeli státuszának megőrzése” – olvasható a jelentésben. A dokumentumban szó van még a jelenlegi aktuális problémákról, mint például az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus, az olajárak csökkenése, az iráni atomprogram kérdése, illetve Oroszország gázszállításokkal kapcsolatos infrastruktúrájának növelése. „Az EU támogatja Ukrajna és a Naftogaz közötti reformokkal kapcsolatos erőfeszítéseit” – olvasható a dokumentumban. A dokumentumot november 18-án mutatja be az Európai Bizottság energiaügyi alelnöke Maros Sefcovic az Európai Unió szerveinek.
A Naftogaz jóslata szerint az Ukrajnán keresztüli gáz tranzit 2015-ben 2014-hez képest 20 százalékkal csökkent 62,5 milliárd köbméterről 50 milliárdra. A gáztranzit már 2014-ben is kisebb volt 2013-hoz képest, hisz 2013-ban 86,1 milliárd köbméter gázt szállítottak Európába Ukrajnán keresztül.
Forrás: Rusvesna

Donbassz

Ukrán rakéta csapódott egy donyecki gyermek szobájába
Több hónap nyugalmi idő után megint Grad rakétavetőkkel bombázták Donyeck központját – írja a Vesztyi.
Egy rakéta eltalált egy kétemeletes lakóházat is, de a szerencsének köszönhetően nem robbant fel. Az épületet és környékét kiürítették az ártalmatlanítását pedig a köztársaság aknászai végezték. Az esetet az EBESZ megfigyelői is feljegyezték. A donyecki felkelők szerint a Kijevnek nem engedelmeskedő nacionalista egységek nyitottak tüzet.
A becsapódás hangja 6:50 körül ébresztette Donyeck lakóit. A Grad rakéta az erkélyen keresztül a családi ház gyerekszobájába csapódott. A család a ház szomszédos szobájában volt és csak egy fal választotta el őket a rakétától. Ezen kívül november nyolcadikán az ukrán katonák aknavetők bevetésével négyszer is tüzet nyitottak Donyeck központjára. Bár tűzszünet van érvényben a feszültség továbbra is megmarad. Eduard Baszurin, a donyeckiek parancsnoka szerint a Kijevnek nem engedelmeskedő nacionalista egységek célja az, hogy megszakítsák a békefolyamatokat.
Forrás: Vesztyi
Mozgolódnak az ukránok
Többek között tíz nagy kaliberű löveg mozgását is megfigyelték a frontvonal közelében – írja a Rusvesna.
„Donyeck külvárosában, Luganszkoje település körzetében 7.5 km-re a frontvonaltól négy nagy kaliberű, D-30-as típusú ágyút állítottak fel az ukránok. Gorlovkától Észak-nyugati irányban, Dzerzsinszk mellett Grad-típusú sorozatvetők mozgását észleltük.
Novgorodszkoje falu mellett, Gorlovkától nyugatra is négy nagykaliberű ágyút láttunk.Három T-64 típusú harckocsi is lőállást foglalt el Krasznogorovka mellett” – jelentette ki Eduard Baszurin, a DNR felkelőinek sajtófőnöke.
Forrás: Rusvesna
Egy donbasszi házaspár szörnyű sérüléseket szenvedett egy aknától
Nyikolajevka település környékén, a konfrontációs vonal közelében egy házaspár sérült meg egy aknarobbanás miatt – írja a RIA Novosztyi.
„Egy traktor hajtott a robbanóeszközre, és emiatt egy házaspár megsérült. A férj súlyos sebesüléseket szenvedett” – nyilatkozta a rendőrség sajtóosztálya. A rendőrök megállapították, hogy a házaspár szénáért indult a mezőre, amikor a traktorral aknára hajtottak. A férj a fején szerzett súlyos repeszsérüléseket.
Szándékos gyilkosság gyanúja miatt eljárás indult.
Forrás: RIA Novosztyi
Az ukrán hadsereg 11 esetben szegte meg a tűzszünetet
Az ukrán hadsereg katonái november nyolcadikán 11 esetben szegték meg a tűzszünetet – írja a Rusvesna. Erről a donyecki Védelmi Minisztérium nyilatkozott.
„Az ukrán egységek az elmúlt napon továbbra is arra provokálták a DNR felkelőit, hogy tüzet nyissanak a nacionalista egységek állásaira. Tegnap (november nyolcadikán – a szerk.) 11-szer szegték meg a tűzszünetet” – nyilatkozta Védelmi Minisztérium képviselője. Az ukrán katonák a Troickoe és Peszki melletti állásaikról tüzet nyitottak a Volvo-központra és a donyecki repülőtérre.  82 mm kaliberű aknavetőkkel bombázták a Donyeck közelében lévő Zsabunyki, és a Gorlovkától délnyugatra lévő Ozerjanovka és Pantelejmonovka településen lévő állásokat. A köztársaság területére több mint 30 aknát lőttek. Ezen kívül nagy kaliberű fegyverekkel tüzet nyitottak Zajcevóra, a 6-7 bánya területére és Sirokaja Balka környékére is.
