2016. január 12., kedd

Fazekas: „Mészáros Lőrinc nem nagygazdálkodó”

A földművelésügyi miniszter szerint Mészáros Lőrinc nem nagygazdálkodó – derült ki az RTL Klub Híradójából. Hiába nyert a felcsúti polgármester és családja az állami földárveréseken 1400 hektár földet, Fazekas Sándor az RTL-nek azt mondta: a családtagok vagyonát nem kell összeszámolni.
A miniszter arról is beszélt: Mészáros Lőrinctől kell megkérdezni, hogy mit csinál azokkal a földekkel, amelyeket a megengedett 300 hektáros limit fölött nyert el az árveréseken. Mészáros Lőrinc azt állítja: kevesebb földet vett 300 hektárnál. A Jobbik feljelentést tesz a gyanús földvásárlások ügyében.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Állítja a paprikajancsi Fazekas, hogy a családtagok vagyonát nem kell számolgatni. Meg különben is: a többletnyereséggel majd eldönti mindenki, hogy mihez kezd.
Elérkeztünk arra a pontra, amikor már egyszerűen csak beleröhögnek a népek pofájába, és azt válaszolják: osztakkómivan?! Kinyalhatjátok! (Márminthogy a népek nyalhatják ki…)

Egyesült Államok: irányítja-e a káoszt, vagy maga is részévé válik?

Seymour Hersh, többször díjazott oknyomozó újságíró a London Review of Books folyóirat legfrissebb, január 7.-én kiadott számában terjedelmes cikkben számol be egy dokumentumról, amely alapján az amerikai vezetés tisztában van azzal, hogy a beavatkozások eredményeként anarchikus állapotok jönnek létre, és terrorszervezetek emelkednek fel.
A 2013 nyarán keltezett, titkosított dokumentum szerint az USA katonai hírszerző szolgálata (DIA) és az akkor Martin Dempsey tábornok vezetése alatt álló egyesített vezérkar (JCS) közös elemzése egyértelműen rámutat, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök hatalomból való eltávolítása káoszhoz, és az extrém-iszlamisták hatalomátvételéhez vezet, ahogy Líbiában is történt. Hershnek az információ valódiságát a DIA akkori főnöke, a már leköszönt Michael Flynn altábornagy is megerősítette. Flynn szerint a katonai vezérkar és hírszerzés felmérte, hogy az Iszlám Állam egy hosszú távú stratégiára épül, amely a hírszerzői elemzések alapján fokozott veszélyt jelent az USA katonai nemzetbiztonságára nézve. Ennek ellenére az elemzések megoldási javaslataikkal együtt sorozatos elutasításra találtak az Obama-adminisztráció részéről. Ezért a vezérkar és a szakszolgálat akkori vezetése Barack Obama elnököt megkerülve, a katonai szolgálatok közötti közvetlen csatornákon keresztül információt szolgáltatott a német, izraeli és orosz társszolgálatoknak a Szíriában operáló, a szaúdiak, Katar, a CIA és a MIT (a török Nemzeti Hírszerző Szolgálat) által támogatott dzsihadista csoportok műveleti hátteréről. A cél a szír vezetés és hadsereg illetékeseinek áttételes tájékoztatása lett volna az említett országok szolgálatain keresztül.
Hogy a Hersh által, a londoni folyóiratban publikáltak mennyire fedik a valóságot, vagy éppen mennyire szolgálnak egy elterelő művelet dezinformációs stratégiájának részeként, azt nem tudni. Ami bizonyos, hogy Flynnt 2014-ben, Dempseyt 2015 szeptemberében nyugállományba küldés mellett váltotta le az amerikai politikai vezetés a vezérkar és a katonai hírszerzés éléről.
Az új vezérkari főnök – a hivatalos megnevezés szerint az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke – Joseph F. Dunford tábornok a kinevezése előtti szenátusi meghallgatáson Oroszországot nevezte a legnagyobb fenyegetésnek az amerikai nemzetbiztonsággal kapcsolatban. Szeptember végi hivatali beiktatása óta pedig folyamatosan úton van. Az USA területi műveleti parancsnokságait és az Egyesült Államok számára katonai szempontból létfontosságú szövetségeseket látogatja sorra, utóbbi minőségben az amerikai politikai elit terveit és elvárásait közvetítve. A tábornok kinevezése után október közepén Irakot, Izraelt és Jordániát látogatta körbe, majd novemberben Japán és Dél-Korea következett. Dél-Korea kivételével az amerikai vezérkari főnök az országok politikai vezetőivel is folytatott tárgyalásokat a katonai tisztviselők mellett. A körút decemberben az afganisztáni NATO-haderő főparancsnokságán tett látogatással folytatódott. Év végével egy kivételével az összes amerikai repülőgép-hordozó harccsoport az anyabázisokra tért vissza, amire még nem volt példa az USA történetében.
Dunford január eleji törökországi látogatása során a legmagasabb szinten tartott megbeszélést, amelyen a török kormányt a miniszterelnök képviselte. A tábornok által tolmácsolt amerikai politikai szándék a szíriai kurdok által alkotott Szír Demokratikus Erők támogatására a török vezetés merev ellenállásába ütközött. Ennek okaként az a koncepció jelölhető meg, amely egy Észak-Iraktól a Mediterráneumig terjedő, tengeri kijárattal rendelkező önálló kurd államalakulat létrehozását (amely az amerikai ígéretek alapján nem érintené a törökországi kurdisztáni régiót) célozza meg, és amelyet a török katonai és politikai vezetés is súlyos nemzetbiztonsági kockázatként értékel.
A vezérkari főnök ezután január elején a stuttgarti központú USA AFRICOM és USA EUCOM parancsnokságokat vette sorra. Philip M. Breedlove tábornok, az USA EUCOM vezetője, és a NATO európai főparancsnoka a látogatás után megnövelt létszámú, kapacitásaiban megerősített amerikai erő európai állomásoztatásának szükségességét hangsúlyozta. Ez a kelet-európai államok területén az USA hadereje számára létrehozott gyakorló-lerakatok (activity set) hálózatának kiépítésével már megkezdődött. Magyarországon 2017-re irányozták elő egy ilyen lerakat aktiválását, ami egy emelt létszámú amerikai kontingens 2017/18-as magyarországi állomásoztatásának tervét vetíti előre.
Az USA afrikai területi műveleti parancsnokságát vezető David Rodriguez tábornok pedig egy öt pontot felölelő ötéves terv vonalait vázolta fel a Dunforddal történt megbeszélés után. Ezen pontok kommunikálásának azonban van egy kérdéses értelmezési szándéka. Míg a Daesh (Iszlám Állam) fennhatóságát elutasító, és önmagát az Al-Kaida hálózat szomáliai szárnyaként meghatározó Al-Shababra vonatkozóan Rodriguez a semlegesítést fogalmazta meg célként, addig a Daesh-nek hűségesküt fogadó nigériai Boko Haram, és a Daesh líbiai szervezetével kapcsolatban a “féken tartás” fogalmát használta a tábornok. A katonai terminológusban ez a megsemmisítés és felszámolás szinonimájától igencsak messze áll.
Dunford németországi és török látogatása után bomba robbant Isztambulban. A mai napon történt esemény részleteiről egyelőre teljes a hírzárlat, de a sebesültek között biztosan vannak német állampolgárok, erről Angela Merkel is nyilatkozott. Mindezzel egyidőben az Egyesült Államok cserét hajt végre a Közel-Kelet/Közép-Ázsia régió (CENTCOM); Dél-Amerika régió (SOUTHCOM); Észak-Amerika régió (NORTHCOM) műveleti területekért felelős hadműveleti parancsnokságok vezetői posztjain is.
Az egymásnak ellentmondó részleges védelempolitikai célmegfogalmazások és inkoherensnek tűnő politikai szándékok rendezetlen külképe csak látszólagos. Az USA vezérkari főnökének intenzív körútjai, az amerikai haderő ideiglenes visszahúzódását mutató gyakorlati lépések, és ezzel egy időben a haderő kiterjesztésének szükségességére tett felhívások ugyanazt a célt szolgálják. Leegyszerűsítve; az összes részmanőver egy olyan stratégia része lehet, melynek célja egy nyomásgyakorló megfelelési kényszer előidézése. Ezt a kényszert igyekszik az Egyesült Államok a vele alárendelt szövetségi viszonyban álló országokra erőltetni. Ehhez pedig olyan manipulált képet próbál az adott államok politikai vezetése elé festeni, amely azt hivatott sugallni, hogy az USA nélkül nem lesznek képesek saját védelempolitikai célkitűzéseik megvalósítására.
Az amerikai vezetési stratégia részéről újraadoptált “irányított káosz” elmélet rendszerszinten való szemlélete alapján azonban a cikkben felsorolt történések másra is rámutatnak. A káosz-elmélet az ilyen típusú kaotikus rendszerek által követett magatartásformák előre kiszámíthatóságát írja le. Az elmélet szerint a rendszer magatartásformáját előrejelző modellek pontossága két fő feltételtől függ. Egyrészt, hogy a rendszer jelenlegi állapota mennyire pontosan ismerhető, másrészt a rendszer dinamikusságának időbeli változása milyen fokú. Az első feltétel pontja maximálisan teljesülni látszik. A Washingtonon kívül felemelkedő többi hatalmi pólus teljesen tisztában van az USA jelenlegi céljaival, eszközeivel, módszereivel. Ezért az Egyesült Államok az “irányított káosz” sikeres kivitelezése érdekében a káoszrendszer dinamikusságát fogja fokozni, mellyel a rendszer kiszámíthatósága jelentősen csökkenthető. Kérdéses azonban, hogy az intenzivitás előrehaladtával meg tudja-e őrizni a rendszer feletti kontrollt, vagy esetleg önmaga is a káosz részévé válik.

