Az orosz A321 utasszállító repülőgép katasztrófájának körülményeit továbbra is vizsgálják, és az egyiptomi vizsgálati bizottság arra kéri a sajtót, hogy lehetőleg mellőzzék a névtelen forrásokra hivatkozva folytatott álhírterjesztést.
Miközben a nyugati sajtóorgánumok már a katasztrófa bekövetkezte óta egyértelműen tudni vélik, hogy minden bizonnyal terrorcselekmény történt, a katasztrófa oka még nem került egyértelműen megállapításra. Miközben a sajtó a legkülönbözőbb elméleteket terjeszti, és az elméletekre újabb elméletet épít, a vizsgálatban érintett személyek eddig mindössze ennyit nyilatkoztak;
  • Ajman al-Mukaddam, az egyiptomi vizsgálati bizottság vezetője november 7-én bejelentette, hogy a fedélzeti beszédrögzítő felvételeinek utolsó másodpercében hallható “furcsa zaj” további vizsgálatot igényel.
  • Az Államközi Légiközlekedési Bizottság november 8-án hivatalosan bejelentette, hogy mielőtt a rögzítés hirtelen leállt, a gép normális magasságban, 9400 méteren repült és nem mutatkozott semmilyen rendellenesség.
A vizsgálóbizottság hivatalosan tett közleményei mindössze annyit takarnak, hogy valami hirtelen történt a fedélzeten, ami a gép lezuhanásához vezetett. Az egyiptomi vezetés alatt működő vizsgálóbizottság arra kéri a sajtót, hogy az A321 katasztrófájával kapcsolatban folytatott vizsgálatról hitelesen tudósítson, kerülje a névtelen források idézését, és elméletgyártás helyett lehetőleg a hivatalosan elismert vizsgálati eredmények ismertetésére szorítkozzon.
Egy szombaton kiadott hivatalos közlemény szerint a katasztrófa okát továbbra is vizsgálják. Ezzel szemben a nagy nemzetközi sajtóorgánumok – névtelen forrásokra hivatkozva – minden áron azt az elméletet próbálják alátámasztani, miszerint terrortámadás történt. A Reuters “a vizsgálati bizottság egy meg nem nevezett tagját” idézve azt állította, hogy a felvételek utolsó másodpercében hallható zaj 90%-os valószínűséggel egy bomba robbanása lehetett. Az egyiptomi légi közlekedési hivatal ennek kapcsán szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy a névtelen források “idézésével” közölt médiajelentések nem hitelesek, azokat nem szabad komolyan venni.
Október 31-én egy orosz légiközlekedési vállalat utasszállító repülőgépe zuhant le a Sínai-félszigeten, és a fedélzeten tartózkodó 224 személy életét vesztette. A katasztrófa a szovjet és orosz légiközlekedés történetének legnagyobb tragédiája, melynek körülményeit továbbra is vizsgálják.

http://www.hidfo.ru/2015/11/a-sajto-hiteltelen-tajekoztatast-folytat-az-orosz-repulogep-tragediaja-kapcsan/