Forrás: Rusvesna
Moszkvából már elindult az újabb humanitárius konvoj
Oroszország Katasztrófaügyi Szolgálatának humanitárius konvoja már úton van Moszkva melletti noginszki központból a Rosztov megyei központba, ahol megkezdődött a 44. humanitárius konvoj összeállítása – írja a TASS. „Ma (november kilencedikén – a szerk.) kora reggel Oroszország Katasztrófaügyi Szolgálatának noginszki életmentő központjából elindultak azok a teherautók, amelyek a következő Donyeckbe és Luganszkba induló humanitárius konvoj részét képezik” – nyilatkozta a katasztrófaügyi szolgálat képviselője. A konvoj legalább száz teherautóból fog állni és több, mint 1100 tonna szállítmányt fognak szállítani. Nagyrészt élelmiszereket és gyógyszereket. A doni életmentő központban állítják össze Oroszország összes régiójából érkező humanitárius segítséget, ahol a teherautók majd egy egységes konvojként indulnak a Donbasszra. Az előző év augusztusától legalább 52 ezer tonna segély érkezett Oroszországból a donbasszi régióba.
Forrás: TASS
Legalább 300 nehézipari vállalat indult újra
Az elmúlt egy év alatt legalább 300 nehézipari vállalat újította fel a munkáját a Donyecki Népköztársaság területén – írja a Rusvesna. „Az elmúlt egy év alatt a 300 legnagyobb nehézipari, vegyi, koksz és acélipari vállalat újította fel termelését, méghozzá úgy, hogy az úgynevezett ATO óta kezdete óta szinte a köztársaság összes vállalata felfüggesztette a munkáját” – nyilatkozta a DNR kormányának képviselője. Nyilatkozatából kiderült, hogy a megnevezett ipari ágazatokban a köztársaság területén lévő vállalatok nyolcvan százaléka megint munkához látott. „A 300 munkához látott vállalat közül harminc legnagyobb gépipari, négy legnagyobb kohászati és négy legnagyobb kokszipari vállalat is ott van” – nyilatkozta a donyecki kormány képviselője.
Forrás: Rusvesna
Klimkin: a donbasszi választásoknak egy híddá kell válnia a stabilitás felé
A donbasszi választásoknak egy hidat kell képeznie a stabilitás felé – idézi Pavel Klimkint, Ukrajna külügyminiszterét a TASS. „Itt nem a választások megtartásának idejéről van szó. Persze, hogy szükségünk van a választásokra, de ennek hidat kell jelentenie a destabilizációtól a stabilitás felé és pont ezért meg kell felelnie az EBESZ követelményeinek” – mondta Klimkin. Szavai szerint a normandiai négyek külügyminisztereinek következő találkozójának a helyzet igazi megoldásának hírnökévé kell válnia. „Berlinben úgy döntöttünk, hogy az év végéig igyekszünk összeülni, de ehhez előrehaladásra is szükség van” – mondta az ukrán miniszter. „Találunk időt a találkozóra, hogyha tényleg szükségünk lesz rá” – mondta Klimkin.
Forrás: TASS
A DNR lakói az igazolványaik másolatával is igényelhetnek szociális támogatást
A Donyecki Népköztársaság lakói az igazolványaik másolatával is igényelhetnek szociális támogatásokat, ha az eredeti igazolványaikat elveszítik – írja Novorosszia hírügynöksége.
A Donyecki Népköztársaság Munkaügyi és Szociális Minisztériuma egy különleges bizottságot is létrehozott erre az esetre. „A Munkaügyi és Szociális Minisztérium rendelete szerint a dolgozók és a lakosok szociális védelme miatt létrejöttek azok a különleges bizottságok, amelyek azon vitás kérdések áttekintésével foglalkoznak, amelyek a szociális kifizetésekkel és állami támogatások kifizetésével kapcsolatosak. Az adott szabályozásnak köszönhetően jogossá vált, hogy az eredeti dokumentumok elvesztése esetén azok másolatával is segítségért lehessen fordulni a népköztársaság illetékes hatóságához” – nyilatkozta a minisztérium. A Donyecki Minisztérium 2015 októberében 220 millió rubelt fizetett a donbasszi rászorulóknak.
Forrás: NovorosInform
Rapid Press Hírszolgálat “Audiatur et altera pars”