http://www.hidfo.ru/2016/01/egyesult-allamok-iranyitja-e-a-kaoszt-vagy-maga-is-reszeve-valik/

A rendfenntartás a politika felett kell álljon

“Vissza kell fogni a politikát, vagy nagy bajok lesznek”. Egy német rendőr a Kölnben történt erőszakos bűncselekmények kapcsán számolt be a keserű tapasztalatokról: olyan méreteket öltött a “politikai korrektség”, hogy ma már nem szabad betartatni a törvényt, ha egy bűnelkövető a védett kisebbség tagja.
A Bild német napilapnak nyilatkozott egy valódi neve elhallgatását kérő rendőr, aki megerősítette azokat az információkat, miszerint a rendőrség felsőbb utasításra nem számolhat be azokról az erőszakos bűncselekményekről, melyeket bevándorlók követtek el. A lapnak K. Bernd álnéven nyilatkozó rendőr szerint igazak azok az információk, melyeket a sajtó gyakran “hangulatkeltésnek” és “populista retorikának” nevez: az újonnan érkező nem-európai bevándorlóknak tényleg 95%-a fiatal férfi, akik rendszeresen követnek el erőszakos bűncselekményeket. Elmondása szerint felsőbb utasítás van érvényben arra vonatkozóan, hogy az ellenőrzések során a bevándorlókat nem lehet akaratuk ellenére feltartani, mert az már túlzó erő használatának minősülne, amivel egy rendőr könnyen derékba törheti saját karrierjét. Bernd elmondta, hogy az igazoltatások során, ha egy bevándorló menekülni kezd, hagyni kell elfutni, mert a feltartóztatás már testi sértésnek minősülhet.
A neve elhallgatását kérő rendőr elmondta, hogy a migránsok rendszeresen követnek el szexuális zaklatást nők ellen, gyakori az utcai nemi erőszak, de a rendőrök keze kötve van; ha intézkedni akarnak egy bűnelkövetővel szemben, és ez a bűnelkövető történetesen egy bevándorló, az esetben nem tehetnek semmit, mert automatikusan rájuk sütik a rasszizmus vádját, ami állásuk elveszítésével, akár több évi börtönbüntetéssel járhat. Ha egy bevándorló hagyja is igazoltatni magát, többségüknek nincsenek személyes iratai, és nem szerepelnek semmilyen nyilvántartásban, ezért a hatóságok tehetetlenek velük szemben. A rasszista-vád azonban alapjaiban lehetetleníti el a rendőrök munkáját – a sajtó és a politikai pártok olyan mértékben rátelepedtek a rendfenntartás működésére, hogy a rendőrök gyakorlatilag már nem mernek intézkedni, ha a bűnelkövető bevándorló.
Kijelentését pedig alátámasztják az újévi utcai erőszak során történtek: a kölni dóm környékének biztosításában több száz rendőr vett részt, és a migránsok a rendőrök szeme láttára zaklatták a nőket. Intézkedni csak akkor mertek, amikor már telefonos bejelentés történt, és arra közvetlen vezetői utasítást kaptak. Berndt kijelentette:
“sürgősen vissza kell fogni a politikát, vagy nagy bajok lesznek.”
A Bildnek nyilatkozó egy másik rendőr elmondása szerint a legtöbb utcai rablást észak-afrikaiak követik el. Még ha fel is hagyna a sajtó és a politika az állandó nyomásgyakorlással, a bevándorlókat tömegesen elszállásoló nagyvárosokban és azok környékén olyan mértékben megnőtt a kriminalitás, hogy a rendőrség nagy arányú létszámbéli megerősítésére van szükség, ha tartani akarják a lépést a bűnözők fokozódó aktivitásával.
A Berndt által mondottak arra hívják fel a figyelmet, hogy a liberálisok által megkövetelt pozitív diszkrimináció már természetellenes, groteszk méretet öltött: akkor is a bevándorlókat védelmezik, amikor már nem menedékkérő, védtelen személyekről, hanem nyilvánvalóan Európába tömeges jelleggel özönlő bűnözőkről van szó. A politika és a sajtó rátelepedett a rendfenntartásra: többé nem megőrizhető a közrend, ameddig az ország vezetői nem hajlandók ténylegesen felszámolni a “politikai korrektségnek” ezt a formáját. Ha az utcán ezer arab bevándorló csoportokba verődve szexuális zaklatást folytat a nők ellen, akkor ott ezer bűnözőről van szó, akik ellen a rendőrségnek kíméletlenül – erőszakot alkalmazva – intézkednie kell.
Ellenkező esetben garantálható a társadalmi feszültség robbanása. Kölnben már számos szélsőjobboldali tüntetés zajlott le az újévi történések hatására, és a Facebook-on spontán csoportok szerveződnek a bevándorlók elleni utcai agresszió céljából. Utóbbiért pedig egyértelműen nem a szélsőjobboldalt kell hibáztatni: a bevándorlók ellen elkövetett bűncselekményekért azok a sajtóorgánumok és politikai közösségek tehetők felelőssé, melyek véleményterrort alkalmazva megkötik a rendfenntartás kezét, és lehetetlenné teszik, hogy a rendőrség kellő erőt alkalmazva biztonságossá tegye az utcákat.


