Donbasszi tűzszünetről ma már legfeljebb az ún. “kontaktcsoport” képviselői beszélnek-idézőjelbe téve a tűzszünet kifejezést! Háborút még nem említenek, hiszen PAPÍRON még létezik a Minszk-2.0 megállapodás.
Pedig a térségben kialakult helyzet már lassan a “régi-szép időket” idézi. Hiszen Szcsasztyétól-Sirokinoig a frontvonal teljes hosszában derekasan koptatják a felek a lőszermuníciót. Egyre vastagabb lőszerek kerülnek már a lövegekbe, vetőcsövekbe.
A leghevesebb harcok továbbra is Gorlovka és Donyeck környékén vannak.
Mára virradóan a valcmanisták ismét ÁGYÚTŰZ alá vették Donbassz fővárosának “Kujbisev” kerületét és repülőteret. A “Volvo Center” pedig e két terület között fekszik. A latortüzérség néha igazított az irányzékon le vagy föl, és a “Volvo Center” is kapta a csomagokat.
Marjinyka északnyugati részénél tegnap késő délután három kijevi lator harapott fűbe a “Cougar” ajándék páncélautó sofőrjének figyelmetlensége miatt. Aknára futottak.
cou
Három másik martalócot a népköztársaságiak kotortak össze, és vittek kórházba összedrótozásra.
Gorlovka most megúszta az éjszakai ostromot, de a szomszédos Sirokaja Balka térségében egész éjszaka dúlt a csata. Kézifegyverektől az aknavetőkön át a tankokig minden eszköz mindkét fél részéről dolgozott. Reggel hat órakor a cirkusz még javában tartott.
Fölébredt a “tűzszünetből” Mariupol környéke is. Komintern és Szahanka környéki tüzelőállásaikból a valcmanisták egész éjjel ágyúzták és aknevetőzték Gnutovot és Talakovkát.
Sirokinot tegnap délután csak a martalóchorda mesterlövészei kóstolgatták, de estétől már a kijevi latortankok is munkálkodni kezdtek.
A DNR katonai felderítése szerint a kijevi junta pribékhada befejezte a felkészülést egy tömeges, kiterjedt támadásra a GOrlovka-Donyeck térségben. Napok kérdése csupán, hogy a napi szóhasználatban a tűzszünet kifejezést leváltsa a háború kifejezés.

http://www.balrad.com/2015/11/10/donbassz-ez-mar-nem-beke-de-meg-nem-haboru/