21 kellemetlen tény, amit a Nyugat mintaországáról tudni kell

Az Egyesült Államokban elképzelhetetlen szintekre fokozódik a szegénység, és a középosztály fokozatosan eltűnik. Katasztrofális probléma a munkanélküliség, a kormánytól való függőség nagyobb, mint valaha.
A Prisonplanet összeállítása szerint a tömegek nyomorban élnek, és az amerikai gazdasági csoda már csak idealizált emlékként létezik. Az alábbi 21 tény mutatja, milyen robbanásszerűen növekszik a szegénység abban az országban, amit a nyugati jólét mintaországaként szokás emlegetni.
1. Az amerikai népszámlálási hivatal adatai szerint közel 48 millió amerikai él a szegénységi küszöb alatt.
2. Ugyanezen hivatal adatai szerint minden ötödik amerikai gyermek túlélése az élelmiszerjegyektől függ. Ez az állítás 2007-ben még csak minden hetedik gyermekre vonatkozott.
3. Kathryn Edin és Lucas Schaefer “$2.00 a Day: Living on Almost Nothing in America” (Két dollár egy nap: megélni a semmiből Amerikában) c. összeállítása szerint az Egyesült Államokban közel másfél millió olyan háztartás van, melynek napi bevétele nem haladja meg a két dollárt. 1996 óta az ilyen háztartások száma a duplájára nőtt.
4. 48 millió amerikai az élelmiszerbankok segítségével marad életben. Az ételosztásokon a sorbaállás reggel 6-kor kezdődik: az emberek akár dulakodás árán is ételhez jutnak, mielőtt elfogy a készlet.
5. Az Egyesült Államokban az utóbbi 6 év során 60%-kal nőtt az otthontalan gyermekek száma.
6. 1,6 millió amerikai gyermek tölti az éjszakákat hajléktalanszállókon.
7. A New York-i rendőrség több mint 80 szállást hozott létre az otthontalanok számára. A hajléktalanság már a nagyobb járványokhoz hasonló sebességgel terjed.
8. Az állami iskolák diákjainak több mint fele él olyan szegénységben, hogy az iskolai büfében ételt venni nem tud.
9. Az amerikai gyermekek 65%-a él olyan háztartásban, ami valamilyen formában kormányzati támogatásban részesül.
10. Az amerikai gyermekek egyharmada él olyan családban, melynek havi bevétele az átlagfizetés 60%-ánál alacsonyabb.
11. Az UNICEF gyermekjóléti rangsorolásán az Egyesült Államok 29-ből a 26. helyet foglalja el. Ez azt jelenti, hogy az egész nyugati világban az amerikai gyermekek vannak majdnem a legrosszabb helyzetben.
12. 2000 óta az Egyesült Államok legszegényebb területein élők száma megduplázódott.
13. Az afroamerikai gyermekek 45%-a koncentrált szegénységben él.
14. Az amerikai gyermekek 40,9%-át extrém szegénységben élő, egyedülálló szülő neveli.
15. A 25 éves amerikaiak 48,8%-a még a szüleivel él.
16. Az amerikai alkalmazottak mindössze 51%-a él a szegénységi küszöböt meghaladó összegből.
17. 7,9 millió munkaképes amerikai hivatalosan is munkanélküli, 94,7 millió pedig valamilyen meghatározott indokból nem dolgozik. Jelenleg 102,6 millió amerikai állampolgár nem vesz részt a gazdasági javak előteremtésében.
18. Az Egyesült Államokban, ha valakinek saját háza van, azt automatikusan a középosztályhoz sorolják. Az utóbbi 8 év során a saját ingatlant tulajdonló amerikaiak száma drasztikusan csökkent.
19. Az amerikaiak 70%-a úgy gondolja, hogy az adósság a megélhetés szükséges velejárója.
20. Az amerikaiak 25%-a él olyan háztartásban, ami nem tudja legális úton előteremteni a létfenntartáshoz szükséges pénzösszeget.
21. Az amerikai családok 0,1%-ának annyi megtakarítása van, mint a társadalom 90%-ának együttvéve.

http://www.hidfo.ru/2015/11/21-kellemetlen-teny-amit-a-nyugat-mintaorszagarol-tudni-kell/

Egyre több helyen vált és válik kritikussá a dzsihadista martalócok helyzete Szíriában.