http://www.hidfo.ru/2016/01/a-rendfenntartas-a-politika-felett-kell-alljon/

Fico: védett fajként kezelik a migránsokat

Robert Fico szlovák miniszterelnök a Kölnben történt szexuális zaklatásokat követően egy televíziós vita során kijelentette; a bevándorlást azonnal le kell állítani, az Európai Unió rendkívüli találkozón kell határozzon a migrációs hullám megfékezéséről.
A szlovák vezető a TA3 TV-csatorna által szervezet nyilvános vita során Angela Merkel német kancellár liberális politikáját, a politikai korrektség fenntartását egyaránt elfogadhatatlannak nevezte. Elmondása szerint a Kölnben történtek éppen azt mutatták: a sajtó és a hatóságok szándékosan elhallgatják a botrányos eseteket, és a közéletre ráerőltetett politikai korrektség lehetetlenné teszi, hogy Európa vezetői megfogalmazzák a valós problémákat. Az elhallgatás azonban csak a feszültség robbanásához vezet. Fico szerint a liberálisok “védett fajként kezelik a migránsokat”; még a terrortámadások sorozata, a tömeges szexuális zaklatások és nemi erőszak után is igyekeznek pozitív képet kialakítani az Európába érkező bevándorlókról, akik azonban a valóságban gyakran nem felelnek meg annak a sztereotípiának, amit a toleranciát sulykoló média megpróbál kialakítani róluk.
“Nem vagyok hajlandó védett fajként kezelni a migránsokat, és hazudni a szlovák közvéleménynek.”
Fico arra kérte Európa vezetőit, hogy egy rendkívüli találkozón határozzanak a tömeges bevándorlás azonnali leállításáról. Magyarország és Lengyelország kormánypolitikusai már kifejezték támogatásukat erre vonatkozóan; Orbán Viktor napokkal ezelőtt arra tett javaslatot, hogy az Európai Unió Görögország északi határain védje meg Európa határait, mert a Törökországnak adott 3 milliárd euró nyilvánvalóan nem állítja meg a migránsáradatot – ellenben a kerítéssel és szögesdróttal, ami a magyar határon már bizonyította hatékonyságát. Fico korábban kijelentette; a bevándorlók kötelező érvényű szétosztását akkor sem fogadja el, ha Nyugat-Európa továbbra sem hajlandó megálljt parancsolni a migránsáradatnak, annak reményében, hogy a probléma egy részét majd áttelepítéssel más országokra hárítják. A szlovák vezető egyértelművé tette; muszlim bevándorlókat nem hajlandók befogadni, és a Kölnben történtek tapasztalatai alapján a továbbiakban nem is akarja, hogy Szlovákiában nagyobb muszlim közösség jöjjön létre. Románia kormánya szintén nem támogatja a migránsok szétosztását a tagállamok közt, Traian Ungureanu román törvényhozó pedig kijelentette, hogy Angela Merkel befogadás-politikája az évszázad katasztrófáját alapozta meg Európában.
Fico ugyanakkor azt is egyértelművé tette, hogy a muszlim közösségek befogadásának elutasítása nem valamiféle retorikai fogás, hanem a valóságban nem működik az, amire hivatkozva Európa vezetői le akarják telepíteni őket. “Nem csak az elosztási kvótát ellenezzük, de soha nem fogunk önként olyan döntést hozni, melynek eredményeként egységes muszlim közösség jönne létre Szlovákiában. A multikulturalizmus egy fikció. Abban a pillanatban, ahogy beengedjük a migránsokat, szembesülünk ezzel.”
A szlovák kormányfő kijelentette; a november 13-án, Párizsban történtek, és az Európa-szerte tömeges jelleggel történt nemi erőszak esetek igazolják, hogy a multikulturalizmus a gyakorlatban nem működik, ezért a továbbiakban a bevándorlást sem érdemes erőltetni.