Palmüra északi városrészeibe benyomultak ma hajnalban a szír kormányerők. Irtózatos pusztítást víve végbe a sátánisták soraiban. Az ISIS-horda a romváros felé kotródik fejveszett iramban. A “menekülésükre” hagyott folyosóba be sem mernek szagolni.
A féregirtás eredményessége láttán a felszabadított és kitakarított területeken megjön a civil lakosság bátorsága is. Sorra alakulnak a bosszúszomjas helyi önvédelmi csoportok, akik a terroristák újbóli felbukkanását kívánják megakadályozni, de részt akarnak venni a kormány fegyveres védelmében is.
Aleppotól mintegy 45 kilométer távolságra keleti irányba, Kuweires légibázisának három éve tartó dzsihadista blokádját törte meg a szír kormánycsapatok akciója. Az orosz légierő tegnap délutáni-esti és éjszakai csapásai ma hajnalra szétzilálták a fenevadak ostromgyűrűjét, és reggel két irányból megindult a kormányerők offenzívája. Helyi idő szerint délben már mindenfelé futottak a pánikba esett orgyilkosok, de esélyük alig van a megmaradásra. Becslések több száz bestiális vadállat pusztult el ebben az akcióban.
alalhttp://www.balrad.com/2015/11/10/sziria-ma-2/

Szíriaiak helyett törököket kapunk? – Soros álláspontja nagyot változott menekültügyben