http://www.hidfo.ru/2016/01/fico-vedett-fajkent-kezelik-a-migransokat/

Pokol Isztambulban

Robbanás rázta meg kedden Isztambul egyik központi, turisták körében közkedvelt terét. A TRT úgy tudja, öngyilkos merénylő robbantott. Legalább 10-en meghaltak, további 15 ember megsebesült.
A robbanás Sultanahmet negyedben, a Kék mecsethez és a Hagia Sophia múzeumhoz közeli téren történt. A rendőrség azonnal lezárta a környéket, rohamkocsik érkeztek a helyszínre.
A Dogan News értesülései szerint számtalan ember meghalt és többen megsebesültek a helyszínen. A helyi média jelentései szerint német turisták is vannak a robbanás sebesültjei között.
Szemtanúk arról számoltak be, hogy a török hatóságok lezárták a környéket és átfésülték. Egyelőre még nem sikerült kideríteni, hogy mi okozta a robbanást.
Az isztambuli hatóságok olyan robbanóanyagot találtak, amelyet az öngyilkos merényletekhez használnak. A szemtanúk szerint a robbantó a turisták közelében élesítette magán a bombát.
“Nehéz megmondani, hogy ki él, és ki halott. Az épületek megrázkódtak a robbanástól” – mondta az NTV-nek egy közeli irodában dolgozó szemtanú.
Mások a Reutersnek azt nyilatkozták, hogy emberi testrészeket láttak heverni a földön. A hatóságok újabb robbantásokra számítanak, ezért elővigyázatossági intézkedéseket tesznek.
http://www.balrad.com/2016/01/12/pokol-isztambulban/

Világvakítás!-eléggé amatőr módon

A szíriai Madaya 40 ezer-a damaszkuszi kormányhadsereg által-kiéheztetett lakójának históriájával már foglalkoztunk. Ami úgy hülyeség ahogy van. De ahogy az lenni szokott, ha a maintreamnek nem megfelelő módon alakulnak a dolgok, rázendítenek a közvélemény “megdolgozására”! A BBC fonalat felkapva az al-Arabiya és az al-Dzsazíra autentikus televíziós csatornák dögönyözik legújabban a hírfogyasztók tudatát a bűnös Asszad-rezsim általuk és megbízóik által elvárt mértékű útálatára.
Ezt pedig a szenvedők-a civilek-tarthatatlan sorsának ecsetelésével óhajtják elérni. Kellő képi anyaggal megtámogatva.
Mint mindjárt ez, ami még 2014-ben a “Mona Lisa” címet kapta. És Ammanban-Jordánia fővárosában készült.
monli
Hogy aztán a múlt héten már a madayai szörnyület illusztrációjaként borzassza el a világ népeit. Hogy lám-lám! Mi lett ebből a szép kislányból! A kép jobb oldalán-ami a dzsidisták által megszállva tartott Kelet-Gutában készült-csontsoványra fogyott fiú látható. A kép jó egy esztendeje készült. Madayához köze nincs.
monl
De a madayai éhínségről szóló képes beszámolókban felbukkan egy már járni sem képes kiéhezett “helyi lakos” fotója:
hald
Igen ám, de némi internetes képkeresgélést követően kiderül, hogy ez sem az idén készült, és főként nem Madayában.  Itt található az eredeti foto,  ezen a weboldalon. 2009-ben készült-valahol a nagyvilágban.
hami
De remekül illik a koncepcióba. Nagyszerűen lehet vele illusztrálni Madaya tragikus állapotait.
Fokozandó a hatást, egy éh-és döghalálra ítélt aprócska madayai gyermek sokkoló képével is demonstrálják az Asszad-rezsim bűnös voltát. Íme:
csecsPersze sok kutakodás a neten nem kellett az eredeti kép fölleléséhez. Ami egy  Yarmouk nevű palesztin menekülttáborban készült tavalyelőtt.
yarm
Tény és való, hogy Fuo, Kafra, Nublo valamint Madaya városokban nem éppen idilliek az állapotok, amik a helyi lakosság életét illetik.
Az utolsó előtti segélyszállítmányt a damaszkuszi kormány október 18-án juttatta be pl. Madayába. Az utolsót a múlt héten.
Az “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja” (Szíriai Monitoring Központ) állításaival szemben az említett településeken senki nem halt éhen, a települések kutyái-macskái köszönik-jól vannak. Nem váltak vacsoraalapanyaggá!
De még egy dologot az egyszemélyes “Szíriai Monitoring Központ” stábjáról. A 15 éve folyamatosan az angliai Coventryben élő “szabad szír”, aki Oszama Ali Szulejmán néven lett törzskönyvezve anno, de mostanság leginkább Rami Abdul-Rahman néven “tájékoztat”!
abur
A jeles úriember 2013-ban vallott a The New York Times hasábjain arról, hogy őt bizony az EU-és MÉG EGY-ám általa meg nem nevezett-európai ország abrakolja.
Nos! Ez a “monitoring központ látja el igazán autentikus és hiteles hírekkel a mainstream médiákat. Mindarról, ami Szíriában történik. Az angliai Coventryből.