Meglepően sokat változott Soros György álláspontja menekültügyben, már nem feltétlenül Európában akarja látni a szíriaiakat, inkább Törökországgal, Libanonnal, Jordániával szövetkezne. A költségek azonban így is meghaladhatják a tízmilliárd eurót évente. A kvótarendszert is elveti, amely alapján minden országnak kötelező lenne menekülteket befogadnia. Vízum nélkül jöhetnek ide a törökök?
„A milliárdos befektető és filantróp Soros György” a hétvégén Isztambulban járt, ahol a második világháború óta legsúlyosabb menekültkérdésről tárgyalt az általa támogatott Nyitott Társadalom Alapítvánnyal és állami tisztségviselőkkel – írja a Wall Street Journal Online. (Filantróp: emberbarát, jótékony.)
A lap internetes verziója megemlíti, hogy a nácik által megszállt Magyarországon is élt üzletember határozott támogatója annak, hogy Európa nyissa meg határait a menekültek előtt. A menekültválságban alapítványai is tevéken részt vesznek.
A pánik a legnagyobb baj
A lap egy sajtókonferenciát idéz, közli az újságírók kérdéseire adott válaszokat. Soros a legnagyobb problémának azt tartja, hogy a menekülők, a hatóságok és a nagyközönség egyaránt pánikban vannak. Ami szerinte nagyon káros, a kapkodást és az ítélőképesség elvesztését okozhatja.
Arra a kérdésre, hogy mi állíthatja vissza a nyugalmat, azt felelte, a menekültek nagy részének Törökországon keresztül vezet az útja, ezért ezzel az országgal kell együttműködni. De erre egyébként Európa már buzgón törekszik, Angela Merkel német kancellárral az élen.
Károkat okoz az áldozatoknak
Soros szerint sokkal olcsóbb és hatékonyabb lenne ott tartani a menekülteket, ahol vannak, mint ez a kaotikus vándorlás, amely csak pusztítást és pánikot hoz, és hatalmas károkat okoz az áldozatoknak, azaz a menedékkeresőknek. Európának és Törökországnak meg kellene állapodnia a teendőkről.
Ez eléggé nagy hangsúlyeltolódásnak tűnik szeptember végi véleményéhez képest, amelyben még inkább az európai határok megnyitásáról és a menekültek ottani ellátásáról értekezett.
Oktatni kéne százezreket
Törökországot persze kompenzálni kell valahogy ezért, és ennek költségei még magasabbak lennének, mint a múltban, mert például gondoskodni kellene a gyermekek oktatásáról is. (Jelenleg több százezer szíriai menekült gyerek nem jár iskolába Törökországban.)
Az oktatásnak fel kell őket készíteni arra is, ha Európa végre befogadja majd őket. Ennek költsége Soros szerint évente és személyenként 5000 euró lenne. Valamint Libanonnal és Jordániával is hasonló megállapodásokat kéne kötni. (E két országban is rengeteg, mintegy 1,7 millió menekült él, Törökországban pedig 2,2 millió az ENSZ menekültügyi szervezete, az UNHCR friss térképe szerint.)
Az 5000 vagy 15 000 eurós kérdés
Ez a Soros-féle 5000 euró is ismerős, a szeptemberben publikált írásában is úgy számolt, hogy egy-egy menekült ellátása 5000 euró körüli összegbe kerülne ezekben a közel-keleti országokban, vélhetően évente. Az Európában levőkre ugyanakkor az első két év alatt 15 ezer eurót kéne költeni fejenként – írta akkor.
A milliárdos szerint az illetékesek alábecsülik a menekültügy kezelésének költségét, ami évente a tízmilliárd eurót is meghaladja. Az UNHCR az említett három közel-keleti országban levő 4,3 millió menekültre 2015-re 4,5 milliárd dollárral számol, aminek október 20-ig csak a 45 százaléka volt biztosított.
Vízummentességet a törököknek?
Megkérdezték Sorostól, nem aggódik-e, hogy az EU Törökország együttműködéséért cserébe szemet huny az „alapjogok megsértése” előtt az országban. Soros szerint Törökországnak is szüksége van a megbékélésre, az együttműködésre, „például ha a vízummentes beutazás lehetőségét meg szeretné kapni” Európától.
Míg Soros szeptemberben évente egymillió menekült befogadásáról beszélt, most azt mondja, nehéz lesz (összesen) egymilliónál többet befogadni, mert ez csak önkéntes alapon lenne lehetséges.
Jé, Soros és Orbán egyetért
Az is némileg meglepő, hogy Soros ellenzi a kötelező menekültkvótákat, szerinte ellentétesek az EU-s joggal és a nemzetközi menekültügyi szerződésekkel is. Sok ország van az EU-ban, amelyek ellenzik a menekültek befogadását.
Kérdésre válaszolva a milliárdos elmondta, hogy ő és alapítványa kitartanak elveik mellett, amelyeket pedig sokan támadnak, így Magyarországon is, és a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is. Törökországban pedig azzal vádolják, hogy segítette a 2013-as ellenzéki tüntetéseket, ezt Soros cáfolta.
(privatbankar)

Bal-Rad komm: Semmi jelentősége annak, hogy törökök, vagy az isztambuli bazárban törökített muszlimok hordái fognak a jövőben Európára zúdolni! Vízummentesen! Adminisztratíve véget is érne a migránsáradat-CSAK AZ EU-területén jogszerűen tartózkodú törökökről lehetne beszélni! Ám a lényeg ugyanaz!
JÖNNÉNEK! A filantróp elgondolásai szerint!
Hanem az “utóbbi” időkben TÚL SOKAT FOGLALKOZIK EZ A CSODÁS FILANTRÓP az EU-ügyeivel! Amerikai állampolgárként! MEGHATÁROZÓ MÓDON!
HÁT KI EZ A VÉN, AKASZTÓFÁRÓL LEFELEJTETT GAZEMBER? AKI CSAK ÚGY MEGMONDJA AZ EU-NAK, HOGY HOGYAN CSELEKEDJEN?
KI IRÁNYÍTJA VÉGÜLIS AZ EU-T? SOROS?
Nagyon úgy néz ki, hogy Soros!
Hát Soros úr! Tartsa meg a tanácsait! NEKÜNK SE TÖRÖK, SE MÁSFÉLE MUSZLIM NEM KELL!
Se vízummal, se vízum nélküliként, sem pedig migránsként!

Nélküle is elég liberális politikus van Magyarországon

Nem jön Ferenc pápa Magyarországra. Egyesek szerint Orbán Viktor politikája miatt – mások úgy vélik, eleve nem is szerepelt a tervei közt.
Hónapokkal ezelőtt a sajtó kész tényként kezelte, hogy 2016-ban a pápa Magyarországra jön. Az állítólagos látogatás időpontja 2015 végéig lett volna leegyeztetve, ám ez máig nem történt meg. A Népszabadság most egyházi forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy a pápa várhatóan nem jön Magyarországra, mert továbbra sem ad egyértelmű állásfoglalást a meghívás elfogadására vagy elutasítására vonatkozóan. A lap azt írja, hogy a látogatás valószínűleg nem is szerepelt a pápa terve közt.
Áder János köztársasági elnök 2013-ban, vatikáni látogatása alkalmából hívta meg Ferenc pápát Magyarországra. Az MTI akkor kész tényként közölte, hogy 2016-ban a pápa Budapestre érkezik, később azonban egyértelművé vált, hogy a liberális sajtó Ferenc pápa személyét a kormány intézkedéseinek kritizálására akarja felhasználni. Október 2-án az Index arról számolt be, hogy a pápa vélhetően amiatt nem jön Magyarországra, mert ellenzi a kormány politikáját – különösen a déli határzár megépítését.
Ferenc pápa azt megelőzően így nyilatkozott a migrációs válságra adott európai válaszok kapcsán: “minden fal leomlik: ma, holnap vagy száz év után. Az akadályok emelése több vagy kevesebb ideig működik, de nem jelent megoldást.” A “szentatya” azonban nem csak a határzárakat ítéli el, de összességében gyakran tesz olyan kijelentéseket, amely kiváló hivatkozási alapot szolgáltat arra, hogy a liberális sajtó megpróbálja elfojtani a kereszténység megújulását. Ferenc pápa szeptember elsején utalásokat tett arra, hogy szerinte elfogadható a abortusz. Alig egy héttel később közölte, hogy a katolikusok számára megkönnyítené a válást, és lehetővé tenné az egyház keretein belül történő újraházasodást.
Az ehhez hasonló kijelentések arról árulkodnak, hogy Ferenc pápa nem csak a kereszténység végletekig történő liberalizálása irányába elkötelezett, de egyenesen hozzáigazítaná azt a konzumizmus létszemléletéhez. A liberális sajtó számos alkalommal használta fel Ferenc pápa nyilatkozatait arra, hogy a magyarországi keresztény egyházak liberalizmussal szembeni ellenállását letörje, és a közvélemény erejével hallgatásra kényszerítsen olyan egyházi személyeket, akik nyíltan ellenzik a hazánkra erőltetett neoliberális doktrínát.
November elején Ferenc pápa a korrupció ellen is a korábbinál élesebben szólalt fel, így a hazai liberálisok okkal reménykedhettek abban, hogy amennyiben mégis Magyarországra érkezik, majd kormánykritikát fogalmaz meg. A pápa kijelentette, hogy “hívő ember nem beszélhet szegénységről, ha közben fáraóként él.” Eközben Ferenc pápa maga sem Isten kezébe helyezi saját személyi biztonságát, hanem biztosított, páncélozott luxuslimuzinnal szokott közlekedni, és az anyagi világtól reméli saját személyi védelmének garantálását.
Ferenc pápa nyilatkozatai sokak számára egyértelművé tették, hogy a pápa nem vallási vezetőként, hanem liberális politikusként funkcionál, akivel megalkuvásra lehet kényszeríteni a liberalizálással szemben máig csendes ellenállást tanúsító, alacsonyabb rangú egyházi személyeket. Ha a pápa nem jön Magyarországra, nem egy vallási vezető nem teszi tiszteletét nálunk, mindössze egy liberális politikus budapesti látogatása hiúsul meg.

http://www.hidfo.ru/2015/11/nelkule-is-eleg-liberalis-politikus-van-magyarorszagon/

A sajtó hiteltelen tájékoztatást folytat az orosz repülőgép-szerencsétlenség kapcsán