http://www.balrad.com/2016/01/12/vilagvakitas-elegge-amator-modon/

Merkel dilemmája: a tömeges betelepítés tönkreteheti a belső piacot

Az Európai Unió saját külső határait kell szigorúbb ellenőrzés alá vonja, nem a belső határokat kell lezárni – Angela Merkel német kancellár szerint a schengeni övezet túlélésén múlik az euró sorsa is.
A Die Welt német napilap beszámolt arról, hogy Merkel a Mainzben tartott gazdasági fórumon a korábbiaktól eltérő véleményt fogalmazott meg; a bevándorlás ellenőrizetlensége miatt sebezhetővé vált az Európai Unió, és veszélybe került a schengeni övezet túlélése. A kancellár elmondása szerint azonban a közös piac fennmaradása a schengeni övezet túlélésétől függ, és Németországnak, mint az eurozóna legnagyobb gazdaságával bíró országának harcolnia kell a közös piac megőrzéséért. Ennek érdekében szigorúbb ellenőrzés alá kell vonni a külső határokat, hogy a tagállamok ne akarják lezárni az övezet belső határait. Merkel kijelentése szerint az euró és az övezeten belül a mozgás szabadsága közvetlen összefüggésben áll, “senki nem tehet úgy, mintha létezhetne közös pénznem a határátlépések megkönnyítése nélkül.”
A kancellár beszédében arra figyelmeztetett, hogy amennyiben a tagállamok elkezdenek határellenőrzést bevezetni az Európai Unió belső határain, azt az uniós belső piac szenvedi meg.
Novemberben Svédország átmenetileg helyreállította a határellenőrzést Dánia irányába, válaszul arra, hogy egy év alatt több mint egymillió bevándorló érkezett Európába, és akik Németországban nem kaptak menedékjogot, azok rendszerint Dánián át továbbutaztak Svédországba. Január elején a dán kormány is a határellenőrzés helyreállítása mellett döntött, és a határvonalon, valamint a Németországból érkező vonat- és buszjáratokon megkezdték a személyazonosság ellenőrzését. A múlt hét folyamán Linas Linkevicius litván külügyminiszter pedig arra figyelmeztetett, hogy az északi országok által bevezetett szigorítások láncreakció szerűen vezethetnek a schengeni övezet belső határainak lezárásához.
Az Európai Unió vezetői által erőltetett, a migránsok tagállamok közti szétosztására vonatkozó kvótarendszer is csak abban az esetben válhatna működőképessé, amennyiben a tagállamok újbóli határellenőrzést vezetnek be a schengeni övezet belső határain. Ameddig a schengeni övezet túlélése garantált, gyakorlatilag lehetetlen biztosítani, hogy Németországból más tagállamokba osszanak szét több százezer bevándorlót; a belső határok nyitottsága miatt semmivel nem tudják arra kényszeríteni az észak-afrikai és közel-keleti migránsokat, hogy az Európai Unió szegényebb országaiban maradjanak. A schengeni övezet életben tartása emiatt a kelet- és közép-európai országok nem-európai migránsokkal történő betelepítésének akadályává vált; határok híján az afrikai és arab migránsok szinte kizárólag Németországba és Svédországba utaznak, hiszen ott a kelet-európai átlagbéreknél magasabb szociális segélyt kapnak.
Ilse Aigner, Bajorország gazdasági minisztere napokkal ezelőtt a Rheinischer Postnak nyilatkozva kijelentette; az utóbbi nagy bevándorlási hullám során egyértelművé vált, hogy a menekültek 90%-a nem rendelkezik megfelelő képességekkel ahhoz, hogy integrálható legyen a német munkaerőpiacra. Aigner szintén az Európai Unió külső határainak védelmét sürgette, ugyanis az a több millió ember, aki megindult Európa felé, az európai gazdaság számára – mint potenciális munkaerő – értéktelen, és nagy valószínűséggel csak a kiadásokat fogja növelni, tovább fokozván a szociális háló leterheltségét.


http://www.hidfo.ru/2016/01/merkel-dilemmaja-a-tomeges-betelepites-tonkreteheti-a-belso-piacot/

Lebukott a magyar bankkartell, 12 évig bundázták a piacot

Üzleti titkokat, stratégiai adatokat osztott meg egymással a teljes pénzintézeti piac mintegy 80 százalékát lefedő társaság a Magyar Bankszövetség és a Magyar Bankárképző Központ rendszerén belül. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért összesen több mint négymilliárd forintnyi bírságot szabott ki, amit akár a résztvevő bankokon is behajtanak, ha nem fizet a szövetség. A GVH szerint egyébként a pénzintézetek nem csak a magyar, de az uniós versenyjogot is megsértették.
A Gazdasági Versenyhivatal döntése szerint a Magyar Bankszövetség – a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. közreműködésével – 12 éven át a verseny korlátozására alkalmas módon működtette a „BankAdat” adatbázist.
A hatóság álláspontja szerint a BankAdat keretében megvalósult információáramlás horizontális információcserének minősül, amely sérti mind a magyar, mind az uniós versenyjogi szabályokat.
A Bankszövetség tagjai által az adatbázisban megosztott egyedi, üzleti titkoknak minősülő, stratégiai adatok (például mennyiségekre, költségekre, keresletre, nyereségességre vonatkozó adatok) biztosították, hogy a pénzintézetek naprakész információval rendelkezzenek a piacról, a piaci folyamatokról, versenytársaik teljesítményéről, üzletpolitikájáról, illetve stratégiájáról. Az elérhető információkat az érintett pénzintézetek elsősorban az üzleti tervezésnél, a stratégiaalkotásnál és a termékfejlesztésnél használták fel.
bé
A GVH a Bankszövetséggel szemben 4 milliárd, a Bankárképzővel szemben pedig 15 millió forint bírságot szabott ki.
A bírság meghatározása során a GVH a Bankszövetség esetében az adatot szolgáltató tagoknak 2001-től az adatszolgáltatásuk idején keletkezett érintett piaci forgalmának a lakossági és vállalati szegmenshez sorolt kamat, díj és jutalékbevételei összegéből indult ki, míg a Bankárképző esetében az adatbázis működtetésével összefüggésben elért árbevételt tekintette releváns forgalomnak.
A GVH a bírság összegének meghatározásánál – többek között – az alábbi súlyosító körülményeket vette figyelembe:
a feltárt információcsere kifejezetten széles körű egyedi adatmegosztáshoz vezetett, s az árverseny, a minőségi verseny és az innovációs verseny dimenzióit is érintette;
a BankAdatban résztvevő tagvállalkozások szinte teljes egészében lefedték a hazai bankrendszert, együttes piaci részesedésük meghaladta a 80%-ot.
A GVH enyhítő körülményként értékelte többek között, hogy
a Bankszövetség és a Bankárképző önkéntesen felhagyott az adatbázis működtetésével a versenyfelügyeleti eljárás megindítását követően;
az adatbázis csak részben minősül jogsértőnek.
béA GVH az adatot szolgáltató, ekként a jogsértő döntések meghozatalában résztvevő tagbankok közvetlen versenyjogi felelősségét nem állapította meg, mert az adatbázis létrehozásáról és működtetéséről szóló döntéseket a Bankszövetség hozta meg. A GVH mögöttes felelősként nevesítette határozatában azokat a pénzintézeteket, amelyektől behajtják majd a büntetés összegést, ha a Bankszövetséggel szemben a végrehajtás nem vezetne eredményre.
Ez alapján az adatmegosztó rendszerben résztvevő pénzintézetek:
Budapest Bank,
CIB,
Erste,
K&H,
MKB,
OTP,
Raiffeisen,
UniCredit,
Magnetissimo,
Banif,
Commerzbank,
Quaestor,
FHB Kereskedelmi Bank,
Gránit,
KDB,
Cetelem,
Takarékbank,
Sberbank,
Merkantil,
Porsche,
Sopron Bank,
Erste Lakástakarék,
FHB Jelzálogbank,
Fundamenta,
OTP Jelzálogbank,
OTP Lakástakarék,
UniCredit Jelzálogbank,
Axa,
BNP,
Citibank,
Crédit Agricole,
Deutsche Bank,
ING
A GVH elfogadta a Bankszövetség részletfizetés engedélyezése iránti kérelmét, mert annak tagdíjbevételei nem fedezik a kiszabott bírságot, így a tagjai számára pótbefizetést, vagy a tagdíjak felemelését szükséges előírnia.
A GVH az eljárást megszüntette a BankAdat adatbázisból aggregáltan lekérdezhető adatok vonatkozásában, valamint a Kinizsi Bankkal, a KELER-rel, az Exim Bankkal, az MFB-vel és a Mohácsi Takarék Bankkal szemben.
(Forrás: Pr7/GVH)
Bal-Rad komm: Négymilliárd-tizenöt millió forint 30 rablóbandának. 133 millió forint esik rablóhordaként. Maximum egynapi nyereségük-a 12 évnyi fosztogatásaiért! És miért csak 12 évi bűnözői tevékenységért?! És miért csak az összebeszélésért?
Magyarok százezreinek a tönkretételéért miért nincsenek felelősségre vonva? Hiszen kimondatott: BŰNSZERVEZETET ALAKÍTOTTAK ÉS MŰKÖDTETTEK!
Jah! Hogy “önként” abbahagyták AZT a cselekményüket, miután “lebuktak”!
Persze így már más! Kifizetik Döbrögiéknek a négymilliárdot, oszt’ jónapot! Minden meg van bocsájtva! Mehet a buli tovább, más szervezeti csatornákon keresztül!
Szép a bankárélet!