Az orosz A321 utasszállító repülőgép katasztrófájának körülményeit továbbra is vizsgálják, és az egyiptomi vizsgálati bizottság arra kéri a sajtót, hogy lehetőleg mellőzzék a névtelen forrásokra hivatkozva folytatott álhírterjesztést.
Miközben a nyugati sajtóorgánumok már a katasztrófa bekövetkezte óta egyértelműen tudni vélik, hogy minden bizonnyal terrorcselekmény történt, a katasztrófa oka még nem került egyértelműen megállapításra. Miközben a sajtó a legkülönbözőbb elméleteket terjeszti, és az elméletekre újabb elméletet épít, a vizsgálatban érintett személyek eddig mindössze ennyit nyilatkoztak;
  • Ajman al-Mukaddam, az egyiptomi vizsgálati bizottság vezetője november 7-én bejelentette, hogy a fedélzeti beszédrögzítő felvételeinek utolsó másodpercében hallható “furcsa zaj” további vizsgálatot igényel.
  • Az Államközi Légiközlekedési Bizottság november 8-án hivatalosan bejelentette, hogy mielőtt a rögzítés hirtelen leállt, a gép normális magasságban, 9400 méteren repült és nem mutatkozott semmilyen rendellenesség.
A vizsgálóbizottság hivatalosan tett közleményei mindössze annyit takarnak, hogy valami hirtelen történt a fedélzeten, ami a gép lezuhanásához vezetett. Az egyiptomi vezetés alatt működő vizsgálóbizottság arra kéri a sajtót, hogy az A321 katasztrófájával kapcsolatban folytatott vizsgálatról hitelesen tudósítson, kerülje a névtelen források idézését, és elméletgyártás helyett lehetőleg a hivatalosan elismert vizsgálati eredmények ismertetésére szorítkozzon.
Egy szombaton kiadott hivatalos közlemény szerint a katasztrófa okát továbbra is vizsgálják. Ezzel szemben a nagy nemzetközi sajtóorgánumok – névtelen forrásokra hivatkozva – minden áron azt az elméletet próbálják alátámasztani, miszerint terrortámadás történt. A Reuters “a vizsgálati bizottság egy meg nem nevezett tagját” idézve azt állította, hogy a felvételek utolsó másodpercében hallható zaj 90%-os valószínűséggel egy bomba robbanása lehetett. Az egyiptomi légi közlekedési hivatal ennek kapcsán szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy a névtelen források “idézésével” közölt médiajelentések nem hitelesek, azokat nem szabad komolyan venni.
Október 31-én egy orosz légiközlekedési vállalat utasszállító repülőgépe zuhant le a Sínai-félszigeten, és a fedélzeten tartózkodó 224 személy életét vesztette. A katasztrófa a szovjet és orosz légiközlekedés történetének legnagyobb tragédiája, melynek körülményeit továbbra is vizsgálják.

http://www.hidfo.ru/2015/11/a-sajto-hiteltelen-tajekoztatast-folytat-az-orosz-repulogep-tragediaja-kapcsan/

Hadba hívták volna a szaúdiakat, de nem jött össze

Azok az arab országok, melyek eredetileg részét képezték a Közel-Keleten az USA vezetése alatt álló koalíciónak, egyre kevesebb hajlandóságot mutatnak arra, hogy részt vegyenek a szíriai beavatkozásban. Ehelyett saját érdekeik szerint cselekszenek, és az ellen lépnek fel, amit ők maguk veszélynek tartanak.
Vlagyimir Provatilov orosz hadászati szakértő szerint végleg felbomolhat az amerikai vezetés alatt álló koalíció, és az egyes országok saját érdekeik mentén cselekedve már nem követik az amerikai külügy iránymutatását. Kanada újonnan megválasztott miniszterelnöke szintén bejelentette, hogy visszavonulnak az ISIL elleni bombázásokból, ami arra utal, hogy Kanada saját érdekei mentén nem érzi magát érintettnek a szíriai beavatkozásban, és ez a viszonyítási pont egyre meghatározóbbá válik. Az elemző szerint “sokak számára egyértelművé vált, hogy az Egyesült Államok nem érdekelt a terrorizmus felszámolásában, ehelyett a Közel-Keleten egy irányított káoszt állandósító régiót kar fenntartani, hogy ezt felhasználva birkózhasson meg bizonyos geopolitikai és geogazdasági kihívásokkal. Amerika célja, hogy véres konfliktusokat gerjesszen, és abba másokat belevonjon.”
A nemzeti érdek azonban nem csak Kanada esetében került előtérbe, hanem számos olyan arab országban is, melyek korábban részét képezték a szíriai beavatkozásnak, és az Egyesült Államok arra számított, hogy ők biztosítják majd a szárazföldi haderőt. Provatilov szerint
“Szaúd-Arábia, Jordánia és Katar népe hozzászokott a magas életszínvonalhoz, és nem akar részt venni egy háborúban. A szaúdi hadsereg főként pakisztáni zsoldosokat alkalmaz, mert a szaúdiak nem akarnak harcolni.”
Washington arab szövetségesei ehelyett Jemenre összpontosítják figyelmüket, ahol az iráni befolyás visszaszorítása ellen beavatkoztak. A szakértő szerint ez arra utal, hogy már nem az Egyesült Államok, hanem az arab országok maguk határozzák meg, mit tartanak fenyegetésnek és mit nem. Jemenben egy síita kormányt fenyegetésnek tartanak, míg a szíriai háborút sokadlagos kérdésként kezelik – miközben az Egyesült Államok azt próbálta elérni, hogy az arab országok együttes erővel döntsék meg az Aszad-rendszert, amihez amerikai részről a légierő ad támogatást.
“Rijád a húszikat tartja elsőszámú fenyegetésnek, mert ők kétszázezer harcost is hadba hívhatnak, és valamennyien önkéntesek. Ugyanez vonatkozik Jordániára és Katarra. Jement valós fenyegetésnek tartják, miközben Szíriát egy az amerikaiak által indított játszmának tekintik.”
A szakértő szerint Washington állásfoglalása az orosz beavatkozással kapcsolatban szintén része ennek a “geopolitikai játszmának”. Az Egyesült Államok azt próbálja elérni, hogy Oroszország felhagyjon a beavatkozással, mert az katonai kudarc elkönyvelését jelentené. Azt követően tovább terjesztené a konfliktust az orosz határ felé, hogy bevonják Oroszországot egy jóval kiterjedtebb konfliktusba. Az amerikai külügy ilyen irányú törekvése ott bukott meg, hogy a szaúdi uralkodó nem kezdett nyílt szárazföldi beavatkozást Szíriában, ehelyett az orosz beavatkozás sikerességét figyelembe véve újrapozícionálja az országot a térségi politikában.