Szerbia megkétszerezte a mezőgazdasági exportot Oroszországba

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes bejelentése szerint Szerbia egy év alatt megkétszerezte az Oroszországba irányuló mezőgazdasági exportot. Az Európai Unió veszteségeket szenvedett el, eközben a szankciókat nem támogató országok jutottak piaci előnyhöz.
Rogozin hétfői bejelentése szerint Szerbia a 2015-ben megkétszerezte a mezőgazdasági exportot Oroszországba, de ez még nem a várt eredmény, a közeljövőben további növekedés várható; a szerbiai termékek helyettesíthetik Törökországot az orosz piacon. Rogozin hétfőn találkozott Aleksandar Vucic szerb kormányfővel Belgrádban, ahol a kétoldalú gazdasági kapcsolatok számos területéről folytattak megbeszélést. Év elején életbe léptek Oroszország rendeletei a Törökországra kivetett behozatali tilalmakkal kapcsolatosan – beleértve mezőgazdaságit termékek importját is -, a találkozót követő sajtótájékoztatóból pedig úgy tűnik, az újabb piaci rést Szerbia fogja betölteni. Rogozin bejelentése szerint felajánlotta a szerb kormányfőnek, hogy a mezőgazdasági minisztert vagy más magas rangú személyt küldjön Moszkvába további egyeztetés céljából, melynek eredményeként Szerbia újabb jövedelmező üzletekhez juthat, hogy ezzel betöltse az orosz piacon egyes termékekre fokozódó keresletet. Az Európai Unió Oroszország elleni szankcióinak – és az ellenszankciók – pozitív hatásait szintén Szerbia érezte leginkább, ennek köszönhetően duplázták meg az Oroszországba irányuló exportot egyetlen év leforgása alatt. Rogozin hangsúlyozta, hogy a Törökország elleni intézkedések most kiváló lehetőséget jelentenek a szerbiai vállalatok számára, melyek így átvehetik az orosz piacról kizárt török vállalatok üzleti lehetőségeit az építőiparban.
Vlagyimir Putyin orosz államfő november 28-án írta alá az Ankara elleni gazdasági intézkedésekről határozó rendeletet, válaszlépésként arra, hogy Törökország lelőtte az orosz légierő egy Szu-24-es gépét Szíria felett. A 2016 január 1-jén életbe lépő rendelet részét képezi a több termékcsoportra kivetett behozatali tilalom; a török gyümölcsök, zöldségek, baromfiipari termékek év elejétől elveszítették az orosz piacot. A rendelet emellett török szervezetek oroszországi működését tiltotta meg, valamint ellehetetleníti a török állampolgárok oroszországi vállalatok általi alkalmazását, különösen az építőipar terén.

http://www.hidfo.ru/2016/01/szerbia-megketszerezte-a-mezogazdasagi-exportot-oroszorszagba/

A harmadik legnagyobb brit bank azt tanácsolja befektetőinek, hogy mindent adjanak el