http://www.hidfo.ru/2015/11/hadba-hivtak-volna-a-szaudiakat-de-nem-jott-ossze/

Donbassz: ez már nem béke, de még nem háború!

Donbasszi tűzszünetről ma már legfeljebb az ún. “kontaktcsoport” képviselői beszélnek-idézőjelbe téve a tűzszünet kifejezést! Háborút még nem említenek, hiszen PAPÍRON még létezik a Minszk-2.0 megállapodás.
Pedig a térségben kialakult helyzet már lassan a “régi-szép időket” idézi. Hiszen Szcsasztyétól-Sirokinoig a frontvonal teljes hosszában derekasan koptatják a felek a lőszermuníciót. Egyre vastagabb lőszerek kerülnek már a lövegekbe, vetőcsövekbe.
A leghevesebb harcok továbbra is Gorlovka és Donyeck környékén vannak.
Mára virradóan a valcmanisták ismét ÁGYÚTŰZ alá vették Donbassz fővárosának “Kujbisev” kerületét és repülőteret. A “Volvo Center” pedig e két terület között fekszik. A latortüzérség néha igazított az irányzékon le vagy föl, és a “Volvo Center” is kapta a csomagokat.
Marjinyka északnyugati részénél tegnap késő délután három kijevi lator harapott fűbe a “Cougar” ajándék páncélautó sofőrjének figyelmetlensége miatt. Aknára futottak.
cou
Három másik martalócot a népköztársaságiak kotortak össze, és vittek kórházba összedrótozásra.
Gorlovka most megúszta az éjszakai ostromot, de a szomszédos Sirokaja Balka térségében egész éjszaka dúlt a csata. Kézifegyverektől az aknavetőkön át a tankokig minden eszköz mindkét fél részéről dolgozott. Reggel hat órakor a cirkusz még javában tartott.
Fölébredt a “tűzszünetből” Mariupol környéke is. Komintern és Szahanka környéki tüzelőállásaikból a valcmanisták egész éjjel ágyúzták és aknevetőzték Gnutovot és Talakovkát.
Sirokinot tegnap délután csak a martalóchorda mesterlövészei kóstolgatták, de estétől már a kijevi latortankok is munkálkodni kezdtek.
A DNR katonai felderítése szerint a kijevi junta pribékhada befejezte a felkészülést egy tömeges, kiterjedt támadásra a GOrlovka-Donyeck térségben. Napok kérdése csupán, hogy a napi szóhasználatban a tűzszünet kifejezést leváltsa a háború kifejezés.

http://www.balrad.com/2015/11/10/donbassz-ez-mar-nem-beke-de-meg-nem-haboru/