RBS
Az elmúlt néhány napban alig akadt olyan weboldal, legyen alternatív vagy fővonalas, ami ne írt volna a Royal Bank of Scotland figyelmeztetéséről, amelyben arra buzdítja ügyfeleit, hogy „adjanak el mindent”.
Talán észrevettétek, hogy mostanában ritkábban kerül fel a sokak szerint várható összeomlással vagy gazdasági resettel kapcsolatos poszt az oldalra, részben azért, mert az ilyen jellegű híreket könnyen figyelemkeltésnek lehet értelmezni. Ugyanakkor egy 700 fiókkal rendelkező kereskedelmi banktól az ügyfeleknek hivatalosan kiküldött figyelmeztető levél önmagában is érdekes hír, amit érdemes megvizsgálni, függetlenül attól, hogy az abban leírt tanács helyes-e vagy sem. Nézzük meg tehát, hogy mi lehetett a kommunikáció mögötti szándék vagy egyáltalán érdemes-e foglalkozni a kérdéssel.
A hír lényege tehát, hogy a Royal Bank of Scotland (RBS) a következőt tanácsolta ügyfeleinek emailben kiküldött kommünikéjében:
„A jó minőségű kötvények kivételével mindent adjanak el. Itt most a tőke visszatérítéséről, nem pedig a tőke megtérüléséről van szó. Egy zsúfolt előtérben minden kijárat kicsinek bizonyul.”
Emellett azt jósolja, hogy a befektetők „katasztrofális évnek néznek elébe”, amely során a tőzsdék akár 20 százalékkal is eshetnek, az olaj hordónkénti ára pedig 16 dollárig csökkenhet. A levél szerint a helyzet a 2008-as eseményeket idézi, amikor a Lehman Brothers összeomlása végül egy globális válsághoz vezetett és most Kína lehet a válság kirobbantója.
A bank tehát azt javasolja megoldásként, hogy befektetői ügyfelei mindent adjanak el és ezzel a tanáccsal nincs egyedül. A JP Morgan Chase, az Egyesült Államok legnagyobb bankja, hasonló hangvételben kommunikált befektetőivel, azt javasolva nekik, hogy „minden apró jel esetén lássanak hozzá az eladásnak”.
Bár az amerikai tőzsde a Nagy Gazdasági Világválság óta eltelt idő legrosszabb évkezdését tudhatja maga mögött, amit múlthét pénteken megtetézett egy újabb óriási zuhanással, a CNN szerint nincs ok a pánikra:
„Pánikoljunk? Még véletlenül se.
Számos okunk van arra, hogy megnyugodjunk, és ez különösen igaz az amerikai befektetők számára.
A két legfontosabb ok:
  1. Az amerikai gazdaság még mindig jó formában van.
  2. Megéri részvényben tartani a pénzünket. A II. Világháború óta, azok a befektetők, akik legalább 15 évig megtartották részvényeiket, kerestek ezen.
Az amerikai gazdaság növekszik. Nem szupersebességgel, de az évi 2-2,5% is jó, a Fed pedig nagyon óvatos.
Azonkívül a vállalkozások még mindig vesznek fel új munkaerőt. Tavaly 2,3 millió új munkahely jött létre.
Arról persze nem tesznek említést, hogy a múlt hét során egyetlen teherszállító hajó sem szállított árut a Dél-Kínai tengeren, ami még soha sem fordult elő a történelem folyamán. Soha. Ahogyan arról sem sokat hallani, hogy a legnagyobb kiskereskedelmi láncok, mint a Walmart vagy a Macy’s olyan rossz karácsonyi szezont zártak, hogy több tízezer alkalmazott elbocsátására készülnek. A jól bevált, de 1994 óta nem használt statisztikai képletek alapján a munkanélküliségi ráta 23 százalék lenne. Ezzel szemben a hivatalos adatok szerint számítva az amerikaiak 95 százalékának van munkája.
Azt se felejtsük el, hogy bár a kormány adatain alapuló hivatalos számítások szerint az amerikai gazdaság 2,5 százalékkal nőtt, ezek a számítások nem veszik figyelembe az inflációt, ami a Shadow Stats szerint 4%. Ezzel számolva szintén 2 százalékos növekedést kapunk, csakhogy negatív előjellel.
A helyzet olyannyira „rózsás”, hogy 45 millió amerikai részesül állami élelmiszertámogatásban.
Ismerve az emberiség történelmének utolsói éveire vonatkozó bibliai próféciákat, tudjuk, hogy a jelenleg tapasztalt zűrzavar egyre erősödik majd, aminek a hamis megváltó vet véget átmenetileg, megoldást kínálva azokra a problémákra, amiknek javarészét ő maga és követői okoznak, megtetézve persze az emberi kapzsisággal és rossz döntéseinkkel. Bár a Biblia nem beszél egyértelműen gazdasági összeomlásról, utalást azért találunk erre, például a Jelenések 6-ban, ami szerint „egy mérce búza egy dénár, és három mérce árpa egy dénár”1 lesz, ami a korabeli értékekkel számolva a normális ár 10-12-szeresét jelenti, tehát úgy tűnik, a fekete lovas súlyos inflációt és ezen keresztül éhínséget hoz a földre, amire maga Jézus is figyelmeztetett2.
Bár az időzítést nem ismerjük, aggódnunk természetesen nem szükséges, hiszen függetlenül attól, hogy a Royal Bank of Scotland figyelmeztetése jogos-e vagy sem, a mi Istenünk „az Ő gazdagsága szerint”3, nem pedig a tőzsde aktuális helyzete alapján látja el minden szükségletünket.
Források: The Guardian, The Economic Collapse, RT.com, shtfplan.com

  1. „Amikor felnyitotta a harmadik pecsétet, hallottam, hogy a harmadik élőlény ezt mondta: Jöjj! És láttam, íme, egy fekete ló, és a rajta ülőnek egy mérleg volt a kezében. És a négy élőlény között egy hangot hallottam, amely ezt mondta: Egy mérce búza egy dénár, és három mérce árpa egy dénár, de az olajat és a bort ne bántsd.” – Jelenések 6:5-6 [↩]
  2. Máté 24:7 [↩]
  3. „Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.” – Filippi 4:19 [↩]
http://idokjelei.hu/2016/01/a-harmadik-legnagyobb-brit-bank-azt-tanacsolja-befektetoinek-hogy-mindent-adjanak-el/

A menekülési irány Oroszország!

Bundesmutti szelet vetett a migránsinvitációjával-és vihart arat. Tegnap Németország szerte folytatódtak a migránshordák garázdálkodása miatti tüntetések.
Angela császárnő próbál keménykedni, de egyre több németnél (bár még mindig keveseknél) “esik le a tantusz”! Európa-ellenes erők magát a poklot szabaították Nyugat-Európára. Németország uralkodónője “kemény” intézkedéseket, hatékonyabb “szűrési tevékenységet”, kevesebb migránst ígérget immár, és kezdi Ausztriába visszatolatni a muszlimok egy részét. Ugyanakkor naponta ezrek zúdulnak továbbra is Európára Görögország felől.
plak
Bundesmutti enyhe bűnbánata már sajnos mit sem ér! A Nyugat-Európát és Németországot elárasztott muszlim migránshad túszul ejtette az öreg kontinens nyugati fertályát. A roppantul magas terrorfenyegetettség miatt mindenféle intézkedést csak nagyon “szőrmentén” kezelhetik az EU-és a tagországok hatósága.
Becslések több ezerre teszik a beszivárgott, és bármely pillanatban akciókész terroristák számát.
Egyre több hivatásos szakértő teszi immáron magáévá a felismerést: a szilveszteri akciók jól szervezett, szándékos provokációk voltak, a hatóságok gyenge pontjainak kifürkészésére. (Január másodikán itt a Bal-Rad-on állítottuk ezt a leghatározottabban, MINDENFÉLE SZAKÉRTELEM NÉLKÜL! Csupán a józan ész gondolatmenetére alapozva!)
A Németországban napok óta tartó-mondjuk ki-ZAVARGÁSOK!-egy közeli háború előszele!
Senki ne gondolja azt, hogy a most “megsértett” muszlim bűnbandák benyelik a sérelmeket! Meggyőződésünk, hogy a bosszújuk akár napokon belül le fog csapni!
Onnantól pedig a pokol fog rászabadulni Németországra! És persze Nyugat-Európára!
De akkor…! Lesz-e annyi bátorsága Németország Korlátlan Uralkodónőjének, hogy előáll, és VÁLLALJA A FELELŐSSÉGET!? Aligha!
Legfrissebb értesüléseink szerint Németországból MENEKÜLTHULLÁM ELINDULÁSA VAN KIALAKULÓBAN!
OROSZORSZÁG FELÉ!


http://www.balrad.com/2016/01/12/a-menekulesi-irany-oroszorszag/

Elmúlt a pravoszláv Karácsony. A vasárnapig tartó “kegyelmi időszak” is lecsengett, és Szíriában az orosz légierő ismét a szorgos munkanapok rendjére tért át.

Szergej Rudszkoj altábornagy az orosz vezérkar szóvivője tegnapi sajtótájékoztatójában ismertette a történteket.
Az idei esztendő első tíz napja során a szíriai orosz légikontingens 311 bevetésen 1097 terrorista objektumot semmisített meg. A skála igen széles. Olajlétesítményektől a harci bázisokon és raktárakon keresztül a harci eszközökig terjed.
Az orosz légierő a szír kormánycsapatok földi offenzívájának a segítését végzi-közölte az altábornagy, melynek során a terrorcsoportok mind élőerőben, mind pedig technikában jelentős veszteségeket szenvedtek. Ez pedig komolyan elősegíti, hogy a rossz időjárási és nehéz terepviszonyok között is eredményesen folytatódhasson a szír kormányhadsereg, és a vele szövetséges milíciák támadó földi tevékenysége.
A szír légierő gépei is folytatta tegnap ténykedését. Aleppo tartományban Tatomrash és Tel Acar térségében pusztította a terrorbandákat. A terroristák már-már szinte középkori módszerekkel próbálják felvenni a harcot az orosz légierő gépeivel szemben.
A kormányhadsereg földi egységei a tartomány északi területein Karah Cobra és Khirbet térségében morzsolta a terroristákat. Ayashiya falut elfoglalták, és Al-Tamura, Aisha, al-Mansur és Anadan térségekben is alaposan megritkították a martalócok sorait.
Hama tartományban a kormányerőknek “besegített” a latortüzérség is. Tayr Maala, és Halamuz Sneysel környékén sajátjaikat aprították nagy buzgalommal. Mire kiderült a tévedés-már nem volt mit ágyúzni.
Idlib tartományban Maaret En Nuuman melett a légicsapásokban több mint hatvan dzsihadista és “mérsékelt” lator pusztult el, három főnökkel egyetemben.
Deir ez-Zor közelében az al-Mayadin autópályán a szír légierő csapott le egy ISIS olajkonvojra. Legalább húsz tartálykocsi semmisült meg.
Homsz tartományban egyetlen “hordóbombával” lerendezték a dzsihadista latorfészket.
Latakia tartományban a kormányerők ellenőrzésük alá vonták a Naba Miro völgy egészét.
Kelet-Gutában lassan-de biztosan-őrlik fölfelé a pribékpozíciókat. Haouch Kharabban sikerült felszámolniuk három olyan megerősített lőállást, ami az egész térséget blokkolni volt képes. Kelet-Guta északnyugati Blalii beékelődésében lévő dzsihadista pozíciók tüzérségi bombázása tegnap megkezdődött.
A sátánista hordák utánpótlási problémáik már nagyon látszódnak a “fegyverzetükön”! Mindenféle kezük ügyébe kerülő anyagból igyekeznek valamiféle ártó eszközt összetákolni.
http://www.balrad.com/2016/01/12/sziria-34/

Két hét alatt csaknem megduplázódott, negyvenről 75-re emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma.

Az óév utolsó napjai óta január 10-ig 35-en fagytak meg, húszan közülük fűtetlen otthonukban hűltek ki – tudatta a Magyar Szociális Fórum ma, január 12-én.
Akiken már nem lehet segíteni
A 35 áldozat közül heten nők voltak, a legfiatalabb 45, a legidősebb pedig 80 éves volt. A 75 áldozat közül 38-an fűtetlen otthonukban fagytak meg, 30-an közterületen, a szabad ég alatt, heten pedig kórházba szállításuk közben, illetve odaérkezésük után, mert már nem tudtak segíteni rajtuk. (A kórházba szállítottakra vonatkozó adat az óév végéig történt veszteségre vonatkozik.)
Meghalnak, mert nincs pénz tüzelőre
A Magyar Szociális Fórum szerint a tömeges életvesztés hátterében a megélhetéshez szükséges anyagi feltételek hiánya áll. A Szociális Fórum tapasztalata szerint szaporodott azoknak a kisgyermekes népes családoknak a száma is, amelyek vészhelyzetbe kerültek, mert nincs mivel tüzelniük.
ala
A társadalmi mozgalom arra kérte a kormányt, hogy tekintettel a kialakult helyzetre, haladéktalanul mozgósítson minden állami szervet az élet védelmében, a további pusztulás megakadályozásáért. Az MSZF emlékeztetett az Alaptörvényre, mely szerint „Valljuk, hogy az emberi lét alapja a méltóság”.
fgy


http://www.balrad.com/2016/01/12/arat-a-fagyhalal-dobrogisztanban/

Január 12. Gyásznap Magyarország számára!

Gyásznap a mai! Magyarország II. Mohácsaként emlegethetnénk, ha…! Ha a tragédia nem a legkeletibb országhatárunktól 1600 kilométerre következett volna be!
Ma 73 eszendeje annak, hogy a Don-kanyarban megkezdődött a 2. Magyar Hadsereg pusztulása.
Bár semmi nem indokolta, a magyar nép legújabbkori történelmének Elsőszámú Mészárosának – a whytézz lovastengerész Horthy – parancsára Magyarország aktívan bekapcsolódott a Szovjetunió elleni hitlerista támadó háborúba.
A frontra kivonuló 207 ezer emberből álló hadsereg fegyverzete és felszerelése hiányos és korszerűtlen volt.
A magyar csapatok 1942. június 28-án kapcsolódtak be a harcokba, július 7-én érték el a Dont, hazánk legkeletibb csücskétől 1600 kilométerre. A kifáradt egységek ott “honvédelembe” mentek át a Voronyezs és Pavlovszk közötti 208 kilométernyi szakaszon.
doni1
A szovjet 40. hadsereg 1943. január 12-én, mínusz 30-35 fokos hidegben lendült támadásba az urivi hídfőtől kiindulva, és már aznap 8-12 kilométer mélyen beékelődött a magyar védelembe. Január 16-ára a szovjet támadás három részre szakította a magyar hadsereget.
doni
A szovjet Vörös Hadsereg elsöprő erejű támadása következtében a 207 ezer emberből álló 2. magyar hadsereg mintegy 148 ezer katonája veszett oda-teljesen értelmetlenül.
rud
A rudkinoi magyar katonai temető. NYUGODJANAK BÉKÉBEN!


http://www.balrad.com/2016/01/12/januar-12-gyasznap-magyarorszag-szamara/